Přejít na obsah

Fotka

Hodnocení keší - nová vize

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
488 odpovědí na toto téma

#341 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 10:54

brazajar napsal/a:
Ja jsem sve hodnoceni provedl tak, ze 50% je prumer ...100% super, 25% sra... strasna uroven.
Tak jsem taky pochopil, ze hodnoceni bude probihat...

Obavam se ze hratky s moznosti hodnoceni uzivateli po cele stupnici 1%...100% apod. povede jen k neprehlednosti a vysumeni do ztracena.

Mozna by to chtelo, aby jak v GG, tak i pak zde u toho webformulare, bylo napsano, co ktere cislo znamena... (100% super, 50% prumer....)

No vidíš, a na možnost 0% jsi zapomněl ! Pak se to nemá posouvat směrem výš. ;)
BTW nastavit hodnocení posuvníkem je stejně pracné jako kliknout na 1 z 5 možností, nebo jako napsat číslo. Navíc na něm pěkně vidíš, jak daleko jsi od středu (průměru).
  • 0

#342 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 11:01

MedoMys napsal/a:

brazajar napsal/a:
Ja jsem sve hodnoceni provedl tak, ze 50% je prumer ...100% super, 25% sra... strasna uroven.

Obavam se ze hratky s moznosti hodnoceni uzivateli po cele stupnici 1%...100% apod. povede jen k neprehlednosti a vysumeni do ztracena.

Mozna by to chtelo, aby jak v GG, tak i pak zde u toho webformulare, bylo napsano, co ktere cislo znamena... (100% super, 50% prumer....)

No vidíš, a na možnost 0% jsi zapomněl ! Pak se to nemá posouvat směrem výš. ;)
BTW nastavit hodnocení posuvníkem je stejně pracné jako kliknout na 1 z 5 možností, nebo jako napsat číslo. Navíc na něm pěkně vidíš, jak daleko jsi od středu (průměru).

Nezapomel, upsal jsem se... ;) To je tak, kdyz delam vice veci najednou.
Spravne to melo byt - 0 = nejhorsi... pardon.
  • 0

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon

#343 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 11:07

byl bych pro to +/- hodnocení je to asi fakt férovější... většina keší splňuje průměr podle mého názoru je to takový to najdu keš je tam má dobrý balení je to zajímavý místo ale ničím dál to člověka neosloví a pak jsou tu věci které mě oslovily a zaslouží si palec nahoru a zrovna tak jsou tu srač... který by fakt bejt neměly nebo jsou to keše neudržovaný škaredý, zanedbaný a já vím co ještě... a ty si zasloužej palec dolů :-) tudíž bych fakt spíš uvítal hodnocení: -2 palce -1 palec 0 +1 palec +2 palce (palce, hvězdičky, xichtíky, krabičky .... cokoliv) -2 fakt děs -1 no ještě to de ale koin bych tam nedal neudržovaná šmudla 0 tak nějak průměr +1 oslovila něčím (provedení, umístění, prostě něco) +2 fakt bomba tak jen pak jak to počítat :-) no na konci by z toho zase měly vylýzt procenta ale lidičky bych k číslům nepustil :-) čísla sou zavádějící každej si pod tím představí něco jinýho chce to nějakej hmatatelnej popis k jednotlivejm 5 úrovním aby to každýmu bylo zřejmý... i tak budou nuance ale ty se tak nějak zprůměrují jako u všech statistik...
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#344 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 11:38

mikrupa-cz napsal/a:
A co dát všem keškám do začátku jednorázově 50%?

Takže třeba Styx, což je podle mě pecka bude mít po dvou 100% hodnoceních jen "ubohých" 83%?
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#345 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 12:20

mikrupa - dobrej napad
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#346 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 12:52

no je to vpodstatě to samý jako když začnem od nuly a pojedem do +/- ale o tom to není :-) jde spíš o to lidsky udělat rozhraní aby to automaticky netáhlo ke 100% ale začalo se od středu :-) a postupně se to vyjasnilo podle hodnocení taková keš jako styx a vím o dalších minimálně 5 určitě bleskem vysublimují nahoru...
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#347 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 13:12

brazajar napsal/a:

A ja taky tak hodnotim... kdyz byla keska takova normalni, proste prumer, davam 50% uprostred. nadprumerne 75. skvele 100. A naopak, podprumerne 25 a desive 0.

takto se da hodnotit jednoduchym klikanim na pet tlacitek, coz je jednoduche a rychle. Cokoliv jineho (psani cisel, posuvnik) tak rychle a prehledne nebude. Cim vice moznosti, tim vice bude clovek ztracet cas premyslenim, jestli je to 60 nebo uz 65... nene, tudy ne!

A pro uplnost dodavam, ze v tom hodnoticim okne v geogetu preci pisu, co ktere hodnoty znamenaji!
  • 0

#348 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 13:56

Posuvník je stejně rychlý jako výběr 1 z 5, to mi nevymluvíš ! ;) Rozumím, co myslíš - ale ten čas je jen otázka prvotního zhodnocení zpětně všech kešek. Do budoucna budeš hodnotit sem tam nějakou, a to přemýšlení, kam posunout posunovník, je zdržení asi 1 s. Mně se to líbí hlavně z psychologického hlediska - jednak si každý uvědomí, že průměr je uprostřed, za druhé se nebude zdráhat přiblížit hranici 0 nebo 100 %, a za třetí může vystihnout i "něco mezi". Teď může každý váhat, jestli té pěkné kešce dát opravdu 100 %, i když jí něco málo scházelo do "best of", nebo jen 75 ... Nikomu to neublíží, vše by zůstalo při starém, jen by se v API rozhraní povolily i hodnoty jiné než 0,25,50,75 a 100. Takže by se to ničeho nedotklo, jen by to zvětšilo možnosti, které bys samozřejmě využívat nemusel. Edit: to samozřejmě myslím obecně, ne přímo na GG :)
  • 0

#349 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 13:57

Ja priznavam, nehodnotil jsem vsechny, ale jen ty, ktere si pamatuju, jake byly. A pamatuju si vesmes ty dobre. To bude mozna ten duvod, proc se zda, ze vetsina lidi hodnotila jen ty lepsi kesky.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#350 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 20:00

No trochu sem se zamyslel nad hodnocením a malinko ty moje keše přehodnotil v duch 50% = běžná keš :-) už to tak růžově nevypadá ale je to podle mně správnější... :-) první hodnocení bylo fakt zatíženo těmi 100% :-)
  • 0

#351 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 20:19

Ale no tak panove.. pokud uzivatel vidi pet tlacitek v rade, prostredni navic zvyraznene, tak to by musel byt retardovany, aby mu nedoslo, ze uprostred je prumer. Vymyslite blbiny.
  • 0

#352 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 21:11

:-D dyť se u toho furt tlemím :-D zvykám si na novej systém je to funkční HaLuMo jen prostě se to musí okecat a poplivat ... ať tak nebo onak je prostě potřeba se u toho prvotně zamyslet jinak budou všechny keše na 100% tak to okecávání tady ber jako vzorek lidí kteří postupně budou přicházet na to, že se to dá hodnotit :-) P.S. Taky sem začal 100% je to lidská vlastnost ... pak přišlo zamyšlení :-D
  • 0

#353 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 6:18

Ahoj. Chtel jsem se zeptat, zda umolznuje API nacist hodnoceni jen vybraneho WP (tedy jestli je mozno do volane URL pridat kod kese) Zatim zkousim volat tuto URL: http://www.geocachin...dnoceni&v=1&d=0, kdy dostanu hodnoceni vsech kesi) Pripadne, nebylo by mozne tuto funkci doplnit? Diky za odpoved
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#354 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 6:35

Mejstro napsal/a:
Ahoj. Chtel jsem se zeptat, zda umolznuje API nacist hodnoceni jen vybraneho WP (tedy jestli je mozno do volane URL pridat kod kese)
Zatim zkousim volat tuto URL: http://www.geocachin...dnoceni&v=1&d=0, kdy dostanu hodnoceni vsech kesi)
Pripadne, nebylo by mozne tuto funkci doplnit?
Diky za odpoved

v tuhle chvíli to neumožňuje, ale do některé další verze doplním
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#355 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 6:57

Diky moc. Rad bych pridal tuto uzitecnou funkci i do GSAKu :) a chtel bych to udelat co nejjednoduseji (a tenhle zpusob by mi docela bodnul).
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#356 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 7:05

no, jestli pak zjistim, že existuje makro, které načítá hodnocení pro celou databázi pro každou kešku zvlášť, tak tu funkci okamžitě zrušim.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#357 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 7:16

pepa.z.pocernic napsal/a:
no, jestli pak zjistim, že existuje makro, které načítá hodnocení pro celou databázi pro každou kešku zvlášť, tak tu funkci okamžitě zrušim.

OK. Budu se snazit to resit nejak jinak :)...i kdyz zatim nevim jak. GeoGet to ma nativne, ja musim resit, jak rozsekat mraky dat pomoci makra.
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#358 *mio*

*mio*

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:35

Zdravím, Mohl by prosím někdo z přítomných ve zkratce popsat jestli už je možné někde se na ta hodnocení podívat, vyzkoušet si ho a co je k tomu za potřebí? Rád bych se na to podíval, ale přiznám se, že pročítat celou diskusi nestíhám. Díky.
  • 0

#359 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:36

Mejstro napsal/a:
OK. Budu se snazit to resit nejak jinak :)...i kdyz zatim nevim jak. GeoGet to ma nativne, ja musim resit, jak rozsekat mraky dat pomoci makra.

Ale kdeze! Geoget to nema nativne, Geoget to cele resi take jen pomoci makra.
Takze se nenechte zahambit. ;)
  • 0

#360 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:44

mio napsal/a:
Zdravím,
Mohl by prosím někdo z přítomných ve zkratce popsat jestli už je možné někde se na ta hodnocení podívat, vyzkoušet si ho a co je k tomu za potřebí? Rád bych se na to podíval, ale přiznám se, že pročítat celou diskusi nestíhám. Díky.

Buď celkově http://www.geocaching.cz/hodnoceni.php, nebo pak jednotlivé softy (GG, MoZiGo).
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama