Přejít na obsah

Fotka

Anketa o Geocachingu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
59 odpovědí na toto téma

#21 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 22:59

PS. Počet dotazníků - čím více tím přesnější informace:)
  • 0

#22 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:05

hotovo:-) myslim ze ta GC pred 4 lety s bratrem byla i posledni keska ne ?:-)
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#23 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:07

Proč poslední? Klidně napiš, co ti nesedí, sem nebo na PM. To je pro mě dost důležité.
  • 0

#24 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:19

kromanonec napsal/a:
Jinak k dotazníku, v Polsku se nevyká? Pokud ne, tak u nás v České republice ano. Překvapuje mě, že to prošlo korekturou vedoucího a navíc na magisterském programu, by to snad měla být samozřejmost, že cizímu člověku v tomto případě vykám. Jako oponent bych se na to rozhodně zeptala.
.

Kačeři si snad tykají, ne ?

Já mám, zpravidla, připomínek spoustu, ale tohle by mi určitě nevadilo.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#25 kromanonec

kromanonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 264 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:25

Takže prakticky chceš zjistit to, co ti před tebou. V tom případě si v klidu můžeš o jejich výsledky zažádat a naspat, že to dělalo x lidí taky a že jejich výsledky dopadly tak a tak. To máš pěkně na porovnání. Já si jen pod tématem práce přestavila něco úplně jiného a ne jen obecné věci o gc a hráčích. Mysela jsem, že to bude více zaměřené na používání a umění používat to, co stránky gc.com vůbec umožňují, což je pro mne španělská vesnice a do těchto tajů jsem nikdy nepronikla a ani mě to moc neláká. Píšeš, že studuješ projektování počítačových her, tendle dotazník je jak na studium CR. K počtu: snad máš stanoven počet pod který nemůžeš jít. Nebo ne? Mě jen zajímá, jak je to na jiných školách. K vykání: nejde o to, že je to mezi kačery (zde si tykáme), ale ten dotazník bude v práci a to jakou formou je napsán a jak celkově vypadá dáváš najevo určitej postoj a sociální vyspělost. Mě by zase v životě nenapadlo, že si někdo dovolí v dotazníku tykat. Todle kdybych udělala já, byť jen u dotazníku, který byl potřeba k seminárce, tak bych možná neprošla k zápočtu z daného přemětu nebo by byla stržena známka o stupeň dolů. Na škole, kde jsem já studovala, by todle byla hrubá chyba. Tak si na to dej bacha. A kontroloval ti to vedoucí práce? Jestli jo, tak to jsem ráda, že jsem studovala jinde, jelikož kontrola asi neproběhla, tak jak měla (v četně toho, že odpověď ohledně počtu dotazníků vyznívá, že ti ani neřekl kolik jich chce jako minimum). Jen tak mimochodem, já jsem pro školní potřeby taky pár dotazníku dělala. Tak vím o čem to je.
  • 0

#26 kromanonec

kromanonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 264 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:33

kolombo:

Kačeři si snad tykají, ne ?

Já mám, zpravidla, připomínek spoustu, ale tohle by mi určitě nevadilo.

Kačeři jo, ale v jiném případě. Tady jde o součást vzdělávacího procesu a při psaní takovéto práce musí její autorka prokázat určitou vyspělost a chápání. Já to za vhodné v tomto případě rozhodně nepovažuji. Jinak mi to vůbec nevadí.
  • 0

#27 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:34

Nečetla jsem práce jiných osob v ČR, tak bohužel nevím, co chtěli jiní zjistit. Pro své potřeby jsem vytvořila vlastní anketu, kterou jsem nabídla zde na fóru k vyplnění. 69 osob s tím nemělo žádný problém, tak tedy usuzuji, že to nebylo až tak nudné, náročné nebo snad otravné. Počet - v Polsku se nepracuje stylem "máte toho mít 50 ks jinak mi sem nechoďte". Na českém fóru už jsem dostala 70 anket, na polském 12. Tento fakt také popíšu a zahrnu ho do výsledků a dalších úvah. Tohle není práce z matematiky nebo sociologie, zde nejsou tak přísné hranice.. Vykání - jak jsem psala výše, omlouvám se, jestli se cítíš dotčena. Kontrola - nenazvala bych to kontrolou:) Proběhla spíš diskuse týkající se metodologie a samotného obsahu ankety:) S vedoucím i jinými kolegami.
  • 0

#28 kromanonec

kromanonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 264 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2013 - 23:48

Annie00Hall napsal/a:
Nečetla jsem práce jiných osob v ČR, tak bohužel nevím, co chtěli jiní zjistit. ..........
Kontrola - nenazvala bych to kontrolou:) Proběhla spíš diskuse týkající se metodologie a samotného obsahu ankety:) S vedoucím i jinými kolegami.

Díky za odpovědi. Jak jsem psala výše, jsem ráda, že tam nestuduji.
Ostatní, co dělali ty dotazníky před tebou, chtěli prakticky to samé (jak často to hraju, kam nejraději chodím, kolik do GC investuiji, s kým lovím, atd.). Doporučuji si to přečíst. Dozvíš se tam možná i něco zajímavého. Pokud tedy budeš dělat porovnání mezi ČR a Polskem, tak od ostatních nebudeš mít s největší pravděpodobností ty polské údaje, ale jen české. Zase v tomto případě tedy chápu, že je správné, aby obě dvě strany vyplňovaly stejnou listinu.

Hodně štěstí a zdaru u zkoušek.
  • 0

#29 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 0:13

Ono toho moc o geocachingu zjišťovat z dotazníků nejde. Ty předchozí měly stejné otázky.
  • 0

#30 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 0:18

Už dvě hodiny sedím na fóru a prohlížím si ankety, které se tu dříve objevily. Máte pravdu, hodně otázek je stejných. Ale zatím jsem nenašla anketu, která by se zabývala GC jako hrou a obvykle je v dotaznících také málo otázek ohledně samotného fóra atd. Naopak je hodně otázek týkajících se cestovního ruchu, což mě zajímá, ale není to hlavní cíl výzkumu:) Anket už je 75 - DÍKY!!!
  • 0

#31 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 0:21

Smrk napsal/a:
Ono toho moc o geocachingu zjišťovat z dotazníků nejde. Ty předchozí měly stejné otázky.

Něco se zjistit dá:) Anketa je především dobrá jako úvod k rozhovorům. Máš před sebou určitou statistiku, na jejímž základě potom můžeš vést interview. Samozřejmě že informace od konkrétních kačerů jsou mnohem hodnotnější, ale samotná anketa také ukazuje zajímavé věci. Mohu Vám pak zpřístupnit výsledky, jen to bude polsky:) (Pokud by měl někdo zájem, mohu pak výsledky stručně popsat česky a poslat na mail.)
  • 0

#32 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 0:32

Aha, ještě jedna věc, o které jsem už psala, ale možná jsem ji dostatečně nezdůraznila. V Čechách opravdu může člověk mít toho psaní o GC dost. Ale v Polsku... hm, já osobně znám velmi málo lidí, kteří znají GC. Podívejte se na mapu kešek v Evropě a potom jak to vypadá u našeho souseda na severu:) A ve vědecké literatuře je ještě větší prázdno. Proto se zabývám tímto tématem, vedu výzkum (anketa, rozhovory, analýza fóra) a porovnávám ČR a PL. + Poslední info: Nezáleží mi na tom napsat práci rychle a jakkoli. Sama jsem si téma vybrala, vymyslela jakým způsobem ho chci představit, ráda píšu, porovnávám, myslím atd.:) To co teď dělám, dělám ráda. Baví mě to. A pročítání Vašich odpovědí je strašně napínavé a vůbe nevím, jestli dnes půjdu spát:)
  • 0

#33 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 5:35

Annie00Hall napsal/a:
... Podívejte se na mapu kešek v Evropě a potom jak to vypadá u našeho souseda na severu:) ....

A pak taky ta děsná kvalita polských keší :-) Kačerů moc nemají, keše většinou hrozné, ale suvenýr tahle země dostala...
  • 0

#34 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 7:09

Smrk napsal/a:
Kačerů moc nemají, keše většinou hrozné

Vždycky když tohle někdo napíše, přemýšlím, v kterém Polsku pisálek lovil. Určitě v jiném, než já ;).
  • 0

#35 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 7:50

Annie00Hall napsal/a:
Mohu Vám pak zpřístupnit výsledky, jen to bude polsky:)

Já bych prosila výsledky, polština nevadí, naopak, lepší originál než překlad.
  • 0

#36 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 12:42

Tiskar94 napsal/a:

Smrk napsal/a:

Vždycky když tohle někdo napíše, přemýšlím, v kterém Polsku pisálek lovil. Určitě v jiném, než já ;).

Pravda, je to jak kde. Třeba v oblasti Nysy a Wroclawi je většina keší co jsem našel menší než je udáno, tedy regular = small a small = micro... Celková kvalita jinak jen o něco málo menší než třeba běžné pražské tradičky. Akorát jednou jsem našel jednu keš přímo ve vosím hnízdě :)
Kačerů tam ale je málo, snad až na pár oblastí, to dokládá i to, že v Polsku mají pokud vím víc jak 1000 nálezů jen tři keše. A navíc na většině keší co jsem našel bylo zalogováno ještě spoustu čechů.
  • 0

#37 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 12:43

Výsledky určitě dostanete. Google umí i hezké grafy, takže to bude i barevné:) Co se týká polských kešek. Neřekla bych, že to vypadá tak špatně. Všude jsou hezký i ošklivý krabky. Na příklad v Krakově je hromada skvělých mystery cache. Stejně tak mohu říct, že jsem v Čechách našla krabky, které byly zanedbané, viditelné zdálky, nuda. Ale na druhou stranu jsem také viděla originální kešky, které si budu pamatovat ještě dlouho:) Jednu výhodu/nevýhodu Polsko má. Kešek je zatím málo. Takže méně hledání, na druhou stranu jsou všechny v zajímavých místech. A ne že cestou do práce potkáváš 15 kešek (v zábradlí, za zastávkou, za okapem atd.) Anket už je 102! To je opravdu skvělé! Ještě do zítra můžete vyplňovat. Kdyby měl někdo zájem o rozhovor, budu velmi ráda Napište PM. Díky!!!
  • 0

#38 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 12:44

Tiskar94 napsal/a:

Smrk napsal/a:

Asi je to jiné Polsko, mám jich tam deset a ani jedna za to nestála :-)
  • 0

#39 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 13:05

No, on v Polsku taky jede opencaching, tak ty statistiky viděné přes GC.COM budou dost zkreslené. Na rozdíl od GC.CZ, který spí a ve statistikách se u nás neprojeví. A pak ještě Garminí OC.COM, který u nás taky spí, ale třeba v Rakousku žije, nevím jak v Polsku. Takže to že v Polsku je málo Groundspeakových keší nemusí nic znamenat.
  • 0

#40 Annie00Hall

Annie00Hall

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2013 - 13:58

V Polsku je mnohem více kešek registrovaných na opencaching. Na GC.com są głównie krabky ve velkých městech.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama