Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#281 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 14:40

HaLuMa napsal/a:
Nebylo by jednodusi toto resit proste nejakym BAT souborem, co by proste vsechno z nejakeho adresare nakopiroval na disk, odtamtud spustil GG, pockal az skonci, a pak zase nakopiroval zpet?

To asi bylo.
  • 0

#282 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 14:41

kolombo napsal/a:
Už vidím ty problémy, jak to někdo uprostřed kopírování vytáhne z počítače a přijde o oba soubory :-(

když to vytrhneš během kopírování na disk, tak ti zůstane origoš na flešce a když to vytrhneš během kopírování zpět na flešku, zůstane ti origoš na disku.
  • 0

#283 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 15:28

_Tom napsal/a:

tomasCR napsal/a:

Pokud je žádoucí, aby GG běhal rychle, je lepší mít databázi na disku. Pokud chceme přenositelnost, je ideální GG na flešce nebo na kartě.

Start GeoGetu a načtení databáze (8500 keší) z flashdisku - 18vteřin
no problem ;-)

Nejde o start, já startuju například s prázdným seznamem.

ok, já chtěl jen říct že mi práce z flashdisku příjde dostatečně svižná. ;)
  • 0

#284 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 18:12

Jen pro informaci - myslim ze kopirovat treba cely geoget nekam na disk do tmp by bylo neunosne - datovy adresar obsahuje i offline databazi slozenou doslova z tisicu mrnavych souboru. doba kopirovani by byla nesmirna, mozna dokonce vesmirna. to uz radej tech 18 vterin pockat na spusteni.
  • 0

#285 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 10 November 2008 - 19:09

Muzes to v klidu kopirovat prave bez offine adresare. (respektive bez jeho objemnych casti). Pak je to zkopirovane behem chvilicky, a offline obsah se dle potreby vytvori kdekoliv, je zbytecne jej tahat po flashdisku.
  • 0

#286 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 9:44

tomasCR napsal/a:

_Tom napsal/a:

tomasCR napsal/a:

Pokud je žádoucí, aby GG běhal rychle, je lepší mít databázi na disku. Pokud chceme přenositelnost, je ideální GG na flešce nebo na kartě.

Start GeoGetu a načtení databáze (8500 keší) z flashdisku - 18vteřin
no problem ;-)

Nejde o start, já startuju například s prázdným seznamem.

ok, já chtěl jen říct že mi práce z flashdisku příjde dostatečně svižná. ;)

Zkus někdy smazat z databáze 200 keší :-)
  • 0

#287 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 10:04

No, ono taky dost zalezi na tom, jak mas tu flash rychlou. Delaji se sneci, ale delaji se i pekni rychlici! ;)
  • 0

#288 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1748 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 10:56

coz nas s USB 1.1 na notebooku nejak nevytrhne.. ale i tak zvladam pracovat s geogetem z flashky :)
  • 0

#289 maxwell

maxwell

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 11:43

Zdravim, někde dělám asi něco špatně, po importu My Finds Pocket Query se mi GG2 neoznačí FOUND.
  • 0

#290 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1262 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 11:55

Máš nastavené správně jméno v GeoGetu??
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#291 maxwell

maxwell

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 14:43

Díky. To jsem kontroloval po přečtení vlákna, než jsem psal dotaz. Po restartu GG2 mám teď příznak FOUND u 16-ti keší ze 180.
  • 0

#292 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 11 November 2008 - 20:38

medwyn_cz napsal/a:
Jen pro informaci - myslim ze kopirovat treba cely geoget nekam na disk do tmp by bylo neunosne - datovy adresar obsahuje i offline databazi slozenou doslova z tisicu mrnavych souboru. doba kopirovani by byla nesmirna, mozna dokonce vesmirna.

to uz radej tech 18 vterin pockat na spusteni.

Tak momentálně mám offline adresář velký 522 019 kb, skládající se z 58652 jednotlivých souborů. Smazat to z flash trvá asi tak přes půl hodiny ;) Ale času dost.
  • 0

#293 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1262 příspěvků(y)

Publikováno 12 November 2008 - 6:24

maxwell napsal/a:
Díky. To jsem kontroloval po přečtení vlákna, než jsem psal dotaz. Po restartu GG2 mám teď příznak FOUND u 16-ti keší ze 180.

Tak se koukni jestli u těch ostatních máš v listingu i svůj LOG...
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#294 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 14:52

Tak opet nova verzicka! Novinky: - doufam, ze i u vas bude parne vyrazne zrychleni importu dat. (U mne doma ted importuji jedno plne PQ za ctyri vteriny, v praci na rychlem stroji dokonce jen za dve...) Muze za to optimalizace prace s databazi pri zpracovani logu v listingu a optimalizovana prace s tagy. - pri te prilezitosti jsem trosku vylepsil statistiku po importu. - V listingu se vypisuji tagy - V konfuguraci si lze zvolit vychozi pismo a jeho velikost pro okno s listingem. - makrofunkce HttpAsk umi nastavit content-type pro upload dat. - zmenil jsem zpusob instalace datoveho adresare. Instalace jiz nezapisuje vychozi obsah datoveho adresare, ale zapisuje si jej stranou nekam jinam. A pri kazdem spusteni Geogetu pak provede synchronizaci se skutecnym datovym adresarem. Tim je zajisteno, ze: a) instalace geogetu vam neprepatla zadny soubor v datovem adresari B) kdyz v datovem adresari neco chybi, tise to tam doplni! c) kdyz tam neco prebyva, nevadi mu to. d) kdyz uz tam neco je, tak pokud je to starsi, provede aktualizaci. (ale puvodni soubor nesmaze, ale prejmenuje!) Takze kdyz si zavedete nejaky novy datovy adresar, jiz neni nutno nijak myslet na kopirovani dulezitych souboru, Geoget si je tam nacpe sam. ;)
  • 0

#295 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 432 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 15:03

Díky za novou verzi - GeoGet nám zraje jako víno! Jen mi tam stále chybí, aby si GeoGet zapamatoval umístění/velikost/stav okna s listingem. Takhle ho musím stále ručně maximalizovat, abych viděl co nejvíc. Každopádně díky!
  • 0

#296 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 17:19

HaLuMa napsal/a:
Tak opet nova verzicka! Novinky:

- zmenil jsem zpusob instalace datoveho adresare. Instalace jiz nezapisuje vychozi obsah datoveho adresare, ale zapisuje si jej stranou nekam jinam. A pri kazdem spusteni Geogetu pak provede synchronizaci se skutecnym datovym adresarem. Tim je zajisteno, ze:

a) instalace geogetu vam neprepatla zadny soubor v datovem adresari
B) kdyz v datovem adresari neco chybi, tise to tam doplni!
c) kdyz tam neco prebyva, nevadi mu to.
d) kdyz uz tam neco je, tak pokud je to starsi, provede aktualizaci. (ale puvodni soubor nesmaze, ale prejmenuje!)

Takze kdyz si zavedete nejaky novy datovy adresar, jiz neni nutno nijak myslet na kopirovani dulezitych souboru, Geoget si je tam nacpe sam. ;)

Nechceš tohle trochu upřesnit?

Pouštím GG2 doma na disku a pak mám ještě jednu instalaci na USB. A neustále řeším synchronizaci obou GG.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#297 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 18:32

V tom ti to nepomuze. Tohle resi jinou vec, a to kdyz si zmenis datovy adresar, tak uz do nej nemusis kopirovat takove ty veci jako kus adresare z offline, cachemapy, vychozi makra a filtry, atd. Vychozi obsah noveho datoveho adresare se proste vyrobi sam.
  • 0

#298 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 19:12

HaLuMa napsal/a:
V tom ti to nepomuze. Tohle resi jinou vec, a to kdyz si zmenis datovy adresar, tak uz do nej nemusis kopirovat takove ty veci jako kus adresare z offline, cachemapy, vychozi makra a filtry, atd. Vychozi obsah noveho datoveho adresare se proste vyrobi sam.

... a naopak, kdyz je tam nejaky relikt, tak ti ho spolehlive nakopiruje do aktualniho datoveho adresare. Hledal jsem asi 40 minut, kde ze se mi vzala v toolbaru ikona, ktera uz tam davno nebyla a nema tam byt. Vzdycky jsem soubor smazal a pri dalsim spusteni se tam znovu objevila nechtena ikona. Pak jsem si vzpomnel, ze se neco takoveho psalo ve foru. ;)
  • 0

#299 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 19:40

Musis to vymlatit z instalacniho adresare, kde ten vzor pro datovy adresar. To mi pripomina to, co jsem zapomnel udelat, a tim je prave revize toho, co v tom adresari vlastne ma byt.
  • 0

#300 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 17 November 2008 - 19:46

HaLuMa napsal/a:
Musis to vymlatit z instalacniho adresare, kde ten vzor pro datovy adresar.

Jo, ted uz to vim taky. Dokonce jsem to i udelal :)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama