Přejít na obsah


Fotka

Které nové PDA s GPS ?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
63 odpovědí na toto téma

#61 wendabr

wendabr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2009 - 13:43

Obávám se, že iPAQ214 je konečná. Žádný jiný jsem opravdu nenašel - tedy kromě těch pro vojenské použití. Jejich cena pro "běžný" geocaching je ale opravdu někde jinde.... Všechna diskuzní fóra k iPAQ214 jsou plná připomínek typu - "kdyby to mělo mobil, jdu do toho...", takže se obávám, že při současném trendu integrace all in 1, se už asi "čistého" PDA nedočkéme - bohužel. Předpokládám, že 214 doslouží svou obvyklou dobu (2-3 roky) a mezitím se situace trochu vyjasní. Nejsem ze současné nabídky nijak nadšený, protože moje potřeby nesahají do integrovaného GSM, ani javových her, ale spíše k připojování jakékoli techniky v terénu. (Foťák Canon, cyklocomputer s výškoměrem a záznamem dat a jiné). Na to konto ale potřebuju zase přístroj, který je hodně prodávaný, jinak zůstaneš na odhalování všech chyb a závad sám....
Je to trošku začarovaný kruh. Takže momentální výsledek - iPAQ 214 a za 2 roky se uvidí....
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#62 kocir

kocir

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2009 - 19:16

Ja lovim s MIO K70 Explora + GCzII + OZi + TT K70 - vydrz baterek dost dobra - v terenu se lze na net pripojit pres GSM - velmi dobra GPSka . neni moc velka, neni moc mala - mimo to samozrejme BT a WIFI - zelezo melo MIO obecne vzdy dobre.
  • 0

#63 mapoid

mapoid

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2009 - 8:19

Ja osobne mohu doporucit Magelan MobileMapper 6. Jedna se o odolne PDA (voda, prach a narazy) s WM 6 a integrovanym Sirf III, pracujici na 2 AA tuzkove baterie. Takze neni problem s napajenim ani pri nekolikadennich turach. NiMH clanky 2700 mAh v tom vydrzi asi 9 hodin.

Je sice drazsi nez pozadovanych 10.000 (nyni asi 14-15.000) a nema vyssi rozliseni displeje.

Ma ale navic integrovany tlakomer, kompasove cidlo a tusim, ze 1Mpix fotak. SD karty tabulkove umi do 4GB, ja ale i kdyz trochu s problemem pouzivam 16GB.

Abych jen nechvalil, tak take nejake nectnosti.

Podsviceni displeje by na muj vkus mohlo byt vetsi. Je ale fakt, ze dosud jsem byl zhyckany excelentnim displejem Garmin 60CSx a kvuli soucasnym hnusnym barevnym a spatne citelnym displejum radsi pouzivam staricky mobil s CB displejem, dobre citelnym i bez podsviceni.

Na maly stylus (asi 3 cm!) jsem si zvykl, snazim se ale vse pokud mozno ovladat prsty. S tim souvisi dalsi 'nectnost'. Displej je opravdu hodne hluboko zapusteny (asi 4-5 mm), coz ho dobre chrani pred poskozenim pri padu, ... Jenze pri ovladani prsty to zapusteni prekazi a clovek se prstem nedostane az na okraj displeje. Pritom by stacilo, aby bylo zapusteni zkosene, displej by byl chranen, ale zapusteni by u okraju neprekazelo.

Posledni i kdyz odstranitelnou nectnosti je, ze prestoze pristroj ma barometricky vyskomer a elektromagneticky kompas, tak nejsou pro vetsinu aplikaci pouzitelne. Uz jsem sice vymyslel, jak to elegantne vyresit a podarilo se mi i ziskat popis, jak s cidly pracovat, ale je potreba to naprogramovat. Rad bych se k tomu letos dostal, ale slibit to nemohu.

Pozn. Jako levnejsi (i kdyz u nas myslim ne) varianta oproti MM6 se pry daji pouzit dva nejvyssi modely Magelan Tritonu. Nemaji ale plnohodnotne WM6, ale pouze WM6 Core. Jsou sice 'uzamcene', ale vhodnymi programy na SD karte jdou odemknout a spustit pak libovolny program, co bezi pod WM Core.
  • 0

#64 xtonda

xtonda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2009 - 20:42

Měl sem PDA s tradičním QVGA a teď mám VGA, a pro mapy je to fakt rozdíl, dneska bych bral už jenom VGA nebo ještě radši WVGA. Co tak prosýpám pdadb.net, tak to zas tak strašné není, s VGA/WVGA aspoň 3,5" displejem, slušnou RAM a CPU a pochopitelně GPS něco na výběr přeci jen je, dost toho asi bude přes desítku, člověk musí překousnout, že tam bude mít případně nevyužitý GSM modul, ale vybrat se dá. Jen nic z toho není typu "to musím mít", HD2 mohlo být, kdyby mělo stylus. Bohužel i tohle asi bude trend, Omnia II asi taky bude bez stylusu.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama