Přejít na obsah

Fotka

Hodnoceni kesi (makro pro GSAK)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
319 odpovědí na toto téma

#141 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:23

Ted nekolik nesouvislych myslenek ... a budu rad, pokud se k nim vyjadrite.

V tuto chvili funguje jak stahovani dat, tak hodnoceni (a asi zatim nikdo nema jine, lepe pouzitelne nastroje).

Informace o celkovem hodnoceni a poctu hodnotitelu jsou k dispozici ve forme statusbaru, ktere se daji integrovat kamkoliv do SplitScreenu, takze se mi jejich pritomnost v databazi GSAKU zda mozna nadbytecna.

1) Nebylo by lepsi mit v databazi vlastni hodnoceni, podle ktereho bychom jasne videli zda a jak jsme kes ohodnotili?...
(jsem si vedom, ze bychom tim ztratili moznost si offline zobrazi hodnoceni a moznost filtrovat a tridit kese podle nej (eventualitou pro offline prohlizeni by mohlo byt treba hromadne stazeni statusbaru - zase nevim jak by se na to tvaril Pepa)

2) Dalsi moznosti je domluvit se na dvou sloupcich, ktere venujeme hodnoceni a pak budeme mit v databazi vsechno (coz se mi za prve nechce a za druhe se stejne nedomluvime :D )

Budu rad za kazdy napad ci pripominku
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#142 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2623 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:50

tvářil bych se nepříjemně. A zbytek odpovědi jsem promazal, protože jsem to blbě pochopil
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#143 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 15:05

urcite by to chtelo aby clovek rychle a jednoduse mohl zjistit zda danou cache hodnotil ci ne a pripadne se dalo se podle toho i filtrovat. Jinak ve SplitScreenu pri hodnoceni by se mi hodilo videt mapku a listing, takhle casto premyslim a otviram listing abych se podival co to vlastne bylo za cache co hodnotim, podle jmen si je vedsinou uplne nevybavim, hlavne hodnotimli spetne... Tot vsechny moje pripominky jinak diky za super praci :-) vypada to moc dobre
  • 0

#144 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 15:32

pepa.z.pocernic napsal/a:
tvářil bych se nepříjemně.
A zbytek odpovědi jsem promazal, protože jsem to blbě pochopil

Neboj Pepo,
necekal jsem ani nic jineho...chapu to a ani mne nenapadlo to jakkoliv realizovat...uvedl jsem to jen pro uplnost svých myslenkovych pochodu :)...tak se nezlob...
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#145 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2623 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 16:06

neboj, nezlobím se, uvedl jsem to pro úplnost svých myšlenkových pochodů. :)
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#146 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 23:09

Aby byl funkcni alespon nejaky hodnotici system v GSAKu, rozhodl jsem se zatim pro variantu dvou sloupcu UserData.
V prilozenem ZIPu jsou nasledujici makra:

hodnoceni.gsk - Slouzi pro stazeni hodnoceni ze serveru a prirazeni do UserData3
moje_hodnoceni.gsk - Pokud si v makru vyplnite jmeno a heslo na GC.CZ, stahne se Vase hodnoceni a priradi jej do UserData2
html_hodnoceni.gsk - Upravene SplitScreen makro od rsc_cz, ktere umoznuje hodnotit kese a zobrazit celkove i vlastni hodnoceni
(pokud je pritomno v databazi)

Vim ze se nejedna o nejefektivnejsi a nejlepsi variantu, ale v tuto chvili to nedokazu udelat jinak. Pro system dvou samostatnych maker umoznujici stahovan dat ze serverui jsem se rozhodl proto, abyste se mohli rozhodnout zda a co pouzijete.
Budu rad pokud to vyzkousite a date vedet jak makro funguje.

http://www.mejstrik....a/hodnoceni.zip
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#147 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 0:34

Jeste jsem pridal do SplitScreenu od rsc_cz zobrazeni vlastnich logu. Snad to bude k necemu dobre a pomuze to pri zpetnem hodnoceni.

http://www.mejstrik....l_hodnoceni.gsk
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#148 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 January 2009 - 12:07

Včera jsem přemýšlel nad hodnocením v GSAKu. Vzhledem k tomu, že do dnešení doby byla k dispozici verze GSAKu, která měla pouze dvě uživatelská pole a současná 7.5 verze jich má 4, tak nevidím problém používat ty dvě přidané pole pro hodnocení. Protože už ale může mít někdo userdata2 plné z důvodu existence ve starší verzi, byl bych pro aby se použila ta dvě nově přidaná pole. UserData3 - hodnocení UserData4 - vlastní hodnocení Potom se nad těmito poli dají použít filtry a vyhledání. Dále je ještě jedna věc. Uživatelé navigací Colorado a Oregon, kteří logují do navigace, mohou rovnou v terénu přidat hodnocení jako komentář. Po stažení do GSAKu se makrem dá automaticky vložit hodnocení z poznámky do UserData pole. Pak se dá napsat makro, které vezme všechny aktuální nálezy a zaloguje automaticky všechna hodnocení na gc.cz. Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#149 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 January 2009 - 12:12

Ještě jedna myšlenka. Tentokrát všeobecná pro Pepu. Protože jsme zvyklí stahovat si PQ minimálně jednou za den, aby se ušetřilo na spojeních do databáze, viděl bych , že by GC.cz v noci vytvořil jeden txt soubor, který by si potom každý stahoval.
  • 0

#150 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 January 2009 - 12:44

Zkouším splitscreen, a po poslání hodnocení se zobrazí hláška: akce:hodnoceni info:ok data: Což by chtělo asi ještě doladit. Nicméně když odešlu hodnocení, tak se mi po obnově splitscreenu nezmění obrázek s hodnocením. Takže je otázka, jestli je to na gc.cz zalogováno ... ?
  • 0

#151 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 12:47

Nicméně když odešlu hodnocení, tak se mi po obnově splitscreenu nezmění obrázek s hodnocením. Takže je otázka, jestli je to na gc.cz zalogováno ... ?

Zalogovano je, nicmene vzhledem k tomu, ze statusbar je obrazek, ktery je ulozen v cachi prohlizece, musi se stranka refreshnout, aby nacetla novou verzi obrazku.

akce:hodnoceni
infok
data:

Do vedlejsiho vlakna jsem psal Pepovi, zda by s tim neslo neco udelat...tzn, napriklad nejakym parametrem URL tohle hlaseni potlacit...

UserData3 - hodnocení
UserData4 - vlastní hodnocení

Pokud se na tom shodneme, neni problem...
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#152 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 13:17

A kdo tu hlasku zobrazi? To GSAK neumi provest http pozadavek a ziskat vysledek, aniz by se i zobrazil? Jak treba stahujete ta hodnoceni? To taky zobrazujete to co vam server vratil? Ja mel za to, ze se vysledek stahne do nejake promenne, a tu zpracujete... v tomto pripade proste zahodite a nic nezobrazite. Ne? Proste nechapu, proc potrebujete od pepy jakekoliv extraburty.
  • 0

#153 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 13:32

Proste nechapu, proc potrebujete od pepy jakekoliv extraburty.

HaLuMo...nezlob se na me, ale tohleto me malinko vytaci.....

Mozna ze GSAK neni tak dobry jako GEOGET, mozna ze jsme my (nebo at mluvim za sebem tak JA), uzivatel GSAKu hloupejsi, ci mene schopny neco naprogramovat oproti tobe ci uzivatelum GG, ale prosim nenavazej se porad do nas...
GSAK ma jine moznosti a jinou koncepci nez GG....hodnoceni jsi daval dohromady ty s Pepou, takze je jasne, ze GG je na hodnoceni lepe uzpusoben - ale my se musime prizpusobovat tomu, co GSAK umi a nabizi..

Mozna, ze je nekde nekdo, kdo naprogramuje neco lepsiho, ale ja to zatim neumim - nejsem programator...ale myslim si, ze pokud ma byt hodnoceni zivotaschopne, MUSI byt zakomponovano nejen v Tvem programu, ale i jinde...
A co se me tyka...pokud hodnoceni v GSAKU nakonec nebude, me to tricko netrha a na GG kvuli tomu urcite neprejdu...ale pro samotny system hodnoceni by to mohlo mit nasledky vetsi...

Tohle tedy nejsou zadne extraburty...kdyz Pepa rekne, ze to nejde..dobra..nejak se to vyresi...je to zadost moje, jako uzivatele GSAKu....ale prestan uz prosim te davat najevo, jak je ten GSAK na nic, jak nic neumi, nebo to vsechno dela spatne....(vzdyt i ty z nej cerpas inspiraci, a to docela vyrazne)...Diky moc

A jinak k tomu proc jsem si dovolil o neco takoveho pozadat...Pokud odeslu hodnoceni ze split screenu, tak se mi proste ty inkrimminovane informace zobrazi (protoze je posilam primo pres URL a SplitScreen je vlastne webova stranka).

PS: Tohle je vlakno, ktere ma problem vyresit...pokud bys mel napad, jak do GSAKu pridat system hodnoceni, ktery dostahne urovne tveho GeoGetu sem s nim...jakakoliv napadani tu nemaji misto...dekuju.

PS2: Ja se nikdy do GG nenavazel...nikdy jsem po nem nehodil jedinym spatnym sluvkem a ocenuji tvou praci na nem....zkus se chovat stejne....
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#154 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 13:58

Vubec se do niceho nenavazim, ba naopak vam chci, jako programator, pomoci. Sam mam zajem na tom, aby to bylo v GSAKu maximalne funkcni. Nevim, proc hned startujes jak certik z krabicky, ale to vypada spise na tvuj osobni problem, tvoji osobni frustraci.

Hodnoceni jsem sice daval dohromady s Pepou ja, nicmene principy komunikacniho API byly dany davno pred tim! Vymyslel jej Pepa (coz je uzivatel GSAKu!), a hodnoceni jsme na tento jiz existujici komunikacni system jen naroubovali. Mohu te ujistit, ze pro Geoget tam zadne extraburty neexistuji. Rozhrani je plne univerzalni.

Co je divneho na tom, ze jsem se podivil nad tim, ze se vam neco zobrazuje, kdyz v jine situaci se vam evidentne nic nezobrazuje? Promin, neznam vnitrni pochody GSAKu, takze jsem nevedel, ze to volas pres URL z obycejneho prilinkovaneho weboveho prohlizece.

Dovol, abych ti oznamil, ze v takovem pripade nevraceni zadnych dat problem nevyresi. Co myslis, ze se v tu chvili stane? Bud dostanes chybovou hlasku, nebo ten webovy prohlizec zobrazi prazdnou stranku! At jedno ci druhe, oboje mi prijde horsi nez zobrazit ten soucasny vysledek. Stavu, aby ti tam zustala ta predchozi stranka, takto nedosahnes.
  • 0

#155 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 14:08

Mejstro napsal/a:
PS2: Ja se nikdy do GG nenavazel...nikdy jsem po nem nehodil jedinym spatnym sluvkem a ocenuji tvou praci na nem....zkus se chovat stejne....

Navazis se ted, a navazis se zcela zbytecne. Vidis utok tam, kde zadny utok neni. takze se uklidni, vydychej, a zkus si tu moji zpravu precist jeste jednou. I kdyz se snazim, tak tam zadny utok nevidim, ani nic dvojsmyslneho, co bys mohl spatne pochopit.

Ale k veci:

Neumi GSAk z toho splitscreenu treba nejakym specielnim odkazem zavolat makro? Ze by se to odeslalo tim makrem? Jinak si myslim, rozumneho vysledku nedosahnes, leda ze by v tom splitscreenu fungovala javascript a dokazalo se to odeslat pres nej.

pokud to tudy nepujde, budete se muset vzdat hodnoticiho formulare ve splitscreenu a realizovat jej plne makrem a volat si ho pres tlacitko.

A aby bylo jasno: Toto neni utok na GSAK, toto neni utok na GSAK, toto neni utok na GSAK. Ja jen aby to zase nebylo spatne pochopeno...
  • 0

#156 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 736 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 14:49

SplitScreen v GSAKu je v podstatě okno internetového prohlížeče a odesílání dat s hodnocením je udělané přes HTML formulář, takže to že se objeví hlášení o výsledku je správně Je to tak udělané proto, že v GSAKu neumím nastavit metodu POST a GET (zřejmě to ani nejde) a GSAK se podle všeho dotazuje pomocí GET Na hodnocení by sice šlo používat nová pole UserData3 a 4, ale do UserData4 se už delší dobu ukládají výšky, což mi přijde jako mnohem zajímavější údaj než hodnocení Mě osobně hodnocení vlastně ani nezajímá (jen jsem si s tím zkoušel hrát) a nemá pro mě význam. Pokud se budu v nějaké lokalitě pohybovat a budu mít čas, tak si prostě udělám lovecký výlet a podle hodnocení ho určitě plánovat nebudu. Odhaduji, že taková GC18194 (Prerovsky bronks) by měla velmi mizerné hodnocení, ale já se na ní stejnak šel rád podívat PS: pokud se někomu nelíbí, jak které makro funguje (nebo nefunguje), nikdo mu nebrání v tom ho přepsat. Zkompilované do binárního tvaru to není, takže není žádný problém zdrojový kód upravit. A abych předešel nářkům stylu "já neumím programovat" a "to je hrozně složité" - tak já také nejsem programátor. Příkazy pro práci maker složité nejsou a jsou podrobně popsané v nápovědě ze které jsem to pochopil i já, i když ynglicky neumím
  • 0

#157 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 18:15

Pridal jsem jeste par informaci o hodnocenych kesich do SplitScreenu. Kdo chce, muze vyzkouset.

PS: To Haluma:
Nezlob se, ale vazne me vytocili ty "extraburty" :)

http://www.mejstrik....l_hodnoceni.gsk
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

#158 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2623 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 18:50

Pokud chcete odesílat hodnocení přes split screen, tedy v rámci okna prohlížeče, zkuste místo odesílání formuláře používat ajax.
  • 0

#159 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 January 2009 - 23:07

TO rsc_cz: Jaká data o výšce se dávají do userdata4 ? To slyším poprvé ...
  • 0

#160 Mejstro

Mejstro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2009 - 23:11

XiXi_team napsal/a:
TO rsc_cz: Jaká data o výšce se dávají do userdata4 ? To sliším poprvé ...

Dovolim si odpovedet, i kdyz otazka nesmerovala na me...
Na foru GSAKuje k dispozici makro elevation.gsk, ktere stahne informace o nadmorske vysce kazdeho WP v databazi ze serveru geonames.org a priradi je do UserData 4.

http://gsak.net/boar...=20
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama