mr.mates napsal/a:
No já když někam zajdu (hlavně na cestách¨, tak říkám, že pokud nevíš, co si dát, dej si smažák - smažený sýr, hranolky, tatarka.
Jinak každý pátek vepřový řízek s bramborovým salátem.
přesně tak, já taky
Publikováno 18 duben 2010 - 8:38
mr.mates napsal/a:
No já když někam zajdu (hlavně na cestách¨, tak říkám, že pokud nevíš, co si dát, dej si smažák - smažený sýr, hranolky, tatarka.
Jinak každý pátek vepřový řízek s bramborovým salátem.
Publikováno 21 květen 2010 - 13:16
Publikováno 21 květen 2010 - 14:59
Publikováno 21 květen 2010 - 18:38
Publikováno 21 květen 2010 - 20:33
Publikováno 22 květen 2010 - 10:03
Zegga napsal/a:
Typicky české bude asi:
Polévka bramborová s kořenovou zeleninou a houbami.
Vepřo-knedlo-zelo, popřípadě varianta drůbeží, tedy kachna nebo husa, knedlo-červeno zelo :-)
Knedle bramborové, kynuté i houskové, vždy však válečky krájené na plátky, bez ohledu na způsob vaření (ve vodě, v páře, hrnkové)
Maso pečené, relativně tučné. Zelí na sádle, bílé na kyselejší, červené na sladší úpravu.
Sladká varianta opět knedlíky, kynuté plněné ovocem, sypané tvarohem či mákem (švestkové), cukrem, maštěné máslem.
Nápoj PIVO.
Řízek má blíže ke kuchyni germánské.
Krkonošská, valašská, slezská či chodská kuchyně jsou vynikající, o tom žádná. Ale ani jedna již z názvu není celorepublikově a celonárodně známá jako česká kuchyně.
Krucinál, to mi nedělej tohleto, ted jsem si naslintala do klávesnice... :D:D
Publikováno 24 květen 2010 - 10:38
Publikováno 21 srpen 2010 - 20:17
Publikováno 21 srpen 2010 - 22:43
Publikováno 24 srpen 2010 - 8:26
Publikováno 07 září 2010 - 20:22
Publikováno 07 září 2010 - 22:58
Publikováno 08 září 2010 - 19:35
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů