Přejít na obsah

Fotka

Dakota 20

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
558 odpovědí na toto téma

#301 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2010 - 19:09

Totmi napsal/a:
Resim stejny problem..jak vyprazdnit slozku NALEZENE POKLADY a pritom si nesmazat ty nenalezene.. V tom nastaveni a smazat tratove body to nejde.

nahrát nový GPX kde jsou pouze nenalezené

on ten seznam nálezů není od věci, nehledě na fakt, že GeoGet umí naimportovat časy nálezu z toho textového logu co je v GPSce
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#302 PepeK-CZ

PepeK-CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 6:12

Malinko odbočím - u jednoho prodejce jsem se ptal na Dakotu 20, ten mě od ní zrazuje : "...poměr cena/výkon je vysoká a hlavně laciné zpracování a praskající zadní část (asi myslí kryt baterií?). Prostě nepovedená navigace..." Doporučuje mi spíš Oregona 450, nebo hrají-li roli finance, tak Vistu HCx.. Pročítal jsem tady fóra, zrovna na praskající kryt si snad nikdo nestěžoval, naopak je dost hlasů, že je "bytelnější" než Oregony. Už někomu ze zdejších "dakotistů" prdnul? Cenový poměr mi nepřijde špatný, wherigo oželím, prohlížeč fotek taky, trochu menší displej je pořád větší než na mém "trávníčkovi".. Co vy na to? Díky
  • 0

#303 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 7:48

Že je prodejce předpojatý proti Dakotě a na Oregonu při prodeji víc vydělá.
Sobik tu napsal srovnání Dakoty a Oregona
http://www.geocachin...rt=&rowstart=60
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#304 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 9:28

Nekdo ti doporucuje etrexe místo Dakoty? Nemyslím si, že je to dobrý nápad (o praskání Dakotího krytu jsem nikdy neslyšel, ani ho nezažil a snad ani nezažiju)... Samozřejmě jestli máš peníze do Oregona rozhodně jdi :) No a jestli nemás, pak Dakota 20 je v pomeru peníze/výkon to nejlepsí na trhu (jeste lepsí jsou pak ruzne nabídky po internetu bez map, ale cekaci doba je tak mesíc, ja se nedockal a picodas zasponzoroval)
  • 0
Užívej života...

#305 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 9:48

puczmeloun napsal/a:
Nekdo ti doporucuje etrexe místo Dakoty? ...

No jestli hraje roli i přesnost GPS, pak eTrex je na tom znatelně lépe než Oregony nebo Dakoty.
  • 0

#306 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 10:04

Hamaci napsal/a:

puczmeloun napsal/a:
Nekdo ti doporucuje etrexe místo Dakoty? ...

No jestli hraje roli i přesnost GPS, pak eTrex je na tom znatelně lépe než Oregony nebo Dakoty.

no pravdou je, že já potkal na svém geoživotě spoustu různých legendů a přesnost nebyla jejich silná stránka...ovšem jestli je řeč o vistách pak nemám ponetí a priznávám, že do nich bych to vživotě neřekl
  • 0
Užívej života...

#307 PepeK-CZ

PepeK-CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 10:04

Vistu uváděl pro případ, že hrají roli finance...
  • 0

#308 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 10:16

Ona taky ale Vista HCx má v názvu to kouzelné "H", to se se stařečkem, na signál tupým hluchým, Legendem srovnávat opravdu nedá ;)
  • 0

#309 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 14:14

Hamaci napsal/a:

Byl tady odkaz na test přesbnoti GPS a mám dojem, že mašinky ve střední třídě mají přesnost plus/minus stejnou. Lepší hodnoty mohou mít stroje s anténkou ze střední a vyšší kategorie, to je logické.
  • 0

#310 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 14:33

PepeK-CZ napsal/a:
"...poměr cena/výkon je vysoká a hlavně laciné zpracování a praskající zadní část (asi myslí kryt baterií?). Prostě nepovedená navigace..."

Můžeš sem napsat, co to je za prodejce? Dakota 20 je zcela jistě v současné době nejpovedenější navigace pro běžnou turistiku a outdoor činnosti. Poměr cena/výkon je nejlepší ze všech Garmin navigací a zpracování samotné navigace je jedno z nejlepších. Dakotu jsem používal cca 8 měsíců, tahal ji po kapsách, v boxu v autě atd. atd. Zažila pár pádů z kapsy na silnici, když jsem nasedal do auta a dokonce jednou seběhla o patro níž po schodech. Myslím, že freemen může potvrdit, že na Dakotě není nic znát. Celkové zpracování Dakoty je robusní, dle mého hodně "gumové" a přesně takhle jsem si představoval mašinku do kapsy, batohu, prostě do lesa. Z Oregona už takhle odvázanej nejsem...
  • 0

#311 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 14:37

Sobiku! Se začínám divit, že tak Dakota 20 od tebe ještě funguje :o Po přečtení "co vše Dakota zažila" se tomu i divím :P Mi se sní mrsknout o zem ještě nepovedlo, ale jinak je zcela v pohodě (až na již "reklamovaný" problém zde na foru, že se navigace s Topo 2010 někdy sama od sebe sekne/vypne.
  • 0

#312 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 14:43

No dobrá. Nebylo to o celé patro, ale o pár schodů, ale i tak je to boubelka odolná ;)
  • 0

#313 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 15:08

Co se týče robustnosti Dakoty, tak mě taky jeden prodejce odrazoval a to dost intenzivně, až mi to přišlo nevěrohodné a Dakotu jsem si koupil (samozřejmě jinde). Jsem naprosto spokojený a přístroj mi připadá extrémně odolný. Už mi taky párkrát spadl, ale nikdy z moc velké výšky. Původně jsem Dakotu bral hlavně kvůli ceně a trochu kvůli velikosti, ale čím déle ji mám, tím více jsem spokojený, že jsem koupil menší přístroj, o kterém ani nevím, že ho nosím v kapse. Je jasné, že ti co mají Oregona jsou zase přesvědčení, že větší a jemnější display je dostatečný důvod, ale mně se zobrazovací schopnosti Dakoty líbí a vyhovují mi. Během dne mám úplně vypnuté podsvícení a při jízdě na kole je dispaly stéle docela čitelný. Výběr přístroje je velmi subjektivní a každému sedne něco jiného. U mě byla rozhodující zkušenost, kdy jsem v jedné ruce měl Oregona a v druhé Dakotu. Udělal jsem na obou podobné zobrazení mapy a taky jsem je potěžkal a bylo rozhodnuto. Vedle mě byl kamarád a při stejné konstelaci naopak tvrdil, že se mu líbí Oregon víc, takže nedej na rady (tedy ani moji) a prostě si to někde ohmatej a porovnej naživo.
  • 0

#314 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 16:22

sobikovi napsal/a:
No dobrá. Nebylo to o celé patro, ale o pár schodů, ale i tak je to boubelka odolná ;)

no musím potrvdit že jsem za tech pár mesícu co dakotu mám (a ze jsem se ji ze zacátku dost smál-ted uz jen chválím) jsem ji podrobil dosti zkouškám, nejvíce pak na Islandu, kde pády do lávy (jasne ze ne tekuté) a podobných ostrých a nechutných kamenů do přestálo více než dobře a jediné co je vidět tak mírně oškrábaná guma a jedna asi pulmilimetrová odskrábnutina na povrchu dotykové vrstvy...a ta predem vysmívaná velikost je po pravidelném používání opravdu parádní, presne do ruky jak se ríká :D
  • 0
Užívej života...

#315 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 23:01

Mě se povedlo poškrábat displej nehtem. Nejspíš to bylo tak, že mezi nehtem a displejem byla částečka prachu nebo jinýho bince, ale teď je tam prostě 2mm škrábnutí... Tuším, že ovládání nehtem není to pravý, ale za jízdy na kole se moc nepřemýšlí nad tím, jakou částí prstu se do ikonek trefí :( A tak si říkám, že když se povede poničit displej takovým blbým způsobem, že bych nechtěl vidět, jak by dopadl např. při pádu na kamení... Zkoušet to nebudu.
  • 0

#316 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2010 - 23:54

jamesh

Chce to fólii... zvlášť s dotykáčem.
  • 0

#317 PepeK-CZ

PepeK-CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 6:13

to Sobikovi : no, přemýšlím, zda ho sem dávat. Patří mezi kačery a co jsem v příspěvcích četl, tak má pozitivní ohlasy. Třeba jen nemá Dakotu rád..
  • 0

#318 PepeK-CZ

PepeK-CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 12:19

Tak jsem pátral po internetu, kde jinde koupit a v našel jsem cenu necelých 7.2Kč ve verzi Sport (+ snímač tepu a držák na řidítka) s mapami CZ a SK. Víte někde o lepší?
  • 0

#319 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 15:55

PepeK-CZ napsal/a:
Tak jsem pátral po internetu, kde jinde koupit a v našel jsem cenu necelých 7.2Kč ve verzi Sport (+ snímač tepu a držák na řidítka) s mapami CZ a SK.
Víte někde o lepší?

To je dobrá cena...
  • 0

#320 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 19:10

Hamaci napsal/a:

Tak tohle je naprostá blbost. Mám všechny tyhle uvedené typy, takže JÁ nekecám.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama