Taky už jsem se přidal ke téhle skupině "elektronických čtenářů"

:D:D
Tohle vlákno mě před Vánoci navnadilo. Pak po Vánocích přišli kolegové do práce a že čtečku dostali pod stromeček. No tak jsem se taky rozhoupal a šel do Kindla. Mám ji něco přes týden a už čtu čtvrtou knížku, to bych na papíře asi nedal, nebavilo by mě lítat furt do knihovny.
Obal mám tedy bez lampičky, lampičku jsem dostal dárkem od e-shopu, kde jsem Kindle kupoval, ale ještě jsem to nějak nezkoušel. Jinak jsem nadšený, protože čitelnost je úplně krásná. Knihy jsem si trochu musel přeformátovat v calibre, aby mi to odsazovalo první řádku odstavce a vymazalo prázdnou řádku mezi odstavci, potom to už opravdu vypadá jako klasická kniha. Jen občas sem tam je špatně písmenko, třeba místo "m" je "rn", ale to je asi chyba převodu z papíru do elektronické podoby. Taky to někdy špatně chytne začátek kapitoly, ale to je asi zase tím převodem.
Zkoušel jsem i periodika, ale nakonec jsem zůstal pouze u stahování článků z VTM, protože se mi nechce každý den zapínat wifinu, zprávy si stejně čtu každý den na netu.
Kdo váhá nad zakoupením/nezakoupením čtečky, tak za mě určitě doporučuji, po letech jsem se zase vrátil ke čtení a snad to i bude mít blahodárný účinek na mozek

Ještě jedna poznámka - kolega, co má ereading, tak maličko zalitoval, že nešel do kindla, hlavně kvůli váze a lepšímu držení v ruce. Ale on zase ještě nepoužil calibre... Každá čtečka má holt to svoje, záleží na preferencích čtenáře.