Přejít na obsah

Fotka

verze 2.3.0

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
392 odpovědí na toto téma

#141 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 9:27

S474N napsal/a:
To same s podporou WM nebo milenek, kdo ji krome Sobika opravdu realne chce? Ja tedy nikoliv a spis me to obtezuje :-D

Já!
Podotýkám jen, že ani na milenky, ani na WM, ale na něco dalšího.
  • 0

#142 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 9:57

Ono plati vzdycky,z e ti, kterym neco vyhovuje, nebo je jim to fuk, tak nemaji potrebu toto sdelovat do fora. Takze to, co vypadalo jako jednotny odpor, muze byt klidne jen nazor nespokojene mensiny. Takze je treba nepodlehat emocim a divat se na to racionalne. Bylo mi hned jasne, ze tato zmena terminologie vyvola vasnive debaty. Tomu predejit neslo. Ale na druhou stranu jsem si rikal, ze o nic tak zavazneho zase nejde. Zvlast kdyz jsem se pri zmene snazil, aby se prejmenoval jen jeden termin a aby to i pak vsechno davalo smysl.
  • 0

#143 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 10:35

...nechme diskuze o anketach, a pod jme se bavit treba o zamykani listingu :)
  • 0

#144 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 10:58

K cemu vlastne zamykani listingu nejvic potrebujes? Pokud je to proto, aby se ti neprepatlavaly nalezene kese pri importu dat novymi verzemi, tak by se takova vec dala zaridit docela jednoduse pomoci dvou databazi a skriptu Combine.

Predpoklady
- jedna produkcni databaze (nazvana Geoget)
- jedna zalozni databaze s nalezenymi keskami (nazvana Found)
- statistiky generovane z databaze Found

Nastroje
- Export do GeoGet GPX (napr. pomoci gpxgeoget2.gge.pas), soucast distribuce
- Makro Combine
- Filtr All, ktery vyjede vsechny kese v databazi
- Filtr Found, ktery vyjede vsechny nalezene kese v databazi

Idea
Mame jednoduchou skupinu v Combine, ktera automaticky prenese nalezene kese do databaze Found vcetne vylustenych bodu, poznamek, data nalezu, priloh (ty jsou na db nezavisle) a podobne.

Definice skupiny
1) Prepnout do databaze Found
2) Pomoci filtru All si vyfiltrovat seznam vsech kesi v DB (budou logicky vsechny nalezene)
3) Ulozit seznam jako GGT pod nejakym konkretnim jmenem. Treba "CachesInFoundDb.ggt"
4) Prepnout do databaze Geoget
5) Pomoci filtru Found vyfiltrovat seznam vsech nalezenych kesi
6) Od tohoto seznamu odecist GGT "CachesInFoundDb.ggt" (tim padem zajistime, ze neexportujeme nic navic a nedojde k zadnym prepisum dat ve FoundDb)
7) Tim padem mame v seznamu pouze doposud nezazalohovane kese
8) Vyexportujeme je pomoci gpxgeoget2.gge.pas do nejakeho souboru, treba "TransferToFoundDb.gpx"
9) Prepnout do databaze Found
10) Naimportovat do ni soubor "TransferToFoundDb.gpx"
11) Smazat docasne soubory "TransferToFoundDb.gpx" a "CachesInFoundDb.ggt"
12) Pripadne dalsi akce (prepnout zpet na db Geoget a podobne)
12) Mame zazalohovano. Uz nikdy se nam pri importu neprepatla nalezena kes. Nebo teda prepatla, ale je nam to fuk, protoze mame zalohu v databazi Found, ze ktere generujeme statistiky.

A tohle vsechno jde pak delat na jeden klik ;-)
  • 0

#145 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 11:13

medwyn_cz napsal/a:
K cemu vlastne zamykani listingu nejvic potrebujes? Pokud je to proto, aby se ti neprepatlavaly nalezene kese pri importu dat novymi verzemi, tak by se takova vec dala zaridit docela jednoduse pomoci dvou databazi a skriptu Combine.

Řešit každý požadavek vytvořením další databáze není úplně ideální, ale pokud by se dalo odeslat keš (nebo bod) do záložní databáze kontextovým menu přímo ze seznamu v GG, tak by to částečně problémy s archivací řešilo.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#146 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 11:19

Jake problemy s archivaci?

Konkretne databaze na nalezene kese me nijak neurazi a teorii jsem si prave overil v praxi, ta navrzena skupina funguje dobre.

Nerikam ze je to idelani. Ale je to hodne dobre funkcni ;-)
Jinak jsem ZASTANCEM ZAMYKANI LISTINGU, ale dokud takova funkce neni (a neni lehke ji pridat v nejakem rozumne obecnem tvaru), tak to problem slibne obchazi.

Jinak z kontextove nabidky by to neslo (zatim, makra do kontextove nabidky jsou planovana), ale rozhodne by slo napsat makro, co vsechny oznacene kese "Zkopiruje" do jine databaze.

A mohlo by delat i mnohem vic veci (klidne treba porovnavani databazi (na bazi GCkod tam je/GCkod tam neni), mazani teto kese v jine databazi a podobne), i kdyz jsou to mozna funkce, ktere by mel casem umet spis samotny GG.
  • 0

#147 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 11:33

Na toto by stacila volba, aby pri importu byly z importu vynechany nalezene kese. To neni asi problem rovnoceny s uzamykanim, ale tuto ulohu by to resilo relativne jednoduse.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#148 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 11:35

Jinak velmi podobnou davku mam taky a resim tim predavani dat mezi mou databazi a databazi mych deti. A potvrzuji, ze to funguje.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#149 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 12:27

1, koukam, ze cteni nekolika desitek novych prispevku v tomto vlakne byla ztratou casu 2, udelame patch na lokalizacni resources soubory geogetu, kde se kazdy vyskyt slova "Bod" nahradi slovem "Kesška" a bude tu 3/4 ctenaru spokojenejch a sobik patch nepouzije :D 3, medwynuv postup se dvema databazemi je zajimavej, jen me tak napadlo ze nebude fachat procento vylovenosti kraju, ale to jen tak ze se mi to prohnalo hlavou..
  • 0

#150 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 12:53

To s tou lokalizací mě taky napadlo jako ideální řešení. Pro každý typ bodů si pak můžu vybrat vlastní názvosloví (kešky, waymarky, osoby,...) a mít jednotlivé položky nazvané jak se mi zlíbí. Pojem "bod" se v geoget.po vyskytuje asi 40x, což není zas takový problém přepsat i s ohledem na skloňování.
  • 0

#151 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 12:56

Problem je jen s udrzovanim, a ja si kvuli temto rozmarum praci pridelavat nehodlam. Pripada mi to ponekud partizanske. ;)
  • 0

#152 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:04

A co to udelat nejak "volne" editovatelne, tzn. ze by si kazdej v nejakym TXT souboru napsal sve nazvy a hotovo.
  • 0

#153 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:07

Stahni si POedit http://www.poedit.net/ a můžeš editovat - potřebné soubory jsou v distribuci pod složkou locale (geoget.po)
  • 0

#154 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:09

Zdravím, tak jsem si nainstaloval nový GeoGet 2.3.1, jenže jsem s úděsem zjistil, že najednou v něm nemám ani databázi, ani jednotlivé uložené filtry, neměl jsem vůbec uložené nastavení a při přepínání databází mi to ukazuje pouze databázi GEOGET, pluginy jsou tam pouze základní (asi jen třetina, co jsem tam měl). Ona si instalace nezachová původní nastavení??? Popravdě řečeno vůbec se mi nechce zase několik dní dumat nad tím, jak správně nastavit všechny volby :-( Program jsem instaloval přes původní program (myslím, že 2.2.5, nebo jaká to byla verze) do toho samého adresáře s volbou přenosné instalace. Ten adresář jsem si naštěstí ještě zkopíroval i jinam do podadresáře, takže zálohu mám. Ovšem nechápu, jak je možné, že soubory pluginů, databází, filtrů jsou tam, kde byly, ale v programu se nezobrazí... Je mi divné, co jsem na instalaci pokazil, když to asi udělalo jen mě jedinému... Nevíte, jak to opravit? Tak jsem při psaní příspěvku asi přišel na to, proč tomu tak je, v původní verzi byla data v základním instalačním adresáři geogetu, teď jsou v podadresáři DATA. Ale které soubory mám vlastně zkopírovat ze starého umístění, abych program nějak neshodil špatným nastavením? (samozřejmě předpokládám přehrání databází, filtrů, ale kam nahrát původní nastavení? Předpokládám, že třeba soubor geoget.ini ze starého adresáře nahrávat nemůžu, i když v něm je většina nastavení?
  • 0

#155 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:11

A máš na spodní liště opravdu tu správnou složku s tvým datovým adresářem?
  • 0

#156 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:14

S474N napsal/a:
A co to udelat nejak "volne" editovatelne, tzn. ze by si kazdej v nejakym TXT souboru napsal sve nazvy a hotovo.

Volne editovatelne jsou, jsou to textaky, muzes si je prepsat, potrebujes pak veden volne dostupny nastroj na prelozeni do binarni podoby. Textove zdrojaky jsou soucasti kazde instalace.

Jen pamatuj na to, ze s kazdou instalaci se ti tyhle soubory prepisou temi, ktere s GG distribuuji ja.

Vice o lokalizaci se doctes kde? No na webu: http://geoget.ararat...php/translation Tam najdes i odkazy na vse potrebne.
  • 0

#157 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:19

Roman_Jaromer napsal/a:
Ona si instalace nezachová původní nastavení???

Samozrejme zachova, pokud ji instalujes ve stejnem rezimu! Pokud jsi mel normalni instalaci a ted jsi udelal instalaci v rezimu prenosneho disku, tak mas jiny vychozi datovy adresar, kde veskera data sidli.

Rezim prenosneho disku je urcen (jak nazev napovida) pro instalaci na prenosny disk. Pri instalaci do tvych "program files" tento rezim silne nedoporucuji, na novych Windows systemech ti ani nebude GG spravne fungovat!

instalace v rezimu prenosneho disku se od normalni instalace lisi vlastne jen tim,z e k programu umisti i kouzelny soubor geogetboot.ini, ve kterem je napsano, kde ma hledat datovy adresar. (Pokud soubor neni, pouzije se vychozi hodnota a datovy adresar je ve tve profilu.)

Takze doporuceni: Dej pryc soubor geogetboot.ini, a zkus pustit GG znova. ;) Pokud jsi mel predchozi datovy adresar jinde nez ve tvem profilu, tak si ten adresar nastav do toho geogetboot.ini.
  • 0

#158 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:24

Roman_Jaromer napsal/a:
Tak jsem při psaní příspěvku asi přišel na to, proč tomu tak je, v původní verzi byla data v základním instalačním adresáři geogetu, teď jsou v podadresáři DATA. Ale které soubory mám vlastně zkopírovat ze starého umístění, abych program nějak neshodil špatným nastavením?
(samozřejmě předpokládám přehrání databází, filtrů, ale kam nahrát původní nastavení? Předpokládám, že třeba soubor geoget.ini ze starého adresáře nahrávat nemůžu, i když v něm je většina nastavení?

proboha, jak se ti to povedlo? :o

Vsechna data v datovem adresari jsou relokovatelna, tedy i ten geoget.ini muzes vesele presouvat spolu s celym obsahem datoveho adresare.

Takze nejjednodussi je, cely obsah adresare si schovat stranou a vyhazet to odtamtud pryc. Pak naisntalovat GG znovu. Uvidis pak, co do toho instalacniho adresare patri, a to z tech puvodnich dat das pryc. Co zbude, nakopiruj do noveho datoveho adresare.
  • 0

#159 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:37

Díky za radu, bohužel tento postup nefungoval (instalace do stejného adresáře v tom módu přenosného disku, proč to nevím). Původní geoget jsem měl instalovaný v režimu přenosného disku na adrese D:\něco\geoget, tu samou adresu jsem zvolil i při instalaci nového geogetu (tedy, v dialogu jsem musel zvolit nadřazený adresář, protože jinak mi to chtělo instalovat pak ukázalo instalační cestu D:\něco\geoget\geoget). Ale program se nainstaloval do toho samého adresáře jako původní geoget, takže mi je jen záhadou, proč to nevzalo původní nastavení adresáře pro data. Až při psaní příspěvku jsem si uvědomil, že soubor geoget.db3 a další stále zůstávají v tom původním adresáři D:\něco\geoget ve stejné velikosti, takže nový geoget si musí tu databázi ukládat jinam. Přišel jsem na to, že si to ukládá do adresáře D:\něco\geoget\data, takže předpokládám, že by mělo stačit třeba databáze, filtry atd. zkopírovat do tohoto podadresáře. Zkusil jsem to a funguje to, už se databáze zobrazily. Jak se tak dívám, tak doopravdy ten soubor geogetboot.ini odkazuje na podadresář DATA. Ono je to daleko praktičtější mít data v podadresáři, než jako to bylo dřív, v tom datovém adresáři. Teď jen musím vymyslet, které všechny soubory zkopírovat, kam se ukládají data o přidaných waypointech atd. Zkusím si ten adresář trochu pročistit...
  • 0

#160 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:40

No, koukám, že nebudu smět psát příspěvky na minulý příspěvek, když se mezitím už objeví další ;-) Jak jsem už psal, plánuji to tak udělat "pročistit" ty adresáře, snad se mi to podaří...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama