Přejít na obsah

Fotka

Jak to udělám v URWIGO?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
787 odpovědí na toto téma

#561 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2012 - 22:15

Je to zbytecne, pokud nechces lua kod pouzit.
  • 0

#562 Jahn Brown

Jahn Brown

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2012 - 19:22

1. Zdá se mi, že hra často spadne tehdy, když GPS ztratí signál. Je tomu tak ? A dá se tomu nějak předejít, nějak to ošetřit ? Třeba v případě, že na chvíli vstoupím do objektu. Zdá se mi, že padá více Oregon player než třeba WhereYouGo. 2. Nemáte zkušenost s různými verzemi Oregonu ? Zdá se mi podle logů, že nejméně padá moje stará 300. 3. Existuje nějaké limitní velikost hry, kterou lze na Oregonu hrát ? Pokud jsem odpovědi v předešlých dotazech přehlédl, sorry.
  • 0
Není důležité zůčastnit se, ale zvítězit. J.B.

#563 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2012 - 21:47

Jahn Brown napsal/a:
1. Zdá se mi, že hra často spadne tehdy, když GPS ztratí signál. Je tomu tak ? A dá se tomu nějak předejít, nějak to ošetřit ? Třeba v případě, že na chvíli vstoupím do objektu. Zdá se mi, že padá více Oregon player než třeba WhereYouGo.
2. Nemáte zkušenost s různými verzemi Oregonu ? Zdá se mi podle logů, že nejméně padá moje stará 300.
3. Existuje nějaké limitní velikost hry, kterou lze na Oregonu hrát ?
Pokud jsem odpovědi v předešlých dotazech přehlédl, sorry.

1. Nevím, jestli přímo "když ztratí signál", ale určitě Garmin spadne v případě, kdy se zobrazuje dialog či zpráva a hráč opustí zónu, nebo dojde k události a něco se má vykonat. Když GPS ztratí signál, většinou přitom nastane velká nesmyslná změna vypočtené polohy - opuštění zóny a mohlo by to tedy způsobit pád. U OpenWig a snad i WherYouGo se to myslím nestává.
  • 0

#564 RadousCZ

RadousCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2012 - 21:16

Mám dotaz ohledně ÚLOH - slouží jen k informaci o provedení/splnění úkolu, nebo lze vložit i nějakou aktívní činnost? Jde mi o toto: ve hře mám úkol zaregistrovat se do závodu - tam při zvolení tohoto úkolu pomocí příkazů dojde k registraci. Pokud je už hráč registrován, pak vyskočí informace o proběhlé registraci + další údaje. V Urwigu jsem to naprogramoval v Při kliknutí - opět vyskakuje upozornění, že to nemusí fungovat na vše zařízeních. Ptám se, jestli to bude fungovat na Garminech (zkoušel jsem na Androidu - funguje) Pokud ne, pak jak to v úkolech udělat (chtěl bych tuto akci zachovat v úkolech, nechci přemístit do jiné složky) Děkuji za radu.
  • 0

#565 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2012 - 10:17

Ulohy slouzi hlavne pro udrzeni prehledu hrace co ze se po nem vlastne chce, aby splnil. Jako hrac bych tam tam rozhodne nehledal zadnou aktivni volbu k pokracovani ve hre. Jako tvurce bych to resil treba predmetem prihlaska s funkci registrace do zavodu. Funkce "Pri kliknuti" je spatne, nebude fungovat na garminech (zrovna dneska jsem to uz jednou opraovaval a vysvetloval), takze musis pouzit prikazy. V podstate staci vytvorit jen ten prikaz u postavy/predmetu, zadat mu spravny nazev - ten potom hrac vidi na tlacitku a presunout kod z "Pri odkliknuti" do tela prikazu. V pripade, ze se hrac s danou postavou/predmetem znova setka, tak je potreba jeste nastavit viditelnost toho prikazu - volba "Povolen" Ano/Ne.
  • 0

#566 RadousCZ

RadousCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2012 - 11:26

Díky, tušil jsem to, jdu předělávat. Přeji vše nej... v novém roce.
  • 0

#567 RadousCZ

RadousCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2013 - 23:56

Ještě dotaz k ÚKOLŮM: lze nastavit jiný text/obrázek před splněním úkolu a jiný text/obrázek po splnění? Nějak nemohu rozchodit kolonky: Při změně aktivity a Při změně kompletnosti
  • 0

#568 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 6:25

Priznam se, ze jsem to nezkousel, ale nevidim duvod, proc by to pomoci Nastav nemelo jit.
  • 0

#569 kikonan

kikonan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 19:55

RadousCZ napsal/a:

Nějak nemohu rozchodit kolonky: Při změně aktivity a Při změně kompletnosti

Pri zmene kompletnosti ulohy (splneni) a zmene aktivity sa odporuca nepouzivat. Nakoniec, aj tak vzdy vies, kedy si ulohu z(ne)aktivnil alebo nastavil na (ne)splnenu. Tak rovno sprav aj dlasie akcie, ktore sa maju vtedy udiat.
  • 0

#570 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2013 - 17:15

Začal jsem zkoumat jakže to wigo funguje a jak se dělá a momentálně se hrabu v urwigu, učím se a zkouším možnosti. Chtěl bych se zeptat na pár věcí týkajících se zon. A to- Je nějaký maximalní počet zon které může cartridge obsahovat? A kolik jich může být skrytých a kolik viditelných? A co se týče urwigo - kolik zon (nebo bodů značící zony) můžu zadat? Protože jsem jich zkusil vytvořit více a u asi 16zony mi to celé spadlo, podruhé mi to spadlo u 12 zony - program musel být ukončen nebo cosi. A další věc - je možné mít zonu v zone? Např, když mám nějaké území na němž se hra hraje, ale podmínkou je nevylézt ze zony která určuje to území, a přitom na tom uzemí potřebuju mít několik zon mezi nimiž se hráč pohybuje. A jestli je u těchto věcí nějaký rozdíl u gpsek a chtrých mobilů. Díky za poučení ;)
  • 0

#571 Jahn Brown

Jahn Brown

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2013 - 17:23

Aranyafëa napsal/a:
Je nějaký maximalní počet zon které může cartridge obsahovat? A kolik jich může být skrytých a kolik viditelných? A co se týče urwigo - kolik zon (nebo bodů značící zony) můžu zadat? Protože jsem jich zkusil vytvořit více a u asi 16zony mi to celé spadlo, podruhé mi to spadlo u 12 zony - program musel být ukončen nebo cosi.
A další věc - je možné mít zonu v zone? Např, když mám nějaké území na němž se hra hraje, ale podmínkou je nevylézt ze zony která určuje to území, a přitom na tom uzemí potřebuju mít několik zon mezi nimiž se hráč pohybuje.
A jestli je u těchto věcí nějaký rozdíl u gpsek a chtrých mobilů.
Díky za poučení ;)

Hra může obsahovat hodně zón, ale speciálně Garmin Oregon a asi i Colorado je schopen pracovat s max. 8 současně aktivními zónami. To je strop, raději použij menší počet. Pokud je více aktivních zón, hra dělá nesmysly.
Ano, můžeš mít zóny v zóně, tako to tak používám, abych postavy někam na začátku umístil.
Kolika body může být určena zóna nevím, používám vždy 4.
Ať se Ti daří ...
  • 0

#572 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2013 - 18:10

Jahn Brown napsal/a:
Hra může obsahovat hodně zón, ale speciálně Garmin Oregon a asi i Colorado je schopen pracovat s max. 8 současně aktivními zónami. To je strop, raději použij menší počet. Pokud je více aktivních zón, hra dělá nesmysly.
Ano, můžeš mít zóny v zóně, tako to tak používám, abych postavy někam na začátku umístil.
Ať se Ti daří ...

Aha, ale ten strop u Oregonů je jen co se týče aktivních, tedy nevadí, pokud budu mít třeba 15 zon a vždy budou aktivní max. tak dvě?
Jinak díky
  • 0

#573 Jahn Brown

Jahn Brown

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2013 - 18:17

Aranyafëa napsal/a:

Jahn Brown napsal/a:
Ať se Ti daří ...

Aha, ale ten strop u Oregonů je jen co se týče aktivních, tedy nevadí, pokud budu mít třeba 15 zon a vždy budou aktivní max. tak dvě?
Jinak díky

Ano. Založených zón můžeš mít kolik chceš.
Ale jen omezený počet aktivních.
Za běhu je pak třeba přepínat.
  • 0

#574 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 14:19

Tak zase já :) Díky těm ukázkovým cartridgím na webu se mi jakš takš daří pochopit to co tam je, ale protože tam vůbec není nic s postavama, tak u toho nevím. Tak se chci zeptat, když mám postavu v nějaké zone, a já do té zony vstoupím, jak to udělat aby ta postava mě hned sama oslovila bez toho abych na ni musel klikat (jde to vubec?). A jak to udělat, aby mi ta postava mohla položit otázku? Nepodařilo se mi najít jestli je možné, aby ta postava se mnou vedla dialog a co tam mám vložit, aby na mě začala mluvit, případně hned po ní zase jiná postava a tak dále. Ta postava má vždycky nějakou možnost "při kliknutí" ale to bude pořád to samé. Pamatuju si že už jsem někde hrál to, že postava nejdřív nereagovala, jindy zase při kliknutí na ní byly tlačítka s možnostmi nebo různé texty které se průběhem hry měnily. Díky
  • 0

#575 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 14:53

No na zacatek te radeji opozornim, ze na garminech u postav nefunguje udalost "Pri kliknuti" (presne stejne jako u veci). Jak se to resi viz konec prispevku. No moznosti je jako obykle nekolik. Nejsnazsi pro tebe asi bude hrace obelhat. Jinak receno osetrit udalost pri vstupu do zony, nastrcit tam do dialogu obrazek postavy a tvarit se, ze hrac bavi s postavou. Ostatne ono se to neda poznat co vyvovalo udalost... Otazky jsou slozitejsi. Prvni moznost je polozit otazku pomoci akce "Zprava" a tlacitkum 1 a 2 priradit odpovedi. A nasledne resit pomoci akce "Kdyz" a vyrazu "Tlacitko zpravy". Druha moznost je polozit otazku pomoci objektu "Vstup", kde je potreba opet vyresit reakci pomoci akce "Kdyz" a pripadne treba znova volat vstup dokud nebude zadana spravna odpoved. Co se tyce moznosti textu na tlacitku u postavy, tak je potreba rozlisovat o co presne jde. Prvni pripad je Akce "Zprava", kde je mozne nastavit vlastni text na tlacitku. Druhy pripad je skutecne u postavy pri jejim rozkliknut a tam se to dela pomoci Prikazu. Das "Nova polozka", nazev das jako text co chces na tlacitku a jedine ceho si jeste budes vsimat je zaskrtavatko povolen. To se da zmeni za behu pomoci akce "Nastav" a urcuje, zda je volba u postavy viditelna. Potvrdis ok a kliknes na "Neosetreno" daneho prikazu pro vytvoreni dalsich akci po odmacknuti teto volby.
  • 0

#576 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 17:31

Díky! Takže u věcí a postav ošetřeí u "Při kliknuti" vubec nenastavovat? Řešení s obrázkem u dialogových zpráv podle kterých se pozná kdo mluví mi vyhovuje, původně jsem myslel, že jde nastavit zprávu nebo dialog od konkrétní postavy. Stejně tak se vstupama. S těmi příkazy, chápu to správně, že můžu udělat toto: Přijdu do zony, v menu "vidíte" bude postava s nastaveným povoleným příkazem který způsobí že se ta postava přesune ke mě do inventáře a následně se nastaví tomu příkazu "povolen = nepravda", tedy na postavu kliknu, ta se ke mě přesune a hotovo. Při vstupu do jiné zony zase mužu nastavit aby u jiného příkazu "povolen = pravda" který způsobí, že pokud kliknu na postavu v inventáři tak ta se přesune do té zony. Zkrátka, jestli pomocí příkazů můžu sebrat postavu v jedné zone a přenést ji do druhé, a v každé zone bude u té postavy po kliknutí na ní jiná volba (podle toho co nastavím, třeba jenom nějaký text o tom, jak se té postavě v zone líbí či nelíbí atd...)
  • 0

#577 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 17:39

Presne jak pises... ...jen do toho tlacitka se moc textu nevejde (minimalne na garminu), ale to se da resit obligatnim promluvit si ci popovidat si a naslednou akci "Dialog"... ...pripadne by mel jit za behu zmenit i popis a tim i text pri rozkliknuti, ale tohle jsem nezkousel.
  • 0

#578 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2013 - 13:35

Ahoj,
neřešil někdo z vás jak detekovat že hráč hraje na iPhonu?
Chová se tam jedna věc netypicky a potřebuju ji ošetřit, jaká a jak to vyřešit teď není předmětem.
Napadlo mě podle platformy, ale to na iPhonech vrací různé hodnoty podle verze systému (iPhone OS 4.2.1, iPhone OS 6.1.3, ...). Proměnná device taky nic neřeší, je v ní Windows PPC jako i na OpenWIG a třeba WhereYouGo, takže tím taky jednoznačně iPhone nezjistím.
Nějaké nápady jak to udělat?

Jedno šílení řešení co by mohlo projít (ale asi ne napořád) je zkoušet platformu a když se nebude rovnat MIDP-2.0/CLDC-1.1/Win32/Pocket PC 2003 tak předpokládat že zbyl teda jen ten iPhone :|

Nejde to líp a stabilněji? :)

EDIT: Nejlip se mi to podarilo vyresit viz prilozeny obrazek

Přiložené miniatury

• iphone.png

• 0
Pojďme zakládat krásné tradičky v přírodě! Nesmyslných mysterek ve městech už je příliš...
CWG na výměnu (+ MWG)

#579 Varouch

Varouch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 21:06

Mám zónu, v ní několik předmětů. Na Garmin Oregon 450 se mi vždy předměty seřadí podle vzdálenosti od nejbližšího. Btw. To je žádoucí chování. Na telefonu s WhereYouGo se mi to podle vzdálenosti neřadí. Neřadí se to ani podle názvu. Dotaz: dá se někde zjistit/změnit řazení předmětů v zóně? Nebo je to nějaká vnitřní záležitost programu, ve kterém cartridge přehrávám?
  • 0

#580 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 21:35

Varouch napsal/a:
Mám zónu, v ní několik předmětů.
Dotaz: dá se někde zjistit/změnit řazení předmětů v zóně? Nebo je to nějaká vnitřní záležitost programu, ve kterém cartridge přehrávám?

Pořadí se nedá změnit. Podle mě to je zobrazeno v pořadí, v jakém se to v cartridgi vygeneruje. Ale upřímně řečeno, moc jsem to neřešil.
  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama