Pomozte k zapeklité keši.
#1
Publikováno 14 duben 2010 - 15:45
#2
Publikováno 14 duben 2010 - 15:51
#3
Publikováno 14 duben 2010 - 16:05
#4
Publikováno 14 duben 2010 - 16:10
#5
Publikováno 14 duben 2010 - 16:18
#7
Publikováno 14 duben 2010 - 16:42
#8
Publikováno 14 duben 2010 - 17:53
SniperCZ napsal/a:
.....
guláš, svíčkovou, koprovku, rajskou, pečená kachna, ač zelí či špenát atd.
.....
Třeba maďarský guláš je echt české jídlo :-)
Když on to nedávno někdo někde rozebíral a došel k tomu, že skoro všechno se někde ještě dělá a že jsme žrádelní propletenec.
Svíčkovou tam máš, tučný maso se zelím nebo špenátem taky, tak to asi bude ono :-)
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
ICQ: 343-044-770
kolombo@kolombo.cz
#9
Publikováno 14 duben 2010 - 18:39
#10
Publikováno 14 duben 2010 - 18:50
#11
Publikováno 14 duben 2010 - 19:39
#12
Publikováno 14 duben 2010 - 20:16
#13
Publikováno 14 duben 2010 - 20:27
#14
Publikováno 14 duben 2010 - 21:45
#15
Publikováno 14 duben 2010 - 22:12
kolombo napsal/a:Třeba maďarský guláš je echt české jídlo :-)
Kdysi jsme v někdejší práci vzali kolegni, Holanďanku na holandský řízek. (mleté maso míchané se strouhaným sýrem). Celkem ji to pobavilo. To zmlsaná delegace Francouzů se nad francouzskýma bramborama ošklíbala podstatně víc. :D:D
#16
Publikováno 14 duben 2010 - 22:18
Zegga napsal/a:
kolombo napsal/a:Třeba maďarský guláš je echt české jídlo :-)
Kdysi jsme v někdejší práci vzali kolegni, Holanďanku na holandský řízek. (mleté maso míchané se strouhaným sýrem). Celkem ji to pobavilo. To zmlsaná delegace Francouzů se nad francouzskýma bramborama ošklíbala podstatně víc. :D:D
Nevědi co je dobrý, to máš jako znojemská pečeně, či po pražsku atd.. občas to dává smysl proč se to tak jmenuje občas ne
#17
Publikováno 14 duben 2010 - 22:19
Gorole napsal/a:
No přece český vynález Smažený sýr - smažák
A to mi nikdo nevyvrátí :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Pokrmy při nichž se tepelnou úpravou rozpoští tvrdé sýry mají své doma ve švýcarsko-francouzské kuchyni. (fondue, racklette) Obalovaný smažák taky, ale ve formě kostek na jehle.
Mnoho let jsem si byla jista, že smažák se pokazit nedá. Když si nejsem jistá jak se kde vaří, jdu na jistotu. Leč smůla přátele, dá. Tenký sýr, tři vrstvy obalu, u sýra ještě syrová strouhanka, povrch připálený. Tatarka z nějakého cuketového nakládaného salátu slazená cukrem, brambor rozvařený a sladký. Dodnes moje noční můra.
#18
Publikováno 14 duben 2010 - 23:34
#20
Publikováno 15 duben 2010 - 12:27
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů