Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

FTF před publikací ceche

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
404 odpovědí na toto téma

#141 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 10:51

Dain a Olik napsal/a:

Modrak napsal/a:
A dalsi jev kterej to prinese je ze by se prestaly zakladat tradicky. Myslim ze malokterej owner stoji o predpublikacni nalezy, tak holt udela mysterku i tam kde by ji jinak nedelal.

myslim ze ne. prave ta myslenka, ze maloktery owner stoji o predpublikacni nalezy je podle me chybna. vadit to bude principielne tem ownerum, kterym to bude vadit v poloze ftfkari. velke vetsine to bude fuk. to vidis i tady ve vlakne. a pak to bude fuk samozrejme vsem tem, kteri si proste hraji geocaching a nectou plky zde a tohle vubec netusi.

Jo, je fakt ze tady mam pohled trochu deformovanej presne jak rikas, chci sam mit cisty a elegantni FTF a tim padem ale chci dat tu samou moznost FTFkarum na my kesi, tedy udelam z pozice ownera vse pro to aby FTF na my kesi probehlo korektne. Spousta lidi to asi tak prozivat nebude a je jim to jedno. Ale mozna jen do doby nez se jim to v realu prvne stane. Tuhle jsem se primotal k publikaci kde probehl predpublikacni nalez na zaklade zalogovanyho coinu, a to dokonce ownerem toho coinu. Tedy vec naprosto korektni (narozdil od skriptu), presto byl owner ponekud vydesen (mnohem vic nez popublikacni FTFkari) a myslim ze napodruhy si na to da bacha. Tim chci rict ze i ti kteri to tu nectou, vec neresi atd nad tim mozna nemavnou rukou, az se jim to prvne stane osobne.
  • 0

#142 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:08

Modrak napsal/a:
Tuhle jsem se primotal k publikaci kde probehl predpublikacni nalez na zaklade zalogovanyho coinu, a to dokonce ownerem toho coinu. Tedy vec naprosto korektni (narozdil od skriptu)

Využití jedne díry v systému je naprosto korektní, zatímco využití jiné díry korektní není? To jsou mi věci.
  • 0

#143 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:16

Modrak napsal/a:
Jo, je fakt ze tady mam pohled trochu deformovanej presne jak rikas, chci sam mit cisty a elegantni FTF a tim padem ale chci dat tu samou moznost FTFkarum na my kesi, tedy udelam z pozice ownera vse pro to aby FTF na my kesi probehlo korektne. Spousta lidi to asi tak prozivat nebude a je jim to jedno. Ale mozna jen do doby nez se jim to v realu prvne stane. Tuhle jsem se primotal k publikaci kde probehl predpublikacni nalez na zaklade zalogovanyho coinu, a to dokonce ownerem toho coinu. Tedy vec naprosto korektni (narozdil od skriptu), presto byl owner ponekud vydesen (mnohem vic nez popublikacni FTFkari) a myslim ze napodruhy si na to da bacha. Tim chci rict ze i ti kteri to tu nectou, vec neresi atd nad tim mozna nemavnou rukou, az se jim to prvne stane osobne.

Podruhý už to dělat nebudu. :-) Jednou sem to zkusil, zážitek to byl velký to jo, ale nejsem přesvědčen, že to bylo správně. Taky jsem tam nikde nepoužil termín FTF, ale důsledně jsem používal "předpublikační nález".
  • 0

#144 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:20

Vláček napsal/a:

Modrak napsal/a:
Tuhle jsem se primotal k publikaci kde probehl predpublikacni nalez na zaklade zalogovanyho coinu, a to dokonce ownerem toho coinu. Tedy vec naprosto korektni (narozdil od skriptu)

Využití jedne díry v systému je naprosto korektní, zatímco využití jiné díry korektní není? To jsou mi věci.

Tohle neni zas az takova dira. Kde mas coin ti system normalne de facto ukaze, dokonce kdyz je to tvuj vlastni, tak uz vubec, a hlavne neporusujes zadny pravidla, coz poustenim vyhledavacich skriptu porusujes. A neshodis tim server. Sam jsem to nikdy nepouzil, ale kdyz to pouzije nekdo jinej, nemam s tim problem. Kor kdyz je to jeho vlastni coin a ta informace mu pristane v mailu aniz by ji sam aktivne vyhledaval. Je to spis obrovska klika, ze se mu to stalo s coinem blizko, kdyby to bylo v Australii tak mu to je k nicemu. Tohle je hlavne chyba zakladatele kese v kombinaci s klikou ownera. Singularita proti ktery neni duvod neco namitat.

A hlavne tohle neni rozumny osetrit. Jak bys to udelal? Ze by ten coin po zalogovani do nepublikovany kese zmizel ze sveta? To by taky nebylo dobry. Leda ze bys vkladani coinu povolil az do publikovany kese, to by slo.

Ale hlavne tomuhle se da vyhnout, takze o nic nejde. Je to chyba ownera stejne jak kdyz neco nekde prokecne v hospode.
  • 0

#145 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:22

poohDA napsal/a:

Modrak napsal/a:

Podruhý už to dělat nebudu. :-) Jednou sem to zkusil, zážitek to byl velký to jo, ale nejsem přesvědčen, že to bylo správně. Taky jsem tam nikde nepoužil termín FTF, ale důsledně jsem používal "předpublikační nález".

Klidne to udelej, ja s tim problem nemam :-) Taky bych neodolal, s tim ani nic jinyho delat nejde :-)) Ale samozrejme lepsi je kdyz owner tu chybu neudela a tohle se nestane, to je pravda.
  • 0

#146 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3564 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:42

Modrak napsal/a:
Kde mas coin ti system normalne de facto ukaze, dokonce kdyz je to tvuj vlastni, tak uz vubec, a hlavne neporusujes zadny pravidla, coz poustenim vyhledavacich skriptu porusujes. A neshodis tim server

Ale pane kolego, jak víš, že dotyčný delkvent na to používá nějaké skripty? Jde to úplně stejně i ručně jen klikáním na vlastní profil. Já jsem si s tím hrála chvilku, snad 20 minut, a vylezlo mi z toho několk desítek keší, jejichž listingy byly založeny 5. prosince. škoda, že si nemůžu jet udělat to FTFko na Havaj :D ! Díky tomu například vím, že většina keší, založených (tedy listing) toho dne v USA už čeká na schválení, v Austrálii už jich hodně je venku, zatímco ve Francii nebo Portugalsku si owneři většinou ještě hrajou s listingem a neposlali to k revírníkovi. A taky že na Vysočnině brzo bude nová 4/5, tipuju, že stromovka, že se chystají mraky keší s vánoční téatikou a že v Německu někdo dělá sérii tradiček - denně jednu, jako adventní kalendář. Schválně si to zkus, je to docela poučný.
Přijde mi, že dělat z toho takovej humbuk je fakt neadekvátní, jsem přesvědčená, že ty, kdo si chtějí bokem zasoutěžit při FTF, tahle metoda za chvilku přestane bavit, že to byla jen chvilková atrakce na rozptýlení.
  • 0

#147 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:46

Teď jsem udělal jednu sérii. Nejsou tam jen tradičky, ale i mysterky a multiny. A bonusovka. Aby ji bylo možné odlovit musí se odlovit ostatní krabičky, čímž se nachodí cca 25 km. Pochopitelně jsem na keších, kde to šlo, měl předpublikační nálezy. A když série pípla, měli předpublikační lovci náskok na odlov bonusovky, protože jim stačilo obejít jen ty ostatní. Jenže na bonusovce si zalogovali normální populikační FTF. Já se ne ptám - je to fér? Mimochodem nikdo jiný zatím bonusovku nenašel. A myslím si osobně, že jakýsi červíček hlodá i u těch předpublikačních lovců, jen ta touha po FTF je silnější.
  • 0

#148 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:48

No prave. Dokud klikas rucne, niceho rozumnyho se nedoberes. Takze si napises ten skript, pak teprv to vede k cili. No a pak neni co by te prestalo bavit. Ten ti casem neco najde a pipne ti to jako normalni publikace. Podle vseho to vypada ze touhle metodou uz nejaky ty nalezy probehly. Samozrejme v logu neni napsany ze skriptem, ale vzhledem k tomu o koho se jednalo nepochybuju ani v nejmensim ze na to mel masinu.
  • 0

#149 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1748 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:49

hplus napsal/a:

Citecka napsal/a:
Kdysi - a není to zase tak dávno - byl běh za FTF vzrušení, nadstavba ke hře, a k tomu "budu tam první?" se pojilo i "koho tam potkám?" Někdy z toho byl i minievent. Jindy sedím v noci na skále hodinu a čekám, kdy dorazí lokální jednička, a on nikdo. Taky pěkný.

Citecko neboj, znam mista, kde to vicemene takhle porad funguje. Svet jeste neni tak zkazenej. B)

Souhlas, furt to ještě může bejt o vzrušující nadstavbě ke hře. U nás na severu to stále velmi často zažíváme, naštěstí... I to čekání na finálce na další lovce se děje. Zrovna o víkendu jsme nádherně intenzivně lovili Čarostřelcovu GC3WNK7, která pannensky čekala od 26.9.2012. A věřte, že jsme si na depresivní debaty zde na fóru při tom nevzpomněli ani náhodou.

Vznikla tu u nás mimoděk i hezká "tradice", kdy autor v noci počká na FTF lovce někde na kopci, udělá k tomu táboráček, přinese buřty a pivko chladí v lesní studánce. Pohlazení po duši...;)

Jo a abych nezapomněl. Máme to ještě jednoho adepta na zvláštní prvolovný zážitek - GC3XAE8. Tak co přestat truchlit, lomit rukama a plakat či útočit zde na fóru a zkusit si zase jednou užít ten pravej geocaching...?!?

• 0

#150 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 11:49

Já si v klidu počkám na mail s publikací keše. Když tam pak přijdu a v logbooku vidím log FTF s časem před publikací, tak se pod něj zaloguju jako FTF a keš si dám do statistik. Nikdo mi v tom nebrání.
  • 0

#151 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:01

Modrak napsal/a:
Tohle neni zas az takova dira. Kde mas coin ti system normalne de facto ukaze

O to je to větší díra. Pokud informace o nových schránkách mají být tajné, pak cokoliv, co je ukazuje, je díra. Když ti bankovní systém "normálně" ukáže stav cizích kont, tak je to taky díra.

A hlavne tohle neni rozumny osetrit. Jak bys to udelal?

Např. tak, že bych zakázal logování do nepublikované keše. Nebo u TB napsal, že je v nepublikované keši, zbytek (název keše, najeté km, mapa) bych zobrazil až po publikaci. Kdyby se chtělo, tak by to šlo.
  • 0

#152 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:11

Vláček napsal/a:

Modrak napsal/a:

O to je to větší díra. Pokud informace o nových schránkách mají být tajné, pak cokoliv, co je ukazuje, je díra. Když ti bankovní systém "normálně" ukáže stav cizích kont, tak je to taky díra.

Např. tak, že bych zakázal logování do nepublikované keše. Nebo u TB napsal, že je v nepublikované keši, zbytek (název keše, najeté km, mapa) bych zobrazil až po publikaci. Kdyby se chtělo, tak by to šlo.

Tak jak jsem psal uz pred chvili, taky bych byl radsi kdyby to meli poradne, ale tohle fakt neni velkej problem, ve srovnani s tema skriptama. Tak jim napis :-) Ale vzhledem k tomu ze kaslou i na dulezity veci, tak s timhle nemas sebemensi sanci. Pritom vyhodit z nepublikovany kese moznost logovat do ni trackable je pravdepodobne prace taky jen na par minut. Takovyhle veci u nas ve firme ajtak resi na pockani ...
  • 0

#153 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3564 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:13

BTW - už jsem to tu jednou psala, ale pro ty, kdo si nevšimli: Pokud vám jako ownerům záleží na tom, abyste na keši neměli předpublikační nálezy, tak riziko významně snížíte tím, že si listing založíte dostatečně dopředu. Datum můžete pak těsně před publikací klidně ručně aktualizovat, to už nemá vliv. Dosáhnete tak toho, že vaše keš má "starší" GC kód a tudíž se při prohledávání neobjeví mezi adepty na brzo publikované kešky.
  • 0

#154 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:14

Jacka_dominikanka napsal/a:
Jde to úplně stejně i ručně jen klikáním na vlastní profil. Já jsem si s tím hrála chvilku, snad 20 minut, a vylezlo mi z toho několk desítek keší, jejichž listingy byly založeny 5. prosince. škoda, že si nemůžu jet udělat to FTFko na Havaj :D !

Pochopitelně jsem si to taky zkusil, a za půl hodiny jsem našel sérii otazníčků 40 km od HC a pár tradiček kousek za hranicemi. Kdyby byly blíž (tak, abych cestou na kole neumrzl), tak bych možná vyrazil. ;)
  • 0

#155 Alke04

Alke04

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 558 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:18

Aranyafëa napsal/a:

Alke04 napsal/a:
Copak FTFka, ale jmelí, všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí?

Strašně, v korunách stromůto vypadá jako nějaká orlí hnízda.

A víte, že jmelí je cizopasník?
  • 0

#156 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:21

Vláček napsal/a:

Modrak napsal/a:

A má to opravdu být tajné ? Cizí účty ano, ale ty keše ?
Neměl by se do zákona přidat trestný čin vyzrazení nepublikované keše ?

Vláček napsal/a:

Modrak napsal/a:

Správně, zakaž to :-)
EU se teď rozhodla zakázat nezaměstnanost, tak ty zase zakaž takovéhle logování :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#157 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:25

Alke04 napsal/a:

Aranyafëa napsal/a:

Alke04 napsal/a:

A navíc je strašně nebezpečné, více viz zde:

http://www.g-tabs.co...pitan-kid-jmeli
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#158 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:29

Vláček napsal/a:

Modrak napsal/a:

Týjo, tak tohle je fakt boží dělení. Díra A je poctivá, ale díra B nikoli. Fakt dost dobrý. Co dalšího tu padne za perlu ?
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#159 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:32

Alke04 napsal/a:

Aranyafëa napsal/a:

Alke04 napsal/a:

Ale jděte.
  • 0

#160 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2012 - 12:48

Alke04 napsal/a:

Aranyafëa napsal/a:

Alke04 napsal/a:

A není jen polo? ;)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama