Hodnocení keší - nová vize
Publikováno 09 leden 2009 - 12:42
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 09 leden 2009 - 12:47

klama napsal/a:
Zapracoval som hodnotenia do mozigo... "Presné číslo" vyhodnotenia a počet hodnotiacich sa dozviete ak myškou prejdete nad hviezdičky hodnotenia...
Líbí se mi, jak to Klama udělal bez dohadování a prohlášení o tom, že jinak už to vypadat nebude...hvězdičky jsou prostě z toho co jsem viděl nejpřehlednější ... Pokud to ale ani časem "nepůjde", přimlouval bych se za to (pokud to jde), aby byl alespoň za číslem znak procent a číslo hodnotících bylo buď dál, odděleno lomítkem nebo závorkou nebo úplně v jiném tagu? Je to prostě trochu nepřehledné. Při malém počtu hodnotících sice tohle číslo má opodstatnění, ale až budou hodnotit stovky lidí (snad), tohle číslo mě nebude nijak extra zajímat...
ps: opravdu si to neumím "naprogramovat" sám

moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 09 leden 2009 - 14:00
Snad to půjde do budoucna.HaLuMa napsal/a:
takhle primo filtrovat nejde, takze klasicka obezlicka - udelat si na tu hodnotu slupec, ten pak seradit a vypis od urciteho mista odseknout pryc.
Dle mého názoru by hodnocení tady na serveru mělo smysl v momentě, kdy by se data tady synchronizovala s GeoGetem.pepa.z.pocernic napsal/a:
chtěl bych zjistit zájem o další funkce na gc.cz související s hodnocením
- filtr podle průměru v mapě
- možnost ohodnotit přímo na gc.cz (formulář nebo v mapě)
- generování ikony pro vložení do listingu
- něco jiného
jde mi o to, ujasnit si o co by zájem byl a případně priority
Dalo by se to využít i při ztrátě databáze - nebylo by pak nutné označovat všechny nálezy znova.
Problémem je, že se tu momentálně nedá zapsat čas.
Publikováno 09 leden 2009 - 14:37
HuntBehind napsal/a:
Pokud to ale ani časem "nepůjde", přimlouval bych se za to (pokud to jde), aby byl alespoň za číslem znak procent a číslo hodnotících bylo buď dál, odděleno lomítkem nebo závorkou nebo úplně v jiném tagu? Je to prostě trochu nepřehledné. Při malém počtu hodnotících sice tohle číslo má opodstatnění, ale až budou hodnotit stovky lidí (snad), tohle číslo mě nebude nijak extra zajímat...
Pocitam, ze v nejake z dalsich verzi oddelim to cislo hodnoticich do zvlastniho tagu. ted to tam lezi tak, jak bylo poslano ze serveru, a tento format je pro predavani dat spravny. jakekoliv prikraslovani je uz otazka na program, ne na geocaching.cz
Publikováno 09 leden 2009 - 14:39
co lidi, co GG ani žádný jiné program co to bude podporovat nepoužívají?Czecho Cowboy napsal/a:
Dle mého názoru by hodnocení tady na serveru mělo smysl v momentě, kdy by se data tady synchronizovala s GeoGetem.
Dát do api funkci pro načtení vlastního hodnocení není velký problémCzecho Cowboy napsal/a:
Dalo by se to využít i při ztrátě databáze - nebylo by pak nutné označovat všechny nálezy znova.
nějak nechápu co tím myslíšCzecho Cowboy napsal/a:
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 09 leden 2009 - 14:41
Ke zpětné vazbě (a vzdání díků) pořadatelům jsou stejně přínosnější logy účastníků.
Czecho Cowboy napsal/a:
Dle mého názoru by hodnocení tady na serveru mělo smysl v momentě, kdy by se data tady synchronizovala s GeoGetem.
Hodnocení na serveru smysl má - ne každý používá GeoGet (nebo jiné programy).
Myslím, že dost kačerů uvítá, když si bude moci hodnotit cache v mapě a pak dle hodnocení filtrovat (pár mých známých ostatně plánuje své výpravy hlavně podle mapy na gc.cz).
Publikováno 09 leden 2009 - 14:42
Jelikož se sem momentálně nahrávají i nálezy, tak pokud by bylo možné zaznamenat i čas, byla by dtb z GG viceméně zálohovaná a přístupná z jakéhokoliv počítače, čímž by bylo možné používat GG na více počítačích bez nutnosti zapisovat data několikrát.pepa.z.pocernic napsal/a:
co lidi, co GG ani žádný jiné program co to bude podporovat nepoužívají?Czecho Cowboy napsal/a:
Dát do api funkci pro načtení vlastního hodnocení není velký problémCzecho Cowboy napsal/a:
V budoucnu by tak mohlo stačit pro kompletní synchronizaci v GG jen jedno tlačítko

Publikováno 09 leden 2009 - 14:49
pepa.z.pocernic napsal/a:
Tim je mysleno to, ze Geoget eviduje k kazde kese nejen datum nalezu, ale take cas nalezu. (A diky tomu je schopen presne zrekonstruovat poradi nalezu, atd.)
Publikováno 09 leden 2009 - 14:56
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 09 leden 2009 - 15:17
úprava vzhledu hodnocené do verze 2.0.21
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 09 leden 2009 - 19:56
Publikováno 09 leden 2009 - 20:18
Publikováno 09 leden 2009 - 20:20
Nepřestávám se divit, co může ovlivnit chod GG a nedej Bože systémovým utilitám na údržbu databáze.... Bojím se o svá data čím dál tím víc :-(HaLuMa napsal/a:
To nebude souviset nijak s hodnocenim, spis mas neco podivneho v clipboardu. Zkus nekde oznacit kus nejakeho textu, dat CRTL+INSERT a pak to zkus snova.
Publikováno 09 leden 2009 - 20:23
Ano, to je nelogické... do sloupce nahrávám numerická data, ale systém není schopen rozpoznat a pochopit, že jsou to numerická data a musím si to nastavit ručně.HaLuMa napsal/a:
Musis si na tom sloupci zapnout numericke razeni. je to v nastaveni sloupce.

Publikováno 09 leden 2009 - 20:44
Publikováno 09 leden 2009 - 20:44
Ano, bug je ve schovavani teto hlasky, pokud jsi to v prubeho prace ruzne minimalizoval a maximalizoval, a pod. na nekterych systemech pak blbne schovavani te busy hlasky. Vim o tom.sobikovi napsal/a:
Pustil jsem si taky údržbu databáze... a běží to a běží to a nic. Pořád to hlásí Geoget busy... ale nic se neděje. Mám dojem, že bude někde bug..
Publikováno 09 leden 2009 - 20:45
sobikovi napsal/a:
Vyřazení Eventů z hodnocení - souhlas. Je to asi nesmysl. Jednak budoucí kačer asi nevyrazí na minulý event... a hodnocení eventů je stejně většinou 100% (komu je ráno špatně tak 75%)...
A cemu to vadi, ze je ohodnoceny event?
Publikováno 09 leden 2009 - 22:33
sobikovi napsal/a:
Nepřestávám se divit, co může ovlivnit chod GG a nedej Bože systémovým utilitám na údržbu databáze.... Bojím se o svá data čím dál tím víc :-(
To je fakt divne, ze kdyz nejaka jina aplikace zmrvi clipboard, ze pak v okamziku cteni dat z clipboardu vyhodim chybovou hlasku. Skutecne divne, ze? A jak by to proboha mohlo ohrozit data, to mi hlava skutecne nebere!
Prestan trojcit, ano?
Publikováno 09 leden 2009 - 22:39
sobikovi napsal/a:
Ano, to je nelogické... do sloupce nahrávám numerická data, ale systém není schopen rozpoznat a pochopit, že jsou to numerická data a musím si to nastavit ručně.HaLuMa napsal/a:
Musis si na tom sloupci zapnout numericke razeni. je to v nastaveni sloupce.A díky tomu divnému formátu dat s nima stejně moc pracovat nejde, takže smolík pacholík
Nelogicky jsi tu jen ty, zkus pouzivat hlavu.
1. do tagu se nikdy cisla nedavala, nedavaji a davat nebudou. Kde jsi videl neco jineho?
2. Podle ceho to ma system pochopit? Podle toho, ze tam davas dve cisla oddelena strednikem? Uvazuj trochu!
3. I kdybys usoudil, ze v hodnotach mas jen data, ktera vsechna vypadaji jako cislo, podle ceho si odvazujes usoudit, ze je jako cislo chce uzivatel i tridit? Uvazuj trochu! neni nahodou na uzivateli, aby si rekl jak to chce? To je fakt desna drina, ze kdyz si definuji novy sloupec, tak ze si i reknu jak jej chci tridit!
4. Nevim, co je na dou cislech oddelene strednikem divneho, ale numericke trideni je tridi naprosto spravne. Takze skutecne nevim, proc bys mel mit smulu.
Zase mas sve dny, vid, Sobiku? Ani trosku mne nebavis!
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů