geodeticke body na WM
Publikováno 07 srpen 2008 - 13:24
Publikováno 07 srpen 2008 - 14:25
Moje namitky proti omezovani se na trojuhelnickove body jsou tyhle:
- je jich odhadem 8x min nez prazdnych kolecek, takze porad neco pres tri tisice, pochybuju, ze je nekdo bude objizdet vsechny, to uz spis najde vsechny ceske cache
- podle prehledovych map se mi nezda, ze by byly na hezcich mistech nebo ze by byly starsi
- v terenu neni videt, jestli je to bod s ETRS souradnicemi nebo ne, takze lovit by se daly jen s predchozi pripravou, ne ze jdu a vidim pekny patnik na kopci, tak ho zamerim, vyfotim a dohledam, co to je za bod.
Ta posledni namitka mluvi i pro zhustovaci body, kterych je fakt dost, ale zas jsou mezi nimi takove rarity jako cesky triangulacni bod v Bavorsku
Publikováno 07 srpen 2008 - 15:17
Publikováno 07 srpen 2008 - 22:12
Publikováno 07 srpen 2008 - 22:33
Publikováno 07 srpen 2008 - 23:09
Publikováno 11 srpen 2008 - 11:15
To záleží také na tom, jak moc bude tato kategorie propagována a prezentována na čedkých kačerských servrech. Ale uvědomme si, že vzniká jediná ryze česká kategorie s českými moderátory, předpokládám tedy, že waymarky budou popisovány česky, jejich logy také budou česky.wmh napsal/a:
co se tyce "zakladani" wm, tipuji, ze to bude stejne nejspise marginalni aktivita v ramci geocachingu
Dle našeho názoru je waymarking mezi českou kačerskou komunitou opomíjen díky jeho jeho cizáckému odstupu a všudypřítomné angličtině. Kategorie českých geodetických bodů by to mohla změnit.
Publikováno 21 srpen 2008 - 6:07
Drobnosti, co se daji doladit za provozu:
- ma cenu nejak normalizovat nazev wm, jako "typ mapovy list-cislo bodu oficialni nazev"?
- jako hlavni fotku davat detail patniku nebo sirsi okoli / vyhled?
Publikováno 21 srpen 2008 - 6:48
Publikováno 21 srpen 2008 - 9:26
Publikováno 21 srpen 2008 - 21:08
Publikováno 21 srpen 2008 - 21:59
Uz je to napraveno (východ Krušných hor)http://www.waymarkin...waymarks/WM4GD0haggaeus napsal/a:
jen zadavejte, zatim je cz benchmarking lokalni brdska zalezitost
Publikováno 21 srpen 2008 - 23:54
haggaeus napsal/a:
jen zadavejte, zatim je cz benchmarking lokalni brdska zalezitost
Tak jsem taky poslal ke schvaleni muj oblibeny tihovy bod (Ceský Raj)
Publikováno 22 srpen 2008 - 15:27
Publikováno 23 srpen 2008 - 10:24
Ano. Pri prvni navsteve bodu zalozis novy waymark. Pokud uz tam nekdo byl a waymark zalozil, tak zalogujes navstevu.Rys Javorice napsal/a:
Zdravím. Sleduji tady toto vlákno. Pokud jsem dobře pochopil, tak pro uvedení nového bodu je třeba tento bod zaměřit, vyfotografovat a dále založit na serveru. Doufám, že to tak je, když tak mě opravte. Totéž platí pro navštívení již uvedeného bodu.
V obou pripadech je vyzadovano foto, v pripade navstevy na nem musis byt videt ty nebo tvoje GPS.
Pro pametniky locationless a virtual cachi zhruba plati analogie:
zalozeni waymarku = zalogovani locationlessky
navsteva waymarku = zalogovani virtualky
Prihlasis se na waymarking.com stejnym jmenem a heslem jako na geocaching.com, zobrazis si kategorii Czech Geodetic Points, pouzijes link vpravo Post New Waymark a provede te to ve trech krocich vytvorenim: na prvni strance zadas nazev, popis, link na stranku bodu v CUZK - koukni na nejaky vzorovy, co se tam obvykle pise, na druhe nahrajes fotky, na treti skouknes jak to vypada a posles ke schvaleni (Submit Waymark for Review) nebo si ho ulozis rozpracovany a dokoncis nekdy jindy (Save and submit later).Tak a teď mi ještě někdo kompetentní vysvětlete a moc prosím !!, jak uvést, resp. založit nový bod. Několik takových ze základních tíhových bodů mám ve svém okolí - např. 3372,01 atd.
Předem děkuji.
Publikováno 23 srpen 2008 - 14:13
Publikováno 23 srpen 2008 - 14:57
Tíhové body v praxi nevyužívám, tudíž nemám o nich přesnější informace. Prý by měly být v technicky lepším stavu.
Jinak k té přesnosti převodu S - JTSK do WGS 84 přímo v praxi, několik TB jsem testoval, většinou s perfektním výhledem na kopci (10 satelitů, zaplý Egnos) s ETrex Legend, přesnost po přepočtu do S-JTSK byla 2-5 metrů.
Takže to že je bod evidován na ČUZK, ještě vůbec neznamená že ho najdete v terénu a zaznamenáte waymark, abyste potom nebyli zklamaní )
Publikováno 23 srpen 2008 - 16:04
O to vetsi zabava v terenu, kdyz se hleda to co tam uz neni...:D:D (Vlastni zkusenost ...)Trauma_Zero napsal/a:
Takže to že je bod evidován na ČUZK, ještě vůbec neznamená že ho najdete v terénu a zaznamenáte waymark, abyste potom nebyli zklamaní )
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů