FTF před publikací ceche
Publikováno 08 December 2012 - 22:45
Publikováno 08 December 2012 - 23:03
Sice tomu jsem mohl jako owner zabránit, ale jinak to vystihuje to, co se nyní děje. Je mi z toho smutno.
Publikováno 08 December 2012 - 23:04
Jestli to takhle pude dál tak, se budeme zcházet na FTF už čtrnáct dní před publikací. No teda nic moc, jdu blejt.Padlo další předpublikační FTF a wabíček ve svém logu pozdravuje čageo. Lidi tam teď v lozích osočují ownera, že mu prozradil souřadnice. Asi nečtou žumpu.
Videa odemne: https://www.youtube....low=grid&view=0
Publikováno 08 December 2012 - 23:17
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 08 December 2012 - 23:34
Zagloba napsal/a:
Je mi smutné dostávat takové logy http://www.geocachin...81-c808e5b7ff14
Sice tomu jsem mohl jako owner zabránit, ale jinak to vystihuje to, co se nyní děje. Je mi z toho smutno.
Z čeho smutno z toho, že jsi pustil hru Last Updated: 11/26/2012 2:01 PM a publikace vyrazila později? Jo s tím se u WiG musí počítat a že se někdo rozčiluje jak malej harant, kterýmu druhý rozšlapal bábovičku je k smíchu. Pokud někdo sleduje publikaci WiG na jejich serveru bude mít vždy náskok před těmi co to nedělají.
Publikováno 08 December 2012 - 23:42

*
Publikováno 08 December 2012 - 23:42
Publikováno 08 December 2012 - 23:50
Publikováno 09 December 2012 - 0:19
Tak tohle je tedy Groundspeekovina. Wherigo jsem zkusil jedno a nedohrál (možná to ještě někdy dohraju), ale dvě hry, obě od Groundspeaku, jedna záležitost (cartridge) publikovaná na dvou místech a pokaždé jindy... nezajímal jsem se o to, tak mi to nebylo divný, ale teď se divit nestačím, jak mají všechno dokonale promyšlený. Už dávno říkám, kdyby tam programovali amatéři, vypadalo by to lépe, alespoň by se rychleji řešily chyby. Teď vidím, že i ideové vedení je stejně chaotické.Hamerinski napsal/a:
Zagloba napsal/a:
Je mi smutné dostávat takové logy http://www.geocachin...81-c808e5b7ff14
Z čeho smutno z toho, že jsi pustil hru Last Updated: 11/26/2012 2:01 PM a publikace vyrazila později? Jo s tím se u WiG musí počítat a že se někdo rozčiluje jak malej harant, kterýmu druhý rozšlapal bábovičku je k smíchu. Pokud někdo sleduje publikaci WiG na jejich serveru bude mít vždy náskok před těmi co to nedělají.
Tady ale nejde o předpublikační nález, není to žádné BF. Je to jen logika Groundspeaku.
Publikováno 09 December 2012 - 0:32
Publikováno 09 December 2012 - 1:18
malin napsal/a:
pred tim nez jsem se zacetl do tohoto vlakna jsem procital historicke logy pro vyreseni milancerovy paradni mysterky o pocatku geocachingu u nas... kurva to musely bejt casy, cesty za FTF pres pul republiky, vsichni se znali a logy se postovaly na ceske forum, zadne databaze, zadni posedli rozsevaci NA logu, zadni skriptari, zadni politici nicici kese pro potvrzeni si vlastni dulezitosti, nezbyva nez zavidet, muselo to bejt super (nez jsme se do toho zapletli my vsichni kolem :-) )
- tahle soucasna skriptova preFTF realita je ale fakt hodne smutna, nejsem clenem cageo, ale tady musim naprosto souhlasit s jejim stanoviskem; co je vsak jeste smutnejsi, ale asi naprosto v souladu se stavem dnesni spolecnosti , je kolik lidi tenhle podvod v pohode schvaluje a podporuje. duvody agresivnich vypadu wabicka (mj. par stran zpet vuci cageo) priznam se moc nechapu, ale zjevne je to jiz zdejsi kolorit.
Je jasny ze GS s tim jen tak asi nic neudela a revieweri nemaj pravo kvuli tomuto pozastavit publikaci kesi, ale pls zkuste se vy, velci kluci se stovkami FTF nalezu, pokorne vratit k puvodni tradicni honbe za ftf po publikaci a soutezte o ftf s ostatnima fer, vzdyt to prece soude podle tech stovek predeslych FTF umite ne? nekazte radost tem, kteri si jedou po publikaci treba pro sve prvni ftf. bylo by to gesto, ktery by myslim vsichni hodne ocenili...
Chvili jsem nad tim premyslel a dospel jsem k tomu, ze souhlasim s timto nazorem. Sice jiz take vim "jak na to", ale vsechno ma sve meze. At si kazdy hraje geocaching jak chce. Jak se lide chovaji pri hre, tak nejspis i v zivote...
Publikováno 09 December 2012 - 2:53
A ze taky byly... a kdyby se neresily pi.. typu "FTF před publikací ceche", tak by mozna byly porad...malin napsal/a:
...kurva to musely bejt casy, cesty za FTF pres pul republiky, vsichni se znali a logy se postovaly na ceske forum, zadne databaze, zadni posedli rozsevaci NA logu, zadni skriptari, zadni politici nicici kese pro potvrzeni si vlastni dulezitosti...
edit: I kdyz zrovna tohle se resilo zbytecne uz tenkrat. ;-)
Publikováno 09 December 2012 - 9:07
Publikováno 09 December 2012 - 9:29
Publikováno 09 December 2012 - 10:00
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 09 December 2012 - 10:05
Vidíš, a na GeoWiki je jim věnovaná celá stránka. Nebo začne staré známé "tyhle scripty se mi líbí, takže jsou povolené"?docile napsal/a:
Používání jakéhokoliv scriptu je v přímém rozporu s pravidly geokešingu.

A teď se budu už po několikáté opakovat, protože tohle se tady řeší snad každého půl roku. Ale už deset dní nám v celém kraji nic nového nepíplo (však taky kdo by v tomhle sněhu co zakládal), takže chápu, že jediné co zbývá je vysedávání u fóra

Je potřeba rozlišovat dvě roviny FTF - FTF klasické aka popublikační, a FTFBP aka předpublikační. FTFBP tu byly už od pradávna, pouze (a to se poprvé neopakuji) tím jak je možné získat souřadnice nových tradiček už se nedá mluvit o tom, že by byly cennější než FTF popublikační.
Publikováno 09 December 2012 - 10:18
Tohle je IMHO špatný příklad. Ty zmíněné GM scripty jen nějakým způsobem upravují či vylepšují vzhled stránky kterou ale stejně procházíš ručně. To není úplně to co chápu pod pojmem "robot, spider, scraper or other automated means" - do toho mi spíš zapadá geojarry nebo mozigo. Nicméně nepoužívám je, možná je mezi nimi nějaký který cosi dělá automaticky.Tiskar94 napsal/a:
Vidíš, a na GeoWiki je jim věnovaná celá stránka. Nebo začne staré známé "tyhle scripty se mi líbí, takže jsou povolené"?docile napsal/a:
Používání jakéhokoliv scriptu je v přímém rozporu s pravidly geokešingu.
Publikováno 09 December 2012 - 10:39
Já teda nevím jestli existují i nějaké jiné skripty na to předpublikační zjišťování, ale ten o kterém vím se od těch GM skriptů moc neliší. Akorát ti natáhne nově založené listingy, a to úplně stejným způsobem, jako bys je procházel sám ručně. Jenom zhruba o 1000% rychlejiParkis napsal/a:
Tohle je IMHO špatný příklad. Ty zmíněné GM scripty jen nějakým způsobem upravují či vylepšují vzhled stránky kterou ale stejně procházíš ručně. To není úplně to co chápu pod pojmem "robot, spider, scraper or other automated means" - do toho mi spíš zapadá geojarry nebo mozigo. Nicméně nepoužívám je, možná je mezi nimi nějaký který cosi dělá automaticky.

Publikováno 09 December 2012 - 10:48
Generuje kódy a pak je otvírá aby se natáhly do recent caches? ZajímavéTiskar94 napsal/a:
Já teda nevím jestli existují i nějaké jiné skripty na to předpublikační zjišťování, ale ten o kterém vím se od těch GM skriptů moc neliší. Akorát ti natáhne nově založené listingy, a to úplně stejným způsobem, jako bys je procházel sám ručně. Jenom zhruba o 1000% rychlejiParkis napsal/a:
Tohle je IMHO špatný příklad. Ty zmíněné GM scripty jen nějakým způsobem upravují či vylepšují vzhled stránky kterou ale stejně procházíš ručně. To není úplně to co chápu pod pojmem "robot, spider, scraper or other automated means" - do toho mi spíš zapadá geojarry nebo mozigo. Nicméně nepoužívám je, možná je mezi nimi nějaký který cosi dělá automaticky..

Publikováno 09 December 2012 - 11:24
kolombo napsal/a:
Stále zanedbáváte ještě jeden aspekt FTF.
Ta zkratka znamená First to Find, nikoliv kdokoliv ze skupinky, které byla u keše první. Takže FTF má vždy jen jeden, ten co první, co keš našel. ...
No já nevím, ale když někdo loví třeba s celou rodinou, každý má svůj nic, tak když dojdou ke keši, mají se o ni poprat?
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů