Geoget 2
Publikováno 04 listopad 2008 - 22:33
Publikováno 04 listopad 2008 - 23:23
Nemusíš... Jelikož GSAK makro nějak zatím nesplnilo moje představy, musím se vrátit ke GG. Ale jelikož jsem ho odinstaloval a teď udělal novou čistou instalaci, chci nahrát rychle všechno z GSAKu do GG. A je to jen kvůli mapě...HaLuMa napsal/a:
Zacinam se bat...
Ale neda mi to, proc to vlastne chces zkouset? Ja mel za to, ze Geoget pouzivas jen kvuli mape, a mapovou nahradu pro GSAK jsi tuhle shanel?
Publikováno 05 listopad 2008 - 9:11
Publikováno 05 listopad 2008 - 11:56
Díky za radu :-) ale bohužel nevím, kde bych měl tu původní mapu hledat a také nejsem nějak moc zdatný programátor...HaLuMa napsal/a:
No, ackoliv bych me byt rad, ze musis pouziovat Geoget, prozradim ti tajemstvi!
Mapa v Geogetu vznikla jen rozsirenim a vylepsenim jiz existujici mapy, ktera byla delana pro...tramtadadaaaa... GSAK! Takze kdyz bys nasel tu puvodni mapu, najdes tam i makro, ktere pro tu mapu generuje z GSAK data. To makro bude potreba trosku vylepsit a rozsirit, aby to umelo nove veci te geogeti mapy, ale melo by to fungovat.
Otazka je, na jak dlouho by sis pomohl. Mapu v Geogetu ceka dalsi vylepsovani, ktere se ti treba bude take libit, akorat to uz pak na GSAk naroubovat asi nepujde.
Zkoušel jsem teď nejnovější verzi GG a mapy.. narazil jsem na jeden problém, a to při zobrazení pásma 161m. Pokud má mysterka/multina definovaný wp Final, nemělo by se pásmo asi zobrazovat kolem výchozích souřadnic ale jen kolem Final, jinak samozřejmě ano. Druhá věc je, že se mi nedaří skrýt waypointy, které jsou definovány jako otázky...
Publikováno 05 listopad 2008 - 14:23
sobikovi napsal/a:
Zkoušel jsem teď nejnovější verzi GG a mapy.. narazil jsem na jeden problém, a to při zobrazení pásma 161m. Pokud má mysterka/multina definovaný wp Final, nemělo by se pásmo asi zobrazovat kolem výchozích souřadnic ale jen kolem Final, jinak samozřejmě ano.
Kolem vychozich souradnic se pasmo zobrazuje z toho duvodu, ze ta mapa proste nevi, jestli je to mysterka s nmebo bez finalnich souradnic. A protoze nektere mysterky bydli na vychozich souradnicich, je lepsi pro jistotu to pasmo zobrazit.
Aby se toto osetirlo, musel by se pri kazde mysterce prohledavat cely soubor bodu a hledat, jestli tam nahodou neni final k teto mysterce. To by zbytecne moc zdrzovalo.
Lepsim resenim je planovane zinteraktivneni mapy, kdy se informace budou tahat online z geogeti databaze, takze nebude problem tyto informace zohlednit.
sobikovi napsal/a: Druhá věc je, že se mi nedaří skrýt waypointy, které jsou definovány jako otázky...
Nejak jsem nepochopil, co mas tady na mysli?
Publikováno 05 listopad 2008 - 14:40
a) U mysterky, kde mám definovaný final se zobrazí pásmo jen kolem toho final a nezobrazí se mi kolem výchozího bodu mystery. Je zajímavý, že se mi nezobrazí ani když jsem final definovaný neměl... Myslím, že by se tedy multi keš mohla chovat zcela podobně... jelikož to tedy nějak u mystery funguje.HaLuMa napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Zkoušel jsem teď nejnovější verzi GG a mapy.. narazil jsem na jeden problém, a to při zobrazení pásma 161m. Pokud má mysterka/multina definovaný wp Final, nemělo by se pásmo asi zobrazovat kolem výchozích souřadnic ale jen kolem Final, jinak samozřejmě ano.
Kolem vychozich souradnic se pasmo zobrazuje z toho duvodu, ze ta mapa proste nevi, jestli je to mysterka s nmebo bez finalnich souradnic. A protoze nektere mysterky bydli na vychozich souradnicich, je lepsi pro jistotu to pasmo zobrazit.
Aby se toto osetirlo, musel by se pri kazde mysterce prohledavat cely soubor bodu a hledat, jestli tam nahodou neni final k teto mysterce. To by zbytecne moc zdrzovalo.
Lepsim resenim je planovane zinteraktivneni mapy, kdy se informace budou tahat online z geogeti databaze, takze nebude problem tyto informace zohlednit.
sobikovi napsal/a: Druhá věc je, že se mi nedaří skrýt waypointy, které jsou definovány jako otázky...
Nejak jsem nepochopil, co mas tady na mysli?
Mám multinu a na ní několik waypointů s otázkou nebo jinou mysteku s parking místem atd. Pokud v mapě odškrtnu, že nechci zobrazit waypointy, pak bych očekával, že se mi nezobrazí žádné waypointy kromě výchozích souřadnice a final waypointů, které mají zcela jistě vyšší prioritu...
c) Napadlo mne ještě jedno a to, zda by nebylo možné nastavit odstín toho pásma, jelikož ta fialová na ortofoto mapě není skoro vidět a hodilo by se měnit barvu podle typu podkladu.
Publikováno 05 listopad 2008 - 14:51
Czecho Cowboy napsal/a:
Mimochodem hodláš nějak zařadit podporu pro Project APE cache? Je jich jen hrstka, ale asi se na jednu brzo dostanu a mít to po takové honbě jako mysterku ...
Ostatně počítám s tím, že GG není určen jen čechům...
No jsou presne 2 Jedna u Seatlu a druha pod Sao Paulem
Jestli se jedna brazilska kamaradka bude vdavat a jely by jsme tam ... si na ni delam zalusk byt tam a toto neodlovit by byl hrich
Publikováno 06 listopad 2008 - 21:38
Waymarking by určitě měl budoucnost, představa jednotného systému se mi velmi líbí (navíc v dlouho slibovaném Geocachingu 2.0 by měl být waymarking zařazen na stejný web).rsc_cz napsal/a:
Měl bych takový drobný dotaz . Na stránkách geogetu se píše, že se plánuje přidat podpora pro opencaching. Bylo by takto možné přidat i waymarking.com, nebo by to bylo vzhledem k více jak 800 existujícím kategorií (a ikonkám) příliš obtížné?
Publikováno 09 listopad 2008 - 17:45
Publikováno 09 listopad 2008 - 19:54
gord napsal/a:
Celkem me trapi, ze po vyhledavani pres CTRL-F se mi oznaci nekolik kesek, ketre jsou ruzne "pohazene" po celem zobrazenem seznamu, ale ja nemam zadnou moznost, jak se pohybovat jen po techto oznacenych.
Pokud chces neco vyhledat a pracovat prave a jen s nahledanym vyberem, pak proved hledani nad prazdnym seznamem! V seznamu pak budes mit prave a jen nahledane kesky. Takto to pouzivam ja, proto jsem vlastne ani funkci na skok na dalsi oznacenou kesku nikdy nepotreboval.
gord napsal/a:
Je bezne, ze na kesi chci neco udelat (zmenit zaznam Write note, ...) a pak pokracovat na dlasi kesce. Takove F3, ktere by me posunulo na dalsi, by bodlo.
To by nemel byt problem udelat. Jak sjem jiz rekl, vzhledem k memu pouzivani jsem tonikdy nepotreboval. Ale nemel by s tim byt problem.
gord napsal/a:
Asi jedina moznost je udelat si z nich seznam a ten pak nacist a pohybovat se v nem - dost nepohodlne, i kdyz velmi univerzalni.
To je zbytecne slozite... jak jsem napsal vyse, staci vyhledavat nad prazdnym seznamem. To je pohodlne a univerzalni.
Publikováno 09 listopad 2008 - 20:01
Publikováno 09 listopad 2008 - 20:39
Publikováno 10 listopad 2008 - 12:27
Publikováno 10 listopad 2008 - 13:18
Publikováno 10 listopad 2008 - 13:36
Pokud je žádoucí, aby GG běhal rychle, je lepší mít databázi na disku. Pokud chceme přenositelnost, je ideální GG na flešce nebo na kartě.
Start GeoGetu a načtení databáze (8500 keší) z flashdisku - 18vteřin
no problem ;-)
Publikováno 10 listopad 2008 - 13:53
HaLuMa napsal/a:
Nebylo by jednodusi toto resit proste nejakym BAT souborem, co by proste vsechno z nejakeho adresare nakopiroval na disk, odtamtud spustil GG, pockal az skonci, a pak zase nakopiroval zpet?
Už vidím ty problémy, jak to někdo uprostřed kopírování vytáhne z počítače a přijde o oba soubory :-(
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 10 listopad 2008 - 14:21
Publikováno 10 listopad 2008 - 14:39
tomasCR napsal/a:
Pokud je žádoucí, aby GG běhal rychle, je lepší mít databázi na disku. Pokud chceme přenositelnost, je ideální GG na flešce nebo na kartě.
Start GeoGetu a načtení databáze (8500 keší) z flashdisku - 18vteřin
no problem ;-)
Nejde o start, já startuju například s prázdným seznamem.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů