Keše pro vozíčkáře?
Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:38
Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:58
Publikováno 09 prosinec 2008 - 17:34
Publikováno 09 prosinec 2008 - 18:26
Sylvia999 napsal/a:
Jezdí ten vozíčkář na elektrickém vozíku nebo na mechanickém s doprovodem? Na tom totiž dost záleží.
Já nehledám kešky přístupné vozíčkářům. Já je chci založit. A krom toho mi přijde, že spousta kešek je pro vozíčkáře vhodná, ale ownerovi nestojí za to se tím příliš zabývat a raděj tam plácne terén 1,5.
Já vím, že tělesně postižení se musejí potýkat s mnoha problémy (jednoho jsem si vzala), ale jaké problémy mají konkrétně vozíčkáři netuším, protože žádného vozíčkáře neznám.
Publikováno 09 prosinec 2008 - 18:27
Dain & Olik napsal/a:
standardni sirky voziku jsou 61, 63 a 66
Díky, takže pokud je mezi stromy mezera cca 70 cm a více, tak by tudy měl projet.
Publikováno 09 prosinec 2008 - 19:48
Publikováno 09 prosinec 2008 - 19:51
mauricie napsal/a:
....spousta kešek je pro vozíčkáře vhodná, ale ownerovi nestojí za to se tím příliš zabývat a raděj tam plácne terén 1,5.
Já vím, že tělesně postižení se musejí potýkat s mnoha problémy (jednoho jsem si vzala), ale jaké problémy mají konkrétně vozíčkáři netuším, protože žádného vozíčkáře neznám.
Moje máma byla od 16 let na vozíku. Vím, co všechno dokázala a co bylo nad její síly. S týmem jsem našla zatím 487 kešek a ani jednu z nich by vozíčkář sám bez dopomoci neulovil. Pravda, od těch dob jsou vozíčkáři postiženi jiným způsobem, a tak mohou mít i jiné možnosti. Ba i technika od těch dob pokročila, ale stejně, nevím, nevím...
Ovšem za snahu zakládat keše i pro vozíčkáře klobouk dolů.
Publikováno 09 prosinec 2008 - 20:05
Publikováno 09 prosinec 2008 - 21:08
Publikováno 09 prosinec 2008 - 21:27
Myslíš, něco jako hint pro vozíčkáře?Sylvia999 napsal/a:
Teď jsme s Tomášem vzpomínali na námi ulovené keše a jednu jsme jako ulovitelnou pro vozíčkáře odhalili. Dandrovo San Francisco - ve Františkánské zahradě (archivováno). Maminku bychom elegantně zaparkovali vedle lavičky a bezchybně by i maskovala (tedy kdyby ještě žila a bavil by ji geocaching).
Ono také záleží na tom, zda vozíčkář má nebo nemá nohy. Protože pokud je nemá, pak má problém s jinak umístěným těžištěm a není pro něj jednoduché se někam sehnout.
Zítra proberu naše nálezy a ještě jednou se zamyslím, co by šlo z vozíku odlovit. S tou trávou - pokud má elektriku, tak celkem bez problémů, pokud má doprovod, tak ten si "mákne". A jak jsem již psala - hodně záleží na typu vozíku - některé jsou do terénu vhodné, jiné nejsou.
Pokud chceš do listingu dát atribut "pro vozíčkáře", pak si myslím že bys měla v listingu přístupovou cestu popsat (rozměry, povrchy, vzdálenosti, překážky a jejich výška - stačí odhad..), aby se vozíčkář mohl sám rozhodnout, jestli si na to troufne.
Publikováno 09 prosinec 2008 - 21:30
mauricie napsal/a:
Dain & Olik napsal/a:
standardni sirky voziku jsou 61, 63 a 66
Díky, takže pokud je mezi stromy mezera cca 70 cm a více, tak by tudy měl projet.
pocital bych spis 80 v nejuzsim miste. 70 by nemuselo stacit, jak pise lanc. naopak 80 je sirka nejrozsirenejsich dveri a tema musí uz vozickar projet. i kdyz nepochybuju, ze optimalnejsi bude tak 90. pozor na zuzena mista u země, kde se nektere stromy rozsiruji ke korenum.
Publikováno 09 prosinec 2008 - 22:03
CykloDav napsal/a:
Myslíš, něco jako hint pro vozíčkáře?Sylvia999 napsal/a:
Teď jsme s Tomášem vzpomínali ... aby se vozíčkář mohl sám rozhodnout, jestli si na to troufne.
Ani ne tak hint pro vozíčkáře, jako popis s obtížemi překonatelných překážek, terénu (bez ohledu na pořadí a pod.), aby měl vozíčkář představu o náročnosti terénu, ale jinak aby to nenapovědělo.
Například: trávník samá krtina, po dešti může být na cestě jezero, bláto, úzký průjezd 90cm, mizerná panelová cesta, drobné schůdky: 5 cm,... atd.
Zvaž, jestli cesta není pro vozíčkáře "jednosměrná" směrem ke keši - může se u keše otočit? Není cesta zpět v obtížném terénu navíc do kopce?
Publikováno 10 prosinec 2008 - 10:51
Publikováno 10 prosinec 2008 - 12:31
mirotiro napsal/a:
Když jsme u vozíčkářů, tak také otázka... Je schopen vozíčkář bez pomoci vyndat malou dlažební kostičku (hmotnost zanedbatelná, velikost cca 5x5x5 cm) v jejíž spodní straně je keška a pak ji vrátit na místo do dlažby?
Zkus si doma sednout na židli-křeslo a bez pomoci sebrat ze země např. arch papíru. Pak to zkus ještě jednou, ale tentokrát si na tu židli klekni - kvůli změně těžiště.
Ale na druhou stranu bych takové kešce asi dala atribut "pro vozíčkáře" a do listingu výrazně napsala, že "při vyzvedávání a ukládání může být potřeba pomoc druhé osoby". Pokud se vozíčkář dostane až na místo uložení a nemusí čekat několik metrů opodál až mu někdo košku přinese tzv. pod nos...
Publikováno 10 prosinec 2008 - 13:06
Tak do toho šlápni ať vidíš kousek světa.....
Publikováno 10 prosinec 2008 - 13:51
mauricie napsal/a:
mirotiro napsal/a:
Když jsme u vozíčkářů, tak také otázka... Je schopen vozíčkář bez pomoci vyndat malou dlažební kostičku (hmotnost zanedbatelná, velikost cca 5x5x5 cm) v jejíž spodní straně je keška a pak ji vrátit na místo do dlažby?
Zkus si doma sednout na židli-křeslo a bez pomoci sebrat ze země např. arch papíru. Pak to zkus ještě jednou, ale tentokrát si na tu židli klekni - kvůli změně těžiště.
Ale na druhou stranu bych takové kešce asi dala atribut "pro vozíčkáře" a do listingu výrazně napsala, že "při vyzvedávání a ukládání může být potřeba pomoc druhé osoby". Pokud se vozíčkář dostane až na místo uložení a nemusí čekat několik metrů opodál až mu někdo košku přinese tzv. pod nos...
Copak o to, já to seberu, ale pomáhám si změnou polohy nohou a tím si upravuji těžiště... nejde o moji keš, ale jinou, kde jsme se s autorem dohadovali, zda by to dal, nebo ne... Já jsem říkal, že ne, páč by se převrátil do strany...
Publikováno 10 prosinec 2008 - 14:48
Publikováno 10 prosinec 2008 - 16:30
Publikováno 10 prosinec 2008 - 17:03
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 10 prosinec 2008 - 21:29
No teda tolik spojlerů v jedný větě! A já běhal na výchozích souřadnicích a opisoval čísla z dálničních známek...dr_vota napsal/a:
Jestli můžu nabídnout, tak moje druhá je pro vozíčkáře jako stavěná (myslel jsem i na to), ale zatím neověřeno praxí. Rovný chodník, široká cesta, výška tak akorát, na dosah. Kdyby si ji někdo chtěl vyluštit (no jo, mysterka) GC1HPXM Ztracená čísla 1, a dejte vědět
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů