Přejít na obsah

Fotka

Rastrová mapa celé ČR

garmin firmware

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
496 odpovědí na toto téma

#301 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:25

Dobre, je treba vubec neexportovat tag cmt. Proste jej tam vubec nemit. A veskery popis bod mit jen v tagu desc. Kdyz byl popis v CMT, tak to GPSky ukazaly uplne stejne, jako by to bylo v tom DESC, ale basecamp se z toho osypal. Proc je vysledny GPI soubor v takovem pripade jiny, to je mi zahada.
  • 0

#302 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:34

Tak ja uz narazil na to, ze POILoader nevzal v CMT znak (tise na nem zhavaroval), ktery v DESC zpracoval. Porad nas ceka nejake objevovani. :( EDIT: Ted jsem jeste kouknul do svych poznamek k POILoaderu a mam tam napsano, ze ma problemy s nekterymi GPX, pokud tam tag CMT, alespon prazdny, neni. Tak. a ted babo rad.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#303 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:46

Tak ja toho nasel... treba jsem nasel spousty narku, ze etrexy ukazuji cmt a novejsi modely zase jen desc. ale vyzkousel sjem si to, a jak stare etrexy, tak i novejsi modely ukazi oboje. Takze se od tech dpob zjevne neco zmenilo... minimalne poiloader poskocil o par verzi.
  • 0

#304 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:54

To je pravda, ne vsechno, co se najde na webu je pravda. A take je pravda, ze u toho, co jsem vyzkousel, zjistil a poznamenal si, nemam poznacenou verzi POILoaderu. Budu muset zapracovat na sve peclivosti.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#305 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 18:57

bazilisek napsal/a:
Mám to, je to sice drobet zdlouhavé, ale určitě rychlejší, než to měnit po jednom...

Postup:
1) Import PQ (nebo jakéhokoliv gpx souboru s keškami) do BaseCampu.
2) Export seznamu s keškami z BaseCampu do souboru GPX.
3) Otevřít exportovaný GPX soubor v Notepadu a nahradit výraz "SymbolAndName" za výraz "SymbolOnly", uložit si to.
4) Importovat upravený GPX soubor do BaseCampu.
5) Poslat mi bednu šampaňského :-))

Nestálo by za to to hodit třeba na geowiki? Určitě je víc lidí, co se s tím pere.

Moc díky. Funguje to ;-)!
  • 0

#306 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 19:09

Na tu wiki to muze hodit kdokoliv, neni to nic tezkyho.
  • 0

#307 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:03

HaLuMa napsal/a:
kdyz mas POI v GPSce (jako GPI soubor), a mas tu GPku pripojenou k pocitaci, mely by se ti pri dostatecnem priblizeni ty POI body ukazat. Bohuzel, ukazuji se vzdy i s popiskem, a nepodarilo se mi to zatim nijak odnaucit.

GPI soubor to nenajde, neimportuje a neotevře :-(

Mám GPS jako USB disk a tyhle soubory to vůbec nevidí a neotvírá :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#308 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:12

To se neotvira nejak rucne, to si Basecamp dela naprosto sam a na pozadi.
  • 0

#309 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:25

HaLuMa napsal/a:
To se neotvira nejak rucne, to si Basecamp dela naprosto sam a na pozadi.

Ale ne v 60CSx :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#310 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 20:37

Když se tu tak rozproudila diskuze, tak bych měl ještě jeden dotaz.

Máte někdo zkušenosti s Basecamp v portable verzi (někde také jako patched nebo special)? Program se mi z flešky sice spustí, ale bez map. Postupuji podle návodu na http://www.noeman.or...r-pendrive.html (Basecamp návod je pod Mapsource), ale zaseknul jsem se u bodu 3. Nevím, kde najít Garmin .gmap složku. Poradíte někdo :|?
  • 0

#311 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 5:57

gotak napsal/a:

Máte někdo zkušenosti s Basecamp v portable verzi (někde také jako patched nebo special)? Program se mi z flešky sice spustí, ale bez map. Postupuji podle návodu na http://www.noeman.or...r-pendrive.html (Basecamp návod je pod Mapsource), ale zaseknul jsem se u bodu 3. Nevím, kde najít Garmin .gmap složku. Poradíte někdo :|?

Dočti ten návod až do konce, je to tam napsané.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#312 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 12:42

bazilisek napsal/a:

gotak napsal/a:

Já to četl, a už několikrát :-). Ale furt nevím, co to je ta .gmap folder :@. A ani to nechápu s těmi .img soubory. Nakopíroval jsem zkušebně jeden .img jak do složky map, tak do složky garmin a furt nic. Jediné co mi nyní funguje je Global Map.

Přijde mi, že Garmin se opravdu zaseknul na prahu století. Nechápu, proč sám nemůže uvolnit portable aplikaci...
  • 0

#313 frettie

frettie

Frettie

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2013 - 17:29

gotak napsal/a:

bazilisek napsal/a:

gotak napsal/a:

Já to četl, a už několikrát :-). Ale furt nevím, co to je ta .gmap folder :@. A ani to nechápu s těmi .img soubory. Nakopíroval jsem zkušebně jeden .img jak do složky map, tak do složky garmin a furt nic. Jediné co mi nyní funguje je Global Map.

Přijde mi, že Garmin se opravdu zaseknul na prahu století. Nechápu, proč sám nemůže uvolnit portable aplikaci...

A proč by to dělal - je to zbytečné. A z jejich hlediska - vždyť by to využila naprostá minorita zákazníků.
  • 0
:)

#314 gotak

gotak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:15

frettie napsal/a:

gotak napsal/a:

bazilisek napsal/a:

gotak napsal/a:

A proč by to dělal - je to zbytečné. A z jejich hlediska - vždyť by to využila naprostá minorita zákazníků.

Vytvořit portable aplikaci přeci nemůže zkušenému programátorovi trvat více než pár dní :|. Navíc myslím, že využitelnost by byla pro širokou vrstvu lidí (ano, možná 3-5% lidí, ale v absolutním poštu to nějaký statisíc dá). Představ si, že bys měl pouze v peněžence flešku a cestu si mohl naplánovat třeba v infocentru nebo v kavárně na počítači. To mi přijde jako príma nápad ;).

PS: Aktuálně portable verzi řeším proto, že potřebuji asi týden u mé tety na počítači Mapsource nebo Basecamp na plánování tras. Bez portable verze je pro mě nejsnažší stáhnout nelegální verzi, hodit na flešku a nainstalovat z ní, než tahat s sebou na kole CDčko. To mi na tom přijde smutné.
  • 0

#315 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:40

Portable verze mi vůbec nepřijde jako špatný nápad. Právě pro tu možnost využít to k plánování cest na jakémkoliv počítači. Američani zřejmě takhle neuvažujou, třeba si každý z nich s sebou tahá v autě nebo nedej bože na kole tablet a neřeší to :-)) Teď sorry za hloupý dotaz, ale neexistuje nějaká portable aplikace pro plánování tras a výletů v kombinaci se zobrazením keší?
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#316 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:48

gotak napsal/a:

bazilisek napsal/a:

gotak napsal/a:

Global map jsem také na svém disku našel v adresáři končícím na .gmap, nic jiného tam není. V adresáři ale nejsou mapová data podobná img souboru, takže fakt nevím, jak tam dostat jinou mapu.

Dával si to do adresáře F:/Garmin/Maps/... ?.

Co třeba zkusit nainstalovat nějakou free mapu, třeba OSM přímo na tu flashku. Zajímalo by mě, jestli to bude fungovat. Zkus si stahnout instalátor a dát tam cestu na tu flashku, třeba to chce kromě img souboru i ty další soubory co jsou v adresáři mapy obsažené.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#317 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:59

Changes made from version 2.80 to 2.90: [GCD]

Fixed issue with route calculations always avoiding seasonally closed roads
Fixed USB compatibility issue

Více info zde
  • 0

#318 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 20:05

Instalace OK, FirmwarePatcher funguje take.
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

#319 Bass

Bass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2013 - 7:44

Pokud listing nebo popis keše obsahuje html tagy <font color...>, mají se příslušné texty zobrazovat v Montaně barevně - takto exportuje gpx soubory např. geoget, stejně fungují i soubory nahrané POILoaderem, pokud jsou s těmito tagy vytvořeny. Ale po instalaci firmware 5.20 se všechno zobrazuje černě. Zkoušel jsem tedy přeinstalovávat různé verze firmware a poslední, která v tomto ohledu funguje, je 4.70. Rád bych se zeptal, jestli to ostatním dělá taky, nebo jestli má smysl se pokoušet s tím zkusit něco dělat (ale moc nevím co, snad nějaký reset, nebo něco vymazat - ale abych to pak nezazdil úplně). Díky za odpovědi, nějaké hledání v cizích fórech je s mojí angličtinou bezpředmětné.
  • 0

#320 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2013 - 22:50

Changes made from version 5.60 to 5.70: [GCD]

Added support for VIRB Remote (Dakota 20). Setup > Main Menu to add. See TrailTech (http://garmin.blogs....IRB-remote.html) for more information.

Více info zde

Doporučuji přečíst si upozornění pro případ, že používáte BaseCamp a přecházíte z verze nižší než 4.60 !
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, firmware

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama