Přejít na obsah

Fotka

BadgeGen II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1123 odpovědí na toto téma

#281 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 20:39

No tak sem si to projel a je to trochu problémos....

SQL dotaz je pro všechny země (odznáčky s vlajkami) udělán jednotně a opravdu bere data z tabulky "geocache" a položky "state" to znamená, že bere to co je nastaveno od Groundspeaku nikoliv to co se dává do českých tagů "CZ kraj" to by se muselo dělat zcela jináč.... = musel bych mít pro česko, slovensko popř jiné extra dotaz.... takže pokud se updatnou nalezené keše z groundspeaku a mají správné zařazení do krajů bude vše fungovat ok pokud tam bude nějaká keš co zařazení nemá (některé archivované) pak tam bude ten otazník a nic s ním nenadělám ....

takže se omlouvám za mystifikaci
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#282 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 21:13

Takže by problém měla vyřešit aktualizace DB včetně archiválií.. Nebo jen problémových keší..
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#283 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 21:19

no třeba archivované keše už asi nikdo nezmění takže tam asi nepomůže ani svěcená voda :-)
aspoň zatím... uvidíme beru si to jako bug... zatím ještě nevím jak to řešit
tím že to beru z groundspeakových dat ... musel bys obnovit keše z groundspeaku ale ani to nemusí spravit vše... ale možná se najde řešení uvidíme....

Vysočina nám trochu zavařila :-)
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#284 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 21:56

DrakMrak napsal/a:
no třeba archivované keše už asi nikdo nezmění takže tam asi nepomůže ani svěcená voda :-)

Teda pardon že se vám do toho pletu, ale i u archivovaných keší přece v GeoGetu funguje pravé tlačítko -> Změnit bod a tam si nastavit do "Území státu" co je potřeba...
No a jelikož v PQ archivované keše nejsou, tak tam ten opravený údaj i zůstane.
  • 0

#285 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2011 - 22:12

polnjumen napsal/a:

DrakMrak napsal/a:

Teda pardon že se vám do toho pletu, ale i u archivovaných keší přece v GeoGetu funguje pravé tlačítko -> Změnit bod a tam si nastavit do "Území státu" co je potřeba...

jo v geogetu ano :-) ikdyž nikdy sem se v tom nerejpal...
otázka je kolik lidí si v tom dokáže udělat pořádek...
nemám rád nesystémová řešení ale možnost to je to přiznávám...
B)
  • 0

#286 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 8:10

Tak tim se vysvetluje, proc tam nemam hackovana jmena kraju, ... Na to se da udelat jednoduchy SQL, ktery to zmeni vsude najednou. A muze to byt soucasti instalace GG, pripadne nejakych opravnych databazovych procedur. Ja vsak vidim problem v te nejednotnosti. Opravdu nam vznika docela slusny zmatek. Nejen ze mame ruzna jmena, ale mame i ruznou cestinu (state je cesky, tagy česky). TAGy uz se jednou menily (na hackovane), tak je budeme menit zpet? Nebo budeme menit udaje GC.com na hackovane? Pokud by bylo jasne, ze BGII bude pouzivat state, lze to povazovat za vlastnost a v pohode se s tim smirim - GgStat take na neco pouziva TAGY (mapy) a na neco state. Tady vzniklo nedorozumeni proto, ze BGI pouzival TAG a tak jsme vsichni mysleli, ze tomu tak je i v BGII. Pokud by ses rozhodl pouzivat TAG, tak v adresari Divideru jsou INI soubory a z nich by stacilo vzit jmeno toho TAGu. Pripadne pouzit state tam, kde neni TAG. Ale je to o dost komplikovanejsi. Nicmene ted vime, kde je zdroj, kde je pripadny zakopany pes a tedy vim i jak to resit.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#287 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 8:36

jen tě vyvedu z omylu BGI to dělal úplně stejně jako BGII problém se objevil až v okamžiku kdy se změnila Vysočina na Kraj Vysočina a začal chaos v DB ;) asi tak ale přemejšlím, že to nějak obejdu ještě úplně nnevím ale rodí se mi něco v palici :)
  • 0

#288 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 10:51

Hmm, ale kdyz koukam na ten SQL, tak mi to tak nepripada - no nevadi. V ramci informovanosti by asi nebylo na skodu, kdybys u popisu odznacku uvedl zdroje dat. V danou chvili pouziva tedy tento odznak hodnotu gc.state a odznacek The CZ District Cacher pouziva urcite TAG.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#289 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 10:58

ano je to tak odznaky s vlajkami používají všechny hodnotu gc.state je to dáno tím že je jednotný SQL dotaz pro všechny odznaky a bylo to tak i v BG I odkud je dotaz převzatý... opravdu to tak bylo a do okamžiku přejmenování Vysočiny na Kraj Vysočina to nepůsobilo potíže...

CZ District používá TAG 'CZ okres'

ale už vymejšlím jak udělat odbočku pro kraje které mají uděláby polygony, že by se to prohnalo jiným SQL dotazem a tím by se to vyřešilo.... ikdyž sjednotit gc.state pro Vysočinu by taky neškodilo ;-)
  • 0

#290 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 13:19

polnjumen napsal/a:

DrakMrak napsal/a:

K těm archivovaným - žádná změna není zapotřebí. V databázi GC.COm je to totiž uloženo inteligentně pomocí numerických kodů (viz soubor countryid.txt). Takže pokud má někdo zmat ve své lokální databázi, úplně stačí udělat update příslušných záznamů - rychle a jednoduše funkcí GClive, stačí o keši stáhnout jen základní údaje, na to není zapotřebí být PM !
Jediný problém vidím v pseudo-pq obsahujícím archivované keše. Tam by se měla provést oprava centrálně.
  • 0

#291 Basin

Basin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:11

The CZ District Cacher: nefunguje mi, tag mám a je i vyplněný, přesto v profilu není. Co s tím mám dělat. A nezobrazuje se mi ani v těch zašedděnejch, co jsem pochopil, že jsou available.
  • 0

#292 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:23

Basin napsal/a:
The CZ District Cacher:

nefunguje mi, tag mám a je i vyplněný, přesto v profilu není. Co s tím mám dělat. A nezobrazuje se mi ani v těch zašedděnejch, co jsem pochopil, že jsou available.

Ty máš verzi BadgeGen jen 3.0.4

Odznáček „The CZ District Cacher“ - Okresy byl přidán od verze 4.0.5 - beta (2011/11/30)

Oprav si ještě odkaz na profil (geocaching.com) máš tam chybu ( http://www.geocaching.cz/forum/ - umázni).
  • 0

#293 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4091 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:36

nedá se někde nastavit výstupní kodování souboru HTML? Ostatní mám v UTF a odznaky mají některé neASCII znaky jaksi "?"
  • 0

#294 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:39

zatím nedá ale nemám tam háčky a čárky nikde tak by to mělo bejt jedno... je to vpodstatě podle mě jedno kde máš co špatně ??? B)
  • 0

#295 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:44

DrakMrak napsal/a:
zatím nedá ale nemám tam háčky a čárky nikde tak by to mělo bejt jedno...
je to vpodstatě podle mě jedno
kde máš co špatně ???
B)

Bublinu u "The CZ District Cacher" (seznam okresů)
  • 0

#296 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:48

vlastní okresy.... tam by mohl bejt problém... zamyslím se nad tím to se generuje z DB a je možný, že se to generuje blbě.... předpokládám jména okresů ??
  • 0

#297 polnjumen

polnjumen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:54

Přesně tak a navíc taky přehlásky v "The Germany Cacher". U sebe v profilu už to mám překonvertěné do utf-8, takže tam je to vidět správně.
  • 0

#298 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 22:56

přehlásky to je stejný :-) to se generuje z DB to jest pokud to chceš do UTF bude s tím potíž... ok pokusím se to nějak umravnit dík za info tohle mi uniklo.... B)
  • 0

#299 Basin

Basin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2011 - 23:49

L@Troj napsal/a:

Oprav si ještě odkaz na profil (geocaching.com) máš tam chybu ( http://www.geocaching.cz/forum/ - umázni).

... díky moc. a to mám kde?? ten odkaz ??
  • 0

#300 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4091 příspěvků(y)

Publikováno 31 December 2011 - 0:04

polnjumen napsal/a:
Přesně tak a navíc taky přehlásky v "The Germany Cacher".
....

nejen Germany, taky Švédsko, Polsko,...atd. kraje a země u států.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama