Hodnocení keší - nová vize
Publikováno 10 January 2009 - 0:28
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 10 January 2009 - 0:30
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 10 January 2009 - 23:49
Fajn, začnu tady. Vůbec to nevadí, ale je to asi zbytečné a nemá to logiku. Byl tady návrh na to vyřadit hodnocení eventů ze známkování, tudíž se k tom přikláním. Event se většinou neopakuje a hlavní síla hodnocení keší je v tom, že když někdo chce vyfiltrovat "dobré" keše na které chce jít, tak asi nepůjde zpětně na event... tudiž u něj hodnocení ztrácí smysl kromě toho, že si všichni napíšou, že to bylo 100%, protože tam byla desítka za 12,-HaLuMa napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Vyřazení Eventů z hodnocení - souhlas. Je to asi nesmysl. Jednak budoucí kačer asi nevyrazí na minulý event... a hodnocení eventů je stejně většinou 100% (komu je ráno špatně tak 75%)...
A cemu to vadi, ze je ohodnoceny event?

Publikováno 10 January 2009 - 23:52
Fajn, jsem rád, že je to jen ve schovávání hlášky.. Přestávám se bát o data... nicméně problém primární přetrvává... po aplikaci těch tools se nic nezměnilo, akce končí na 11094/11095HaLuMa napsal/a:
Ano, bug je ve schovavani teto hlasky, pokud jsi to v prubeho prace ruzne minimalizoval a maximalizoval, a pod. na nekterych systemech pak blbne schovavani te busy hlasky. Vim o tom.sobikovi napsal/a:
Pustil jsem si taky údržbu databáze... a běží to a běží to a nic. Pořád to hlásí Geoget busy... ale nic se neděje. Mám dojem, že bude někde bug..

Publikováno 11 January 2009 - 0:01
Ptal jsem se tady (a slušně podle tvého), jak si mohu vyfiltrovat keše, co mají hodnocení > než 50% a < než 75%. A ty místo toho, aby jsi napsal jak to udělat (což by nad databází mělo jít) jsi mne odkázal at si na to napíšu nějaké makro... A teď si tedy všichni budou psát nějaké makro na filtrování keší z rozsahu?HaLuMa napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Ano, to je nelogické... do sloupce nahrávám numerická data, ale systém není schopen rozpoznat a pochopit, že jsou to numerická data a musím si to nastavit ručně.HaLuMa napsal/a:
Musis si na tom sloupci zapnout numericke razeni. je to v nastaveni sloupce.A díky tomu divnému formátu dat s nima stejně moc pracovat nejde, takže smolík pacholík
Nelogicky jsi tu jen ty, zkus pouzivat hlavu.
1. do tagu se nikdy cisla nedavala, nedavaji a davat nebudou. Kde jsi videl neco jineho?
2. Podle ceho to ma system pochopit? Podle toho, ze tam davas dve cisla oddelena strednikem? Uvazuj trochu!
3. I kdybys usoudil, ze v hodnotach mas jen data, ktera vsechna vypadaji jako cislo, podle ceho si odvazujes usoudit, ze je jako cislo chce uzivatel i tridit? Uvazuj trochu! neni nahodou na uzivateli, aby si rekl jak to chce? To je fakt desna drina, ze kdyz si definuji novy sloupec, tak ze si i reknu jak jej chci tridit!
4. Nevim, co je na dou cislech oddelene strednikem divneho, ale numericke trideni je tridi naprosto spravne. Takze skutecne nevim, proc bys mel mit smulu.
Zase mas sve dny, vid, Sobiku? Ani trosku mne nebavis!
Ano, pokud si zakládám nějaký svůj TAG, tak ho musím asi definovat, jestli je to numeric nebo string; ale pokud pustím nějaké makro, které mi přidá do databáze nějaký TAG automaticky, pak by mělo to makro umět nastavit i automaticky odpovídající typ TAGu, tedy na numeri. Nevím, ale asi jen ... by si nechal sortovat hodnoty v % podle alfa znaků...
Dvě hodnoty v jednom sloupci jsou nesmysl.. databáze je má zcela jistě oddělené, resp. je např. počítá a tak nevím, proč by nemohla být každá hodnota v samostatném sloupci. Já třeba nechci vidět počet hodnocení,ale chci vidět procenta, nebo si chci nechat setřídit výpis podle směru světových stran a ne podle nějaké kombinace... Nenašel jsem cestu jak si setřídit keše podle počtu hodnocení bez rozdílu procent hodnocení.. Pokud by každá hodnota byla v samostatném sloupci, pak je to snadné... teď mám na to psát nějaké záhadné makro? Budu rád, když poradíš jak na to.
Publikováno 11 January 2009 - 10:53
sobikovi napsal/a:
Fajn, začnu tady. Vůbec to nevadí, ale je to asi zbytečné a nemá to logiku. Byl tady návrh na to vyřadit hodnocení eventů ze známkování, tudíž se k tom přikláním. Event se většinou neopakuje a hlavní síla hodnocení keší je v tom, že když někdo chce vyfiltrovat "dobré" keše na které chce jít, tak asi nepůjde zpětně na event... tudiž u něj hodnocení ztrácí smysl kromě toho, že si všichni napíšou, že to bylo 100%, protože tam byla desítka za 12,-HaLuMa napsal/a:
Znova... cemu to vadi? I kdyz je to zbytecne a nema to logiku, cemu vadi, ze nekdo oznamkuje event? Ani v tom filtrovani to neprekazi, protoze stare eventy jsou zaarchivovane.
Takze to nevadi vubec nicemu a nejake umele zakazovani hodnoceni eventu je naprosto promrhana prace!
Publikováno 11 January 2009 - 11:15
sobikovi napsal/a:
Ptal jsem se tady (a slušně podle tvého), jak si mohu vyfiltrovat keše, co mají hodnocení > než 50% a < než 75%. A ty místo toho, aby jsi napsal jak to udělat (což by nad databází mělo jít) jsi mne odkázal at si na to napíšu nějaké makro... A teď si tedy všichni budou psát nějaké makro na filtrování keší z rozsahu?
Dobre, vyfiltruj si kese, ktere maji obsazeny tento tag, pak si seznam serad, najed si kurzorem na zaznam s hodnotou 50, a odsekni konec. pak otoc razeni, najed na 75, a opet odsekni konec.
A mas co jsi chtel, a stalo te to jen par vterin klikani!
sobikovi napsal/a:
Ano, pokud si zakládám nějaký svůj TAG, tak ho musím asi definovat, jestli je to numeric nebo string; ale pokud pustím nějaké makro, které mi přidá do databáze nějaký TAG automaticky, pak by mělo to makro umět nastavit i automaticky odpovídající typ TAGu, tedy na numeri. Nevím, ale asi jen ... by si nechal sortovat hodnoty v % podle alfa znaků...
Ne, kdyz zakladas nejaky tag, tak nic takoveho neurcujes. To by totiz znamenalo uplne vsechny obsluzne funkce rozdelovat - jednou pro stringovy typ, podruhy pro numericky typ, potreti pro floating-point, poctvrte pro boolean, popate pro datum, poseste pro cas, posedme pro blob, atd, atd. Ale protoze uplne jakakoliv hodnota lze zapsat jako string, pracuji tagy jen se stringy, a zadny typ tagu neexistuje.
sobikovi napsal/a:
Dvě hodnoty v jednom sloupci jsou nesmysl.. databáze je má zcela jistě oddělené, resp. je např. počítá a tak nevím, proč by nemohla být každá hodnota v samostatném sloupci. Já třeba nechci vidět počet hodnocení,ale chci vidět procenta, nebo si chci nechat setřídit výpis podle směru světových stran a ne podle nějaké kombinace... Nenašel jsem cestu jak si setřídit keše podle počtu hodnocení bez rozdílu procent hodnocení.. Pokud by každá hodnota byla v samostatném sloupci, pak je to snadné... teď mám na to psát nějaké záhadné makro? Budu rád, když poradíš jak na to.
Nema to oddelene, nepotrebuje to mit oddelene, nicmene pokud touzis po oddelene hodnote, tak si ten jeden radek v tim jednom makru uprav a pocet si davej do zvlastniho tagu.
Nam ostatnim to totiz vubec nevadi, protoze pro numericke razeni je ta hodnota za strednikem ignorovana, takze cely seznam je prirozere razen prave a jen podle procentuelnich hodnot.
Ze ty nechces videt pocet hodnoceni, ale zaroven desne touzis po trideni podle pocty hodnoceni, to je neklamna znamka toho, ze si umele vymyslis blbosti, ze?
Komu to vadi, ze je to v jednom sloupci, at si to proboha rozdeli! Ja jsem povazoval za dulezite, aby to lide meli co nejdrive funkcni, a funckni to je. Ze to pro tebe i tak neni dost dobre? Pro dobrotu na zebrotu!
Publikováno 11 January 2009 - 11:33
HaLuMa napsal/a:
Znova... cemu to vadi? I kdyz je to zbytecne a nema to logiku, cemu vadi, ze nekdo oznamkuje event? Ani v tom filtrovani to neprekazi, protoze stare eventy jsou zaarchivovane.
Takze to nevadi vubec nicemu a nejake umele zakazovani hodnoceni eventu je naprosto promrhana prace!
První jsem tu eventy nakousl já - omlouvám se, jestli se tě to nějak dotklo - ale i tvé konstatování "je to zbytečné a nemá to logiku" beru jako dostatečný důvod. Samozřejmě nevím, jak obtížné by to z hlediska programování bylo.
Jen mi připadá zvláštní, kdyby při seřazení 200 nejlepších caches podle hodnocení bylo nahoře 11 eventů (otřepané srovnání s CSFD - jakoby mezi 200 filmy bylo 11 biografů).
Mimochodem na stránce s hodnocením i archivované eventy zůstávají. A pomíjím variantu, kdy účastníci ohodnotí event předem...
Publikováno 11 January 2009 - 12:16

Publikováno 11 January 2009 - 12:25
HaLuMa napsal/a:
(...)A zebricek na webu, te preci jeste neni vubec udelany, a neni problem v nem eventy nezobrazovat. Ze se ukazuje v prehledu vsech hodnocenych kesi, to nevadi vubec nicemu.(...)
Šlo mi skutečně hlavně o budoucí výstupy na tomto serveru, takže díky, odpověď beru

Publikováno 11 January 2009 - 12:27
Publikováno 11 January 2009 - 17:55
Naopak to může být prospěšné - pokud vím, že někdo dělá eventy, co mají po 100 hodnoceních furt 100% průměr, můžu vědět, že pokud se vydám na jeho další akci, nebudu zklamán.sobikovi napsal/a:
Publikováno 11 January 2009 - 18:57
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 12 January 2009 - 7:17
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 12 January 2009 - 7:27
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 12 January 2009 - 7:37
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 12 January 2009 - 7:51
Osobně mi tam schází prostě možnost dát 1+ pro best of. Jelikož si ted musím tu 1 nechat opravdu pro těch pár best of, většina keší u mne dostala 2 - 4 a celé hodnocení je tedy jako by o jednu pozici posunuto.pepa.z.pocernic napsal/a:
Zatim hodnotilo jen 22 lidí. Navíc to podle hodnocení vypadá, že buď hodnotí spíš jen nadprůměrné kešky a podprůměrné ne, nebo dávají vyšší hodnocení, nebo jsou to ukrutný klikaři.
Publikováno 12 January 2009 - 8:13
sobikovi napsal/a:
Osobně mi tam schází prostě možnost dát 1+ pro best of. Jelikož si ted musím tu 1 nechat opravdu pro těch pár best of, většina keší u mne dostala 2 - 4 a celé hodnocení je tedy jako by o jednu pozici posunuto.
Asi tak. Tedy lépe řečeno - nevidím důvod, proč nenechat volnost v možnosti hodnotit v celém spektru 0..100%, a stupnici nebo úplnou volnost nenechat na softwaru, ve kterém hodnotím. Tím by se vyřešily zábrany dát čistou 0 nebo čistou 100.
Publikováno 12 January 2009 - 8:22
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů