Přejít na obsah

Fotka

BadgeGen II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1123 odpovědí na toto téma

#261 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2011 - 18:46

to fakt ne :-) nepřijde mi to až tak... odznáček si zaslouží FTF to je bez diskuse ne, že bych STF a TTF chtěl degradovat ale tak nějak mi to nepřijde ono B)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#262 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 823 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2011 - 19:09

...kdo byl druhý, nebo třetí, čtvrtý, čí desátý už nikoho nezajímá :D
  • 0

#263 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2011 - 19:16

Do profilu si můžeš dát, co chceš. Klidně si nějaký odznak namaluj. Když to bude mít nápad a nebude to kopie originálních, ničemu to nevadí. Jsou i jiné odznaky, než z badgegenu. Nějaká skupina si odznakuje BF lovy, odznaky jsou i u ...nej, Lakus si vede FTFindex, atd.
  • 0

#264 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2011 - 22:08

STF a TTF odznaky to byla velká diskuse i na GSAKU a zavrhlo se to a já s tím souhlasím... na svým profilu si vedu určitej index FTF/STF/TTF ale to jen jako graf pro přehlednost jinak podle mě je důležité FTF... B)
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#265 burg

burg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 10:35

Ahoj, předně bych chtěl poděkovat za skvěle odvedenou práci na statistikách - máš můj vřelý dík. Ale teď k problému. Přijde mi, že některé statistiky se mi v profilu prostě "zasekly" a odmítají se aktualizovat: - počet autorů, hned první tři jsou špatně: Silfax 22 nálezů, dle statistik jen 18, Chemic77 - 23 nálezů, dle statistik jen 16, Citecka - 18 nálezů, dle statistik jen 10 atd. - nálezy na mých keších - také bez aktualizace - odznáček "author" se mi zastavil na hodnotě 46, i když prům. počet slov přesáhl padesátku Je mi jasné, že chyba je někde mezi klávesnicí a židlí, ale nedaří se mi přijít na to proč...
  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#266 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1519 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 11:14

burg napsal/a:
- počet autorů, hned první tři jsou špatně: Silfax 22 nálezů, dle statistik jen 18, Chemic77 - 23 nálezů, dle statistik jen 16, Citecka - 18 nálezů, dle statistik jen 10 atd.

Tuhle statistiku dělá GGstat, nemá nic společného s odznáčky. Je potřeba aktualizovat statistiku z GGstatu (případně AutoStat)

burg napsal/a:
- nálezy na mých keších - také bez aktualizace

Musíš si stáhnout "nová data" k tvým keších, takže přes PQ, geojarry nebo GC.live si stáhni logy k tvým keším.

burg napsal/a:
- odznáček "author" se mi zastavil na hodnotě 46, i když prům. počet slov přesáhl padesátku

Odnáček se počítá podle logů, které máš v databázi, je tedy potřeba stáhnout logy k posledním keším, které jsi našel. Takže PQ s tvými nálezy, geojarry nebo GC.live.

Většina problémů je spojena s tím, že nemáš aktuální databázi s tvými nálezy (logy).
  • 0

PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI

6.gif15.5.-Den kuřete vindaloo

6.gif25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook

Banner_468.gif

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!

#267 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 12:25

dík za vysvětlení weri líp bych to nenapsal :-)
jen dodatek: všechna data až na pár co se zadává ručně závisí na tom jak čerstvá data máte v DB takže ideální je použít buď Autostat nebo Combine a nastavit si co všechno se má aktualizovat předtím než si pustíte samostatné generování odznáčků...

Osobně používám Combine. Někdy sem hodím dávku až to budu mít doladěné která všechny nutné věci předžvejkne než se pustí vlastní BG...
  • 0

#268 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 13:31

Předně bych chtěl poděkovat za odznáčky a veškerou tvou práci s nimi. Díky.

DrakMrak napsal/a:
jo máš problém v DB...
Vysočina a Kraj Vysočina.... doporučuju celej TAG krajů smazat a znovu vyrobit a budeš to mít v rychtiku kraj "Vysočina" se přejmenoval na "Kraj Vysočina" a asi máš u některých keší jedno a u druhých něco jiného a když koukneš do výpisu máš je tam oba takže opravdu 14 krajů !!! Oprav si DB
:D

Trochu problém zjistit, kde je špatný tag, když ve sloupcích se zobrazí vždy Vysočina. Stejně tak v hodnotách tagu. Podařilo se mi pomocí filtru a zadání "V území: Vysočina" najít nalezené kešky. Všechny špatné byly již archivované. Smazání tagu a znovu rozdělení pomocí CZ kraje a okresy nikam nevedlo. Stále špatně. Jediné co fungovalo je stáhnout pomocí dotazu na Geocaching Live plný listing nebo smazání z databáze a naimportování archivovaných + znovu rozdělení do krajů. Smazáním ale dojde ke ztrátě dat - známka, cwg z kešky, ... => špatné řešení.
No popral jsem se s tím. Jen zůstal otazníček.

DrakMrak napsal/a:
otazníček znamená, že tam máš nějakou keš bez určení kraje... ale nemrší to výsledky funguje to tak, že pokud máš jen keš s otazníkem tak se počítá za jeden kraj ale pokud už existujou konkrétní kraje otazník se ignoruje.... B)

Tak to už nevím jak rozumě odstranit. U všech nalezených keší v ČR mám hodnotu CZ kraj. Nálezy na slovensku mají tag SK kraj. Kde se tedy otazník bere?
Smazat všechny nálezy si dovolit nemůžu - nechci přijít o data. GC Live dovolí jen 3 kešky za den (nemám zatím PM).
Je nějaké jiné proveditelné řešení? Díky.
  • 0

#269 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 14:12

Opravdu mas vsude nejaky kraj? Nemuze byt problem v tom, ze nektere kese nemaji zadny kraj/okres. Polygony jsou jen priblizne a muze se stat, ze nektere kese se o nich nevejdou. Tagy jdou opravit i rucne, pokud jich neni mnoho. Nemusis mazat celou kategorii, ale jen vybrat kese, kterym chces tag nastavit a udelat to rucne (vsechny stejne najednou smazat a najednu jim priradit spravnou hodnotu).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#270 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 14:36

1) Tak jsem do filtru zadal:
Hlavní - Stav bodu: Nalezená
Polygon - Vybrané: CZ kraje\Vysočina
<Načíst>
Načetlo mi 140 keší = správně.
2) Pak jsem do filtru zadal:
Hlavní - Stav bodu: Nalezená
Hlavní - V území: Kraj Vysocina
Polygon - Vybrané: CZ kraje\Vysočina
<Odečíst>
Zůstalo 11 keší. Všechny archivované! Všechny mají tag CZ kraj - Vysočina. Tyto kešky předtím měli V území: Vysočina.
Tak já už vážně nevím, v jakém území je 11 keší, které měly špatně území Vysočina a které jsem pracně opravil?
Dá se někde zjistit skutečná zapsaná hodnota? Jak je možné, že vše má CZ kraj Vysočina ale filtry a BadgeGen II vidí různé hodnoty?

EDIT:
K 11 kešekám "bez území" jsem přidal ještě jednu z Vysočiny a exportoval (GPX v2). Otevřel soubor a zjistil rozdíl mezi 11/1 keškami:
11x <groundspeak:state></groundspeak:state>
1x <groundspeak:state>Kraj Vysocina</groundspeak:state>
Přepsal jsem chybné hodnoty, uložil a importoval. A vše je již v pořádku.
=> atribut CZ kraj nepřiřazuje ani neupravuje hodnotu <groundspeak:state>.
  • 0

#271 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 17:51

tyjooo to byla alchymie :-) no s tím Krajem Vysočina nám pěkně zavařili ale tak snad se to do budoucnosti srovná....
  • 0

#272 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:05

L@Troj napsal/a:
atribut CZ kraj nepřiřazuje ani neupravuje hodnotu <groundspeak:state>.

Ale to je spravne. CZ kraj ma hodnotu podle jmena souboru s polynomem, do ktereho keska patri. A neni nejmensi duvod, proc by mel upravovat hodnotu <groundspeak:state>.
  • 0

GeoGet:

#273 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:27

gord napsal/a:
Ale to je spravne. CZ kraj ma hodnotu podle jmena souboru s polynomem, do ktereho keska patri. A neni nejmensi duvod, proc by mel upravovat hodnotu <groundspeak:state>.

Přoč tady tedy stále všichni radí opravit tagy, když to spolu vůbec nesouvisí a data se čtou z jiné hodnoty ( <groundspeak:state> ) ? Nebo jsem to jen já špatně pochopil?

DrakMrak napsal/a:
jo máš problém v DB...
Vysočina a Kraj Vysočina.... doporučuju celej TAG krajů smazat a znovu vyrobit a budeš to mít v rychtiku kraj "Vysočina" se přejmenoval na "Kraj Vysočina" a asi máš u některých keší jedno a u druhých něco jiného a když koukneš do výpisu máš je tam oba takže opravdu 14 krajů !!! Oprav si DB
:D

DrakMrak napsal/a:
někde tady byl postup jak to vyluxovat ale nevím podle mě by mělo stačit zrušit ten TAG kraj a zase znovu všechny keše rozdělit a mělo by se to celý srovnat :-) ale tos asi udělal tak nevím.... mě to pomohlo sjednotil sem vysočiny do jedný B)

gord napsal/a:
Opravdu mas vsude nejaky kraj? Nemuze byt problem v tom, ze nektere kese nemaji zadny kraj/okres. Polygony jsou jen priblizne a muze se stat, ze nektere kese se o nich nevejdou.

Tagy jdou opravit i rucne, pokud jich neni mnoho. Nemusis mazat celou kategorii, ale jen vybrat kese, kterym chces tag nastavit a udelat to rucne (vsechny stejne najednou smazat a najednu jim priradit spravnou hodnotu).

To, že je třeba opravit hodnotu <groundspeak:state> nepsal nikdo, ani neporadil kde ji hledat a přepsat.
Já ani nepsal, že je to špatně. Jen, že oprava atributů CZ kraj problém nevyřeší a popsal způsob jak já to opravil. ;) Nemyslím, že budu jediný, kdo to nebude mít v pořádku a bude si chtít opravit. :|
Je-li tedy jednoduší řešení sem s ním. :)
  • 0

#274 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:35

No já když jsem si kraj Vysočina opravoval dělal jsem to tak jak jsem napsal a zabralo to bezezbytku a perfektně... B) viz výše...
  • 0

#275 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:36

Opraveni TAGu je pro mapy a GgStat. Ze se v BGII pouziva neco jineho je pro me novinka, nikdy jsem to nezkoumal a DrakMrak nam to taktne zamlcel. :-)
  • 0

GeoGet:

#276 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:41

nic takového používá se standardní TAG nic jiného nepoužívám :-D
  • 0

#277 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:49

Hm, to je ale nejak v rozporu s L@Trojovym zjistenim. Mam mezi kraji take nejaky otaznicek, tak se na to schvalne zitra kouknu - zatim jsem se tim nevzrusoval (domnival jsem se, ze to delaji kese, ktere se nevejdou do polygonu z duvodu jejich nepresnosti).
  • 0

GeoGet:

#278 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:52

já na to taky mrknu abych netvrdil bludy.... B)
  • 0

#279 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 19:56

A pak se taky oba mrknete na ticket #386. ;) (ostatni, kteri patrne netusite, o cem to mluvim, tento prispevek klidne ignorujte...)
  • 0

#280 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 20:00

ok
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama