Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#401 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 11:29

Konstruktivni kritiku jsem od tebe nejak jeste nevidel. Narozdil od jinych, kteri mne kritizuji konstruktivne a take se dockali napravy kritizovanych veci.

Jenze ty neuplatnujes pohled noveho uzivatele, ale pohled uzivatele zdeformovany GSAKem. Ja si myslim, ze GSAK uzivatelsky privetivy neni. Kdyby byl, pouzival bych jej i ja a nikdy bych neprogramoval alternativu. Specielne tobe to rikam uz ponekolikate. Ty neposuzujes obecnou privetivost, ani intuitivnost. Ty to porad jen srovnavas s GSAK, a jakmile je cokoliv jinak, jdes si sem postezovat. Novy, GSAKem netknuty uzivatel se ale chova jinak...

Smir se s tim, ze GSAK neni zadny vykrik uzivatelske privetivosti a ze ne kazdemu vyhovuje. Kdysi jsi nemel na vyber... bud si kup GSAK nebo nic. Ted si muzes vybrat. Ty sis vybral GSAK, tak si ho uzij. Ja bych zase GSAK nepouzival, ani kdyby byl zadarmo. Je to moje volba.

• 0

#402 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 11:38

Výbordelný HaLuMo, tak se mi to moc líbí. Řekl jsi to jasně a přehledně. Moc ti za tenhle export děkuju, opravdu jsem se na něj těšil.
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#403 Numira

Numira

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 12:00

sobikovi napsal/a:

Je zajímavé si vlákna k GG pročítat, je zajímavé že pokus se objeví nový uživatel, pak se ptá stále na stejné věci... není to taky vizitka?

Tady se musím geogetu zastat, ač jsem ho sám používal asi týden (jednu z prvních verzí...)

To, co píšeš je obecně problém toho, že uživatel stáhne program a ten ho neprovede step-by-step k nějakému hmatatelnému, rychlému výsledku. On ani nemůže, protože pracuje na systému "Dostaneš jen to co chceš, resp. o co si řekneš" a to se týká GSAKu i GeoGetu stejně tak i fóra na gc.cz, které trpí stejným přívalem dokolečka se opakujících dotazů. A nemyslím, že je to vizitka české geocachingové komunity...

HaLuMa zaujal své stanovisko ke GSAKu, beru ho, mě sice vyhovuje, ale to je v tomhle vlákně irelevantní (ta prázdná obrazovka mě drala nervy, musím přiznat, byť její existence má taky své opodstatnění...:)). Vážím si těch, kteří když nejsou s něčím spokojení přijdou s vlastním řešením a stojí si za ním.
  • 0

#404 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 12:14

sobikovi napsal/a:
Škoda že někteří nechápou, co je to konstruktivní kritika. (...)
Je zajímavé si vlákna k GG pročítat, je zajímavé že pokus se objeví nový uživatel, pak se ptá stále na stejné věci... není to taky vizitka?

Nechme těch zbytečných útoků, pojdme vylepšovat GG ;)

Lehce si pridam svou do mlyna... Ja zkousel na zacatku oboje. GSAK i GeoGet... a zustal jsem u GeoGetu, vyhovuje mi vic, snadneji se diky nemu dostanu k tomu co chci. Prazdna "uvodni" stranka mi nevadi - preci si ji v Settings muzes zmenit, co chces aby tam bylo - jestli prazdna, nebo nactene vse podle default filtru ...

Ja bych GeoGet nevymenil GSAKem ai za nic, dokonce bych sel do GeoGetu i kdyby byl jako placeny program (rozumne).

A s tim ze se dotazy opakujou.. toto se deje vsude. Pro srovnani - projdi si www.bike-forum.cz: porad dokola stejne dotazy, misto aby lidi cetli jiz jednou polozene dotazy a odpovedi na ne.

A nakonec mala douska: myslim, ze by neuskodilo, pred tim nez prispevek posles, se zkusit zamyslet, jestli opravdu tento zpusob komunikace je vhodny a je opravdu konstruktivni kritikou...a ne az skoro utokem (presne jak pises (Proč bych měl opustit Windows a jít na Linux - tvuj pristup mi pripomina nesmyslne dohadovani uzivatelu te nebo te platformy).
  • 0

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon

#405 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 12:28

Numira napsal/a:
To, co píšeš je obecně problém toho, že uživatel stáhne program a ten ho neprovede step-by-step k nějakému hmatatelnému, rychlému výsledku. On ani nemůže, protože pracuje na systému "Dostaneš jen to co chceš, resp. o co si řekneš" a to se týká GSAKu i GeoGetu stejně tak i fóra na gc.cz, které trpí stejným přívalem dokolečka se opakujících dotazů. A nemyslím, že je to vizitka české geocachingové komunity...

Presne tak. Ono si staci nalit cisteho vina a rict si, ze i ta fora GSAKu jaksi nejsou prazdna, ze? ;)

Sobik predvadi pekne argumenty zaujateho GSAK uzivatele, netaji se tim, ze proste GSAK je nej a Geoget je az ten druhy. Jak potom to porovnani asi dopadne?

To je presne ten duvod, proc ja, ackoliv jsem k tomu byl asi dvakrat Sobikem vyzvan, neprovadim zadne detailni porovnani obou programu. Ano, je to proto, ze muj postoj bude zakonite take zaujaty! Takove porovnani musi proste udelat nekdo mnohem vice neutralni, a az to porovnani mohou zaujati lide komentovat a upresnovat.

To jen tak na objasneni situace.
  • 0

#406 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 12:59

ja treba GSAK vubec neznam, ani sem ho nikdy nevidel (!) naprosto GSAKem netknuty pouzivam GeoGet od jeho zrodu a plne mi vyhovuje.. a fascinuje me to, ze treba pisu naky makro, neco mi nejde jak by melo, tak napisu halumovi/gebymu a on mi treba odpovi "no vidis, na to tam zadna funkce neni, v pristi verzi ji budes mit", tohle je neuveritelna tech. podpora :D
  • 0

#407 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 15:06

Viz. http://www.geocachin...&thread_id=9377
  • 0

#408 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 16:15

Koukám nová verze GG2 :D Kde se dočtu, co je v ní nového? Díky. Halumu, kdy pochopíš, že nejsem zaujaty vůči GG. Možná se budeš divit, ale zvažuji až do GG dostanu to co je v GSAKu, že na něj přejdu.
  • 0

#409 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 16:37

sobikovi napsal/a:
Koukám nová verze GG2 :D Kde se dočtu, co je v ní nového? Díky.

A co ten odkaz, v mem prispevku hned nad tim tvym? :@
  • 0

#410 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 16:38

sobikovi napsal/a:
Halumu, kdy pochopíš, že nejsem zaujaty vůči GG. Možná se budeš divit, ale zvažuji až do GG dostanu to co je v GSAKu, že na něj přejdu.

Asi jsem cely rok zlobil, ze mne takhle strasis! :o Nebo to nebyla vyhruzka? :D
  • 0

#411 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2008 - 17:56

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Halumu, kdy pochopíš, že nejsem zaujaty vůči GG. Možná se budeš divit, ale zvažuji až do GG dostanu to co je v GSAKu, že na něj přejdu.

Asi jsem cely rok zlobil, ze mne takhle strasis! :o Nebo to nebyla vyhruzka? :D

:D To víš, aby jsi nemohl říkat, že jsem zaujatý proti GG, tak se stanu plnohodnotným uživatelem a už se nebudeš moci vymlouvat B) Ne, potřebuji doladit export do TomToma, generování statistik na gc.com a nějak překonat proxy v práci a bude to k užívání.
  • 0

#412 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2008 - 23:12

Nešlo by tuhle debat zúžit na oznamování novinek a změn v GeoGetu? Kdo se má, ....., prohrabávat tou spoustou připomínek od někoho, kdo tu stále tvrdí, že se mu ten program nelíbí a nehodlá ho používat !!!
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#413 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 7:46

kolombo napsal/a:
Nešlo by tuhle debat zúžit na oznamování novinek a změn v GeoGetu?

... nove vlakno: Novinky Geoget2, pravo zapisu jen HaLuMa ... To neni spatny napad
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#414 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 8:07

No, nevim, jestli s timhle pozadavkem mam Pepu vubec zatezovat. Nebude jednodusi, kdyz ty novinky budu psat na Geogeti wiki?
  • 0

#415 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 8:20

HaLuMa napsal/a:
No, nevim, jestli s timhle pozadavkem mam Pepu vubec zatezovat. Nebude jednodusi, kdyz ty novinky budu psat na Geogeti wiki?

Pokud to tam bude pro verzi 2.xx snadno k nalezení, tak ano.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#416 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 8:25

HaLuMa napsal/a:

Jako autor vlákna máš možnost ho zamykat a odemykat. Takže s trochou nepohodlí můžeš mít vlákno, které si odemkneš jenom když budeš potřebovat něco připsat.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#417 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 8:30

pepa.z.pocernic napsal/a:
Jako autor vlákna máš možnost ho zamykat a odemykat. Takže s trochou nepohodlí můžeš mít vlákno, které si odemkneš jenom když budeš potřebovat něco připsat.

Tak jsem to tu kdysi delal, a bylo to opravdu dost nepohodlne.

Nema PHP-fusion nekde nastavovatko, ze by moderatori mohli psat i do zamcenych vlaken? To by problem elegantne vyresilo.
  • 0

#418 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 10:23

Kvůli statistikám jsem si nainstalovat GeoJarry a vše funguje OK. Jen jsem zjistil jednu zajímavou věc a to, že v práci za proxy GeoJarry zcela bez problémů stahuje a uploaduje tak jak má, ale GG2 není schopen se přihlásit na POP3 schránku, aby stáhl PQ. Žádnou proxy v GJ nastavenou nemám! a funguje to zcela bez problémů.
  • 0

#419 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 10:41

Tak to musis prokonzultovat s tvym ci firemnim firewallem. Opravdu je velky rozdil mez webovym a POP3 pristupem!
  • 0

#420 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 16:25

S poslední verzí se myslím dost zvýšila rychlost zápisů do databáze, to dokážu ocenit, protože ji mám na kartě a je to poměrně pomalé.

Co je ale stále strašně pomalé, to je mazání. Smazat (permanentně) n keší trvá několikanásobně déle, než stejný počet importovat.

Uznávám, že tohle zas tolik lidí netrápí, ale přesto vznáším prosbu - nedalo by se mazání taky trochu přirychlit?

Díky!
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama