Dakota nebo eTrex
Publikováno 15 červenec 2010 - 16:51
Publikováno 15 červenec 2010 - 17:09
Publikováno 15 červenec 2010 - 22:34
Publikováno 15 červenec 2010 - 22:37
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 15 červenec 2010 - 22:41
Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.
Publikováno 16 červenec 2010 - 0:39
Publikováno 16 červenec 2010 - 6:33
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon
Publikováno 16 červenec 2010 - 8:26
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 16 červenec 2010 - 8:46
fremen.cz napsal/a:
vidíš... a já bych zase bral Dakotu, protože nemám PDA ani "chytrý" mobil
Jj, co clovek to nazor.... jako u vseho a se vsim.. ;o)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon
Publikováno 16 červenec 2010 - 11:23
fremen.cz napsal/a:
vidíš... a já bych zase bral Dakotu, protože nemám PDA ani "chytrý" mobil
Nepotřebuješ chytrý mobil.
Předtím jsem měl SE K750 a ted mám c510.
Stačí hloupý telefon
Publikováno 16 červenec 2010 - 11:24
Gorole napsal/a:
Nepotřebuješ chytrý mobil.
Předtím jsem měl SE K750 a ted mám c510.
Stačí hloupý telefon
mám SE V630i, už jen ta K750 je technicky jinde
Publikováno 16 červenec 2010 - 15:06
Thomaso89 napsal/a:
Zdravím,
chtěl bych znát názor někoho zkušenějšího v navigacích, hledám nějakou navigaci na geocatching a pro tůry v přírodě, koukal jsem, že by nejlíp vyšla nějaká z řady eTrex nebo Dacota, tak maximálně do cca 7 000kč a chtěl bych se o nich něco dozvědět abych nevyhodil peníze oknem popřípadě i který model z uvedených řad je asi nejlepší.
Díky za odpovědi.
Mám etrexHCX a Oregon550.
Výhody etrexu: menší, výdrž akumulátorů Sanyo 2000 mAh cca 25 hodin při 50% podsvícení,perfekntně čitelný display, názvy obcí zobrazuje výrazným hůlkovým písmem, při routingu se nekouše. Nevýhody: ovládání tlačítky je pomalejší, ale někdy výhodnější než dotykáč, Na kole a v autě je dotykáč mnohem lepší. Pomalejší procesor, ale stíhá, menší display -takže je potřeba papírová mapa pro globálnější pohled.
Výhody Oregonu: jednodušší ovládání přes dotykáč (hlavně na kole a v autě), i když někdy je přístup přes tlačítka přímější. rychlejší procesor, větší display, takže většinou stačí i bez papírové mapy, přímý přístup do navigace jako na flešku, display se nechá zamknout takže ani v kapse se omylem nepřepne.
Nevýhody Oregonu: špatně čitelný display ve dne i při plném podsvícení, ale když potřebujete zjistit polohu a kam máte jít, tak se nechá. Grafika je celkem vidět dobře vč. turist. cest. Výdrž aku cca 13 hodin. Při routingu se v češtině seká tak, že vypnout jde jen vyndáním aku (vyzkoušeno na více FW), přepnutí na Angličtinu to eliminuje. Názvy obcí jsou malým písmem, názvy ulic je většinou přebíjí -psal jsem to Garminům, slíbili nápravu, ale zatím nic.
Takže většinou kvůli většímu displayi, používám častěji Oregon, ale když chci jen pořídit záznam cesty apod., dám do kapsy ETREX. Asi se nerozloučím ani s jedním.
Volba, rovněž s přihlédnutím k ceně je to těžká, přeju šťastnou ruku.
Publikováno 16 červenec 2010 - 15:29
Publikováno 16 červenec 2010 - 21:36
Publikováno 16 červenec 2010 - 21:57
Publikováno 16 červenec 2010 - 22:25
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 16 červenec 2010 - 22:32
Publikováno 16 červenec 2010 - 22:34
Publikováno 16 červenec 2010 - 23:07
Thomaso89 napsal/a:
Jj, mám v plánu zítra zajet do Futura...
Moc tam slečny neotravuj, jsou to fajn holky Oregano i Dakotu tam mají, jestli mají "rozjeté" HCx nevím...
Jo a odlov si rovnou krabku, když tam budeš
Publikováno 17 červenec 2010 - 5:38
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů