Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#221 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 6:28

Popravdě řečeno ty další keše mě moc nenadchly. :( Opravdu mě nenuťte, abych děkoval všude, poctivě jsem se nad tím zamyslel a nejde to, je to proti mému přesvědčení, většina z nich si to opravdu nezaslouží, abych za ně děkoval, na druhou stranu si nezaslouží, abych na ně nadával jenom proto, že zrovna mě se to tam z nějakého důvodu nelíbí, proto volím většinou naprosto nekonfliktní logy s datem a časem nálezu.
  • 0

#222 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 7:04

vlne napsal/a:Pak tedy nechápu, proč na seznamu vidím mé dálniční kešky...

Jak jsem pomocí toho PQ GPX souboru (zaslaného od jednoho hodného PM kolegy) zjistil, jsou ty keše umístěny mimo dálnici na odpočívadlech a na tahle místa můžu přijet i na kole, dálnice tam není jedinou přístupovou cestou, odpočívadla jsou navíc pod dálnicí propojena podchodem. V brzké době ta místa také navštívím (na kole), koukal jsem ale, že nedávno byla jedna z těch keší mimo provoz, došlo tam k nějaké změně? To abych nehledal zbytečně na jiném místě. Nemám přístup k aktuálním změnám.

Popř. by se mohl i nějaký jiný hodný PM kolega kouknout na ty dvě kešky a zjistit mi, jestli na jedné z nich nedošlo v posledních dnech k nějaké změně (např. posunutí souřadnic nebo změna hintu). Myslím, že mimo provoz byla ta ve směru Praha > Hradec Králové.
D11 36 km Praha > Hradec Kralove (GC1TGR3)
D11 36 km Hradec Kralove > Praha (GC1VVY5)
  • 0

#223 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:08

Občas opravdu není za co děkovat, tak děkuju alespoň za bod.
  • 0

#224 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:12

No já to kvůli získání co největšího počtu bodů nedělám. Nějaké statistiky neřeším a nesleduji, o to mi nejde.
  • 0

#225 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1670 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:14

Taky občas neděkuju, za bod vesměs neděkuju vůbec, ale skoro vždycky si tam člověk najde za co alespoň to malé dík utrousí...ať už schovka, tak zajímavý listing, pěkné místo, s odlovem spojený zážitek atd atd
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#226 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:15

Většinou se ta pozitiva hledají těžce, člověk už je považuje tak nějak za samozřejmost a nachází spíše negativa.
  • 0

#227 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1670 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:29

jo, to bude rozdíl mezi optimistou a pesimistou:)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
prazskychytrak.cz

#228 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 8:43

prazskychytrak napsal/a:
Taky občas neděkuju, za bod vesměs neděkuju vůbec, ale skoro vždycky si tam člověk najde za co alespoň to malé dík utrousí...ať už schovka, tak zajímavý listing, pěkné místo, s odlovem spojený zážitek atd atd

Když jsem přijel do Liberce a zjistil, že je okeškovaná každá telefonní budka, psal jsem jen dík za keš. Mezi řádky si každý přečte, že to stojí za prd :-)
  • 0

#229 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:13

Hmmm, vlastně už i to přílišné děkování dospělo do stadia, že "dík za keš" je urážka. :o
  • 0

#230 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:14

shaman3 napsal/a:
Hmmm, vlastně už i to přílišné děkování dospělo do stadia, že "dík za keš" je urážka. :o

V tomhle smyslu jo :-)
  • 0

#231 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:17

Mělo by se tedy přestat povinně děkovat a začít děkovat pouze vyjímečně u těch kešek, které někoho něčím přímo nadchnou.
  • 0

#232 L.a.u

L.a.u

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 16 July 2012 - 9:18

Já nevím, jak ostatním, ale mně se ani výslovně děkovat nemusí. Už z vlastního logu je znát, jestli se líbilo (a potom mám radost) nebo ne. Jestli někdo napíše, že se mu tam nelíbilo a pak poděkuje za keš, tak z toho ani nemám radost. Připadá mi to neupřímné, vynucené. To ať se raději neděkuje.
  • 0

#233 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:19

No konečně je tu také názor s kterým mohu souhlasit.
  • 0

#234 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:19

shaman3 napsal/a:
Mělo by se tedy přestat povinně děkovat a začít děkovat pouze vyjímečně u těch kešek, které někoho něčím přímo nadchnou.

Spíš výjimečně neděkovat. Těch opravdu hnusných je hodně málo. A u těch zbytečných stačí to klasické dík za bod, protože je to díkzabodovka .-)
  • 0

#235 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:22

shaman3 napsal/a:

Pokud se mi keš nelíbí, není přeci problém napsat negativní log. Prostě, že tě tak keš - provedení, umístění nezaujalo nebo rovnou, že se ti nelíbí. Pokud nechceš psát vysloveně negativní log, ale aby každý pochopil, že se ti moc keš nelíbila, časté je Díky za bod.
To Díky za keš je tak poděkování za tuctovku, která neurazí, ale ani nenadchne. Teda když nechceš psát dlouhé logy.
  • 0

#236 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:27

No nevím no, opravdu hnusnou kešku jsem asi ještě neviděl, já vždycky sečtu všechna pozititiva a negativa a vyjde mi to skoro vždy jako normální keš, u které nemá cenu psát nic jiného než datum a čas nálezu. Podle mě owneři při ukládání keší moc nepřemýšlí o povětrnostních vlivech, většina keší je umístěna ve vlhkých a špinavých místech (pařezy, kořeny, kameny, ...) a já bych určitě neděkoval za to, že jsem si ušpinil ruce při otvírání krabice.
  • 0

#237 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1670 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:28

to já se klidně rozepíšu a klidně ownerovi napíšu že jsem od kešky našel akorát víčko od filmovky, ale že asi žádná škoda a třeba ho ztráta nakopne alespoň udělat hezkou krabku když už je listing jen o historii nějaké komunistické školy:D
  • 0

prazskychytrak.cz

#238 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:31

shaman3 napsal/a:
No nevím no, opravdu hnusnou kešku jsem asi ještě neviděl, já vždycky sečtu všechna pozititiva a negativa a vyjde mi to skoro vždy jako normální keš, u které nemá cenu psát nic jiného než datum a čas nálezu. Podle mě owneři při ukládání keší moc nepřemýšlí o povětrnostních vlivech, většina keší je umístěna ve vlhkých a špinavých místech (pařezy, kořeny, kameny, ...) a já bych určitě neděkoval za to, že jsem si ušpinil ruce při otvírání krabice.

A co teprve lézt do stok, brodit se bahnem a nebo lézt na stromy ....
Níkdo nikoho nenutí, aby ty krabičky hledal a špinil se :)
Jinak znám řadu lidí, co kešuji, zalogují se do logbooku, ale na netu mají jen pár nálezů a nebo vůbec žádný.
  • 0

#239 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:33

shaman3 napsal/a:

A kam by si v přírodě ty krabky chtěl schovávat?
  • 0

#240 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 9:34

shaman3 napsal/a:
...a já bych určitě neděkoval za to, že jsem si ušpinil ruce při otvírání krabice.

Nevadí, že se člověk ušpiní, není to salónní činnost, horší je, že se keše objevují na naprosto nezajímavých místech. Nebo je místo parádní, ale keš horší než tuctová. To pak napíšu do logu a často se mi stane, že zhrzený owner píše zpět, abych se na svět díval pozitivně a nehaněl cizí keše :-)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama