Statistiky na gc.cz
Publikováno 13 duben 2011 - 12:41
Mě třeba zajímá, kolik je v Česku aktivních kačerů a na to statistika jakousi odpověď dává. Existuje tam ovšem jakási temná hmota těch, kteří mají třeba pár (desítek i stovek) nálezů, ale žádnou referenční kešku neodlovili. Budou to přinejmenším desítky procent.
Pak je ještě potřeba dořešit eliminaci cizinců. To je naštěstí jednorázový proces a už před lety jsem navrhoval jak ho zautomatizovat lustrací profilů. Připouštím, že je to problematické.
Nynější nabídka ruční kontroly je konstruktivní, ale zvládnout se tak dá jen kousek.
Publikováno 13 duben 2011 - 12:51
Spíš nemožné. On je problém v tom, že když ty profily budu automaticky ověřovat, tak mě můžou odstřihnout. A zásadní problém je v tom, že v tom profilu ani nemusí být lehce poznatelné, odkud ten člověk vlastně je. V některých případech jsem musel pročítat logy (poslední nebo první) kde a v jakým jazyce vlastně loguje a z toho odhadnout národnost, protože v profilu dotyčný nic napsaného nemá, cache nezakládá a statistiky má deaktivované. Na rozdíl od cacherstats nemáme globální pokrytí, takže nemůžeme statisticky vyhodnotit, kde má dotyčný nejvíc logů a podle toho ho zařadit.mpistora napsal/a:
... už před lety jsem navrhoval jak ho zautomatizovat lustrací profilů. Připouštím, že je to problematické.
Publikováno 13 duben 2011 - 13:50
Promiň, ale mimo jsi asi spíš ty.mpistora napsal/a:
Potěšilo mě, že se to tu posunulo k věcnému řešení. Rady, že jsou to voloviny a že si každý má odlovit referenční kešku byly mimo....
Zatím se nic jiného než rozšíření počtu referenčních keší z toho nevyvinulo. Takže nutnost odlovit referenční keš zůstává (pokud se něco neřešilo tajně v zákulisí).
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 13 duben 2011 - 14:11
Publikováno 13 duben 2011 - 15:36

Publikováno 13 duben 2011 - 15:43
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 13 duben 2011 - 15:51
Publikováno 13 duben 2011 - 15:57
pepa.z.pocernic
Eh, ted nevim, jestli jsme se pochopili... Nebo mozna ja spatne chapu system...
Predpokladam, ze vezmes referencni cache, projedes v ni vsechny logy od jeji posledni aktualizace, zapises datum aktualizace a vyparsujes si nove cachery, kteri nejsou ve statistice, je tak?
Publikováno 13 duben 2011 - 16:02
Publikováno 13 duben 2011 - 16:04
Publikováno 13 duben 2011 - 17:46
Publikováno 14 duben 2011 - 8:16
Publikováno 14 duben 2011 - 13:56
pepa.z.pocernic napsal/a:
Spíš nemožné. On je problém v tom, že když ty profily budu automaticky ověřovat, tak mě můžou odstřihnout. A zásadní problém je v tom, že v tom profilu ani nemusí být lehce poznatelné, odkud ten člověk vlastně je.
Pokud jde o parsování profilů uživatelů z gc.com, tak podstatné je, že se to nemusí dělat pravidelně, ale stačí pro každý profil jen jednou.pepa.z.pocernic napsal/a:
polerok: formulář účtu vůbec neparsuju, pravidelně aktualizovat těch několik tisíc účtů by byl asi za chvíli ban
Ale analýza textu logů je asi lepší nápad.
K nalezení bookmarku referenčních keší jsem použil jednoduchý trikpepa.z.pocernic napsal/a:
referenční kešky jsem hodil do bookmarku: http://www.geocachin...f6-da6075fa61c8 netušim, jestli už někdo nějaký nevytvořil, ale tohle je jediný autorizovaný

Bookmark Lists
Referenční kešky by I3oris
Pomocí PQ se to pak dá snadno zobrazit na mapě.
Rozložení nynějších 53 referenčních keší na mapě z nového bokmarku přikládám.
Publikováno 18 duben 2011 - 20:19
Konečným cílem je ovšem úplné vyloučení netuzemců ze statistiky. A k tomu se bouhužel, žádná z dříve i nyní navržených metod přímo použít nedá. Pro vyloučení ze statistiky nejsou použitelné značky "neověřená národnost", "asi tuzemec" ani "", ale jen "cizinec". A to nelze takto zjistit. Může to ale sloužit k podstatnému zmenšení počtu "neověřená národnost", které i nadále je potřeba ověřovat ručně.pepa.z.pocernic napsal/a:Tak jsem tam přidal pokus o automatickou detekci. Chytá se to na písmena s háčky(ěščřž) + některá často používaná slova bez diakritiky a slovní spojení (dik za kes, keska, nalezeno,..). V přehledu jsou takto detekovaní tuzemci zatím označeni jako "asi tuzemec".
Jinak se mi zdá, že rozšíření počtu referenčních kešek funguje dobře - o pár set míst jsem se tak propadnul

Publikováno 18 duben 2011 - 21:34

Publikováno 19 duben 2011 - 7:57
Publikováno 19 duben 2011 - 8:34
Publikováno 09 červen 2011 - 13:21

2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů