Přejít na obsah


Fotka

Kradez Oregon 550t dnes na GC1BH4Y


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
81 odpovědí na toto téma

#1 sffh

sffh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 13:45

Tak jsem byl dneska v noci kesovat v centru Prahy. Odlovil jsem radove nejakych deset kesi, vsechno slo hladce, kdyz jsem se uz nad ranem dostavil k predposlednimu planovanemu kousku http://coord.info/GC1BH4Y.

Kdo tam byl, jiste vi, ze sestup a vystup sice neni ani zdaleka tak tragicky, jak vypada na prvni pohled, ale uplne jednoduchy take neni, hlavne s logovanim na posledni sprucli nejakych deset cisel nad tekouci Vltavou, jednou rukou se drzic, druhou logujic a obe dle potreby prohazujic.

Kdyz jsem do parku dorazil, nikdo nikde a jeste byla trochu tma, ale musel jsem si napred lokalitu dobre prohlednout, pripravit plan sestupu, ponekud protahnout sve mnoha hodinami lovu ztuhle svaly a taky se na celou vec psychicky pripravit. Mezitim zacalo svitat a skrz parcik sem tam prosel nejaky pejskar ci bezec. Dal jsem si velice zalezet, aby byl park mudloprazdny, take jsem peclive pozoroval chovani lidi a dobu, kterou potrebuji k prekonani parku, jakozto i dalsi promenne. Nakonec asi po pulhodine od prichodu jsem se citil dostatecne pripraven a park se zdal byti prazdnym.

Do batohu jsem nacpal vse, krome jedne propisky na logovani, jednak abych na zebrik netahal zbytecnou zatez, druhak, kdybych to preci jen nezvlad a do vody zahucel, aby mi elektronika, vcetne GPS nepromokla.Chvili jsem premital o ulozeni batohu do krovi, ale vzhledem k casu, ktery i bezci potrebovali k prekonani parku (a tedy i k priblizeni k zebriku) jsem se nakonec rozhodl ho jen tak oprit o zabradli a spustit se dolu. Po navratu nahoru o par minut pozdeji tam bohuzel uz nebyl. :( A hlavne nikde ani noha. Podle mych pozorovani by za tu dobu parkem neprobehl ani bezec. Nebo cas dole plyne opravdu rychle. (Ve skutecnosti mi pripadalo, ze tam plyne nechutne pomalu, hlavne pri otevirani a zavirani schranky, znalci vi sve.)

Mel jsem pocit, ze jsem dole seshora slysel nejaky divci hlas. Zduraznuji: cisty, jasny divci hlas. Zadny promrzly, skuhravy, vykoureny, chraplavy, asi chapete, kam smeruju.

Kazdopadne po vystupu jsem jeste asi ctrvt hodiny cekal, jestli se nekdo neobjevi s mym batohem a nasledne se dosel preptat do blizkeho Ministerstva zemedelstvi. Pani na recepci mi suse oznamila, ze o nicem nevi, a ze si mam na svoje veci davat lepsi pozor, ze je to vyhlasena kapsarska oblast plna fetaku a bezdomovcu. To me dost prekvapilo. Jednak parcik vypada velice ciste, zadruhe jsem tu zadne podobne elementy nezpozoroval ani dnes, ani nikdy predtim (nebyl jsem tu zdaleka poprve - ale to jsem jeste nevedel o kesi) a predevsim na podobne veci byva v listingu varovani. Nic takoveho se zde nekonalo. Posledniho bezdomovce jsem videl dobre dve hodiny predtim o poradny kus jinde a ten navic vypadal znacne neskodne.

Vzhledem k tomu, jak uvadim, ze mi pripadalo, ze slysim nejakou mladou slecnu s cistym hlasem, stale jeste trochu doufam, ze se muj batoh nakonec nekde objevi, jako "nalezeny". Nicmene po zkusenostech z pred par let, kdy jsem prisel ne svou chybou o vsechny doklady a jake s tim byly opletacky, hlavne po tom, co jsem jeste dva tydny obvolaval vsechny pritomne a ptal se, jestli je nahodou nemaji, a ten prekvapeny vyraz policistu, kdyz jsem jim po dvou tydnech prisel oznamit kradez dokladu a jejich varovny vztyceny prst (pomysleny), zkratka vsechny doklady uz jsou blokovane a cela vec se vysetruje jako trestny cin kradeze (ona uz samotna navigace je pres 5000, ze ano, a bylo tam toho vic). Pokud se batoh najde, klidne i bez hotovosti, ale se vsim ostatnim, rad to samozrejme stahnu.

Ale zpet k veci: spolu s batohem mi odesla mesic stara navigace Oregon 550t. Unit ID bohuzel asi nemam ulozene (pokud vite, jak ho vyhrabat z MapSource, MapInstall, GSAK, nebo tak, dejte prosim vedet), nicmene bylo v ni nahrano pravdepodobne 943 kesi (pokusil jsem se co nejverneji zreplikovat pouzity filtr), vcetne nekolika kesi z Opencachingu, se stredem filtru na souradnicich 50°5'3.501"N, 14°24'54.994"E, coz byl puvodni predpokladany vychozi bod. Jestli pocitam dobre, tak je tam za dnesni noc presne 10 zalogovanych found it, V pripade, ze by se nekde objevila muzu dodat konkretni nazvy a kody kesi a priblizne casy jejich odlovu (tyto jsou zjistitelne i z papirovych logu v kesich).

Aby toho nebylo malo, v batohu byly i dva trackable items. Dalsi dva jsem diky bohu stihnul jeste predtim vysadit. Pohresovana TB jsou http://coord.info/TB45MEC a http://coord.info/TB38Q45. Oba dva jsou i pro pripadne zlodeje od pohledu nezajimave, leda by si mysleli, ze s klici vazne neco odemknou. V tuto chvili je stejne jako zbytek obsahu povazuji za pohresovane a budu cekat pravdepodobne do vecera nebo do zitrka, zda se nekde neobjevi, at uz skrze policii, ci "nalezce". Nejspis se jeste pujdu pozdeji do parku podivat, zda zde nezustal "zbytek" meho batohu, nebo zda se neobjevil papir s vyzvou o nalezu s telefonnim cislem ci jinym kontaktem. Pripadne tam sam zkusim doplnit opacny, o ztrate a pripadne odmene.

Vzhledem k tomu, ze cely obsah batohu ma vskutku zajimavou hodnotu jak monetarni, tak osobni, tak pokud velice rychle nekde nevyplave, zrejme na nej vyhlasim i nejakou odmenu, byt je mi jasne, ze jestli ho nekdo chtel vykrast, tak uz tak nejspis ucinil a jednotlive polozky obsahu se touto dobou snazi udat nekde v zastavarne.

A nez mi zacnete nadavat do idiotu, ano, byl jsem si vedom urciteho rizika, ale nemel jsem zadnou informaci o moznem nebezpeci v oblasti a daval jsem si i kvuli kesi obrovsky pozor, co se kde hybe, jak dlouho trva cesta napric parkem ruznym "druhum" mudlu a v okamziku meho sestupu v parku nikdo nebyl. Nebo se bohuzel prilis dobre maskoval i pro me smysly. Pokud bych bez predchozi zkusenosti stal ve stejne situaci na stejnem miste, patrne bych se rozhodl stejne.

No, uz tak je to dost obsahle, jen jsem chtel, aby se o tom vedelo, me jeste ceka dnes nejake dalsi obihani po uradech a to jsem od vcerejsiho rana nespal. Budu rad za kazdou informaci. K celemu incidentu doslo kolem 5:30 (cas jsem si zjistoval z mobilu pred sestupem pro ucely zapsani casu do logu, pozdeji se to velice hodilo do protokolu).

Oficialni policejni verze rika alespon prozatim, ze jsem se v parku prochazel a rekreoval. (Vsak geocaching preci je rekreace.) V pripade blizsiho zajmu o mou cinnost jsem byl pripraven po pravde odpovidat, ale zadny hlubsi zajem vznesen nebyl.
  • 0
Garmin Oregon 550t + TOPO Czech PRO 2010

#2 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 14:01

Držím ti palce ať se tvoje věci najdou! Ale Zase na druhou stranu,koho by napadlo nechat batoh na nábřeží? to jsi Ho nemohl cvaknout karabinou k žebříku? Jinak řečeno nejedná se o krádež ale v podstatě jsi svoje věci včetně GPS někomu "daroval" Doufám že to bude ponaučení nejen pro tebe. mimochodem tu keš jsem lovil vloni.
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě


#3 schmar

schmar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 14:06

možná by nebylo od věci zvěřejnit popis, neřkuli fotografie toho batohu...
  • 0

#4 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 14:46

WAW napsal/a:
Jinak řečeno nejedná se o krádež ale v podstatě jsi svoje věci včetně GPS někomu "daroval"

Presne tak, to neni zadna kradez, ale normalni nalez veci.

sffh napsal/a:
A nez mi zacnete nadavat do idiotu, ano, byl jsem si vedom urciteho rizika,...

Tak pokud sis byl vedom rizika, tak to se pouze vyplnilo a v tom pripade nechapu, proc tu brecis na foru, ze te nekdo okradl?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#5 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 14:53

satan ma recht, bohuzel nejsme ani v AUS ani v CH B)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#6 sffh

sffh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 15:01

Karabinka nebyla po ruce, max od gps, priznam se, ze jsem podcenil pripravu, a jak je kes umistena jsem zjistil az v terenu, ale na miste jsem vyhodnotil, ze na tohle jeste mam a taky to celkem v pohode zvladnul. A hlavne me to proste nenapadlo. Napadlo me krovi, ale je preci jen trochu z ruky a rikal sem si, kdo si tam muze odskocit a vubec. Proste mi to v tu chvili prislo jako dobry napad. Zpetne uznavam, ze az zas tak brilantni nebyl, ale cloveka v terenu obcas napadnou ruzne divne veci. Overeno pri spouste ruznych outdoorovych hrach. Batoh byl cerny, latkovy, znacky Dicota, velikosti standardne na notebook 15.4", nicmene pravidelne jsem do nej oboustranne bez ujmy ladoval sveho milacka 18.4" (ten nastesti v osudny okamzik nebyl soucasti vybavy). Na predni strane batohu v horni pulce se nachazi male logo Microsoft a obrazek mracku s napisem tusim "In cloud we trust.". Pro zvedave: ne, nejsem nejakym fanatickym zastancem inzenyru z Redmontu, ale rozdavali nam ho na lonskych Microsoft Days v ramci materialu. Ne, ze by si to nenauctovali... Na skok do diskuse a hura za dalsim uradovanim... Jen mozna k zamysleni nejen pro WAW: takze je vlastne v poradku vybrakovat kes, nebo si ji rovnou odnest domu, protoze ji jen tak nekdo nechal lezet v lese pod kamenem? Kazda vec ma preci sveho majitele, i kdyz tento zrovna treba neni v dohledu. S timto pristupem bys moh krast auta s tim, ze je nekdo nechal na ulici. Ano, uznavam, nebylo to nejbezpecnejsi reseni. Ale o tom, ze pokud ten batoh neodnesl nejaky dobrodinec za ucelem jeho navraceni pravoplatnemu majiteli (byt tento byl hned vedle, jen o par metru niz), tak ze se jedna o kradez, cili svevolne zcizeni majetku, myslim nemuze byt sporu. Ani policiste o tom dvakrat nepochybovali. Ale to je mimo tema, tak to nechme jako nazor kontra nazor ostatnim k zamysleni, pripadni zajemci o dukladnejsi rozbor, necht si otevrou nove vlakno, tady bych rad misto offtopicu jakekoliv info k incidentu.
  • 0
Garmin Oregon 550t + TOPO Czech PRO 2010

#7 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 15:02

Nikdo Ho neokradl. píšu že ty věci daroval. Ja tam byl v poledne(loni) a měl jsem batoh cvaknutej na třetí šprusli. No problema
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě


#8 sffh

sffh

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 15:10

Koukam, ze nez jsem odepsal, tak se tu rozmohlo vice protinazoru, tak jeste prihodim alespon jednu pripominku. Pokud nedokazes urcit majitele veci, pak se muzes logicky povazovat za nalezce a majitele. To bych, snad s vyjimkou drahych veci, bral. Pokud ale muzes jasne urcit majitele, tak si vedome privlastnujes neco, o cem vis, ze to patri nekomu jinemu. Prirovnal bych to k tomu, kdyz se dela nejaka akce a je tam spolecna lednice. Pokud ji otevres a najdes tam neco neoznaceneho, tak se muzes zeptat, ci to je. Pokud se nikdo neprihlasi, muzes si to s klidne privlastnit, protoze vis, ze to nikdo nebude postradat. Pokud otevres lednici a najdes v ni neco, na cem je jasne napsano Franta (stejne jako v mem batohu byly me doklady) a toto si privlastnis, asi to neni zrovna koser. A ted hus, bezte si flamovat jinam. Chci slyset kdo kdy kde videl/nevidel muj batoh.
  • 0
Garmin Oregon 550t + TOPO Czech PRO 2010

#9 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 15:31

sffh napsal/a:
Jen mozna k zamysleni nejen pro WAW: takze je vlastne v poradku vybrakovat kes, nebo si ji rovnou odnest domu, protoze ji jen tak nekdo nechal lezet v lese pod kamenem? Kazda vec ma preci sveho majitele, i kdyz tento zrovna treba neni v dohledu.

Ale to tady nikdo netvrdi, to tu zacinas tvrdit pouze ty. Ohanis se tu kradezi, ale k zadne kradezi nedoslo. Ber to tak, ze v soucasne dobe doslo zatim k nalezu veci - druhou veci je, jestli ten nalez dotycny oznami ci nikoliv.

Mimochodem, k tomu jak si psal, ze policiste nezapochybovali - docela bych rad slysel (ci si precetl), cos jim tam navykladal - mel jsem batoh primo u sebe, koukal jsem na nej a najednou mi ho nekdo cornul? V kazdym pripade, pokud nekde nechas lezet nejakou vec (a nemyslim tim vozidlo, ktere je jaksi z principu fungovani evidovano), tak je PRAVDEPODOBNOST BLIZICI SE JISTOTE, ze o ni prijdes. Sam si psal, ze si s tim rizikem pocital - to riziko se ti pouze vyplnilo. Osobne bych to nazval takovym experimentem, kde sis sam potvrdil neco, co je komukoliv jinemu nad slunce jasne.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#10 slvs

slvs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:01

Nějak nemohu přijmout argumentaci těch, kteří tvrdí, že nešlo o krádež. Jaká je maximální vzdálenost věci od majitele, aby to krádež byla?? Je krádež to, když člověk má u nohou kufr a čučí do jízdního řádu a někdo ho obere? Je krádež to, že si odstavím kolo u domu a skočím se podívat, zda jsem vypnul elektrikua někdo mi na kole odjede? Podle mě to všechno krádeže jsou, včetně té situace na začátku vlákna.
  • 0

#11 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:07

slvs: ber to z pohledu osoby, ktera jde po nabrezi a vidi batoh a NIKDE nikoho v dosahu nevidi. Proste si NALEZL batoh. Ano, je tvou povinnosti nahlasit nalez, ale vzhledem k tomu, ze od cele situace ubehlo malo casu, tak bych byl se soudy typu "kradez" hodne opatrny. Navic v kazdem pripade dotycny psal, ze POCITAL S RIZIKEM, tzn. POCITAL s tim, ze o batoh prijde. O batoh prisel. Kdyz budes mit u nohou kufr a nekdo te obere, tak nepocitas s tim, ze ti ho nekdo vezme, ne? Aby nedoslo k nejake mylce, nezastavam se zadny zlodeju, naopak jsem pro co nejtvrdsi tresty. Nicmene aktualne posuzuji pouze "hloupost" konani toho, ze necha nekde na verejnosti lezet volne batoh, aniz by jej mel pod primou kontrolou. Nic vice, nic mene.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#12 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:08

WAW napsal/a:
Nikdo Ho neokradl. píšu že ty věci daroval. Ja tam byl v poledne(loni) a měl jsem batoh cvaknutej na třetí šprusli. No problema

Já na zádech. Taky np. Škoda věcí. :(
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

 

http://openstreetmap.cz/


#13 slvs

slvs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:17

S474N: Víš já mám k "nálezům" poměrně vyhraněný názor. Domnívám se, že nálezce by měl zamířit co nejkratší cestou k místu, kde předá nalezenou věc autoritám. Pokud nemůže, bude menší zlo, když nechá věc na místě. Neumím si představit, že v noci uvidím někde bágl a vezmu si ho, protože se v noci nejsem schopen přesvědčit, zda není nějaký majitel nablízku. Budu si ovšem trošku odporovat ;) Jednou (shodou okolností při hledání keše) jsem na Staré osadě v parku nalezl kabelku, která byla evidentně dost nová, aby byla zahozená. Chvíli jsem postával, nakonec jsme ji s kolegyní komisionelně prohlédli a vyštrachali jakési telefonní číslo na matku. Dotyčná měla radost vééélikou, protože v kabelce bylo asi 100 klíčů v boční kapse - byla to nějaká recepční z nějakého penzionu.
  • 0

#14 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:24

Jinak já su dost paranoidní, i když vedle báglu stojím a je opřený o zábradlí, většinou ho ještě aspoň jedním popruhem k tomu zábradlí připnu. Jasně, asi to nepomůže. Ale pro pocit.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

 

http://openstreetmap.cz/


#15 jendazmelnika

jendazmelnika

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:34

Já bych si ten bágl taky vzal, kdybych šel kolem. A kdybych uvnitř nenašel kontakt na majitele, asi bych si ho i nechal. Už vidím, jak v noci zamířím na služebnu PČR a donesu jim batoh. A co pak? Oni ho prohrabou a do systému zadají, co v něm jako našli. A když pak onen majitel dorazí na jinou stanici, řekne co v batohu bylo a oni to podle toho pak jako vyhledají? No nevim nevim. Měl jsi tam doufám nějaký kontakt? Sry že se ptám, ale vůbec se mi nechtělo číst celou tvou slohovou práci :-) P.S. Kdyby se něco podobného přihodilo mě, nikdy bych to nepřiznal, protože bych tím akorát upozornil na svou hloupost :-)
  • 0

#16 Kocovina

Kocovina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:38

sffh, aby tu nebyly jen negativní komentáře, tak sem také něco napíšu. Díky za popsání zajímavé leč nepříjemné zkušenosti. Člověk si hned bude dávat větší pozor na své věci a ti, co si věci střeží jako oko v hlavě, se můžou alespoň poplácat po ramenou, že to dělají správně. Snad se nějaká ze ztracených věcí někde objeví, držím palce. Téma mi připomnělo jednu možná neopatrnost, kterou vídám často kolem sebe. Především v hospodách nebo vlaku není výjimkou, že někde sedí osamocená osoba a má na stole notebook, jenže čas plyne a najednou se člověku chce na záchod - odejít a věřit, že ve vlaku či hospodě mezi mnoha jinýma lidma nemůže dojít k odcizení, nebo si "paranoidně balit ntb s sebou na wc? Nenadhazuji to jako téma k diskusi, spíš jen chci dodat, že spousta lidí odchází na záchod zcela bez věcí, takže "neopatrných" běhá po světě spousta, snad ti pomůže, že v tom nejsi sám :)
  • 0

#17 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:39

slvs: ale vzdyt jsem jasne psal, ze mam ke zlodejum taky pomerne vyhraneny nazor. Sam jsem uz taky nasel dost veci a nikdy me nenapadlo na to ani sahat, ale proste jsem to ohlasil dispecerovi na tisnove lince s tim, ze tam pockam, nez dojede hlidka. Ano, muzeme se tu predhanet a psat, jak by to bylo pekne, kdyby to takto delal kazdy. Jak by ten svet byl krasny, vsude laska, mir, cisto. Ale nezijeme v pohadce, zijeme ve svete, kde jsou lidi hajzlove. Proto, pokud nekde necham neco bez dorozu lezet, tak je vysoce pravdepodobne, ze se s tim uz neshledam. honny: proc paranoidni? Tohle je kuprikladu i v ruznych hospodach naopak velmi inteligentni reseni - provazat treba jeden popruh pres operadlo atd.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#18 alojz

alojz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 16:59

Doporučuji naštudovat všem nálezcům. Druhá věc je zda policie najde nálezce, ale i to se může stát a pak je nutno počítat s následky. Trestný čin § 219 (1) Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. (2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch. (3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu. Přestupek § 50 Přestupky proti majetku (1) Přestupku se dopustí ten, kdo a) úmyslně způsobí škodu na cizím majetku krádeží, zpronevěrou, podvodem nebo zničením či poškozením věci z takového majetku, nebo se o takové jednání pokusí, B) úmyslně neoprávněně užívá cizí majeteknebo si přisvojí cizí věc nálezem nebo jinak bez přivolení oprávněné osoby, c) úmyslně ukryje nebo na sebe nebo jiného převede věc, která byla získána přestupkem spáchaným jinou osobou, nebo to, co za takovou věc bylo opatřeno. (2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 15 000 Kč.
  • 0

#19 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 17:00

alojz: ale jeste ti tam vypadla jedna zasadni vec, ze nestaci, aby te nasli, ale musi ti zaroven prokazat i umysl. Nicmene to se dostavame uplne jinam. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#20 Snow.

Snow.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2011 - 17:19

Kocovina napsal/a:
sffh, aby tu nebyly jen negativní komentáře, tak sem také něco napíšu. Díky za popsání zajímavé leč nepříjemné zkušenosti. Člověk si hned bude dávat větší pozor na své věci a ti, co si věci střeží jako oko v hlavě, se můžou alespoň poplácat po ramenou, že to dělají správně.

Snad se nějaká ze ztracených věcí někde objeví, držím palce.

Téma mi připomnělo jednu možná neopatrnost, kterou vídám často kolem sebe. Především v hospodách nebo vlaku není výjimkou, že někde sedí osamocená osoba a má na stole notebook, jenže čas plyne a najednou se člověku chce na záchod - odejít a věřit, že ve vlaku či hospodě mezi mnoha jinýma lidma nemůže dojít k odcizení, nebo si "paranoidně balit ntb s sebou na wc? Nenadhazuji to jako téma k diskusi, spíš jen chci dodat, že spousta lidí odchází na záchod zcela bez věcí, takže "neopatrných" běhá po světě spousta, snad ti pomůže, že v tom nejsi sám :)

Paranoia to rozhodně není. Co si teď vybavuju, tak znám ve svém okolí min jeden takto odcizenej iPhone s šrajtoflí naditou penězi. Nesčetně mobilů. Pak i notebook. Prostě si majitel odskočil na záchod, vrátil se a věc byla fuč.

Jinak navigaci nosit stále s sebou! Však je i vodě odolná a malá koupel ve Vltavě ji opravdu neublíží :P A nejlepší je na tyhle kešky chodit ve dvou. Kvůli věcem, případnejm čumilům a nebo případné nehodě.
Jinak hodně štěstí s nálezem a ID přístroje bude určitě na krabici, tak se tam mrkni, nebo na mygarmin.com jestli používáš, tam to bude určo taky.

(Jinak k otázce nálezu: Našel jsem už mraky kabelek, co někdo ukradl, vybral peníze a pohodil. Vždy sem osobu kontaktoval, vrátil a ještě sem neodešel s prázdnou ;) přes policii bych tohle fakt nikdy neřešil, tedy pokud by se jednalo o méně hodnotnou věc.)
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama