ZDE je to správně a pro státtní je to od 10% výš

BadgeGen II
Publikováno 08 June 2014 - 21:30
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 08 June 2014 - 21:38
jj už jsem ho tam dole našel jako bez "stupínku" i tak moc děkuji za rychlé odpovědi a ujasnění :-))
Počet keší, kvalitu vašeho života nezlepší....
Publikováno 21 June 2014 - 12:01
Ahoj geokolegové, omlouvám se, pokud se jedná o duplicitní dotaz, avšak jsem asi slepý. Používám GeoGet teprve krátce a vlastně jedinou doposud vyzkoušenou funkcí je BadgeGen II. Pokud stáhnu své (Rewey) nálezy a dám vygenerovat odznáčky (HTML kód), všechno proběhne podle plánu. Pokud stáhnu nálezy geoslečny (dvorama2) do druhé databáze a dám vygenerovat odznáčky (HTML kód), objeví se chyba (viz obrázek). Zkoušel jsem vygenerovat odznáčky pro geoslečnu na více PC a všude se objevil stejný problém, se kterým si nevím rady. Děkuji za pomoc!
Dodatek: Přidávám jako soubor, obrázek z GDrive nemám povoleno vkládat.
Publikováno 21 June 2014 - 12:09
No chyba bude zřejmě v DB je tam někde NULL kde nemá být ale z toho obrázku těžko říct kde... možná poodtáhnout ten box abych viděl co se píše v tom okně pod tím
jinak malá informace: celé to teď přepracovávám a celý BadgeGen přesouvám do pluginu Stator = opouštím zcela údržbu starého pluginu BadgeGen II (samozřejmě pokud budu schopen chybu identifikovat opravím ji)
takže doporučuji přejít na plugin STATOR
1) jednodušší tvorba statistik
2) BadgeGen a Series plugin budou v dohledné době implementovány... nevím co je ve stávající verzi ale v mojí pracovní už to vše uspokojivě pracuje
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 21 June 2014 - 12:21
Posílám poodhalený spodek... Ano, dočetl jsem se, že zrovna makáš na pro mne prozatím "nějakém" Statoru a těším se na něj, neboť při prvním pohledu vypadá moc pěkně. Pouze jsem chtěl udělat geoslečně radost, neboť naposledy měla aktualizovány odznáčky hodně dávno a je z toho taková smutná.
Vlastně se teď dívám, že v tom spodním okně se vůbec nic nepíše - nemám jako "informatik" rád záludné chyby, které se vyskytují pouze u minima případů.
Publikováno 21 June 2014 - 12:38
no pro mě to vypovídající hodnotu má je to při načítání dat z DB...
doporučuju udělat toto: nad databází slečny
Menu: Pluginy/Oprava Databáze/
a projet položky: Kontrola integrity databáze, Oprava vadných logů, Odstranit vadné waypointy... a skonči tím Vacuum
a pak zkuš znovu pustit BadgeGen II
podle toho obrázku to padá při natahování dat z DB na nějaké vadné položce která je NULL
Publikováno 21 June 2014 - 13:02
Bohužel ani v jednom případě mi žádná z voleb v "Oprava Databáze" nevyhodila chybu a BadgeGen II skončil opět stejným způsobem.
Publikováno 21 June 2014 - 13:17
Přemejšlím jak poradit...
chyba bude někde v DB...
a co zkusit udělat novou databázi čistou a přes menu: Databáze / IMPORT / Stáhnout vaše nálezy
znovu natáhnout data do čisté DB
a pak to zkusit
Publikováno 21 June 2014 - 13:39
Nakonec asi budu muset počkat na ten zmiňovaný Stator. Nápady a rady skvělé (palec nahoru), avšak bohužel si to s mojí geoslečnou nerozumí. Jak jsem psal výše, zkoušel jsem již na více (dvou) PC a navíc na několika úplně čistých databázích. Osobně (neznalec problému) jsem uvažoval, jestli to nemůže být třeba nějakou špatnou keškou s divným formátováním, ale geoslečna kromě snad 2-3 má všechny kešky stejné se mnou... Suma sumárum, nástroj nemá dvorama2 rád!
Přesto, díky moc za snahu!
Publikováno 21 June 2014 - 13:42
nooo bylo by fajn zjistit kde je problém: ještě je možnost, že mi pošleš DB na drakmrak(at)gmail.com a já se mrknu ale to až večer...
Publikováno 21 June 2014 - 13:51
Kam se databáze ukládají? Nemůžu najít, jakým způsobem zaslat.
Publikováno 21 June 2014 - 13:55
Na spodní liště GeoGetu uprostřed když dvojklikneš na adresář tak se ti otevře adresář s daty a tam si najdeš soubor se stejným jménem co máš vybranou databázi a koncovkou DB3 to je ono
jméno bez čísel (s čísly jsou zálohy)
Publikováno 21 June 2014 - 13:58
OK, odesláno. Jsem zvědavý, jestli se stane známý scénář a v tvém případě půjde generování bez chyby.
Publikováno 21 June 2014 - 20:33
Další rozprava s kolegou DrakMrak probíhala přes email, závěrečnou odpověď si dovolím zkopírovat, může se některým hodit v případě, že vytvářejí statistiky pro více kačerů na jednom PC...
Vyřešeno!!! Chyba se nacházela v nenastavení správného uživatelského jména v nastavení... Chybně jsem si myslel, že když jsem v "Geocaching Live" přihlášený na geoslečnu (dvorama2), což jsem byl, jak jsem psal dříve, tak jsem brán za dvorama2. Bohužel GeoGet musí mít nastavenu hodnotu dvorama2 i do kolonky uživatelské jméno, jinak sice stáhne správné kešky, avšak bez příznaku "Nalezeno". Ufff... Díky moc za pomoc a strávený čas!
Publikováno 22 June 2014 - 9:18
Ona je to otazka, zda by bylo vhodne, aby nastaveni uzivatele bylo prevzato. V drtive vetsine pripadu je to sice totez, ale na druhou stranu je to precijen jina informace. Je to pro komunikaci a GG komunikace nepatri do spravy dat. Proto (nejen) je i nastaveni pro GJ, ackoli je to opet stejna hodnota.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 June 2014 - 17:53
Rewey jinak pokud budes sve slecne delat statistiky i v budoucnu, tak se zkus podivat na tohle http://geoget.ararat..._vice_uzivatelu
svym zpusobem to vyresi neustale prepisovani hodnot a jedine co budes menit je prihlaseni na gc live
Tento příspěvek byl upraven od Mudlodcera: 22 June 2014 - 17:53
Publikováno 22 June 2014 - 20:29
Jeste to podle nej rozchodit :-)
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 June 2014 - 20:56
Gorde chodi to me a to jsem IT antitalent a jeste to mam nastavene trochu jinak nez jak to je v navodu takze to rozchodi i kdokoli dalsi
Publikováno 22 June 2014 - 21:02
My vime...
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů