Klíšťata, Borelióza
Publikováno 31 červenec 2009 - 15:19
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:31
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:36
Thompson napsal/a:
Tak ně se klíště přicuclo 15.6...miniaturní, zůstal mi tam po něm flek..pořád ho tam mám červený střed a cca. 0.5-1cm (průměr) okruh kolem, tak nevim jestli zajit k doktorce a jsem z toho tak stresovaný, že mám snad všechny příznaky.
Ten flek byva (vetsinou) podstatne vetsi, treba i 15 - 20cm ....
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:37
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:40
kapsa napsal/a:
Thompson napsal/a:
Tak ně se klíště přicuclo 15.6...miniaturní, zůstal mi tam po něm flek..pořád ho tam mám červený střed a cca. 0.5-1cm (průměr) okruh kolem, tak nevim jestli zajit k doktorce a jsem z toho tak stresovaný, že mám snad všechny příznaky.
Ten flek byva (vetsinou) podstatne vetsi, treba i 15 - 20cm ....
To co popisujes je spis je otok po tom listeti, ono se to docela dlouho hoji.
Publikováno 31 červenec 2009 - 16:53
Publikováno 31 červenec 2009 - 18:30
Publikováno 03 říjen 2009 - 18:36
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 02 listopad 2009 - 14:55
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 02 listopad 2009 - 15:42
Rufuc napsal/a:
já chytl klíště o víkendu. Nikdy bych neřekl, že své první letošní chytnu začátkem listopadu. Už sem čekal, že je na ně zima a sou zalezlí. Vytáhl sem ho až dneska (tj. po 3 dnech) na místě vpichu se mi udělal pupínek který vypadá jak od komára a jeho okolí je zarudlé. 5ekl bych, že to je normální reakce na vytáhnutí klíštěte. Kousek od tohoto pupínku mám další který vypadá úplně stejně, tak bych typoval, že i tam bylo přisáté klíště, asi larva, která se sama pustila, aby pokračovala jinde.
Jelikož sem klíšťofobik, tak to kousnutí svědí, bolí mě klouby, krční páteř a každých pět minut kontroluju, jestli nemám někde flek
no doufám že zůstane jen u té fóbie a nechytl sem žádnou potvoru
Nic si z toho nedelej, ja chytl loni kliste v unoru ....
Publikováno 02 listopad 2009 - 17:13
Publikováno 02 listopad 2009 - 17:25
Jitka_F napsal/a:
nevím, nakolik sou východní klíšťata rozdílný od těch, co máme tady, ale na Sibiři jich může být 600 na metr a zima jim vůbec neubližuje :-/
Ale asi jak kde - v Rusku jsem stravil docela dost casu, spaval jsem pod sirakem mnoho dnu ale kliste zadny. Mozna i proto, ze pro samy komary me ani nenapadlo se nad nejakymi klistaty zamyslet ....
Publikováno 05 květen 2010 - 5:00
Publikováno 05 květen 2010 - 6:27
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 05 květen 2010 - 6:41
Publikováno 05 květen 2010 - 6:56
Figi36 napsal/a:
Máte někdo zkušenost s očkováním dětí? Od kolika let jste je nechali? Malému jsou 3 a naše dětská doktorka řekla že to nedoporučuje a že jen kdyby jsme jeli do oblasti se zvýšeným výskytem klíšťat. Toto jsem nopochopil jelikož Plzenskou kdy bydlíme (a nejvíce lovíme) je kraj s nejvyšším výskytem. Díky za radu.
My jsme nechali dceru právě ve 3 letech naočkovat. Dětská lékařka neřekla nic, prostě splnila naše přání. Pak jsem od jiného lékaře slyšel, že jsme to neměli dělat, že doprovodné příznaky očkování mohou být u dětí horší, než samotná nemoc. U nás nebyly žádné.
Tak si vyber.
Taky jezdíme na Plzeňsko.
Publikováno 05 květen 2010 - 12:18
medwyn_cz napsal/a:
Po trech dnech antibiotik, ktere jsem pak bral dalsich 6 tydnu.
Mas opravdu boreliozni kruh?
jo.. byl jsem u doktorky.. Zajímavé.. Nasadila mi nějaká antibiotika, co se jí jenom 5 dní.. Už jsem je snědl, organismus mám celkem solidně rozhozený, ale kruh mám na noze pořád.. No nic, zítra tam jdu znovu :/
Publikováno 05 květen 2010 - 16:20
rozsafin napsal/a:
Figi36 napsal/a:
Máte někdo zkušenost s očkováním dětí? Od kolika let jste je nechali? Malému jsou 3 a naše dětská doktorka řekla že to nedoporučuje a že jen kdyby jsme jeli do oblasti se zvýšeným výskytem klíšťat. Toto jsem nopochopil jelikož Plzenskou kdy bydlíme (a nejvíce lovíme) je kraj s nejvyšším výskytem. Díky za radu.
My jsme nechali dceru právě ve 3 letech naočkovat. Dětská lékařka neřekla nic, prostě splnila naše přání. Pak jsem od jiného lékaře slyšel, že jsme to neměli dělat, že doprovodné příznaky očkování mohou být u dětí horší, než samotná nemoc. U nás nebyly žádné.
Tak si vyber.
Taky jezdíme na Plzeňsko.
BTW - vite, ze to ockovani je na klistatovou encefalitidu? Proti borelioze se ockovat neda . Ja jenom, ze tohle je vlakno o borelioze, tak jestli mluvime vsichni o tom samym.
Publikováno 01 červen 2010 - 14:53
Publikováno 01 červen 2010 - 15:35
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů