GC.COM česky
Publikováno 18 únor 2010 - 19:43
Publikováno 18 únor 2010 - 19:48
VasaM napsal/a:
Zrovna jsem projížděl stránky se skripty pro Greasemonkey a objevil jsem skript GC Deutsch (http://userscripts.o...ipts/show/55925). Jedná se o skript, který přeloží anglický GC.COM na německý a chtěl bych se zeptat, zda existuje něco podobného, ale do češtiny, nebo, jestli by se nějaký takový skript nedal naprogramovat (jako vzor by mohl sloužit ten německý), tak co čeští programátoři, dáte se do toho?
Proboha, proč? Já jsem sice celý život dělal ruštinu, ale ta GC "bejzik engliš" ti přece nemůže dělat problémy...:-))
Publikováno 18 únor 2010 - 19:51
Publikováno 18 únor 2010 - 19:57
http://translate.goo...geocaching.com/
Publikováno 18 únor 2010 - 20:22
Publikováno 18 únor 2010 - 21:14
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)
Publikováno 18 únor 2010 - 21:28
VasaM napsal/a:
Zrovna jsem projížděl stránky se skripty pro Greasemonkey a objevil jsem skript GC Deutsch (http://userscripts.o...ipts/show/55925). Jedná se o skript, který přeloží anglický GC.COM na německý a chtěl bych se zeptat, zda existuje něco podobného, ale do češtiny, nebo, jestli by se nějaký takový skript nedal naprogramovat (jako vzor by mohl sloužit ten německý), tak co čeští programátoři, dáte se do toho?
Koukej se učit jazyky, dokud Ti to ještě leze dobře do hlavy a nevymýšlej kraviny :-)
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 18 únor 2010 - 21:34
kolombo napsal/a:
Koukej se učit jazyky, dokud Ti to ještě leze dobře do hlavy a nevymýšlej kraviny :-)

A navíc, vždyť je to vpodstatě celé přeloženo zde ve wiki, to fakt není nutné tohle ...
Publikováno 19 únor 2010 - 6:44

Publikováno 19 únor 2010 - 7:01
Publikováno 19 únor 2010 - 7:40
Budulman napsal/a:
Předně uvedu, že anglicky umím obstojně, čili překlad taky nepotřebuju, ale ...
co mě tady zarazí, je skutečnost, že většina kačerů v tomto vlákně odpoví ofenzivně: "Tohle není potřeba, tamto není potřeba"
Zkusili jste se na to podívat ale ze strany tazatele?
Kdyby mu tohle ulehčilo užívání stránek, proč ne? A každopádně si myslím, že nebude sám.
Otázka v tomhle vlákně zněla "zda existuje něco podobného, ale do češtiny, nebo, jestli by se nějaký takový skript nedal naprogramovat"
Proč tady taková spousta lidí odpoví už jen z principu, aby odpověděla, i když to z pohledu tazatele není vůbec k tématu?
On se neptal, jestli to je nebo není potřeba, ale jestli je to možné, popřípadě jestli by se na to někdo nevrhnul a nezkusil něco takového.
V takovém případě mi odpovědi typu "Nauč se anglicky" přijdou naprosto mimo mísuNemyslíte?
Ovšem pokud byl váš záměr udržet tohle vlákno mezi aktuálními, aby si ho případný zájemce o relevantní odpověď všimnul, tak v tom případě je vše v pořádku
No vidím to asi trošku jinak. možná se zkus podívat z jiné strany: Též si myslím, že to není potřeba, ale možná si ještě myslím, že by to bylo na škodu! Je tu aspoň něco, co nás nutí naučit se Aj. Nejhorší je, když u GC nebo TB - zvláště těch co přijde ze zahraničí - někdo napíše log v rodném jazyce (mimo Aj). Stejně mi tak přijde divné, když ve Francii naleznu cache s logem v češtině.
Jsem za to, že gc.com má zůstat v originálním jazyce aby bylo vidět, že je preferovaná angličtina a zůstala tak hra celosvětová, kde si všichni rozumí.
Publikováno 19 únor 2010 - 7:56
Mau Loftin napsal/a:
No vidím to asi trošku jinak. možná se zkus podívat z jiné strany: Též si myslím, že to není potřeba, ale možná si ještě myslím, že by to bylo na škodu! Je tu aspoň něco, co nás nutí naučit se Aj. Nejhorší je, když u GC nebo TB - zvláště těch co přijde ze zahraničí - někdo napíše log v rodném jazyce (mimo Aj). Stejně mi tak přijde divné, když ve Francii naleznu cache s logem v češtině.
Jsem za to, že gc.com má zůstat v originálním jazyce aby bylo vidět, že je preferovaná angličtina a zůstala tak hra celosvětová, kde si všichni rozumí.
S tím naprosto souhlasím a opakuju, že mi to problém nedělá,
ale to o čem je téma je externí "aplikace" (skript), což znamená jediné: kdo bude chtít použít, použije, kdo nebude chtít, nepoužije.
A pouze změní prostředí u konkrétního uživatele, nic víc, nic míň.
Pokud někdo neumí anglicky (i když se už orientuje na GC.COM a najde zmiňovaný TB/GC ze zahraničí, stejně log v angličtině nesplácá a naprosto nezáleží na tom, jestli má prostředí stránek CZ nebo EN

Publikováno 19 únor 2010 - 8:12
Budulman napsal/a:
Předně uvedu, že anglicky umím obstojně, čili překlad taky nepotřebuju, ale ...
co mě tady zarazí, je skutečnost, že většina kačerů v tomto vlákně odpoví ofenzivně: "Tohle není potřeba, tamto není potřeba"
Zkusili jste se na to podívat ale ze strany tazatele?
Kdyby mu tohle ulehčilo užívání stránek, proč ne? A každopádně si myslím, že nebude sám.
Otázka v tomhle vlákně zněla "zda existuje něco podobného, ale do češtiny, nebo, jestli by se nějaký takový skript nedal naprogramovat"
Proč tady taková spousta lidí odpoví už jen z principu, aby odpověděla, i když to z pohledu tazatele není vůbec k tématu?
On se neptal, jestli to je nebo není potřeba, ale jestli je to možné, popřípadě jestli by se na to někdo nevrhnul a nezkusil něco takového.
V takovém případě mi odpovědi typu "Nauč se anglicky" přijdou naprosto mimo mísuNemyslíte?
Ovšem pokud byl váš záměr udržet tohle vlákno mezi aktuálními, aby si ho případný zájemce o relevantní odpověď všimnul, tak v tom případě je vše v pořádku
Pod to se můžu podepsat.
Publikováno 19 únor 2010 - 8:26
Budulman napsal/a:
S tím naprosto souhlasím a opakuju, že mi to problém nedělá,
ale to o čem je téma je externí "aplikace" (skript), což znamená jediné: kdo bude chtít použít, použije, kdo nebude chtít, nepoužije.
A pouze změní prostředí u konkrétního uživatele, nic víc, nic míň.
Pokud někdo neumí anglicky (i když se už orientuje na GC.COM a najde zmiňovaný TB/GC ze zahraničí, stejně log v angličtině nesplácá a naprosto nezáleží na tom, jestli má prostředí stránek CZ nebo EN
Já si jen myslím, že to moc nepřispěje. "naprosto nezáleží na tom, jestli má prostředí stránek CZ nebo EN

"kdo bude chtít použít, použije, kdo nebude chtít, nepoužije" - rád bych, aby všichni byli nuceni se v rámci hry EN naučit.
btw ale vidíš, že jsi tu sám zavedl téma mimo téma

Publikováno 19 únor 2010 - 8:48
http://www.geocachin...1789&pid=150122
Jinak samozřejmě gc.com je bejzik ýnglyš, ale to neznamená, že je nutné toho, kdo má o překlad zájem, ztrapňovat, že neumí anglicky...
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)
Publikováno 19 únor 2010 - 9:06
Publikováno 19 únor 2010 - 9:11
VasaM napsal/a:
Zkusím to sám, tak blbej zase nejsem.
Okaz na thread, kde se to řešilo máš. Je tam odkaz na skript pro češtinu... Hledej "zde" :-)
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)
Publikováno 19 únor 2010 - 9:15
Publikováno 19 únor 2010 - 9:20
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů