Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#621 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 21:54

Archi1 napsal/a:
Gmail nepoužívám, používám Atlas a emaily tam zůstavají dokud je v poštovním klientovi nesmažu.
Jestli to ale z tohoto účtu nerozchodím asi si založím nový jen na PQ jak mi radí Caster o něco dříve.
Jinak díky.

Tak to by melo bejt v pohode, kdyz v nastaveni GG odskrtnes "download new only" (jinak by ignoroval ty, ktere uz stihl stahnout klient) a kdyz zaskrtnes "delete after download" tak je i smaze ze serveru a nebudou zabirat misto. To rikam teoreticky, sam mam gmail a tam je to jeste jinak :)
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#622 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2009 - 22:31

Archi1 napsal/a:
Gmail nepoužívám, používám Atlas a emaily tam zůstavají dokud je v poštovním klientovi nesmažu.
Jestli to ale z tohoto účtu nerozchodím asi si založím nový jen na PQ jak mi radí Caster o něco dříve.
Jinak díky.

Přesně tak, já si založil účet na Seznamu, který slouží pouze k tomuto účelu a je to. PQ chodí jen tam, Geoget si je odtamtud bere, prostě si to žije vlastním životem.
  • 0

#623 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1372 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 11:55

Nešlo by udělat, aby se při označení řádku v okamžiku, kdy jsou sloupce posunuty vpravo okno nedalo zase doleva? Takhle jsou ty sloupce, které zůstávají mimo základní zobrazení v zásadě nepoužitelné...
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#624 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 12:13

Zkusím trochu z jiného konce... Rád bych si do GG2 naimportoval do tagu info z nějaké PQ, že keška v ní je... Je nějaký hotový postup nebo vzorové makro? Díky za radu.
  • 0

#625 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 15:53

Po stažení makra pro generování rozšířeného seznamu wpt pro Oziho (z geoget.ararat.cz) se mi nikde v GG neobjevila příslušná nabídka, přestože validátor hlásí, že makro je OK. Čím to může být? GG jsem samozřejmě po nakopírování makra restartoval... Nejsou náhle dostupná ani autorova makra pro wpt, simple gpx a pqgpx... --- edit: týká se GG 2.0.20.407
  • 0

#626 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 16:00

sobikovi napsal/a:
Zkusím trochu z jiného konce... Rád bych si do GG2 naimportoval do tagu info z nějaké PQ, že keška v ní je... Je nějaký hotový postup nebo vzorové makro? Díky za radu.

ten automaticky tag import, do ktereho se dava jmeno souboru, ze ktereho se naposledy keska importovala, by ti nestacil?

jinak se taky da provest nacteni podle gpx souboru, vsechno oznacit a hromadne nastavit co chces.
  • 0

#627 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 19:59

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:

ten automaticky tag import, do ktereho se dava jmeno souboru, ze ktereho se naposledy keska importovala, by ti nestacil?

jinak se taky da provest nacteni podle gpx souboru, vsechno oznacit a hromadne nastavit co chces.

Ne, automatický tag nestačí. Potřebuji si založit svůj vlastní tag např. book a do něj nastavit hodnotu yes u keší, které jsou v určitém bookmarku.
  • 0

#628 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 20:53

a ted druhy odstavec v moji odpovedi jsi prehledl?
  • 0

#629 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 22:44

HaLuMa napsal/a:

Nepřehlédl... to bych ti napsal. Nevím co je to načtení podle gpx...
  • 0

#630 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 22:53

[quote]Archi1 napsal/a:
[quote]Czecho Cowboy napsal/a:
[quote]Archi1 napsal/a:
Prosím o radu jak si nastavit GG aby mě to stahovalo data z poštovního účtu. V tomhle jsem lama. Díky[/quote]

Ahojky,
Nastavení a stáhování PQ z poštovního účtu Geogetem jsem úspěšně vyřešil,ale mám trochu jiný dotaz. Na ten stejný účet mě chodí i notifikace z GC, umí je Geoget stáhnout a aktualizovat svoji databázi z těchto notifikací nebo je potřeba čas od času aktualizovat některé PQ.
A poraďte prosím jak vygenerovat Geogetem kešky podél trasy např. Jihlava-Jindř. Hradec. V programování a práci s makry jsem láma tak trocha polopaticky. Díky.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#631 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 23:01

sobikovi napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Nepřehlédl... to bych ti napsal. Nevím co je to načtení podle gpx...

tak se podivej na nove volby v menu file, co se tam v posledni verzi objevily. Pridal jsem to tram presne za tim ucelem, ktery chces.

funguje to tak, ze tomu predhodis gpx nebo loc soubr, on se podiva, co je v nem za kesky, a ty ti natahne do vypisu.
  • 0

#632 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 23:09

Archi1 napsal/a:
Nastavení a stáhování PQ z poštovního účtu Geogetem jsem úspěšně vyřešil,ale mám trochu jiný dotaz. Na ten stejný účet mě chodí i notifikace z GC, umí je Geoget stáhnout a aktualizovat svoji databázi z těchto notifikací nebo je potřeba čas od času aktualizovat některé PQ.
A poraďte prosím jak vygenerovat Geogetem kešky podél trasy např. Jihlava-Jindř. Hradec. V programování a práci s makry jsem láma tak trocha polopaticky. Díky.

ne notifikace ti nepomuzou, nejlepsi je nechat si automaticky posilat PQ.

pro plan podel trasy - pokud mas kesky v databazi, pak staci mit trasu v GPX (treba z mapy.cz) a muzes ji pouzit v geogetim filtru.
  • 0

#633 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 23:11

[quote]HaLuMa napsal/a:
[quote]sobikovi napsal/a:
[quote]HaLuMa napsal/a:

tak se podivej na nove volby v menu file, co se tam v posledni verzi objevily. Pridal jsem to tram presne za tim ucelem, ktery chces.

funguje to tak, ze tomu predhodis gpx nebo loc soubr, on se podiva, co je v nem za kesky, a ty ti natahne do vypisu.[/quote]

To myslíš ty položky jako přidat seznam, složku nebo soubor? a poraď prosim tě jak vygenerovat trasu. Asi se ptám hloupě. Díky
  • 0

#634 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 23:14

Archi1 napsal/a:

1. Treba na mapy.cz si vygenerujes trasu a ulozis do gpx souboru
2. Nactes ji do "filtru" (F2, Route, Import GPX)
3. Nastavis "rozptyl" (Nearest then (km))
4. pokud to budes potrebovat casteji, pojmenujes filtr a ulozis (ikona disketky a textove pole pred ni pro jmeno)
5. das nacist kesky podle filtru (load nebo add, pripadne i sub, pokud je budes chtit z nacteneho seznamu odstranit)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#635 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 23:40

gord napsal/a:

Archi1 napsal/a:

4. pokud to budes potrebovat casteji, pojmenujes filtr a ulozis (ikona disketky a textove pole pred ni pro jmeno)
5. das nacist kesky podle filtru (load nebo add, pripadne i sub, pokud je budes chtit z nacteneho seznamu odstranit)

Dík za postup. Ale zřejmě jsem v tom to natvrdlý.Jak jsi to popsal hned jsem ho vyzkoušel, všechno šlape až do okamžiku, že se mi nezobrazí seznam kešek podél trasy., ani postisku F5.
Něco po stisku tl. Load nebo Add proběhne což nestačím zaregistrovat.
Jak mám zobrazit keškyna vygenerované trase, Dík
  • 0

#636 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 7:32

Archi1 napsal/a:

gord napsal/a:

Archi1 napsal/a:

Dík za postup. Ale zřejmě jsem v tom to natvrdlý.Jak jsi to popsal hned jsem ho vyzkoušel, všechno šlape až do okamžiku, že se mi nezobrazí seznam kešek podél trasy., ani postisku F5.
Něco po stisku tl. Load nebo Add proběhne což nestačím zaregistrovat.
Jak mám zobrazit keškyna vygenerované trase, Dík

Nezduraznil jsem, ze tu trasu , kterou nactes a mas v levem sloupci, musis tlacitkem dostat i vpravo a jeste mozna nekde zaskrtnout, ze se ta trasa ma akceptovat (myslim, ze to je u te vzdalenosti nebo je to uz tim presunem do praveho sloupce). Presne ted nevim, nemam GG u sebe.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#637 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 8:19

Tak jsem to vyzkoušel a funguje to. Jen nevím, jestli někde není chybka... - měl jsem filtr moje nalezený - smazal jsem seznam - dal načíst do prázdného seznamu ze souboru - označil si všechny - nastavil nový tag na požadovanou hodnotu - dal si filtr podle tagu - tag byl nastavený i u některých keší z předchozího filtru... ??? Teď jsem to zkusil 2x znovu a vždy to dopadlo stejně.. I když ve filtru byly jen kešky z toho seznamu, tak se tag nastavil i na jiné keše bez ladu a skladu...
  • 0

#638 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 11:51

To bych se dost divil...opravdu na te jine kesce nebyl ten tag nastaveny uz pred tim?
  • 0

#639 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 12:47

HaLuMa napsal/a:
To bych se dost divil...opravdu na te jine kesce nebyl ten tag nastaveny uz pred tim?

Opravdu ne, byl to zcela nově zaváděný tag. Kromě jiného pokud tag smažu ze seznamu, měl by se vymazat ze všech hodnot v databázi, ne? Takže když jsem ho smazal a pak to vše zopakoval, vždy to dopadlo stejně :-(
  • 0

#640 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2009 - 14:24

To je divne, to skutecne nevim, jak by se mohlo stat.

Zkus, pro jistotu, v database-tools dat vacuum and reindex, abychom vyloucili nejaky neporadek v databazi.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama