Přejít na obsah

Fotka

PQ GPX všech PM keší v ČR

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
596 odpovědí na toto téma

#261 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:26

shaman3 napsal/a:
To je právě o tom, že není třeba zakládat kešky za každou cenu.

prazskychytrak napsal/a:
no hele, mě třeba zůstává v paměti krabka kterou jsem našel uplně promočenou v nechutnym pytliku v dutině stromu:) řek sem si že tam udělám trochu pořádek, pytlik vyhodil, krabku očistil, vymyslel tam nenápadnou stříšku a teď pokukuju co na to říkají další nálezci:).

Jo, já to tak také dělám, když to jde. Zdá se mi bohužel, že na to nemyslí owneři, že se snaží tu krabici schovat hlavně před lovcem a ne před deštěm, špínou, mokrem, mravenci, slimáky, ...

No také často s délkou života keše ukryt počtem nálezů degraduje a dokonce ti ji kačeři různě upravují. Pak jdeš na kontrolu keše a zjistíš že není na místě (třeba v dutině), ale je pěkně zahrabaná v zemi před skrýší. Je to marný, je to marný. Někdy si říkám, proč vymýšlet super vymazlenou skrýš, když ti ji časem nedočkaví kačeři znehodnotí a nebo nevracejí keš tak jak a kam mají.
  • 0

#262 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:30

No ono je možné, že ti ji z té dutiny vyhodilo nějaké zvířátko, kterému tam překážela a kačer co ji nalezl, nevěděl, kde předtím byla. Zvlášť když owneři píšou do hintu úplné blbosti a hádanky a ne popis úkrytu. ;)
  • 0

#263 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:32

shaman3 napsal/a:
No ono je možné, že ti ji z té dutiny vyhodilo nějaké zvířátko, kterému tam překážela a kačer co ji nalezl, nevěděl, kde předtím byla. ;)

To bych to zvířátko co rozvalilo po 14ti dnech ukryt u mé první keše rád viděl :D
  • 0

#264 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:38

Dej foto. :D
  • 0

#265 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:42

chtěl bych vydět to zvížátko, co umí vylomit zámek. :-)
  • 0

#266 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:54

No já to psal v souvislosti s tou "dutinou" stromu, jak si stěžoval Petman02.
  • 0

#267 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 11:58

Jo, nebo jak zmizí keška z duté cihly, a zároveň to zvíře odnese i tu dutou cihlu, že po ní není 30 metrů od přístřešku, pod kterým byla, ani památky... To nebyla jediná krabička, co se ztratila. Pak se nemůžeš divit, že už místo lock&lock krabičky dávám na toto místo jen krabičky od léků nebo podobné levné náhražky... U své druhé kešky mám kešku v trubce a musí se vylovit háčkem na drátku jako na rybách... Jeden nástroj na lovení je přímo u keše, náhradní byly rozmístěné v okolí keše na popsaných místech... Když jsem dělal údržbu - dva dráty byly smotané, dva náhradní už se stačily ztratit... To taky udělalo zvíře? Ono by stačilo, kdyby lidi dávali vše přesně tak, jak bylo... Občas je na škodu, když přidávají i různé pytlíky, které tam vlastník kešky původně třeba vůbec neměl...
  • 0

#268 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 12:12

shaman3 napsal/a:
No já to psal v souvislosti s tou "dutinou" stromu, jak si stěžoval Petman02.

Já to bral všeobecně :)
Minulý tyden jsem dvakrát narazil na keš, kde bylo původní misto naprosto jasné, ale keš byla zahrabaná mimo skrýš v zemi.
  • 0

#269 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 12:15

Každopádně já vám tohle nedělám, do země nehrabu. :D
  • 0

#270 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 12:43

shaman3 napsal/a:
Každopádně já vám tohle nedělám, do země nehrabu. :D

Nikdo Tě taky neosočuje, jen jsme si tu povzdechli, že se bohužel často u keší stává to, že kačeři nedají vše tak, jak to bylo, když přišli. A potom to může vypadat, že autor ukryl keš špatně...

A to jsem zapomněl na poslední příklad, kdy jsem našel svou kešku zcela mimo zničený úkryt, ovšem neměl jsem nástroje, kterými bych úkryt opravil, tak jsem musel prozatím keš nechat tak, jak byla - dost na očích, než se ke kešce po táboře dostanu znovu...
  • 0

#271 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 17:22

Nojo no, jak už jsem psal, chce to do hintu psát návod na nalezení nebo popis uložení a ne hádanky prodlužující hledání.
  • 0

#272 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 17:57

shaman3 napsal/a:
Nojo no, jak už jsem psal, chce to do hintu psát návod na nalezení nebo popis uložení a ne hádanky prodlužující hledání.

Mě někdy přijde že ty by si byl nejraději aby ti tu krabku dal někdo přímo pod nos aby si ji nemusel vůbec hledat.
  • 0

#273 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 18:02

Když člověk vidí ty zlámané větve na stromech, rozkopané pařezy v okruhu 100 m, převrácené kameny, ..., to vše od hledajících kačerů, tak je mu to líto.
  • 0

#274 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 971 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 18:52

shaman3 napsal/a:
Když člověk vidí ty zlámané větve na stromech, rozkopané pařezy v okruhu 100 m, převrácené kameny, ..., to vše od hledajících kačerů, tak je mu to líto.

Bohužel i taková individua jsou mezi náma a s tím nic nenaděláme.
  • 0

#275 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 16 July 2012 - 19:03

shaman3 napsal/a:

S tím celkem souhlasím, protože některé nápovědy u tradiček dělají z kešky skoro mysterku. :D
Ale ani sebezáhadnější hint nám při hledání nedává povel chovat se jako zvířátka, takže pokud se tak někdo chová, tak ty větve bude lámat i při naprosto jednoznačném a jasném hintu. Tohle už je jen a jen na svědomí každého.:(
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#276 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2012 - 10:52

Tak jsem rád, že se to tu zklidnilo a nakonec jsme si i padli do noty. Poskytl by mi prosím někdo z PM to PQ GPX všech PM keší ČR? Prý to trvá jenom dvě minuty vygenerovat.
  • 0

#277 geostorm

geostorm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2012 - 11:10

Tobě v žádném případě.
  • 0

#278 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 736 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2012 - 12:14

shaman3 napsal/a:
Tak jsem rád, že se to tu zklidnilo a nakonec jsme si i padli do noty. Poskytl by mi prosím někdo z PM to PQ GPX všech PM keší ČR? Prý to trvá jenom dvě minuty vygenerovat.

Ano, je to snadné. Ale... poskytovat komukoliv dalšímu PQ je porušením podmínek, které byly odsouhlaseny při registraci na gc.com a groundspeak za to dotyčnému může třeba zablokovat jeho účet. Pokud tak strašně moc toužíš po PMO keších, tak si prostě pořiď PM a nechtěj po ostatních, aby porušovali pravidla ke kterým se zavázali (je to v podstatě to samé jako když se ti nelíbí to, že někdo při hledání rozryje okolí keše).
Pokud se ti tato politika groundspeaku nelíbí a je proti tvému přesvědčení, tak je to tvůj problém a musíš si ho vyřešit sám (pokud možno bez toho, aby jsi někoho dalšího dostal do průšvihu)
  • 0

#279 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2079 příspěvků(y)

Publikováno 21 July 2012 - 12:58

shaman3 napsal/a:Prý to trvá jenom dvě minuty vygenerovat.

I míň.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#280 Bady Grease

Bady Grease

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)