Přejít na obsah


Fotka

Forum, kde je kazdej strasne chytrej...


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
98 odpovědí na toto téma

#61 Hobako

Hobako

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2009 - 20:46

k-lord napsal/a:

Hobako napsal/a:
Navrhuji, ať se to, co je v okně, kde se píše "Odpověď na téma", dole normálním písmem, přesune nahoru a pořádně velkým tlustým písmem. Otevřeně řečeno, tak jsem si toho textu všimnul až teď, že tam vůbec je. Ale tam jsem ještě nikdy neodčetl. A stačilo by něco krátkého typu "Už jsi četl Wiki?" Dlouhé texty nikdo nečte. :)


Pri zakladani noveho vlakna ti to tam taky pise, ze nez polozis dotaz, tak si mas precist wiki. B)B) Ono je ale pro nektere moc slozite procitat nejaka pravidla a rady. Tak to ignoruji, prece jen se najde nejaky dobrak, co mi zodpovi a mam to bez prace. Jedina moznost je pak ignorovat jejich "hloupe" dotazy. ;);)


Tak.
  • 0

#62 Kvety

Kvety

    kytarista

  • Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2009 - 23:42

kolombo napsal/a:

Kvety napsal/a:

hydrous napsal/a:
;) Máš 12 příspěvků a děláš chytrého, přemýšlej než něco napíšeš, protože kdybys pořádně hledal, zjistíš že už se to tady řešilo...
Jo, jo kdysi byl geocaching o něčem jiném, je vidět že masová propagace v mediích mu vůbec neprospívá... ;)


Ahoj, zajímalo by mě, co myslíš tím, že mu to neprospívá? Mě se zatím nezdá. Takhle to vypadá, že by jsi chtěl GC jen pro pár vyvolených lidí.


Já myslím, že se hlavně změnily dvě věci:

1. daleko méně lidí se zná osobně.
2. radikálně přibylo lidí, co hledají v GC hodnocené závody.

Protože když se 90% kačerů, co měli něco založené a nalezené osobně znalo, nebyly ty vztahy mezi nimi tak neosobní. Ne, že by se na fórech nestrhla hádka, ale hádali se většinou lidé, kteří se několikrát do roka potkali osobně u keše nebo u piva.

A když se někdo pohrabe v počtech nálezů, tak zjistíte, že spousta veteránů GC má méně nálezů, než někteří nováčci, o honičkách za FTF ani nemluvě ....


Nezlob se, ale nějak nechápu tyto důvody.

1. to snad "vadí"? tohle se dá říct o všem, co jednou začalo, a časem se toho chytlo více lidí

2. opět nevidím věc, která by měla "vadit"

A to že "spousta veteránů GC má méně nálezů, než někteří nováčci" opět vadí? Tak někdo hledá rychleji, někdo pomaleji. Doufám že jsi tuto odpověď napsal jen aby ses přidal do diskuze :D Nebo to prostě já nechápu :D
  • 0

#63 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 0:14

Mimo jiné od těch dob houfně přibylo lidí, kteří pruděj se všemožnýma kravinama a silně se změnila atmosféra (spíš k horšímu, ale to je relativní). A to vadí. edit: Nehledej v tom nesmrtelnost chrousta, prostě se smiř, že někteří lidé nemají rádi masovost.
  • 0

#64 R-A-von-B

R-A-von-B

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 385 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 0:51

Mno, takže jak začít...

Za prvé vytahuji a bouchám šampus, neb je to zřejmě historicky první vlákno, kde mohu zcela bez výhrad souhlasit s Mitákem :D Mohu dodat k tomu jediné, že to není jen záležitost geocachingu ale obecně jakýchkoliv komunit, kam přicházejí mladí, nezkušení, ale o to sebevědomější nováčci. Stačí se podívat třeba na fóra ohledně P2P sítí. Takový nováček je líný číst dlouhé texty, vyhledávat si samostatně informace, a to bohužel i když utříděný zdroj informací leží jen pár kliknutí od gc.cz fóra. Chtěl by všechno hned a zadarmo.

Všem, kdo máte pocit, že tu je pár starých pardů chytrých jak rádio, kteří tu sprdávají nebohé nováčky, vzkazuji jedno: Považuji za základní slušnost, když přijdu do nějaké komunity, tak si nastudovat základní pravidla a informace o ní. V případě geocachingu jsou všechny základní informace (a hromada dalších) na geowiki. Dokonce v češtině. Kdo chce hrát geocaching a neumí si přečíst veřejně dostupné základní informace je pro mne s odpuštěním trouba a těžko ho mohu brát na fóru vážně.

Disclaimer: Ano, pokud to mám říci na plný klapáč, tak stárnu a nadávám na zkaženou mladou generaci ;) Nějak se s tím prosím smiřte, střídat zásady slušnosti a morálky podle aktuálně módního trendu nikdy nebyl můj šálek čaje. Všem mladším, kteří takoví nejste, se omlouvám - hodnotím prostě trend, který pozoruji u mladé generace, nikoliv konkrétní lidi.

Jen pro představu: Jste nováčky v geocachingu a poprvé v životě se přichomýtnete na geoevent. Všude spousta zkušených kačerů. Troufli byste si někoho jen tak oslovit s nějakou hloupou otázkou nebo si raději třikrát rozmyslíte, než se zeptáte? Holt anonymní a současně veřejně přístupný informační kanál potlačuje základy slušnosti v komunikaci.

Ad "dřívbylolíp". Jistě, před pár lety lovilo kešky jen pár lidí, ti kdo se dostali na gc.cz, byli lidé, kteří měli o geocaching opravdový zájem. Gc.cz fórum tehdy zcela nesplňovalo podmínky veřejného přístupu, protože prostě o něm skoro nikdo nevěděl. Znám pár takových fór, která jsou ať úmyslně či neúmyslně "skrytá" a úroveň debat tam je vyšší. Stejně tak jako fóra komunit, kde je třeba pro připojení mít netriviální znalosti a vzdělání (třeba CZfree).

Bylo by zajímavé udělat neveřejné fórum pro zkušené kačery. Schválně, zdali by tam chodili a jaká by byla tamější úroveň diskuse. Technicky mohu rozběhnout fórum během půlhodiny, leč věkově zvýhodněná seniorko raď, kdo a jak by rozhodoval o tom, kdo už je zkušeným kačerem. Na nyx.cz kdysi bylo podmínkou registrace napsat několikařádkové zdůvodnění, proč se chcete připojit. Jako filtr na slušné diskutéry to docela fungovalo. Anebo systém pozvánek, kdy nováček musí získat pro registraci pozvánky od pár členů. Pravda, to opět zvýhodňuje lidi, kteří chodí se starými pardy na pivo, což efektivně odfiltruje třeba mne, který kecání u piva nějak furt nepřišel na chuť ;) A co třeba nějaký ten veverčí test? (...jau...do hlavy ne! B))

Každopádně to berte to spíše jako ventilování myšlenek rozhicovaných zeleným assamem a Caillibotte ve sluchátkách, než jako konkrétní návrhy :) Dobrou noc a flamewarům zdar.
  • 0

#65 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 7:59

Tak já chci dát na vědomí, že jsem taky dost chytrej, aby mne někdo nevynechal. Odborníci / laici Rozděluji lidi na na dvě skupiny. ODBORNÍCI - pokud narazí na problém, snaží se jej sami vyřešit (hledají informace, zkoušejí pokus-omyl). A pokud se náhodou nezadaří, tak se zeptají. LAICI - ti se hned ptají (a to i na jednoduché věci) a pokud se to náhodou nedozvědí, tak sami hledají informace a zkouší. Zprvu jsem toto pravidlo vztahoval jen k IT. Ale funguje to i obecně. V práci pokud se někdo setká s něčím novým, tak má představu, že se to naučím a vysvětlím mu to. Brrr. Fuuj. Nováčci - zase bych je tak neshazoval. Pokud někdo začne s GC, tak se mu otevře nový svět se záplavou informací. Než se zorientuje, může to chvilku trvat. A každý není IT odborník nebo nemá IQ nad 130 / nebo obojí - jako většina "nás" tady. :D:D:D
  • 0

#66 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 8:05

R-A-von-B napsal/a:
Mno, takže jak začít...
... Bylo by zajímavé udělat neveřejné fórum pro zkušené kačery. Schválně, zdali by tam chodili ...
... Na nyx.cz kdysi bylo podmínkou registrace napsat několikařádkové zdůvodnění, proč se chcete připojit. Jako filtr na slušné diskutéry to docela fungovalo. ...

Já myslím, že by ses asi divil, jak se fórum plní. Nevím, jak by tam kdo psal, ale registrovaných by bylo plno. Jen proto, aby se vědělo, že jsou IN. Mám takový pocit, že mnoho kačerů loví body jen proto, že chtějí být v TOP xyz.
  • 0

#67 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 8:09

Kvety napsal/a:

Nezlob se, ale nějak nechápu tyto důvody.

1. to snad "vadí"? tohle se dá říct o všem, co jednou začalo, a časem se toho chytlo více lidí

2. opět nevidím věc, která by měla "vadit"


nezlob se, ale pri trose empatie to musi byt k pochopeni. :)

ad 1) ano, treba mne to vadi. ne ze bych kvuli tomu brecel kazdy vecer do polstare ( nebo se snazil zmensovat pocet kaceru .... :P), ale osobne se znat je pro me zajimavejsi. to se da pochopit, ne? ;)

ad 2) pokud v tom vic a vic lidi hleda zavody, zaroven taky pribyva zavodniku, co do toho jdou hlava nehlava a tim zase zaroven pribyva stretu nazoru. jednoduche vysvetleni.

ma soukroma teorie :D - proste kazdy zacal kesovat v urcitou dobu, v urcity pocet kaceru, coz ovlivni urcitou atmosferu..... a tomu dotycnemu se to v ten cas zacne libit, je na to zvykly atd. pokud se komunita a veci kolem zacnou menit, zacne mu to treba schazet. takze to, ze to nevadi tobe, ktera jsi v uplne jine situaci, neznamena, ze on nema radsi geocaching v trochu jine podobe. za x let treba bude lidi kesovat pouze 20 a ty zase budes rikat, jak to bylo zajimavy predtim, protoze byly eventy kazdy mesic, na bylo hromada prispevku atd .... a na to ti nekdo nove prichozi odpovi, ze absolutne nechape, ze ti to vadi :D
  • 0

#68 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 8:27

Nechce se mi číst celé vlákno,ale já vím že jsem strašně chytrá a nejen tady,já chodím chytračit na takovejch for:D
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#69 Kvety

Kvety

    kytarista

  • Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 8:34

Dain a Olik napsal/a:

Kvety napsal/a:

Nezlob se, ale nějak nechápu tyto důvody.

1. to snad "vadí"? tohle se dá říct o všem, co jednou začalo, a časem se toho chytlo více lidí

2. opět nevidím věc, která by měla "vadit"


nezlob se, ale pri trose empatie to musi byt k pochopeni. :)

ad 1) ano, treba mne to vadi. ne ze bych kvuli tomu brecel kazdy vecer do polstare ( nebo se snazil zmensovat pocet kaceru .... :P), ale osobne se znat je pro me zajimavejsi. to se da pochopit, ne? ;)

ad 2) pokud v tom vic a vic lidi hleda zavody, zaroven taky pribyva zavodniku, co do toho jdou hlava nehlava a tim zase zaroven pribyva stretu nazoru. jednoduche vysvetleni.

ma soukroma teorie :D - proste kazdy zacal kesovat v urcitou dobu, v urcity pocet kaceru, coz ovlivni urcitou atmosferu..... a tomu dotycnemu se to v ten cas zacne libit, je na to zvykly atd. pokud se komunita a veci kolem zacnou menit, zacne mu to treba schazet. takze to, ze to nevadi tobe, ktera jsi v uplne jine situaci, neznamena, ze on nema radsi geocaching v trochu jine podobe. za x let treba bude lidi kesovat pouze 20 a ty zase budes rikat, jak to bylo zajimavy predtim, protoze byly eventy kazdy mesic, na bylo hromada prispevku atd .... a na to ti nekdo nove prichozi odpovi, ze absolutne nechape, ze ti to vadi :D


Ale prdlajs :D nikdy jsem neřekl že to je teď zajímavý, jen každý z těch, co s GC začali v době "kdy jste se všichni znali", musel počítat s tím, že se GC jednou rozšíří. Tohle mi přijde logické, proto to nechápu. Zatím mi přijde, že pár kačerů by chtělo, aby GC hrálo jen pár vyvolených, který se o něm dozvěděli dřív než ostatní.

Asi to musím ukončit, protože za tím si budete stát...
  • 0

#70 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 8:48

Kvety napsal/a:


Ale prdlajs :D nikdy jsem neřekl že to je teď zajímavý, jen každý z těch, co s GC začali v době "kdy jste se všichni znali", musel počítat s tím, že se GC jednou rozšíří. Tohle mi přijde logické, proto to nechápu.


ano logicke to je. ale to neznamena, ze je nelogicke napsat, ze mi to vadi. a proto na tom neni co nechapat ;)
  • 0

#71 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 11:36

Páni, tohle se za střízliva fakt číst nedá :D
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#72 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 11:39

polerok napsal/a:
Páni, tohle se za střízliva fakt číst nedá :D


Vidím dvě možnosti, zhruba stejně přínosné:

1) nečíst to
2) ožrat se


:D
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#73 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 11:46

Zegga napsal/a:

Vidím dvě možnosti, zhruba stejně přínosné:

1) nečíst to
2) ožrat se


:D


3) Nečíst to a ožrat se? ;)
  • 0

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon


#74 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 12:01

brazajar napsal/a:

Zegga napsal/a:

Vidím dvě možnosti, zhruba stejně přínosné:

1) nečíst to
2) ožrat se


:D


3) Nečíst to a ožrat se? ;)


Číst to a chlastat u toho? ;)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#75 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 12:42

Vidím dvě možnosti, zhruba stejně přínosné:

1) nečíst to
2) ožrat se

Tohle je dobrý řešení asi tak na devadesát procent obsahu fora:D
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#76 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 13:01

Tohle je dobrý řešení asi tak na devadesát procent obsahu fora:D


Začínají mě z této věty bolet játra :D
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#77 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 13:04

Začínají mě z této věty bolet játra

mě ne,protože sem chodim jen když se hodně nudim.Jinak nemá moc cenu číst místní bláboly a ty moje taky:D
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#78 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 13:09

fanfulik napsal/a:

Začínají mě z této věty bolet játra

mě ne,protože sem chodim jen když se hodně nudim.Jinak nemá moc cenu číst místní bláboly a ty moje taky:D


Znáš lepší zábavu do nudného cvika? B)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#79 fanfulik

fanfulik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 13:51

Znáš lepší zábavu do nudného cvika?

Znám hodně zábavnejch věcí a činností,ale pokud mě bolej záda,tak že se plazím a mám rýmu až po kolena,tak je tohle ta nejlepší zábava:D
  • 0
Je lepší být blázen a vědět o tom,než být normální a pochybovat.

#80 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 14:12

Konečně ta debata nabývá smysluplných rozměrů. Takže když jsme konečně našli takhle pěknou společnou řeč, co takhle pijete? Já jak ke komu... k mitákovi si dám rum s colou, k háplusovi raději červené, dain ve mě probouzí chut na fernetíček, no a k famfulíkovi si dám koktail zvaný florida (1:1 vodka a vaječňák a dolít kyselým pomerančovým džusem) :D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama