Přejít na obsah


Fotka

Co vás na kešce zaujme nejvíc?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
48 odpovědí na toto téma

#21 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 9:18

Jinak přiznám, že souhlasím s Romanem a mán raději kešku, která mne vytáhne na unikátní místo v krajině a je to docela obyčejná piksla od svačiny. Samozřejmě, městské unikáty jako Poštovní schránka, Vodovod, Hradčanská apod. oceňuji velmi, to ano, ale navedení na atypickou lokalitu je ten můj geocaching. To jest třeba Keška česko-havajského přátelství, Kamenná nebo Vodopád Kejné, abych zůstal jen v přípražských Brdech!

 

Naprostý souhlas a podepisuji v plném znění ! :)

 

Jinak ale řeči o tom, že zajímavá místa jsou už rozebraná, tak to jsou jen kecy v kleci, respektive spíš výmluvy lenochodů. Jasně, místa jako Karlštejn jsou už opravdu "rozebraná", ale kdo chce najít, tak najde. Stačí jen chtít a trošku se snažit.

 

Aktuálně mám v nabídce třeba novou rozhlednu bez kešky, kdo ji chce ??


  • 7
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#22 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 10:27

Já když už někam jdu, tak se chci o místě hlavně něco dozvědět. Taková poštovní schránka v Praze je prima, ale o jinak zajímavém místě se nedozvím nic, což je podle mě škoda :) Bohužel z Berouna se rozmohla vlna, že FPčky se hodnotí hlavně schránka, ale když se spojí místo a schránka dohromady, je to teprve pecka, nad kterou uslintne každý kačer, ať je pro něj smysl GC cokoliv a to by se mělo FPčky hodnotit, protože to sežere nejvíc času na přípravu :)


  • 5

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy


#23 tomy.22

tomy.22

    Advanced Member

  • Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 11:48

Přesunul jsem sem příspěvky threadu http://www.geocachin...-85#entry493028 Některé jsou mírně upraveny tak, aby dával tento thread smysl. Nicméně i nadále upravené příspěvky vyjadřují původní názor autora. Některé příspěvky jsem smazal úplně. Pokud myslíte, že jsem něco udělal špatně, ozvěte se prostřednictvím soukromé zprávy a vyřešíme to. Nebo si své příspěvky upravte k obrazu svému. Třetí možností je vložit nový příspěvek. Díky


  • 2

#24 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 12:11

> Ale jiným, například mně, dělá radost už samotné hledání a nalezení schránky.

 

1. Takže filmovka za okapem u školy je podle správných zásad hledání a je tedy ten ideál ?

 

Milý Kolombo, naše příspěvky byly přesunuty do vhodnějšího vlákna, kde nebudou tolik OT, a proto ti konečně mohu odpovědět.

Z tvého příspěvku odkapává sarkasmus a demagogie po litrech. Stále nemohu přijít na to, jakými logickými postupy jsi dospěl od mého "Ale jiným, například mně, dělá radost už samotné hledání a nalezení schránky" k tvému "Takže filmovka za okapem u školy je podle správných zásad hledání a je tedy ten ideál".

 

Budu to tedy brát tak, jako že můj původní a tvůj příspěvek spolu nesouvisí a zkusím se zamyslet nad výrokem:
"Takže filmovka za okapem u školy je podle správných zásad hledání a je tedy ten ideál?"

 

1. Nechápu, jaké jsou ty správné zásady hledání. Resp. chápu - být nenápadný, logovat kousek stranou, dodržovat zásady fair-trade a zanechat krabičku ve stejném (nebo lepším) stavu, v jakém jsem ji našel. Nechápu ovšem, jak to souvisí s filmovkou za okapem.

2. Patrně jsi chtěl říci něco jiného, nejspíš "správné zásady zakládání nových keší" nebo něco na ten způsob. Ale to se jenom dohaduji, do hlavy ti nevidím. Já bych k tomu řekl jenom tolik, že filmovka za okapem u školy, pokud byla založena v souladu s pravidly stanovenými Groundspeakem, je regulérní keší. Takže z tohoto úhlu pohledu je určitě založena podle "správných zásad zakládání nových keší".

3. A jak je to s tím ideálem? No to už je samozřejmě zajímavá otázka. Ideál může mít více významů, ty máš asi na mysli ideál jako v jistém smyslu dokonalý stav nebo objekt. Otázkou je, co by mělo být dokonalým stavem nebo objektem v geocachingu, hře na ukrývání a hledání krabiček. Podle mého názoru je takovým dokonalým stavem nebo objektem krabička, která je nenápadná, umožňuje bezproblémový a nenápadný odlov, nepoškozuje okolí a nevyvolává kontraverze s mudly. Takže pokud tohle naplňuje KONKRÉTNÍ filmovka za okapem školy, pak asi bude mít k ideálu blízko. Upozorňuji, že mám za to, že vzhledem k ideálu musíme posuzovat každou konkrétní jednotlivou keš, nikoliv nějakou kategorii keší jako celek.


  • 5

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#25 Taddeo

Taddeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 12:25

V několika bodech:

 

1) místo

2) informace

3) akce, netradiční zážitek

4) krabice samotná


  • 1

Taddeo.png


#26 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 12:46

<sarkasmus>

To mh.mail:

 

Za tou větou je otazník. Vypadá takhle "?". Když je za větou otazník, tak to znamená, že se Tě ptám, jestli ten Tvůj ideál hledání platí i na tohle.

</sarkasmus>

 

Mimochodem, zase tu debatu barvíte na černobílo, tedy buď je to takhle a nebo takhle. Ale ono to nikdy není tak jednoznačné. Uvítám, když je keš na hezkém místě a ještě něčím zajímavém. A když je hezky udělaná. A ještě když jsem tam na kole. Ale nemusí být nutně splněné vše. Občas stačí, když jsi tam s prima partou, pak může být keš i okolí na prd ....

 

A jdu něco dělat, nejsem filozof ....


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#27 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 13:04

když vypadá jako štíhlá vysoká zdravotní sestřička...a v tu chvíli jsem schopný překousnout i to že je trošku zamazaná od krve....


  • 1

tarmara.png


#28 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 13:04

1. Mně na kešce asi nejvíc zaujme, když ji vůbec najdu. Ani teď, po pěti letech „praxe“ to není samozřejmé. Někdy najdu fikanou schovku okamžitě, jindy mi dělá problém najít i D1 (beru samozřejmě situace, kdy tam keš skutečně je, nikoliv, když byla ukradená).

 

2. Další věcí, co mě na kešce zaujme, je přítomnost nějakého nápadu. Když vidím, že owner nad její přípravou přemýšlel. Může to být titěrná maličkost, např. drátek nebo šňůrka na lepší vytahování logbooku z tictacovky, jako např. u GC2BCN1 JN#13 Korenov. Anebo důmyslný způsob otevírání, jako např. nedávno u keše GC4GNE0 Stopařův průvodce po Galaxii.

 

3. Jednoduše, když keš zabrnká na nějakou strunu v mém nitru. Někdy může jít o ownerův záměr, jindy je to záležitost čistě moje osobní, se kterou nemá owner (a koneckonců ani keška samotná) moc společného. Ale protože se jednalo o součást odlovu, pak mě to zaujme. Sem patří i ono protežované „zajímavé místo“. Např. keš GC32TM3 Martinovská skála. A je pravda, že nebýt geocachignu, tak by se sem asi nikdy nepodíval.


  • 5

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#29 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 13:13

Podle me je to spatne polozena otazka. Zrejme se ocekava odpoved typu - schranka, misto, lusteni, teren, listing atd. Samozrejme kazdej to ma jinak a mozna se nekdo ztotozni s nejakou takhle jednoduchou odpovedi. Ostatne soude podle toho ktery kese jsou nejnavstevovanejsi (tedy v jistem smyslu nejpopularnejsi), vetsinu kaceru nejvice zaujme rychlej bod ;).

 

Ja to vidim u sebe trochu slozitejsi. Koukl jsem na seznam kesi kde jsem dal FP. Vyrazne v nem prevazujou mysterky. Je tam spousta kesi s nejak slozitou dostupnosti. Tim nemyslim ani tak T5, ale proste kes ke ktery da praci se dostat, pac je na absurdnim mste, daleko, nebo treba jen se slozite otvira, nebo hleda, nebo lusti. Jsou v tom tradicky s nejakou dabelskou schrankou co nejde jen tak otevrit. Par absurdnich multin. Samozrejme je v tom i par kesi kde byl FP ze slusnosti, nebo za veci kde dnes uz bych ho nedal, ono se to taky v case vyviji. Ale vetsina tech kesi ma spolecny to, ze nebyly zadarmo. V podstate u me malou roli hraje na jakym miste to je. Dulezitejsi je spis napaditost toho ulozeni. Takze treba si vybavuju i nadhernou kes na skladce. Pul hodiny jsme zkoumali odpadky, nez mi to docvaklo a dabelskej napad jsem prokouknul. Tohle ocenim vic, nez kes sice na krasnym miste, ale normalne ulozenou v parezu. Totez s mysterkama. Muze me trefit slak kdyz uz postopadesaty mam googlovat kraviny o nejaky kapele, filmu atd, nejlepe s nejakymi chytaky aby to neslo. Taky me neberou takovy ty houbickovy, kde kes muze mit milion reseni, ale jen jedno je spravny, muzu nad tim sedet tejdny a at uz to vylustim nebo ne, prinos je nulovej. Ale jsou veci kde je elegantne definovanej problem kterej stoji za vyreseni, ma hlavu a patu a podle obtiznosti po par minutach, nebo taky po par mesicich vede na nejake zajimave reseni, ktere me zas nekam posune.

 

No a kdyz o tom tak premejslim, tak s tim vlastne souvisi to, ze vetsi radost mam z kese co nenajde kazdej. To je dalsi kriterium. Cim min nalezu, tim lip. Singularita z tohodle pohledu je vlastne FTF, protoze to jeste kes nema zadnej nalez. Ale takovy ty kese co maj i po nekolika letech existence treba jen 10-20 FI logu jsou casto taky zajimavy. Coz zase souvisi s tim mene dostupnym umistenim, protoze kdyz je sebeslozitejsi kes nekde po ruce ve meste, za chvili se to rozkeca, chodi na ni kde kdo a ztrati kouzlo. Naopak takovy ty zapomenuty silenosti kam prijdu, otevru logbook a zjistim ze tam pul roku nikdo nebyl, prectu si vsechny logy od publikace pac jich je tam 10, tak to ma taky neco do sebe. A v podstate by to pak mohla bejt i filmovka za okapem, to fyzicky provedeni neni az tak dulezity. Ale kdyz je tam navic nejaka bejkarna, tak to potesi o to vic.

 

Takze z posledni doby treba se mi libily GC5BX27, GC3REKA ktery presne splnujou tyhle kriteria. A pokud takova mysterka ma jeste jako bonus absurdni schranku jako motor z fichtla schovanej v jeskynce v lese kterej je treba pul hodiny rozebirat pac kes je vevnitr v bloku motoru, tak to uz vubec nema chybu :)


  • 6

#30 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 14:08

Taky jsem si schválně obhlídla keše, kterejm jsem dala mašli, a zjistila jsem, že

 

1) zhruba 50% jich je T>3.

Vůbec nejvíc jich je T4, což spolu s jejich menším výskytem už cosi vypovídá. Jo, asi to bude tak - nejradši ze všeho mám obtížnější terény, ale takový, který jsou ještě dostupný pro normálního smrtelníka bez speciálního vybavení, výcviku a sportovní zdatnosti. Plavání přes řeku, podlejzání pod jezem, lezení na stromy s dosažitelnejma větvema, skalky a kopce, sem tam nějaká jeskyně nebo potok v tunelu. Tyhle jsou taky skoro vždycky v přírodě a na pěknejch místech.

 

2) ty zbylý už jsou hlavně mysterky a dlouhý (cyklo)multiny, sem tam nějaká earthka, webka či letterbox.

Ráda luštím něco, co je pro mě výzva, je to vtipný a vyžaduje to chvíli si lámat hlavu. Nemám na to ale tolik času, kolik bych ráda, jinak by D3+ mysterek bylo mezi oblíbenými asi víc. Co naopak fakt nemusim, jsou mysterky na googlení obskurdních rockovejch skupin, slabomyslnejch seriálů a zejména sportovních klubů a událostí. Tyhle sbírám fakt jen v nejbližším okolí HC, případně při delším pobytu na místě, kde nic jinýho není. A jdem-li na keš ve víc lidech, s radostí jejich řešení (nikoliv luštění :D ) přenechám některému jinému kolegovi.

 

3) Těch pár zbylejch tradiček s T< 3 má buď zvlášť dobrou schránku (Jirkaamates, Yaro.sh, Hradník, Aranyafëa) nebo je na zvlášť pěkným místě. Případně nějaká ta srdeční záležitost - betatest, FTF.

 

K problému místo x pixla:

Taky mám ráda přírodu a krásný místa. Ale bydlím v Praze, kde tý přírody není tolik, kolik bychom si přáli. A nemám k dispozici auto ani tolik času, abych mohla furt někde trajdat za kešema v lesích a skalách daleko od HC. Na druhý straně je tu kolem spoustu zajímavejch věcí, který za upozornění stojí, a spoustu geosousedů s invencí, kteří dokážou člověku něco vtipnýho a zajímavýho sdělit a přivzdělat ho i prostřednictvím zajímavý keše na ne zrovna krásným, leč poučným místě. Takže za každou takovou keš jsem neobyčejně vděčná, ač bych samozřejmě radši než jakkoliv promakanou keš cestou na nákup lovila celodenní cyklomultinu mezi rozkvetlými loukami :D. A taky já těžko můžu zakládat keše někde v nádhernejch horách, ale můžu si dát po všech stránkách záležet na keši pár set metrů od HC. Aby to prostě nebyla zbytečná keš o ničem. Těch je, žel, aspoň tady u nás, pořád dost.


  • 1

#31 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 15:30

Na druhý straně je tu kolem spoustu zajímavejch věcí, který za upozornění stojí, a spoustu geosousedů s invencí, kteří dokážou člověku něco vtipnýho a zajímavýho sdělit a přivzdělat ho i prostřednictvím zajímavý keše na ne zrovna krásným, leč poučným místě.

 

Přesně tak, každá normální keška (kromě geoodpadu PWT) má krom bodu nějakou přidanou hodnotu, někde je to krásný místo, jinde zajímavá historie, příběh či informace, někde zase hezká pixla a podobně. Někdy je to i kombinace více věcí, ale často stačí i jedno z toho, aby to bylo zajímavé - takže klidně i "pochcaná zaokapovka" na hnusným místě může být skvělá třeba tím, že upozorní na něco zajímavého, co se tu odehrálo a podobně ....


  • 3
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#32 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 15:47

Mám tři kriteria: poloha v terénu, provedení krabičky a kvalitní listing, nejlépe se silným, nepřliš známým příběhem. Spojit dvě z nich už je kumšt. A třo? Nirvána pro geokačera! Takže třeba GC2WB4XGC29ZARGCXZMK


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#33 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 15:48

Ale i pochacaná zaokapovka drive-in typu má svůj význam, třeba jako rozptýlení při dlouhé cestě nebo pro odlov kešky v zemi, jíž jenom projíždíme.


  • 1

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#34 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 15:52

Přesně tak, každá normální keška (kromě geoodpadu PWT) má krom bodu nějakou přidanou hodnotu, někde je to krásný místo, jinde zajímavá historie, příběh či informace, někde zase hezká pixla a podobně. Někdy je to i kombinace více věcí, ale často stačí i jedno z toho, aby to bylo zajímavé - takže klidně i "pochcaná zaokapovka" na hnusným místě může být skvělá třeba tím, že upozorní na něco zajímavého, co se tu odehrálo a podobně ....

si si istý že PWT je odpad?

skús tento

http://www.geocachin...a0-2a36b97873c3

chystám sa naň tento rok a za odpad ho nepovažujem


  • 0

#35 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:00

si si istý že PWT je odpad?

skús tento

http://www.geocachin...a0-2a36b97873c3

chystám sa naň tento rok a za odpad ho nepovažujem

 

Já ano - to, že je něco namáhavé ještě neznamená, že je to kvalitní.

Je to jen "šméčko", jak udělat multinu za XYZ bodů, nic víc.


  • 3
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#36 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:08

Já ano - to, že je něco namáhavé ještě neznamená, že je to kvalitní.

Je to jen "šméčko", jak udělat multinu za XYZ bodů, nic víc.

hmmm, čo takto príroda, výhľad, miesto a pod. Mi to pripadá že je to odpad len kvôli tomu že to je PWT. Keby sa každá volala iank by to asi bolo v poriadku. Berme to tak, že pre niekoho odpad a pre niekoho výzva alebo niečo iné. Každý podla seba  


  • 1

#37 preshing

preshing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:18

Mě třeba zaujme keš která je na pěkném místě, má zajímavý nápad a owner se o ní dobře stará (nemusím logovat na kousky mokrých papírku apd.) Někdy mě nadchne i samotná keška (např. jednou nás potrápila magnetovka v podobě A4 magnetické folie) a v mnohém třeba i inspiruje pro založení vlastní...nemusí to být jen nějaké zapomenuté nebo hezké místo, stačí na to i zajímavý odlov (zrovna nedávno: Pohodička u rybníčka, schránka je obyčejná petka ale ten odlov ve mě zůstane dlouho..viz foto)  :)

 

 

Přiložené miniatury

  • 20150111_154039.jpg

  • 1

#38 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:33

Mě třeba zaujme keš která je na pěkném místě, má zajímavý nápad a owner se o ní dobře stará ....

Me se zas libi kdyz se owner o kes nestara. Teda ne ze by tam mel plesnivou sracku, ale proste ze ta kes tam je, owner ji videl naposledy pred peti lety kdyz ji tam sel ulozit, posledni kacer ji mel v ruce pred par mesici, a presto tam je a je (aspon relativne) v poradku, protoze byla dobre udelana, zadnou udrzbu nepotrebuje, tech par nalezcu ji nedokaze poskodit ani popsat logbook. Ma to pak trochu jinou atmosferu, nez kdyz prijdes k perfektne udrzovany krabicce co je porad jak nova, OM je tam jednou za mesic a posledni log je starej hodinu. Nerikam ze takova je spatna, samozrejme udrzovana keska vzdy potesi, ale je to takovy sterilni.


  • 2

#39 preshing

preshing

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:47

Me se zas libi kdyz se owner o kes nestara. Teda ne ze by tam mel plesnivou sracku, ale proste ze ta kes tam je, owner ji videl naposledy pred peti lety kdyz ji tam sel ulozit, posledni kacer ji mel v ruce pred par mesici, a presto tam je a je (aspon relativne) v poradku, protoze byla dobre udelana, zadnou udrzbu nepotrebuje, tech par nalezcu ji nedokaze poskodit ani popsat logbook. Ma to pak trochu jinou atmosferu, nez kdyz prijdes k perfektne udrzovany krabicce co je porad jak nova, OM je tam jednou za mesic a posledni log je starej hodinu. Nerikam ze takova je spatna, samozrejme udrzovana keska vzdy potesi, ale je to takovy sterilni.

Přesně a o tom to je, každému se líbí něco jiného a nejde se zavděčit všem. Vždyt by to byla nuda kdyby byli všechny keše stejné, stejné schránky stejný systém počítání souřadnic atd...

Je fajn že geocaching je tak rozmanitý, a každý do něho může přenést kousek ze sebe. ;)


  • 4

#40 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2015 - 16:50

podla mna ide hlavne o zabavu a tu si urobime kazdy podla svojho

PWT papa sme robili v nocnych koseliach s capickami a papuciach. Krmesov poklad v obleceni zo zaciatku 20 storocia aj s tvrdakmi na hlavach.

Bola sranda a bodikyk tomu takze nezavrhujem PWT a a ni ine kese. Je to pre mna o zabave


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama