Přejít na obsah


Fotka

Co vás na kešce zaujme nejvíc?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
48 odpovědí na toto téma

#41 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 17:31

hmmm, čo takto príroda, výhľad, miesto a pod. Mi to pripadá že je to odpad len kvôli tomu že to je PWT. Keby sa každá volala iank by to asi bolo v poriadku. Berme to tak, že pre niekoho odpad a pre niekoho výzva alebo niečo iné. Každý podla seba  

 

Dost pochybuju, že je tam tolik zajímavých a krásných míst na tak malém prostoru a že by každá jednotlivá keška obstála sama jako taková (listingy nemají, takže o tom to taky nebude). Prostě jen ochcávačka, jak udělat multinu za hodně bodů ....
Docela by mě taky zajímalo, zda to tam po sobě půjde owner uklidit, až se z toho stane i fyzicky odpad, což u PWT zpravidla netrvá dlouho - téměř vždy je to na "jedno použití".

 

Přesně a o tom to je, každému se líbí něco jiného a nejde se zavděčit všem. Vždyt by to byla nuda kdyby byli všechny keše stejné, stejné schránky stejný systém počítání souřadnic atd...

Je fajn že geocaching je tak rozmanitý, a každý do něho může přenést kousek ze sebe. ;)

 

Jasně, každému co jeho jest a skoro na každé (normální) kešce se dá najít něco zajímavýho.

 

podla mna ide hlavne o zabavu a tu si urobime kazdy podla svojho

PWT papa sme robili v nocnych koseliach s capickami a papuciach. Krmesov poklad v obleceni zo zaciatku 20 storocia aj s tvrdakmi na hlavach.

Bola sranda a bodikyk tomu takze nezavrhujem PWT a a ni ine kese. Je to pre mna o zabave

 

Jasně že jde hlavně o zábavu! Ale potřebuješ k tomu PWT? U multiny nebo mysterky by to byla nuda?

 

Mě to pořád připadá ve stylu:

 

Jedna špatná keš ?? Fůůůůůůůůj !! Hrozné !! Strašné, konec světa !!

456 ještě špatnějších keší ?? Hurá, nádherná série kde je spousta legrace a skvělé zábavy ....

 

-

 

P.S. - Stačilo, zas toho na nějaký čas nechám ....  :D


  • 6
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#42 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 17:55

Inu: "Někdo má rád holky, jiný zas mysterky (... nebo T5ky)". Já mám odjakživa rád přírodu, takže jsem na zajímavá místa směřoval před geocachingem, a budu i po něm, jestli odumře dřív. A kešky beru nyní jako bonus. V některých případech mne ale zase naopak ony na pozoruhodné místo upozorní. Pak už není tak moc podstatné, jestli je u cíle tradiční pařezovka, finále dlouhé multiny nebo terénní mysterky. Pěkná schránka pak radost jen znásobí. Navíc mám rád earthcache, kde se většinou dozvím zajímavé informace a někdy i pobavím plněním zvláštních úkolů. Takže příklady z minulého roku, které mi splnily moji touhu: dvě earthcache ve formě multiny (GC1YGCG, GC2Y08J), či dvě adrenalinové procházky ve formě multiny (GC37F00) a mysterky (GC2954R).

PS: A jeden sen nakonec, který stále čeká od roku 2009 na FTF - GC2176Z


  • 0

#43 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 21:30

...OM je tam jednou za mesic a posledni log je starej hodinu....

Tak to mi připomíná moji kešku na Karlově náměstí v Praze GC33DJ3. Za rok a půl jsem tam už dal šestnáctou nanovku, jeden kačer mi napsal, že to tam láduju jako do kulometu. Chodím tam tak po třech týdnech, ale logbooky měním každý lichý měsíc (každý sudý dávám novou kešku i s logbookem). Sterilní to asi je, ale cizinci mají z tradičky v centru města radost. Já když jedu někam do ciziny, tak manželka většinou nebývá zvědavá na trajdání po městských multinách a letterboxech a tahá mě spát, když si připravuju mysterky. :-)


  • 2

#44 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 8:33

Tak to mi připomíná moji kešku na Karlově náměstí v Praze GC33DJ3. Za rok a půl jsem tam už dal šestnáctou nanovku, jeden kačer mi napsal, že to tam láduju jako do kulometu. Chodím tam tak po třech týdnech, ale logbooky měním každý lichý měsíc (každý sudý dávám novou kešku i s logbookem). Sterilní to asi je, ale cizinci mají z tradičky v centru města radost. Já když jedu někam do ciziny, tak manželka většinou nebývá zvědavá na trajdání po městských multinách a letterboxech a tahá mě spát, když si připravuju mysterky. :-)

 

Nemyslím si, že by byla sterilní - v centru města asi nic moc lepšího jak nanovka vymyslet nejde a listing je hezký i zajímavý a taková keška jistě udělá radost nejen cizincům. Pořád má nějakou přidanou hodnotu v podobě zajímavé informace a příběhu, takže za mě dobrá keška.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#45 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 12:44

Neberu nikomu proč a jak se komu líbí lovit kešky. Ani nikomu neříkám, co je ten přesný ideál geokešingu. On je pro každého z nás trochu jiný, podle toho, jaký si ho uděláme tak, aby nás bavil...

 

Pro mě je hezká krabička, která mě přivede na zajímavé nebo pěkné místo (pokud je zajímavé, může to být i nehezká továrna). Líbí se mi i pěkně provedené kešky, ale pokud jim chybí to zajímavé nebo pěkné místo, tak z mého pohledu nejsou tím ideálem. A klidně do logu napíšu, že mi místo moc nesedí. Nestydím se za svůj pohled na věc. Vím, že v pravidlech je leda to, že kačeři obyčejně kešky  schovávají na místech, která jsou pro ně důležitá anebo podle svých schopností. Vždy jsem si myslel, že se má jednat právě o taková zajímavá místa, která chce autor ukázat. Ne, že pro autora bude důležitější šifra nebo krabička a místo je podružné.

Samozřejmě je to o úhlu pohledu, někdo se mnou nemusí souhlasit a řekne, že on to vidí jinak. Tomu to neberu. Respektuji jeho názor...

 

Trochu mě mrzí, že v článcích, které vycházejí není i o tom, že by kešky měli být na hezkých, nebo zajímavých místech. To, že to není striktně dané v pravidlech neznamená, že bychom se o to nemuseli snažit. Třeba slušnost taky není v zákoně a měli bychom na sebe být slušní... 


  • 1

#46 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 486 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 12:45

Mě zaujme nejdřív asi zadeček a nožky. Potom prsíčka a obličej. No a pak se to vezme jako celek ;-)


  • 2

#47 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 12:55

Jen mě docela zaujalo srovnání s ostatními, když se podívám na své oblíbené 

- naprostá většina je do D/T 3

- více jak polovina je tradiček (zaujaly mě pěkným umístěním a lepším provedením keše)

- hodně velké procento letterboxů z odlovených LTB

 

Co hodnotím u keší?

+ zpracování příběhu / informací o okolí

+ na jakém místě keš je

+ Provedení keše

+ Údržba keše

 

Co v mých očích snižuje hodnocení kešky? 

- PM keš

- Zbytečné Mysterky (googlení, složité překombinované luštění)

- U dlouhých multin nejasné zadání.

- Listing bez popisu 

 

 

Líbí se mi i to, když si autor dá práci s pěkným listingem, kde upozorní na zajímavosti v okolí. Opravdu hodně dobře propracované jsou listingy třeba AHA teamu, které jsme loni lovili na Šumavě. Některé keše tam byly lepší než tamní průvodci, vzhledem ke spoustě WP. To mi připomíná, že nevím, jestli jsem nezapomněl za loňský rok rozdělit FP body.

 
Pokud se jedná třeba jen o mysterku, která je sice moc pěkně provedená, ale na průměrném místě, s tím, že mě její luštění nezaujalo a listing se mi moc nelíbil, protože mi neřekl nic o daném místě, tak prostě "mašli" nedám. Protože byla pěkná jen z jedné třetiny... Už se mě na to jeden owner i ptal.

  • 3

#48 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 13:38

Kvalitu keše může ovlivnit i víc věcí, než je místo a krabice.

Před dvěma a půl lety jsem lovil multinu Z Dolních Břežan na Závist GC1RD4T. Obyčejná multina, jakých jsem našel už hodně, počítání kde čeho, opisování čísel atd. Přesto si na tu keš dodnes vzpomenu. Už jsem nějakou dobu nikde nebyl, byl jsem utahaný z práce a moc jsem se těšil. Byl horký srpen, takže jsem vyrazil brzy ráno. Krásný chládek, svěží vzduch, kolem moře zelených stromů. Přestože jsem byl kousíček za Prahou, tak jsem si chvílemi připadal jako na prudkých svazích Ještědu a po pár desítkách metrů zase jako v hlubokém šumavském hvozdu. Ptáci řvali jako o život, mouchy se ještě schovávaly. Pak jsem přišel na Závist a tam ani noha. Pěkně jsem si obešel všechny naučné cedule, dlouho jsem prohlížel hradiště a nakonec taky došel pro kešku. Snad nikdy jsem nebyl odpočatější, než po téhle keši. A přestože je takových míst u nás nespočet a krabička byla uložená jako tisíce jiných, dostala modrého bludišťáka.


  • 2

#49 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 14:55

Pokud bych měl brát jen ty keše, kterým jsem udělil mašličku pak je v mém případě většina keší D/T 3/3 a rozdělení zhruba takhle:

 

40% kvůli umístění případně cestě ke keši

40% kvůli schránce samotné (zpracování/nápad)

20% je kombinací obojího

 

 

Z výše uvedeného je tedy víceméně jasné co hodnotím.

 

+ umístení keše nejlépe tedy v přírodě

+ příjemná procházka / přojížďka na kole ke schránce/schránkám (v tomhle směru mi nevadí ani PWT někde v lesích)

+ provedení schránky keše

+ poučný listing (rád se dozvím nové věci)

+ nápad na kešku jako takovou (např Alkeho Angry Birds jsou skvělí)

 

Co nemám rád:

 

- keše v místech vypadajících jak veřejné wc

- powertraily podél silnic (přijdou mi naprosto zbytečné)

- listingy typu dvou vět, kde se člověk dozví jen, že tam owner byl

- googlení informací kvůli odlovu

 

 

S PM keškami nemám žádný problém. Ovšem čím dál tím víc mne nudí městské kešky (nejen multi nebo mystery, ale i tradičky). Přecijen se člověku lépe relaxuje procházkou v lese/přírodě než po asfaltu/dlažbě města.


  • 6

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Blackberry nejen na práci





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka