Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#501 Berudilek

Berudilek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2012 - 7:49

Ahoj mam jeden dotaz. Jde nejakym zpusobem vlozit do promenne jen prvni pismeno z hracova jmena? Tedy konktertne kdyz stahnu a spustim hru jako Berudilek tak aby se mi do promenne ulozilo jen prvni pismeno tedy B. Nevim jestli to vubec? :o)
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#502 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2012 - 8:16

Jde to, jen to je trosku slozitejsi, protoze to budes asi muset udelat pres LUA. Ted bohuzel nemam cas si s tim hrat a odladit to, ale priklad na vlozeni a pouziti LUA kodu najdes na
http://www.urwigo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14: pesun-zony-bhem-hry&catid=3:clanky&Itemid=2
. Jenom misto toho vlozeni pouzijes funkci string.sub podle www.lua.org/manual/5.1/.

Jinak receno v LUA kodu bude neco jako:
function PrvniZnak(jmeno)
  jmeno = string.sub (jmeno, 1, 1)
end

Mozna nebude umet zmenit retezec, ktery pouziva pri vyhodnoceni, pak by to bylo o neco slozitejsi jako...
function PrvniZnak(jmeno, znak)
  znak = string.sub (jmeno, 1, 1)
end

Edit: Do prvniho odkazu mi to strka smajlika, takze musim nechat pres code...
  • 0

#503 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2012 - 8:28

Berudilek napsal/a:
Ahoj mam jeden dotaz. Jde nejakym zpusobem vlozit do promenne jen prvni pismeno z hracova jmena? Tedy konktertne kdyz stahnu a spustim hru jako Berudilek tak aby se mi do promenne ulozilo jen prvni pismeno tedy B. Nevim jestli to vubec? :o)

Ano je to možné pomocí Uživatelského LUA kódu:
pismeno = string.sub(jmeno, 1, 1)

Vytvoř si dvě proměnné a nastav si u nich nějaký identifikátor, např. "jmeno" a "pismeno".
Do proměnné "jmeno" vlož jmeno hráče pomocí diagramové akce Nastav. Následně vytvoř diagramovou akci Uživatelský kód Lua s výše uvedeným kódem.

Nemohu přiložit obrázek protože nemám nyní k dispozici PC s Windows.
  • 0

#504 Berudilek

Berudilek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2012 - 8:39

Diky za rychle info jdu to zkoumat LUA kod jsme jeste nepouzil :o)
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#505 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2012 - 19:54

Dal jsem se do tvorby druhého mého wheriga - help me :D Příklad: Hráč navštíví zónu, vykoná se co se vykonat má, pak potřebuju, aby se z 20 zón náhodně 2 aktivovaly a další zůstaly neaktivní skryté. Jak z 20 vybrat jednu je ok, ale jak to udělat, když chci 2? Edit: napadlo mě těch 20 zón rozdělit po 10 a použít funkci a zároveň a z každé skupiny by to vybralo náhodně jednu a byl bych na svém počtu 2 zóny celkem... edit 2 - což je asi blbost, protože to nepude napsat...
  • 0

#506 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2012 - 21:23

Nevim proc by bylo spatne a neslo udelat vyber z 1. a pak z 2. desitky, ale daji se udelat i 2 zony z 20. Vygenerujes nahodne cislo a ulozis do promene A, zavolas funkci na vygenerovani cisla B. Ta ho vygeneruje, porovna, zda je B<>A a pokud ne, tak znova zavola sebe sama. Vysledkem bude cislo B, ktere bude ruzne od A. Co cislo, to jedna zona a zbejva uz jen dopsat aktivaci podle cisla.
  • 0

#507 HanzsCZ

HanzsCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)
  • LocationChlumec, Ústecký kraj

Publikováno 21 August 2012 - 16:01

Zdravím, prošel jsem si fórum, ale nenašel odpověď, takže se zeptám:
při vytváření mého prvního WIG jsem narazil na zajímavou hlášku programu, kterou jsem nečekal:
Více než 7 současně aktivních zón může způsobit, že cartridge nebude fungovat na některých zařízeních.
Mohl by mi někdo povolaný tento rozmar Urwiga vysvětlit/osvětlit? Díky moc!
  • 0
Není Ústí jako Ústí. Ale to naše Ústí je nejlepší...

#508 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1146 příspěvků(y)

Publikováno 21 August 2012 - 16:26

HanzsCZ napsal/a:
Zdravím, prošel jsem si fórum, ale nenašel odpověď, takže se zeptám:
při vytváření mého prvního WIG jsem narazil na zajímavou hlášku programu, kterou jsem nečekal:

Více než 7 současně aktivních zón může způsobit, že cartridge nebude fungovat na některých zařízeních.
Mohl by mi někdo povolaný tento rozmar Urwiga vysvětlit/osvětlit? Díky moc!

Nejedná se o žádný rozmar, ale fakt že navigace Garmin podporují maximálně 7-8 aktivních zón najednou (7 při složitějších tvarech).
Když bys jich udělal 9 aktivních najednou tak ti to na 100% na Garminech spadne/vytuhne.

Nezaměňovat s celkovým počtem zón ve hře. Aktivní je myšleno že můžeš do ní jít a hrát. Pokud budeš mít lineárního průvodce - můžeš mít klidně i 100 zón, protože bude aktivní vždy jen jedna do které hráč půjde. Po příchodu hráče a "odklikání textů" ji deaktivuješ a aktivuješ jen jednu novou.
  • 0

#509 HanzsCZ

HanzsCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)
  • LocationChlumec, Ústecký kraj

Publikováno 21 August 2012 - 18:24

Maxinoha napsal/a:

HanzsCZ napsal/a:

Nejedná se o žádný rozmar, ale fakt že navigace Garmin podporují maximálně 7-8 aktivních zón najednou (7 při složitějších tvarech).
Když bys jich udělal 9 aktivních najednou tak ti to na 100% na Garminech spadne/vytuhne.

Nezaměňovat s celkovým počtem zón ve hře. Aktivní je myšleno že můžeš do ní jít a hrát. Pokud budeš mít lineárního průvodce - můžeš mít klidně i 100 zón, protože bude aktivní vždy jen jedna do které hráč půjde. Po příchodu hráče a "odklikání textů" ji deaktivuješ a aktivuješ jen jednu novou.

Aha, překopu strukturu tak, aby to Garmin pobral. Děkuji za odpověď.
  • 0
Není Ústí jako Ústí. Ale to naše Ústí je nejlepší...

#510 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 05 September 2012 - 19:26

Mohu mít ve hře více zón, které budou mít totožný název? Nebude to nějakému zařízení vadit?
  • 0

#511 kikonan

kikonan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 06 September 2012 - 7:28

joey59 napsal/a:
Mohu mít ve hře více zón, které budou mít totožný název? Nebude to nějakému zařízení vadit?

Nazov zony je iba text, ktory sa zobrazuje. Vnutorne maju zony identifikatory, ktore musia byt jedinecne (generovane automaticky alebo pridelene autorom). Nazvy zon sa mozu menit aj pocas behu hry a mozu byt aj rovnake.

Kiko
  • 0

#512 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 18 September 2012 - 20:40

vím, že je to troufalé, ale neposlal by mi někdo nějaký hotový projekt? mám rozdělané jedno wig a nemůžu se hnout. nejlíp, kdyby tam byly obsaženy i předměty. hlavně potřebuju vidět ty návazosti. čestně slibuju, že nevyzradím ani neposkytnu. děkuju
  • 0

#513 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 18 September 2012 - 20:48

http://www.urwigo.co...&id=5&Itemid=25
Ti nestaci?
  • 0

#514 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 18 September 2012 - 21:06

jo děkuju, tohle mám a furt se tím přepínám a...nestačí :-( Budu muset přelouskat ty anglické manuály a fóra..uf.:(
  • 0

#515 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 18 September 2012 - 21:20

A mas nejaky kontakt? Vyhrabal jsem svou slataninu spachanou za vecer jako ukazku konstrukci, ktera kdysi dokopala Maxinohu udelat ty jeho ucesane ukazkove priklady. Nebo rovnou napis co presne potrebujes...
  • 0

#516 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 18 September 2012 - 23:01

děkuju Blexovi..jdu studovat.;)
  • 0

#517 joey59

joey59

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2012 - 19:50

kikonan napsal/a:

joey59 napsal/a:

Nazov zony je iba text, ktory sa zobrazuje. Vnutorne maju zony identifikatory, ktore musia byt jedinecne (generovane automaticky alebo pridelene autorom). Nazvy zon sa mozu menit aj pocas behu hry a mozu byt aj rovnake.

Kiko

Tak jsem dal u více zón stejné názvy a když mají být aktivní, obě fungují, ale při pohledu na mapu vidím jen jednu... Program WhereYouGo to asi nějak nepobral. V emulátoru to fungovalo, zíta zkusím dát u každé jiný název.
  • 0

#518 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 22 September 2012 - 13:47

Možná blbá otázka...Jde vložit obrázek z médií tak, aby se zobrazil nad textem dialogu nebo zprávy? Hráč by odkliknul dialog a pak by se objevil obrázek s popisem pod ním, co má dělat dál.
  • 0

#519 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2012 - 13:55

Jsem z te otazky ponekud zmaten, protoze to je tak, jak se dialog se zpravou chovaji...
  • 0

#520 homole

homole

Já jsem to říkal.

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 22 September 2012 - 14:22

Blexa napsal/a:
Jsem z te otazky ponekud zmaten, protoze to je tak, jak se dialog se zpravou chovaji...

tak jinak ...jakým příkazem nechat zobrazit jen obrázek samotný. Příjdu do zóny, tam vyběhne text, že jsem u domu a potřebuju, aby se mi zobrazil obrázek jak dům vypadal v minulosti. Potom zase text o domě a zase další obrázek.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama