Přejít na obsah

Fotka

Dakota 20

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
558 odpovědí na toto téma

#321 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 20:10

Citecka napsal/a:

Hamaci napsal/a:
No jestli hraje roli i přesnost GPS, pak eTrex je na tom znatelně lépe než Oregony nebo Dakoty.

Tak tohle je naprostá blbost. Mám všechny tyhle uvedené typy, takže JÁ nekecám.

Já taky nevyprávím poudačky, ale svoje praktické zkušenosti.
Škoda, že už jsem smazal tracklogy z doby, kdy jsem chodil s oběma GPS. Mohl bych předložit jasné důkazy, jak Dakota 20 tak 20 minut po zapnutí a po chůzi městem oproti Vistě HCx různě "uskakovala a dritovala". Chodil jsem nějaký čas s Oregonem 300 vs. Vista HCx a taky s Dakotou 20 vs. Vista HCx.
A nejsem sám z mého okolí, kdo toto tvrdí.
  • 0

#322 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 20:41

Ad porovnani Vista HCx a Dakota 20 - kdyz mi ji kamarad pujci, dam sem tracklogy ze stejne cesty ... ale pres vikend urcite ne.
  • 0

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon

#323 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 22:05

pokud se opakuju tak se omlouvam ale .. po kazde kdyz najdu kesku tak si ji v dakote oznacim za nalezenou a jdu dal. Je nejaky zpusob jak vyexportovat nalezene kese, do seznamu kde budou tyhle casy, a pak jen doplnit nejaky text a hromadne to uploadnout? takze si usetrim jednak cas vyhledavanim konkretnich kesi na serveru GC a soucasne nemusim resit kdy sem tam vlastne byl :) predem dik
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#324 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 22:08

Orxion napsal/a:
pokud se opakuju tak se omlouvam ale ..

po kazde kdyz najdu kesku tak si ji v dakote oznacim za nalezenou a jdu dal. Je nejaky zpusob jak vyexportovat nalezene kese, do seznamu kde budou tyhle casy, a pak jen doplnit nejaky text a hromadne to uploadnout? takze si usetrim jednak cas vyhledavanim konkretnich kesi na serveru GC a soucasne nemusim resit kdy sem tam vlastne byl :)

predem dik

http://wiki.geocachi...iki/Field_Notes ;-)
  • 0
Užívej života...

#325 Hudy1976

Hudy1976

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 12:13

Zdravím, poradí mi někdo, jak dostanu do Dakoty trasu z této kešky:http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=6ec22f7b-459e-41b4-9dd1-74912659f1c2 Ňák se mi to nedaří:(. Děkuji
  • 0

#326 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 12:39

stáhneš http://tomasek.cz/gc...ZWF/Kladnem.gpx a nahraješ ji do GPS
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#327 Gasparovci

Gasparovci

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 13:43

Tak jsem se po dlouhém rozmýšleních a problémy s HG atd. odhodlal k pohodlnějšímu GC a outdoorovému cestování s Dakotou 20. Měl bych na vás pár dotazů: 1) Jakého výrobce a kapacitu microSD doporučujete? (rád bych tam dal free CZ mapy a mapy na cestování do Chorvatska a Itálie, SK) Nemám vůbec přehled o přibližné velikosti mapových podkladů) 2) Dále bych se chtěl na používané akumulátory přímo v Dakotě. Pročetl jsem si téma s výběrem Aku, ale rád bych bral doporučení přímo v používání v Dakotě. K nabíječce jsem dospěl k IPC-1L a bateriím SANYO Eneloop 2000 mAh. Má někdo s tímto konkrétní zkušenosti? Popřípadně jiné názory? Je to má první outdoorová navigace, tak jsem velice zvědavý. Děkuji
  • 0
Nokia N8+Ovi Maps s POI+Handy Geochaching 3.5.3+SmartGPX
Dakota 20 Google Chrome + CacheList (plugin)

#328 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 15:18

Gasparovci napsal/a:
Tak jsem se po dlouhém rozmýšleních a problémy s HG atd. odhodlal k pohodlnějšímu GC a outdoorovému cestování s Dakotou 20.

Měl bych na vás pár dotazů:

1) Jakého výrobce a kapacitu microSD doporučujete? (rád bych tam dal free CZ mapy a mapy na cestování do Chorvatska a Itálie, SK) Nemám vůbec přehled o přibližné velikosti mapových podkladů)

2) Dále bych se chtěl na používané akumulátory přímo v Dakotě. Pročetl jsem si téma s výběrem Aku, ale rád bych bral doporučení přímo v používání v Dakotě. K nabíječce jsem dospěl k IPC-1L a bateriím SANYO Eneloop 2000 mAh. Má někdo s tímto konkrétní zkušenosti? Popřípadně jiné názory?

Je to má první outdoorová navigace, tak jsem velice zvědavý.
Děkuji

Já mám v Dakotě kartu od Kingstona, 2gb. Počítej i s tím, že to má slušnou vnitřní pamět, takže i tam se něco vejde. Takže kapacita je jen na tobě, ale do budoucna lepší asi větší kapacita.

Do Dakoty strkám především různé GP baterky, 2500 a 2100maH, ale Eneloopky budou určitě dobrá volba - taky momentálně plánuju pořídit si je do gpsky.
  • 0

#329 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 17:10

GPcka jsem pouzival, ale ony castým pouzíváním dost ztrácí. Zato ted jsem na eneloopkách a ty doporucuji. Vydrzí me asi nejdéle a to jsem uz zkousel dost typů...
  • 0
Užívej života...

#330 Gasparovci

Gasparovci

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 17:45

Tak vidím, že Eneloopy jsou dobrou volbou. Nabíječka je sice dražší, ale dokáže s baterkama spoustu věcí. Něco levného by asi na delší dobu nemělo smysl. Kartu zvolím asi 4Gb, je tam min rozdíl ceny. Jaký by jste doporučili must have sw? Díky za odpovědi.
  • 0
Nokia N8+Ovi Maps s POI+Handy Geochaching 3.5.3+SmartGPX
Dakota 20 Google Chrome + CacheList (plugin)

#331 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 11:57

Must have software je urcite nejaky takovy, ktery ti do Dakoty dokaze rozumnym zpusobem dostat data o kesich. Jinak jsi za navigaci v podstate jen vyhodil penize.

S PM na GC.com
- GeoGet + PM na GC.com
- GSAK + PM na GC.com

Bez PM na GC.com
- GeoGet + GeoJarry
- MoZiGo
- Firefox + GreaseMonkey + GC Tour
- Skrysotlac (to bych nedoporucoval, vecne problemy)

Ke GeoGetu muzu dale doporucit ma makra pro export do GPX a do POI, viz podpis.

Ja osobne pouzivam GeoGet + PM + GeoJarry a z dostupnych moznosti mi to prijde jako nejlepsi volba. Ale me nazory nemusi byt zrovna relevantni [;)]
  • 0

#332 kaceri

kaceri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 20:53

Zdravím ve spolek.Mám také dotázek.Jsem majitelem GPSMAP 60CS.Rád bych navigaci obnovil a rozhoduji se mezi GPSMAP 60CSX,nabo zde oblíbená(i já se k ní přikláním)DAKOTKA 20.Bude mít DAKOTA stejný signál jako GPSMAP,která má asi větší anténu?Dík moc za pomoc při rozhodování.
  • 0

#333 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2011 - 12:06

zdravim majitele dakot :) dotaz ... jake mate zkusenosti s konektorem? poslednich par dni mam zkusenost ze staci lehce zavadit o kablik, a spojeni se prerusi, nekdy treba navaze spojeni s pc pres kablik az na ponekolikate, atp .. mate podobne zkusenosti? zkousel sem ruzne kabely .. takze to musi byt konektorem predpokladam ze na reklamaci to je, akorat se me nelibi ta predstava ze budu kdovi jak dlouho bez krabicky ...
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#334 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2011 - 12:37

puczmeloun napsal/a:

sobikovi napsal/a:
No dobrá. Nebylo to o celé patro, ale o pár schodů, ale i tak je to boubelka odolná ;)

..a ta predem vysmívaná velikost je po pravidelném používání opravdu parádní, presne do ruky jak se ríká :D

:) ano - mám Dakotu20 a je akorát do ruky :) :) a nemůžu si na ni stěžovat ani náhodou :)
Jen bych ještě potřebovala čas na učení, abych ovládla aspon většinu toho, co šikulka umí :)
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#335 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 632 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2011 - 13:19

Orxion napsal/a:
zdravim majitele dakot :)

dotaz ... jake mate zkusenosti s konektorem? poslednich par dni mam zkusenost ze staci lehce zavadit o kablik, a spojeni se prerusi, nekdy treba navaze spojeni s pc pres kablik az na ponekolikate, atp .. mate podobne zkusenosti? zkousel sem ruzne kabely .. takze to musi byt konektorem

predpokladam ze na reklamaci to je, akorat se me nelibi ta predstava ze budu kdovi jak dlouho bez krabicky ...

Já to mám v pohodě, jen se mi občas stane, že při použití originálního kabelu se nechytne do stavu "externí disk" ale jede na napájení z PC a nechá se s ní normálně pracovat (koukat do mapy, číst keše atd) jinak vše OK.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#336 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2011 - 17:18

kaceri napsal/a:
Zdravím ve spolek.Mám také dotázek.Jsem majitelem GPSMAP 60CS.Rád bych navigaci obnovil a rozhoduji se mezi GPSMAP 60CSX,nabo zde oblíbená(i já se k ní přikláním)DAKOTKA 20.Bude mít DAKOTA stejný signál jako GPSMAP,která má asi větší anténu?Dík moc za pomoc při rozhodování.

Signál bude o poznání horší.
  • 0

#337 kalcium

kalcium

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2011 - 11:24

Hamaci napsal/a:

kaceri napsal/a:

Signál bude o poznání horší.

Nevím, co myslíš tím "o poznání" , ale mám jí už rok a nikdy nebyl problém se signálem. Dokonce i v listnatým lese s podrostem v době olistění jsem měl vždy dobrej signál (5-7m).
Pravda, nemám zkušenost s 60-kou. B)
  • 0
Nudíte se? Pojďte hledat.

#338 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2011 - 11:54

Ono to není tak jednoznačné... "Lepší","citlivější" anténa sice asi pochytá mnohem více signálu, ale o to více pak i různého rušení a všelijakých odrazů např. od mokrého listí, kovových střech domů atd. Pak už je jen věcí příslušného GPS čipu a software (přesněji firmware GPS čipsetu) kolem něj jak se s tím vším popere... EDIT: Pokud je to uděláno blbě, tak může i lépe přijímající GPS ukazovat větší nesmysly než ta s "horším" příjmem.
  • 0

#339 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2011 - 13:29

Poslední dobou se mi stává, že při zobrazování listingu mi gpska zatuhne (resp. se listing ani nenačte). Dokáže někdo poradit, v čem by mohl být zakopaný pes?
  • 0

#340 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2011 - 14:49

Nepises z jakeho zdroje je to gpx s kesema. Dela ti to na vsech kesich nebo jen na nekterych? Na kterych? Co firmware? Aktualni? Videl bych to na problem s paznaky v listingu tech kesi.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama