Jak to udělám v URWIGO?
Publikováno 24 July 2012 - 7:49

Publikováno 24 July 2012 - 8:16
http://www.urwigo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14: pesun-zony-bhem-hry&catid=3:clanky&Itemid=2. Jenom misto toho vlozeni pouzijes funkci string.sub podle www.lua.org/manual/5.1/.
Jinak receno v LUA kodu bude neco jako:
function PrvniZnak(jmeno) jmeno = string.sub (jmeno, 1, 1) end
Mozna nebude umet zmenit retezec, ktery pouziva pri vyhodnoceni, pak by to bylo o neco slozitejsi jako...
function PrvniZnak(jmeno, znak) znak = string.sub (jmeno, 1, 1) end
Edit: Do prvniho odkazu mi to strka smajlika, takze musim nechat pres code...
Publikováno 24 July 2012 - 8:28
Berudilek napsal/a:
Ahoj mam jeden dotaz. Jde nejakym zpusobem vlozit do promenne jen prvni pismeno z hracova jmena? Tedy konktertne kdyz stahnu a spustim hru jako Berudilek tak aby se mi do promenne ulozilo jen prvni pismeno tedy B. Nevim jestli to vubec?)
Ano je to možné pomocí Uživatelského LUA kódu:
pismeno = string.sub(jmeno, 1, 1)
Vytvoř si dvě proměnné a nastav si u nich nějaký identifikátor, např. "jmeno" a "pismeno".
Do proměnné "jmeno" vlož jmeno hráče pomocí diagramové akce Nastav. Následně vytvoř diagramovou akci Uživatelský kód Lua s výše uvedeným kódem.
Nemohu přiložit obrázek protože nemám nyní k dispozici PC s Windows.
Publikováno 24 July 2012 - 8:39

Publikováno 15 August 2012 - 19:54

Publikováno 15 August 2012 - 21:23
Publikováno 21 August 2012 - 16:01
při vytváření mého prvního WIG jsem narazil na zajímavou hlášku programu, kterou jsem nečekal:
Více než 7 současně aktivních zón může způsobit, že cartridge nebude fungovat na některých zařízeních.Mohl by mi někdo povolaný tento rozmar Urwiga vysvětlit/osvětlit? Díky moc!
Publikováno 21 August 2012 - 16:26
HanzsCZ napsal/a:
Zdravím, prošel jsem si fórum, ale nenašel odpověď, takže se zeptám:
při vytváření mého prvního WIG jsem narazil na zajímavou hlášku programu, kterou jsem nečekal:
Více než 7 současně aktivních zón může způsobit, že cartridge nebude fungovat na některých zařízeních.Mohl by mi někdo povolaný tento rozmar Urwiga vysvětlit/osvětlit? Díky moc!
Nejedná se o žádný rozmar, ale fakt že navigace Garmin podporují maximálně 7-8 aktivních zón najednou (7 při složitějších tvarech).
Když bys jich udělal 9 aktivních najednou tak ti to na 100% na Garminech spadne/vytuhne.
Nezaměňovat s celkovým počtem zón ve hře. Aktivní je myšleno že můžeš do ní jít a hrát. Pokud budeš mít lineárního průvodce - můžeš mít klidně i 100 zón, protože bude aktivní vždy jen jedna do které hráč půjde. Po příchodu hráče a "odklikání textů" ji deaktivuješ a aktivuješ jen jednu novou.
Publikováno 21 August 2012 - 18:24
Aha, překopu strukturu tak, aby to Garmin pobral. Děkuji za odpověď.Maxinoha napsal/a:
HanzsCZ napsal/a:
Nejedná se o žádný rozmar, ale fakt že navigace Garmin podporují maximálně 7-8 aktivních zón najednou (7 při složitějších tvarech).
Když bys jich udělal 9 aktivních najednou tak ti to na 100% na Garminech spadne/vytuhne.
Nezaměňovat s celkovým počtem zón ve hře. Aktivní je myšleno že můžeš do ní jít a hrát. Pokud budeš mít lineárního průvodce - můžeš mít klidně i 100 zón, protože bude aktivní vždy jen jedna do které hráč půjde. Po příchodu hráče a "odklikání textů" ji deaktivuješ a aktivuješ jen jednu novou.
Publikováno 05 September 2012 - 19:26
Publikováno 06 September 2012 - 7:28
joey59 napsal/a:
Mohu mít ve hře více zón, které budou mít totožný název? Nebude to nějakému zařízení vadit?
Nazov zony je iba text, ktory sa zobrazuje. Vnutorne maju zony identifikatory, ktore musia byt jedinecne (generovane automaticky alebo pridelene autorom). Nazvy zon sa mozu menit aj pocas behu hry a mozu byt aj rovnake.
Kiko
Publikováno 18 September 2012 - 20:40
Publikováno 18 September 2012 - 20:48
Publikováno 18 September 2012 - 21:06

Publikováno 18 September 2012 - 21:20
Publikováno 19 September 2012 - 19:50
kikonan napsal/a:
joey59 napsal/a:
Mohu mít ve hře více zón, které budou mít totožný název? Nebude to nějakému zařízení vadit?
Nazov zony je iba text, ktory sa zobrazuje. Vnutorne maju zony identifikatory, ktore musia byt jedinecne (generovane automaticky alebo pridelene autorom). Nazvy zon sa mozu menit aj pocas behu hry a mozu byt aj rovnake.
Kiko
Tak jsem dal u více zón stejné názvy a když mají být aktivní, obě fungují, ale při pohledu na mapu vidím jen jednu... Program WhereYouGo to asi nějak nepobral. V emulátoru to fungovalo, zíta zkusím dát u každé jiný název.
Publikováno 22 September 2012 - 13:47
Publikováno 22 September 2012 - 13:55
Publikováno 22 September 2012 - 14:22
Blexa napsal/a:
Jsem z te otazky ponekud zmaten, protoze to je tak, jak se dialog se zpravou chovaji...
tak jinak ...jakým příkazem nechat zobrazit jen obrázek samotný. Příjdu do zóny, tam vyběhne text, že jsem u domu a potřebuju, aby se mi zobrazil obrázek jak dům vypadal v minulosti. Potom zase text o domě a zase další obrázek.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů