Jo přesně tak, já Vistu HCx používal skoro dva roky a za tu dobu mi přirostla k srdci. Hlavně ta čitelnost displaye a výdrž na moje starý hodně jetý baterky Sony byla precizní. Chtěl jsem vyzkoušet něco nového, takže jsem se rozhodoval mezi dakotou a Oregánem, co jsem před koupí tak četl tak hodně lidí nadávalo u Dakoty na nízké rozlišení displaye a na to že je to plasťák, ale zase byla menší. Nakonec jsem šel tedy do Oregona 450 a řeknu to takhle po prvním zapnutí jsem si říkal ale jo ten nepodsvícenej display nevypadá tak tmavě jak všichni píšou, ovšem ouha, to jsem netušil že podsvícení bylo nastavený na max, takže jsem to zkusil vypnout a myslel jsem že mě omyjou. Mám Oregona asi tak 3 týdny a jako jo, zvykám si, ale už jsem měl jednu dobu nutkání ho zase poslat do světa a pořídit si buď zase Vistu a nebo 60 CSx. Co mi v Oregonu a potažmo i v Dakotě nevyhovuje je absence kontextových menu, prostě pro každou prkotinu se musím vracet do nastavení, např. zapnu GPSku a chci vypnout GPS přímač, u Visty stačilo boční tlačítko a bylo to, u Oregona musí člověk do nastavení, system, atd. atd. prostě vopruz, další věcí je nemožnost změnit si barvu zobrazované trasy při routování po silnicích, proboha to co šlo už od začátku na Vistě HCx nejde u Oregona, to je postavený na hlavu a zrovna u toho Oregona kde je tmavej display je ta jejich růžová opravdu perfektně vidět. Pořád vydávají nový verze firmwaru, ale pořád to stojí se stabilitou úplně za h...o, člověk si někdy připadá jako PC technik, u Visty jsem měl od začátku do konce jeden firmware a vůbec nevadilo že je starej, šlapalo to jako hodinky. To že udělali hlavní menu velkýma ikonama jak pro blbý je od nich hezký, ale spoustu základních věcí, kterými by přispěli k rychlosti ovládání prostě ořezali. Můj názor pro ty co vlastní původní tlačítkový GPSky od Garminu (např. novější eTrexy, 60tky atd.) nezbavujte se jich, protože v mnoha případech budete zklamáni. Nejsem zklamanej z Oregona úplně kompletně, ale ani nejsem tak nadšenej jak jsem myslel že budu. Toť můj názor a omlouvám se tady za to dlouhý kecání