Přejít na obsah


Fotka

Colorado 3.02, Oregon 300+400 3.22 Oregon 550 2.51 (beta) - Podpora rastrovych map!


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
165 odpovědí na toto téma

#1 Caster

Caster

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 14:47

Garmin konecne podporuje rastrove mapy!

http://www.gpsfix.ne...akota-colorado/

http://garmin.blogs....tes/trail-tech/

http://navigovat.mob....asp?ARI=114354

http://www.gpsfix.ne...etting-started/
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#2 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 15:23

Kdo si chce Oregona hned rozvrtat, tak tady má možnost B)

Oregon 300+400 FW 3.22 beta
  • 0

#3 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 15:27

no konečně nějaká dobrá zpráva.... No uvidím jak to bude fungovat....
  • 0

#4 Czekelici

Czekelici

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 16:41

Hmmm, pak už jen aby pro mě jako naprostou trubku na kalibraci skalibroval rastrový mapy a bude to bez chybičky :D
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#5 1gato1

1gato1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 491 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 17:51

No kalibrace bude pro mne take orisek, ale super, vyvoj jde dal a dal a dal. Budme optimiste:)
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#6 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 18:05

fíha, tak to je teda nečekané :) Tak by mě zajímalo, kdo už to vyzkoušel, zkušenosti sem :)
  • 0

#7 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 20:46

Tak ja to zkusil a nevypada to spatne....
Mapa je v kombinaci s TopoPro 3.
Obrázky a soubory na http://gc.supler.com/?p=46

Pro zájemce je tam soubor KMZ (jde o malou část Hradce Králové, Věkoše)
  • 0

#8 Spook

Spook

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 20:56

tyjo parada. Zahazuju PDA, kupuju Garmina a jdu transformovat ....
  • 0

#9 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 21:35

Vytvoreni vlastnich map je velice jednoduche, zvladne o opravdu kazdy :)
  • 0

#10 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 21:42

Sovic13 napsal/a:
Vytvoreni vlastnich map je velice jednoduche, zvladne o opravdu kazdy :)


Může tedy někdo jasně a stručně popsat postup kalibrace mapy? :) Ještě jsem to moc nezkoumal, ale tak v rychlosti jsem z toho navodu moudry nebyl :)
  • 0

#11 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 21:53

Mau Loftin napsal/a:

Sovic13 napsal/a:
Vytvoreni vlastnich map je velice jednoduche, zvladne o opravdu kazdy :)


Může tedy někdo jasně a stručně popsat postup kalibrace mapy? :) Ještě jsem to moc nezkoumal, ale tak v rychlosti jsem z toho navodu moudry nebyl :)


Otevres si GoogleEarth, priblizis si oblast co potrebujes vygenerovat a ulozis si screenshot obrazovky, otevres treba malovani, vlozis ulozenou obrazovku - oriznes rohy, abys videl pouze mapu, ulozis - vlozis ji do GoogleEarth (pridat - prekryvany obrazek - vyberes z mista ulozeni - pohrajes si s obrazkem aby se ti prekrejval co nejlepe s mapou - ulozis. Ve slozce Garmin v gps vytvoris slozku CustomMaps a do ni vlozis kmz soubor
  • 0

#12 lubik

lubik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 22:11

Tak jsem to take vyzkousel na Oregonu 300, pouzil jsem turistickou mapu, na druhem snimku je v kombinaci s Atlasem 8NT CZ, treti snimek v kombinaci s Topo 3 kde je videt rozhrani map a na poslenim infoobrazovka s FW 3.22.
Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#13 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 22:28

Velice dobry navod na vlastni tvorbu je tu: http://navigovat.mob....asp?ARI=113552
  • 0

#14 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:12

Další informace

http://www.gpsfix.ne...etting-started/
  • 0

#15 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:27

Změnila ta beta ještě něco jinýho, než co je napsaný na stránkách Garminu? resp. opravili nějaký chybky, jako šipky v listingu nebo ico earth? Nebo je zaměřená jen na ty mapy v bitmapovým formátu?
  • 0

#16 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:33

...tak asi jsem lama - vytvořím mapu, kmz uložím do GPS, mapuvidím že je zapnutá a nic - vypnu všechny ostatní mapy jestli není náhodou schovaná pod jinou a zas nic - jen bílo :-( kde dělám chybu
  • 0

#17 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:49

Z toho by šla pro Oregony, Colorada a Dakoty udělat docela solidní keška s naprosto fiktivní mapou :) Kde jsou v ČR nějaké velké bloky ulic s naprosto rovnýma a kolmýma ulicema ? Kdyby se zmenšila mapa New Yorku, tak by se dalo v ČR procházet mezi mrakodrapy :D
  • 0

#18 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:54

Sally&eL napsal/a:
...tak asi jsem lama - vytvořím mapu, kmz uložím do GPS, mapuvidím že je zapnutá a nic - vypnu všechny ostatní mapy jestli není náhodou schovaná pod jinou a zas nic - jen bílo :-( kde dělám chybu


A jseš podle kurzoru na tom místě, pro které sis udělal tu mapu ?
  • 0

#19 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 23:54

Navigovat.cz už to také ví ;)

http://navigovat.mob...114354&CAI=2158
  • 0

#20 me2d09

me2d09

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2009 - 0:19

mitak napsal/a:
Z toho by šla pro Oregony, Colorada a Dakoty udělat docela solidní keška s naprosto fiktivní mapou :)

Věčná škoda, že v Garminech není ve Wherigo funkce jako v PDA - show map. V kombinaci s tímhle by se dělali naprosto luxusní cartridge.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama