Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#241 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:35

Petman02 napsal/a:
Jinak znám řadu lidí, co kešuji, zalogují se do logbooku, ale na netu mají jen pár nálezů a nebo vůbec žádný.

Jo jasné, já bych také na internet ty nálezy nemusel psát, když mi nejde o body, ale nevím jak jinak vyselektovat nalezené kešky, člověk časem zapomíná a neví, jestli u té kešky už byl nebo ne. Jinak psát romány do papírových logbooku u mikrokešek ani moc dobře nejde, stěží se tam vejde datum a čas s NICKem a když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.
  • 0

#242 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:41

martinracek26 napsal/a:
A kam by si v přírodě ty krabky chtěl schovávat?

Někam kde se nedrží moc voda, ideálně do výše očí dospělého člověka. Konkrétně v přírodě se dá najít jistě dost takových míst.
  • 0

#243 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:42

shaman3 napsal/a:
...když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.

a podle týhle logiky mohu vyřknout i takovýto výrok:
"Když si lovec nechce koupit PM tak nestojí o lovení PM keší." To je zase diskuse o h...ě tohleto.
  • 0

#244 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:43

shaman3 napsal/a:
...když nestojí owner o rozepsaný log u keše, tak o něj určitě nestojí ani na internetu.

Já do logbooku píšu jen datum a čas a přidávám razítko. Pokud jsem do keše něco dal nebo vyměnil, tak to píšu taky. Rozepisuju se až na netu, tam zase nepíšu vložení CWGčka.
  • 0

#245 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:55

poohDA napsal/a:

shaman3 napsal/a:

a podle týhle logiky mohu vyřknout i takovýto výrok:
"Když si lovec nechce koupit PM tak nestojí o lovení PM keší." To je zase diskuse o h...ě tohleto.

No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí. Vždyť jsem za celou dobu zalogoval pouze dvě PM keše a souřadnice jedné z nich jsem získal ještě v době kdy to nebyla PM keš. Neočekávám, že bych tento rok zalogoval více než 5 dalších PM keší. Ty co jsou nejblíže mého okruhu jízdy na kole už mám v mobilu, chtěl jsem jenom vědět, jaká je ochota zdejších PM se o to PQ GPX PM keší podělit.
  • 0

#246 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 9:59

shaman3 napsal/a:

martinracek26 napsal/a:
A kam by si v přírodě ty krabky chtěl schovávat?

Někam kde se nedrží moc voda, ideálně do výše očí dospělého člověka. Konkrétně v přírodě se dá najít jistě dost takových míst.

tak mi řekni kde třeba někde v horách takové místo najdeš
  • 0

#247 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:17

Možností je spousta. Třeba pod skalním převisem v nějaké díře ve skále?
Vložený obrázek

Nebo se dá takové místo pro kešku vyrobit a někam vhodně umístit. Třeba krmítko s tajnou schránkou ve střeše nebo v dvojitém dně.
Vložený obrázek
  • 0

#248 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:19

shaman3 napsal/a:
No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí...

Já mám PM jen kvůli možnostem vytvářet si PQ a vidět PM keše. Nastavení notifikací mi nějak nefunguje, přijde mail, ale nepřijde SMS, takže tuhle funkci nepoužívám. A na statistiky nepotřebuju PM.
  • 0

#249 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:21

shaman3 napsal/a:
Možností je spousta. Třeba pod skalním převisem v nějaké díře ve skále?
Nebo se dá takové místo pro kešku vyrobit a někam vhodně umístit. Třeba krmítko s tajnou schránkou ve střeše nebo v dvojitém dně.

Jenže tohle se nedá udělat vždy a všude.
  • 0

#250 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:22

To byly jen příklady, všude se dá něco vymyslet, aby tam nepršelo a netekla tam voda, popř. když už na to prší, tak aby měla voda kudy odtéct a krabice se průvanem brzo vysušila.

Smrk napsal/a:

shaman3 napsal/a:
No jde o to, že třeba lovec o všechny ty výhody PM nestojí, všechny tyhle notifikace a statistiky jsou mi prostě k ničemu a PQ GPX PM keší mi za 10 USD prostě nestojí...

Já mám PM jen kvůli možnostem vytvářet si PQ a vidět PM keše. Nastavení notifikací mi nějak nefunguje, přijde mail, ale nepřijde SMS, takže tuhle funkci nepoužívám. A na statistiky nepotřebuju PM.

No mě se to zdá za tu cenu drahé. A ani stejně v okolí moc PM keší nemám. Normální keše v okolí stahuji do Geogetu přes Geojarry a tu databázi z geogetu naimportuji do Locusu. Jenom databázi PM keší nemám jak dostat, když ji nikdo neposkytne a platit za ni nechci.
  • 0

#251 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:30

L.a.u napsal/a:
Já nevím, jak ostatním, ale mně se ani výslovně děkovat nemusí. Už z vlastního logu je znát, jestli se líbilo (a potom mám radost) nebo ne. Jestli někdo napíše, že se mu tam nelíbilo a pak poděkuje za keš, tak z toho ani nemám radost. Připadá mi to neupřímné, vynucené. To ať se raději neděkuje.

To je ale hloupost, brát to takhle.

Existuje spousta formalizovaných chování, které se prostě dělají a když je neděláš, tak je to divné, nebo až neslušné.

Kromě používání slov prosím a děkuji je také zaužívané pozdravit. To také považuješ za zbytečné ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#252 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:31

shaman3 napsal/a:
To byly jen příklady, všude se dá něco vymyslet, aby tam nepršelo a netekla tam voda, popř. když už na to prší, tak aby měla voda kudy odtéct a krabice se průvanem brzo vysušila.

Nejdřív zkus nějakou takovou skvělou keš udělat a pak tu o tom můžeme debatovat.
  • 0

#253 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:32

no hele, mě třeba zůstává v paměti krabka kterou jsem našel uplně promočenou v nechutnym pytliku v dutině stromu:) řek sem si že tam udělám trochu pořádek, pytlik vyhodil, krabku očistil, vymyslel tam nenápadnou stříšku a teď pokukuju co na to říkají další nálezci:).
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#254 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:36

martinracek26 napsal/a:
Nejdřív zkus nějakou takovou skvělou keš udělat a pak tu o tom můžeme debatovat.

A víš že jsem tu odpověď čekal? Ale třeba také časem nějakou kešku založím. ;)
  • 0

#255 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:39

shaman3 napsal/a:

martinracek26 napsal/a:

A víš že jsem tu odpověď čekal? Ale třeba také časem nějakou kešku založím. ;)

Ono se to moc hezky říká, ale až ve chvíli kdy budeš nějakou kešku zakládat tak zjistíš, že ne vždycky to jde tak jak by sis představoval.
  • 0

#256 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:40

To je právě o tom, že není třeba zakládat kešky za každou cenu.

prazskychytrak napsal/a:
no hele, mě třeba zůstává v paměti krabka kterou jsem našel uplně promočenou v nechutnym pytliku v dutině stromu:) řek sem si že tam udělám trochu pořádek, pytlik vyhodil, krabku očistil, vymyslel tam nenápadnou stříšku a teď pokukuju co na to říkají další nálezci:).

Jo, já to tak také dělám, když to jde. Zdá se mi bohužel, že na to nemyslí owneři, že se snaží tu krabici schovat hlavně před lovcem a ne před deštěm, špínou, mokrem, mravenci, slimáky, ...
  • 0

#257 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:46

shaman3 napsal/a:
To je právě o tom, že není třeba zakládat kešky za každou cenu.

prazskychytrak napsal/a:

Jo, já to tak také dělám, když to jde. Zdá se mi bohužel, že na to nemyslí owneři, že se snaží tu krabici schovat hlavně před lovcem a ne před deštěm, špínou, mokrem, mravenci, slimáky, ...

Ono je to taky o tom jak se owner stará a dělá udržbu
  • 0

#258 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 10:51

No, zas se ta diskuze dostala někom jinam, tak alespoň že už to je bez urážení a posmívání. :)
  • 0

#259 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 11:20

shaman3 napsal/a:

Smrk napsal/a:

shaman3 napsal/a:

No mě se to zdá za tu cenu drahé. A ani stejně v okolí moc PM keší nemám. Normální keše v okolí stahuji do Geogetu přes Geojarry a tu databázi z geogetu naimportuji do Locusu. Jenom databázi PM keší nemám jak dostat, když ji nikdo neposkytne a platit za ni nechci.

Cena PM je k nákladům na výrobu keší, jejich udržbu, dále trošku aktivnější kešování a nějaké to příslušenství k lovu celkem zanedbatelná :-) A přiznejme si, člověk utratí víc za větší blbosti a ani mu to nepřijde.
  • 0

#260 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 11:23

Nevím, keše nevyrábím, a z příslušenství k lovu používám asi jen propisku. :D
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů