Jo jasné, já bych také na internet ty nálezy nemusel psát, když mi nejde o body, ale nevím jak jinak vyselektovat nalezené kešky, člověk časem zapomíná a neví, jestli u té kešky už byl nebo ne. Jinak psát romány do papírových logbooku u mikrokešek ani moc dobře nejde, stěží se tam vejde datum a čas s NICKem a když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.Petman02 napsal/a:
Jinak znám řadu lidí, co kešuji, zalogují se do logbooku, ale na netu mají jen pár nálezů a nebo vůbec žádný.

PQ GPX všech PM keší v ČR
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:35
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:41
Někam kde se nedrží moc voda, ideálně do výše očí dospělého člověka. Konkrétně v přírodě se dá najít jistě dost takových míst.martinracek26 napsal/a:
A kam by si v přírodě ty krabky chtěl schovávat?
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:42
a podle týhle logiky mohu vyřknout i takovýto výrok:shaman3 napsal/a:
...když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.
"Když si lovec nechce koupit PM tak nestojí o lovení PM keší." To je zase diskuse o h...ě tohleto.
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:43
shaman3 napsal/a:
...když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.
Já do logbooku píšu jen datum a čas a přidávám razítko. Pokud jsem do keše něco dal nebo vyměnil, tak to píšu taky. Rozepisuju se až na netu, tam zase nepíšu vložení CWGčka.
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:55
No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí. Vždyť jsem za celou dobu zalogoval pouze dvě PM keše a souřadnice jedné z nich jsem získal ještě v době kdy to nebyla PM keš. Neočekávám, že bych tento rok zalogoval více než 5 dalších PM keší. Ty co jsou nejblíže mého okruhu jízdy na kole už mám v mobilu, chtěl jsem jenom vědět, jaká je ochota zdejších PM se o to PQ GPX PM keší podělit.poohDA napsal/a:
a podle týhle logiky mohu vyřknout i takovýto výrok:shaman3 napsal/a:
"Když si lovec nechce koupit PM tak nestojí o lovení PM keší." To je zase diskuse o h...ě tohleto.
Publikováno 16 červenec 2012 - 9:59
tak mi řekni kde třeba někde v horách takové místo najdešshaman3 napsal/a:
Někam kde se nedrží moc voda, ideálně do výše očí dospělého člověka. Konkrétně v přírodě se dá najít jistě dost takových míst.martinracek26 napsal/a:
A kam by si v přírodě ty krabky chtěl schovávat?
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:17

Nebo se dá takové místo pro kešku vyrobit a někam vhodně umístit. Třeba krmítko s tajnou schránkou ve střeše nebo v dvojitém dně.

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:19
shaman3 napsal/a:
No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí...
Já mám PM jen kvůli možnostem vytvářet si PQ a vidět PM keše. Nastavení notifikací mi nějak nefunguje, přijde mail, ale nepřijde SMS, takže tuhle funkci nepoužívám. A na statistiky nepotřebuju PM.
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:21
Jenže tohle se nedá udělat vždy a všude.shaman3 napsal/a:
Možností je spousta. Třeba pod skalním převisem v nějaké díře ve skále?
Nebo se dá takové místo pro kešku vyrobit a někam vhodně umístit. Třeba krmítko s tajnou schránkou ve střeše nebo v dvojitém dně.
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:22
No mě se to zdá za tu cenu drahé. A ani stejně v okolí moc PM keší nemám. Normální keše v okolí stahuji do Geogetu přes Geojarry a tu databázi z geogetu naimportuji do Locusu. Jenom databázi PM keší nemám jak dostat, když ji nikdo neposkytne a platit za ni nechci.Smrk napsal/a:
shaman3 napsal/a:
No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí...
Já mám PM jen kvůli možnostem vytvářet si PQ a vidět PM keše. Nastavení notifikací mi nějak nefunguje, přijde mail, ale nepřijde SMS, takže tuhle funkci nepoužívám. A na statistiky nepotřebuju PM.
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:30
L.a.u napsal/a:
Já nevím, jak ostatním, ale mně se ani výslovně děkovat nemusí. Už z vlastního logu je znát, jestli se líbilo (a potom mám radost) nebo ne. Jestli někdo napíše, že se mu tam nelíbilo a pak poděkuje za keš, tak z toho ani nemám radost. Připadá mi to neupřímné, vynucené. To ať se raději neděkuje.
To je ale hloupost, brát to takhle.
Existuje spousta formalizovaných chování, které se prostě dělají a když je neděláš, tak je to divné, nebo až neslušné.
Kromě používání slov prosím a děkuji je také zaužívané pozdravit. To také považuješ za zbytečné ?
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:31
Nejdřív zkus nějakou takovou skvělou keš udělat a pak tu o tom můžeme debatovat.shaman3 napsal/a:
To byly jen příklady, všude se dá něco vymyslet, aby tam nepršelo a netekla tam voda, popř. když už na to prší, tak aby měla voda kudy odtéct a krabice se průvanem brzo vysušila.
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:32
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek
Kešky výletovky
Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:36
A víš že jsem tu odpověď čekal? Ale třeba také časem nějakou kešku založím.martinracek26 napsal/a:
Nejdřív zkus nějakou takovou skvělou keš udělat a pak tu o tom můžeme debatovat.

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:39
Ono se to moc hezky říká, ale až ve chvíli kdy budeš nějakou kešku zakládat tak zjistíš, že ne vždycky to jde tak jak by sis představoval.shaman3 napsal/a:
A víš že jsem tu odpověď čekal? Ale třeba také časem nějakou kešku založím.martinracek26 napsal/a:
Nejdřív zkus nějakou takovou skvělou keš udělat a pak tu o tom můžeme debatovat.
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:40
Jo, já to tak také dělám, když to jde. Zdá se mi bohužel, že na to nemyslí owneři, že se snaží tu krabici schovat hlavně před lovcem a ne před deštěm, špínou, mokrem, mravenci, slimáky, ...prazskychytrak napsal/a:
no hele, mě třeba zůstává v paměti krabka kterou jsem našel uplně promočenou v nechutnym pytliku v dutině stromu:) řek sem si že tam udělám trochu pořádek, pytlik vyhodil, krabku očistil, vymyslel tam nenápadnou stříšku a teď pokukuju co na to říkají další nálezci:).
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:46
Ono je to taky o tom jak se owner stará a dělá udržbushaman3 napsal/a:
To je právě o tom, že není třeba zakládat kešky za každou cenu.
Jo, já to tak také dělám, když to jde. Zdá se mi bohužel, že na to nemyslí owneři, že se snaží tu krabici schovat hlavně před lovcem a ne před deštěm, špínou, mokrem, mravenci, slimáky, ...prazskychytrak napsal/a:
no hele, mě třeba zůstává v paměti krabka kterou jsem našel uplně promočenou v nechutnym pytliku v dutině stromu:) řek sem si že tam udělám trochu pořádek, pytlik vyhodil, krabku očistil, vymyslel tam nenápadnou stříšku a teď pokukuju co na to říkají další nálezci:).
Publikováno 16 červenec 2012 - 10:51

Publikováno 16 červenec 2012 - 11:20
Cena PM je k nákladům na výrobu keší, jejich udržbu, dále trošku aktivnější kešování a nějaké to příslušenství k lovu celkem zanedbatelná :-) A přiznejme si, člověk utratí víc za větší blbosti a ani mu to nepřijde.shaman3 napsal/a:
To byly jen příklady, všude se dá něco vymyslet, aby tam nepršelo a netekla tam voda, popř. když už na to prší, tak aby měla voda kudy odtéct a krabice se průvanem brzo vysušila.
No mě se to zdá za tu cenu drahé. A ani stejně v okolí moc PM keší nemám. Normální keše v okolí stahuji do Geogetu přes Geojarry a tu databázi z geogetu naimportuji do Locusu. Jenom databázi PM keší nemám jak dostat, když ji nikdo neposkytne a platit za ni nechci.Smrk napsal/a:
shaman3 napsal/a:
Publikováno 16 červenec 2012 - 11:23

0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů