Colorado 3.02, Oregon 300+400 3.22 Oregon 550 2.51 (beta) - Podpora rastrovych map!
Publikováno 09 říjen 2009 - 6:15
Na FW 3.20 se mi obcas stalo, ze kdyz jsem chtel pridat waipoint z obrazovky listingu, tak Oregon vytuhnul.Ted jsem to zkousel nekolikrat zadat a vse bylo v pohode, ani jednou to nevytuhlo.Tohle ale muze byt nahoda.
Trochu neprijemna zalezitost je toto: Na FW 3.20 se v MapSource pri odesilani map do Garmina, ale i treba na GC.com pri odesilani GPX do Garmina primo z netu, vzdy objevili dve zarizeni (samozrejme za predpokladu, ze jsem mel navolene pripojeni jako ext. disk = ANO) a to Oregon 300 (ID jednotky 3xxxxxx) a jako druhy byl Ext.disk (karta) a pismeno jednotky. Tim bylo jednoznacne dano rozliseni zarizeni a karty.Nyni se ale zobrazuje namisto karty take Oregon 300 (ID jednotky 3xxxxxx).Takze je tam vlastne dvakrat Oregon 300 (ID jednotky 3xxxxxx) a neni z toho tedy jasne, co je karta a co zarizeni.Nicmene jsem zjistil, ze jako prvni je zarizeni a jako druhe karta, snad to tak bude fungovat natrvalo.
REVIZ - ikona eart se stale zobrazuje jako tradic. Nevim co myslis tim "sipka v listingu" ???
V terenu jsem zatim nebyl, o vikend to testnu.
Publikováno 09 říjen 2009 - 6:27
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 09 říjen 2009 - 6:45

Publikováno 09 říjen 2009 - 7:05
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 09 říjen 2009 - 7:25
No jestli se najde nějaký soft na automatickou tvorbu KMZ tak by to nemusel být problém, na mapy.cz jsou jednotlivé "čtverce JPG" velmi přesně kalibrovány ...medwyn_cz napsal/a:
Ted uz jen nejakeho blazna, ktery predela ortofoto mapu do KMZ. ;-)
Napadlo mě udělat si "ortofotomapu okolí nahrávaných keší" ...
Publikováno 09 říjen 2009 - 7:37
Osik napsal/a:
No jestli se najde nějaký soft na automatickou tvorbu KMZ tak by to nemusel být problém, na mapy.cz jsou jednotlivé "čtverce JPG" velmi přesně kalibrovány ...medwyn_cz napsal/a:
Dodatek: Koukal jsem na to, co udělal Suplere, a mělo by to být poměrně jednoduché ... Buď z mapy.cz nebo y map googlu ... No uvidím, co budu dělat večer ...
Publikováno 09 říjen 2009 - 8:12
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Publikováno 09 říjen 2009 - 8:20
To je dobrý nápad, zapracovat to do exportu GPX Garmin ...medwyn_cz napsal/a:
A mne by se to nejvic libilo jako automaticky generator KMZ z Geogetu - prave v okoli tech nahravanych kesi. A rekl bych, ze by to nemelo byt ani nejak extra tezke. Jde jen o to, jak ziskavat z mapy.cz informace o rozich ctvercu a rotaci. Jinak co jsem se dival do toho zdrojaku - je to hodne jednoduchy ;-)
Informace o souřadnicích rohů z mapy.cz není problém, to umím.
Večer se na to podívám.
Publikováno 09 říjen 2009 - 8:21
Publikováno 09 říjen 2009 - 8:22

EDIT: Tak jsem něco vygooglil. Podle této specifikace je limitem 100 souborů jpg obrázků o velikosti 1Mpx - tedy 1024x1024, nebo 512x2048 atd v jednom souboru KMZ. Velikost obrázku může být i větší, ale těžko říct co to udělá z rychlostí (někdo to prosím vyzkoušejte). Doufám, že KMZ souborů může být libovolný počet.
Publikováno 09 říjen 2009 - 8:35
medwyn_cz napsal/a:
Takze mas domaci ukol .....

Publikováno 09 říjen 2009 - 8:36

Publikováno 09 říjen 2009 - 8:53
Publikováno 09 říjen 2009 - 9:35
https://buy.garmin.c...D=274&pID=14902
Publikováno 09 říjen 2009 - 9:41

Publikováno 09 říjen 2009 - 9:47
Publikováno 09 říjen 2009 - 9:56
Osik napsal/a:
mozna by slo pouzit toto: http://navigovat.mob...D=2&EXPS=&EXPA=
Publikováno 09 říjen 2009 - 10:01
mitak napsal/a:
Z toho by šla pro Oregony, Colorada a Dakoty udělat docela solidní keška s naprosto fiktivní mapou
Kde jsou v ČR nějaké velké bloky ulic s naprosto rovnýma a kolmýma ulicema ? Kdyby se zmenšila mapa New Yorku, tak by se dalo v ČR procházet mezi mrakodrapy
No nevím kde v ČR, ale koukni se na leteckou mapu Barcelony a čtvrť L'extension
Publikováno 09 říjen 2009 - 10:45
Sovic13 napsal/a:
Osik napsal/a:
mozna by slo pouzit toto: http://navigovat.mob...D=2&EXPS=&EXPA=
To by asi použít šlo....
Nicméně po trochu pátraní po netu jsem zjistil něco o KMZ formátu.
Takže KMZ je obyčejný ZIP soubor (s příponou KMZ). Po rozbalení souboru Vekose.KMZ jsem dostal toto:
Adresář - files (v něm původní JPG soubor Pokus2.jpg) a dále soubor doc.kml což je obyčejný XML soubor s tímto obsahem:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://www.opengis.net/kml/2.2" xmlns:gx="http://www.google.co...om/kml/ext/2.2" xmlns:kml="http://www.opengis.net/kml/2.2" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
<GroundOverlay>
<name>Vekose</name>
<Icon>
<href>files/Pokus2.jpg</href>
<viewBoundScale>0.75</viewBoundScale>
</Icon>
<LatLonBox>
<north>50.22806683326695</north>
<south>50.2187352273445</south>
<east>15.84688046788196</east>
<west>15.8358967115297</west>
<rotation>7.496630364124759</rotation>
</LatLonBox>
</GroundOverlay>
</kml>
Vše je mi jasné, trochu nejasný je pro mě zatím parametr rotation, jak by se dal spočítat, ale bude to podle mě jen nějaký převod mezi mapovým zobrazením. Zbytek je jasný....
Tak někdo zkuste vytvořit nějakou utilitku, já na to teď nebudu mít čas...
Publikováno 09 říjen 2009 - 10:50
Po pár hodinách zbytečného laborování jsem dospěl k názoru, že je to sice velký skok pro Garmin, ale malý (a zatím ne příliš užitečný) krok pro uživatele.
Výsledek je úplně stejně "použitelný", jako zvektorovaný kvazirastr ... jen je to jednodušší, rychlejší a hezčí ... hračka.
Ano, můžu si vytvořit mapový díl (nebo ortofoto) o rozloze cca 2-3 km, vhodný na odlov nějaké multiny...a třeba to i udělám...ale dělat tohle pravidelně a přetahovat sem a tam růžky v Google Earth? To asi těžko. Jediné k čemu by mi rastrová mapa byla, je orientace v neznámém terénu, kam se dostanu náhodou, tudíž ji nemůžu mít předem v GPS ;-) nebo ortofoto velkých měst ... překousnul bych, že třeba Praha bude rozdělena na (plácnu) 15-20 dlaždic a ve složce map bude bordel a budu si to přepínat ručně ... nicméně pátrat po tom, s jak velkým souborem se Oregon milostivě popere mě přestalo bavit, takže přenechávám lidem s větší trpělivostí...
Prostě to bude mít význam, až (a pokud) si bude Oregon sám tahat a přepínat potřebné dlaždice rastrových map...dřív ne...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů