BadgeGen II
Publikováno 27 prosinec 2011 - 18:46

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 27 prosinec 2011 - 19:09

Publikováno 27 prosinec 2011 - 19:16
Publikováno 27 prosinec 2011 - 22:08

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 29 prosinec 2011 - 10:35
Publikováno 29 prosinec 2011 - 11:14
Tuhle statistiku dělá GGstat, nemá nic společného s odznáčky. Je potřeba aktualizovat statistiku z GGstatu (případně AutoStat)burg napsal/a:
- počet autorů, hned první tři jsou špatně: Silfax 22 nálezů, dle statistik jen 18, Chemic77 - 23 nálezů, dle statistik jen 16, Citecka - 18 nálezů, dle statistik jen 10 atd.
Musíš si stáhnout "nová data" k tvým keších, takže přes PQ, geojarry nebo GC.live si stáhni logy k tvým keším.burg napsal/a:
- nálezy na mých keších - také bez aktualizace
burg napsal/a:
- odznáček "author" se mi zastavil na hodnotě 46, i když prům. počet slov přesáhl padesátku
Odnáček se počítá podle logů, které máš v databázi, je tedy potřeba stáhnout logy k posledním keším, které jsi našel. Takže PQ s tvými nálezy, geojarry nebo GC.live.
Většina problémů je spojena s tím, že nemáš aktuální databázi s tvými nálezy (logy).
PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI
15.5.-Den kuřete vindaloo
25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook
Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!
Publikováno 29 prosinec 2011 - 12:25
jen dodatek: všechna data až na pár co se zadává ručně závisí na tom jak čerstvá data máte v DB takže ideální je použít buď Autostat nebo Combine a nastavit si co všechno se má aktualizovat předtím než si pustíte samostatné generování odznáčků...
Osobně používám Combine. Někdy sem hodím dávku až to budu mít doladěné která všechny nutné věci předžvejkne než se pustí vlastní BG...
Publikováno 29 prosinec 2011 - 13:31
Trochu problém zjistit, kde je špatný tag, když ve sloupcích se zobrazí vždy Vysočina. Stejně tak v hodnotách tagu. Podařilo se mi pomocí filtru a zadání "V území: Vysočina" najít nalezené kešky. Všechny špatné byly již archivované. Smazání tagu a znovu rozdělení pomocí CZ kraje a okresy nikam nevedlo. Stále špatně. Jediné co fungovalo je stáhnout pomocí dotazu na Geocaching Live plný listing nebo smazání z databáze a naimportování archivovaných + znovu rozdělení do krajů. Smazáním ale dojde ke ztrátě dat - známka, cwg z kešky, ... => špatné řešení.DrakMrak napsal/a:
jo máš problém v DB...
Vysočina a Kraj Vysočina.... doporučuju celej TAG krajů smazat a znovu vyrobit a budeš to mít v rychtiku kraj "Vysočina" se přejmenoval na "Kraj Vysočina" a asi máš u některých keší jedno a u druhých něco jiného a když koukneš do výpisu máš je tam oba takže opravdu 14 krajů !!! Oprav si DB
No popral jsem se s tím. Jen zůstal otazníček.
DrakMrak napsal/a:
otazníček znamená, že tam máš nějakou keš bez určení kraje... ale nemrší to výsledky funguje to tak, že pokud máš jen keš s otazníkem tak se počítá za jeden kraj ale pokud už existujou konkrétní kraje otazník se ignoruje....
Tak to už nevím jak rozumě odstranit. U všech nalezených keší v ČR mám hodnotu CZ kraj. Nálezy na slovensku mají tag SK kraj. Kde se tedy otazník bere?
Smazat všechny nálezy si dovolit nemůžu - nechci přijít o data. GC Live dovolí jen 3 kešky za den (nemám zatím PM).
Je nějaké jiné proveditelné řešení? Díky.
Publikováno 29 prosinec 2011 - 14:12
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 29 prosinec 2011 - 14:36
Hlavní - Stav bodu: Nalezená
Polygon - Vybrané: CZ kraje\Vysočina
<Načíst>
Načetlo mi 140 keší = správně.
2) Pak jsem do filtru zadal:
Hlavní - Stav bodu: Nalezená
Hlavní - V území: Kraj Vysocina
Polygon - Vybrané: CZ kraje\Vysočina
<Odečíst>
Zůstalo 11 keší. Všechny archivované! Všechny mají tag CZ kraj - Vysočina. Tyto kešky předtím měli V území: Vysočina.
Tak já už vážně nevím, v jakém území je 11 keší, které měly špatně území Vysočina a které jsem pracně opravil?
Dá se někde zjistit skutečná zapsaná hodnota? Jak je možné, že vše má CZ kraj Vysočina ale filtry a BadgeGen II vidí různé hodnoty?
EDIT:
K 11 kešekám "bez území" jsem přidal ještě jednu z Vysočiny a exportoval (GPX v2). Otevřel soubor a zjistil rozdíl mezi 11/1 keškami:
11x <groundspeak:state></groundspeak:state>
1x <groundspeak:state>Kraj Vysocina</groundspeak:state>
Přepsal jsem chybné hodnoty, uložil a importoval. A vše je již v pořádku.
=> atribut CZ kraj nepřiřazuje ani neupravuje hodnotu <groundspeak:state>.
Publikováno 29 prosinec 2011 - 17:51
Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:05
L@Troj napsal/a:
atribut CZ kraj nepřiřazuje ani neupravuje hodnotu <groundspeak:state>.
Ale to je spravne. CZ kraj ma hodnotu podle jmena souboru s polynomem, do ktereho keska patri. A neni nejmensi duvod, proc by mel upravovat hodnotu <groundspeak:state>.
GeoGet:
Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:27
Přoč tady tedy stále všichni radí opravit tagy, když to spolu vůbec nesouvisí a data se čtou z jiné hodnoty ( <groundspeak:state> ) ? Nebo jsem to jen já špatně pochopil?gord napsal/a:
Ale to je spravne. CZ kraj ma hodnotu podle jmena souboru s polynomem, do ktereho keska patri. A neni nejmensi duvod, proc by mel upravovat hodnotu <groundspeak:state>.
DrakMrak napsal/a:
jo máš problém v DB...
Vysočina a Kraj Vysočina.... doporučuju celej TAG krajů smazat a znovu vyrobit a budeš to mít v rychtiku kraj "Vysočina" se přejmenoval na "Kraj Vysočina" a asi máš u některých keší jedno a u druhých něco jiného a když koukneš do výpisu máš je tam oba takže opravdu 14 krajů !!! Oprav si DB
DrakMrak napsal/a:
někde tady byl postup jak to vyluxovat ale nevím podle mě by mělo stačit zrušit ten TAG kraj a zase znovu všechny keše rozdělit a mělo by se to celý srovnat :-) ale tos asi udělal tak nevím.... mě to pomohlo sjednotil sem vysočiny do jedný
gord napsal/a:
Opravdu mas vsude nejaky kraj? Nemuze byt problem v tom, ze nektere kese nemaji zadny kraj/okres. Polygony jsou jen priblizne a muze se stat, ze nektere kese se o nich nevejdou.
Tagy jdou opravit i rucne, pokud jich neni mnoho. Nemusis mazat celou kategorii, ale jen vybrat kese, kterym chces tag nastavit a udelat to rucne (vsechny stejne najednou smazat a najednu jim priradit spravnou hodnotu).
To, že je třeba opravit hodnotu <groundspeak:state> nepsal nikdo, ani neporadil kde ji hledat a přepsat.
Já ani nepsal, že je to špatně. Jen, že oprava atributů CZ kraj problém nevyřeší a popsal způsob jak já to opravil.

Je-li tedy jednoduší řešení sem s ním.

Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:35

Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:36
GeoGet:
Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:41
Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:49
GeoGet:
Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:52

Publikováno 29 prosinec 2011 - 19:56

Publikováno 29 prosinec 2011 - 20:00
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů