Přejít na obsah

Fotka

BadgeGen II

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1123 odpovědí na toto téma

#941 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2014 - 21:30

ZDE je to správně a pro státtní je to od 10% výš

• 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#942 jakouback

jakouback

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 251 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2014 - 21:38

jj už jsem ho tam dole našel jako bez "stupínku" i tak moc děkuji za rychlé odpovědi a ujasnění :-))

• 0

logo_spojenci.png

Počet keší, kvalitu vašeho života nezlepší....

#943 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 12:01

Ahoj geokolegové, omlouvám se, pokud se jedná o duplicitní dotaz, avšak jsem asi slepý.  :)  Používám GeoGet teprve krátce a vlastně jedinou doposud vyzkoušenou funkcí je BadgeGen II. Pokud stáhnu své (Rewey) nálezy a dám vygenerovat odznáčky (HTML kód), všechno proběhne podle plánu. Pokud stáhnu nálezy geoslečny (dvorama2) do druhé databáze a dám vygenerovat odznáčky (HTML kód), objeví se chyba (viz obrázek). Zkoušel jsem vygenerovat odznáčky pro geoslečnu na více PC a všude se objevil stejný problém, se kterým si nevím rady. Děkuji za pomoc!  :(

Dodatek: Přidávám jako soubor, obrázek z GDrive nemám povoleno vkládat. error.png

• 0

#944 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 12:09

No chyba bude zřejmě v DB je tam někde NULL kde nemá být ale z toho obrázku těžko říct kde... možná poodtáhnout ten box abych viděl co se píše v tom okně pod tím :)

jinak malá informace: celé to teď přepracovávám a celý BadgeGen přesouvám do pluginu Stator = opouštím zcela údržbu starého pluginu BadgeGen II (samozřejmě pokud budu schopen chybu identifikovat opravím ji)

takže doporučuji přejít na plugin STATOR

1) jednodušší tvorba statistik

2) BadgeGen a Series plugin budou v dohledné době implementovány... nevím co je ve stávající verzi ale v mojí pracovní už to vše uspokojivě pracuje

• 1

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#945 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 12:21

Posílám poodhalený spodek...  :) Ano, dočetl jsem se, že zrovna makáš na pro mne prozatím "nějakém" Statoru a těším se na něj, neboť při prvním pohledu vypadá moc pěkně. Pouze jsem chtěl udělat geoslečně radost, neboť naposledy měla aktualizovány odznáčky hodně dávno a je z toho taková smutná.  :( Vlastně se teď dívám, že v tom spodním okně se vůbec nic nepíše - nemám jako "informatik" rád záludné chyby, které se vyskytují pouze u minima případů. error2.png

• 0

#946 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 12:38

no pro mě to vypovídající hodnotu má :) je to při načítání dat z DB...

doporučuju udělat toto: nad databází slečny

Menu: Pluginy/Oprava Databáze/

a projet položky: Kontrola integrity databáze, Oprava vadných logů, Odstranit vadné waypointy... a skonči tím Vacuum

a pak zkuš znovu pustit BadgeGen II

podle toho obrázku to padá při natahování dat z DB na nějaké vadné položce která je NULL

• 1

#947 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:02

Bohužel ani v jednom případě mi žádná z voleb v "Oprava Databáze" nevyhodila chybu a BadgeGen II skončil opět stejným způsobem.  :(

• 0

#948 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:17

Přemejšlím jak poradit...

chyba bude někde v DB...

a co zkusit udělat novou databázi čistou a přes menu: Databáze / IMPORT / Stáhnout vaše nálezy

znovu natáhnout data do čisté DB

a pak to zkusit

• 1

#949 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:39

Nakonec asi budu muset počkat na ten zmiňovaný Stator.  :) Nápady a rady skvělé (palec nahoru), avšak bohužel si to s mojí geoslečnou nerozumí. Jak jsem psal výše, zkoušel jsem již na více (dvou) PC a navíc na několika úplně čistých databázích. Osobně (neznalec problému) jsem uvažoval, jestli to nemůže být třeba nějakou špatnou keškou s divným formátováním, ale geoslečna kromě snad 2-3 má všechny kešky stejné se mnou... Suma sumárum, nástroj nemá dvorama2 rád!  :D Přesto, díky moc za snahu!

• 0

#950 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:42

nooo bylo by fajn zjistit kde je problém: ještě je možnost, že mi pošleš DB na drakmrak(at)gmail.com a já se mrknu ale to až večer...

• 0

#951 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:51

Kam se databáze ukládají? Nemůžu najít, jakým způsobem zaslat.

• 0

#952 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:55

Na spodní liště GeoGetu uprostřed když dvojklikneš na adresář tak se ti otevře adresář s daty a tam si najdeš soubor se stejným jménem co máš vybranou databázi a koncovkou DB3 to je ono

jméno bez čísel (s čísly jsou zálohy)

• 0

#953 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 13:58

OK, odesláno.  ;) Jsem zvědavý, jestli se stane známý scénář a v tvém případě půjde generování bez chyby.  :)

• 0

#954 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2014 - 20:33

Další rozprava s kolegou DrakMrak probíhala přes email, závěrečnou odpověď si dovolím zkopírovat, může se některým hodit v případě, že vytvářejí statistiky pro více kačerů na jednom PC...  :)

Vyřešeno!!! Chyba se nacházela v nenastavení správného uživatelského jména v nastavení... Chybně jsem si myslel, že když jsem v "Geocaching Live" přihlášený na geoslečnu (dvorama2), což jsem byl, jak jsem psal dříve, tak jsem brán za dvorama2. Bohužel GeoGet musí mít nastavenu hodnotu dvorama2 i do kolonky uživatelské jméno, jinak sice stáhne správné kešky, avšak bez příznaku "Nalezeno". Ufff... Díky moc za pomoc a strávený čas! 

• 0

#955 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 9:18

Ona je to otazka, zda by bylo vhodne, aby nastaveni uzivatele bylo prevzato. V drtive vetsine pripadu je to sice totez, ale na druhou stranu je to precijen jina informace. Je to pro komunikaci a GG komunikace nepatri do spravy dat. Proto (nejen) je i nastaveni pro GJ, ackoli je to opet stejna hodnota.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#956 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 17:53

Rewey jinak pokud budes sve slecne delat statistiky i v budoucnu, tak se zkus podivat na tohle http://geoget.ararat..._vice_uzivatelu

svym zpusobem to vyresi neustale prepisovani hodnot a jedine co budes menit je prihlaseni na gc live

Tento příspěvek byl upraven od Mudlodcera: 22 červen 2014 - 17:53

• 2

#957 Rewey

Rewey

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:21

Díky, pěkný návod!  :)

• 0

#958 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:29

Jeste to podle nej rozchodit :-)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#959 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 386 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:56

Gorde chodi to me a to jsem IT antitalent a jeste to mam nastavene trochu jinak nez jak to je v navodu takze to rozchodi i kdokoli dalsi :D

• 0

#960 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 21:02

My vime... :D

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama