Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#7781 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2015 - 8:47

Tak tu máme po delší době opět duplicitu... (2904)

Jinak na místo komínů jsem klikal několikrát, ale asi až na podesáté se objevilo Zkuste být přesnější. Zarazilo mě, že to nikde na netu není k nalezení, stejně jako u 2885 a 2901 - obojí nakliknuto BF.

Na netu to k nalezení je, ovšem pouze v textové podobě, zato s poměrně přesnou lokalizací. I kamenné věže lze dovodit z odkazu přes jednu nedalekou související stavbu. Jsou to oříšky, ale když člověk najde ten správný klíč k rozlousknutí, zjistí, že je to vlastně strašně jednoduché. (A mlátí se do hlavy, že na to nepřišel dřív :) )

• 0

#7782 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2015 - 13:15

U 2901 lze najit i fotku - ale spis az zpetne, nez ze by vyjela na nejakej dotaz

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#7783 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2015 - 13:27

Na netu to k nalezení je, ovšem pouze v textové podobě, zato s poměrně přesnou lokalizací. I kamenné věže lze dovodit z odkazu přes jednu nedalekou související stavbu. Jsou to oříšky, ale když člověk najde ten správný klíč k rozlousknutí, zjistí, že je to vlastně strašně jednoduché. (A mlátí se do hlavy, že na to nepřišel dřív :) )

tyhle dvě jsem odhadla (komíny podle krajiny a kamenné věže spíš náhodou..) tfuj tfuj.. hvězdy mi přejí.. :-)

• 0

#7784 miralill70

miralill70

Premium Member

• Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2015 - 8:03

Ty kráso, tak KONEČNĚ komíny nakliknuty. Nemá smysl dodávat, že předtím jsem tam klikala už minimálně 5x, jen holt o kousek vedle... :angry:  Ostatně celý kraj jsem si proklikala tak 5x...   :wacko:

Komíny, 2898, jsem našel hned. To první, co mě napadlo bylo tohle místo. Jezdím tudy dost často ;)

• 0
K zapisování kešek používám počítač Windows 7 Home Premium.
K hledání pokladů používám GPS Garmin eTrex Legend HCx.
K hledání pokladů používám také mobil a tablet Samsung Galaxy Core LTE a Samsung Galaxy Tab 3.
Přeji vám také co nejvíce nalezených krabiček... :) ;) :D

Můj profil na poznejmisto.cz: GarfieldCZ, moje fotky (zatím :D): 2649, 2669, 2716, 2744, 2799, 2896

PS: Věk v profilu je pouze geocachingový, ne opravdový ;)

b8185209-23a7-4c3f-bac8-9dee9b2f8ae8.jpg

#7785 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2015 - 14:38

Kolegové, pokud jste kačeři :-D .... tak víte, jak na to. Zdraví autorka kapličky. Není to fotošop a ta keš se jmenuje úplně jinak než kaplička  :-)

Zbožňují, když je keš u kapličky a je věnována třeba kvantové fyzice :-).
  • 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#7786 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2015 - 13:08

2901 jsem nakliknul víceméně bezděčně, se značným štěstím. Víc na náhodu tady aspoň z mého pohledu jiné místo zatím nebylo. Vždycky se snažím o zajímavých místech zpětně zjistit víc, tentokrát se mi to až na pár kusých informací a fotek bez popisu opravdu nepodařilo. Vím KDE, vím CO, ale nevím PROČ - jakékoli další souvislosti mi unikají. Milý autore, budu Ti vděčný, když mi napíšeš stručné vysvětlení do SZ. A taky jestli poodhalíš, na základě čeho jsi stanovil ty 3 hvězdičky - nejspíš jsem podle všeho musel něco zásadního (a nejen já) přehlédnout a ten správný klíč minout. Dík předem !

• 0

#7787 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2015 - 16:16

2909 - Jako obvykle - NEJSOU BODY ZA DRUHÁ MÍSTA  :angry:

• 0

Vloženo do PM         Statistiky - PM

S III mini (N5800XM)

#7788 Viburnus

Viburnus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 183 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2015 - 18:35

2901 ....

Milý hádající! Jsem na tom stejně  :) Narazil jsem na to místo náhodou cestou ke keši. Instalace zdá se trvalá a místo je to pěkné. Poblíž je tabule popisující CO, ovšem pouze obecně a bez bližší souvislosti přímo s tímto místem. Víc, než poví fotky v galerii nejbližší keše, říct neumím. Viděl bych to jako aktivitu tamního muzea, které se tímto tématem tradičně více zabývá.

K odhalení 3 hvězdiček nepomůžu, nejsou totiž mou volbou. Původně jsem počet hvězd ke vloženým fotkám doporučoval. Jelikož se ta doporučení ale prakticky nikdy neprojevila, vkládám už delší čas jen fotografie s názvem místa a ohvězdičkování nechávám na PM. Třem hvězdám se tu také divím, sám bych to viděl, vzhledem k internetovému tichu po pěšině, na pět rovných.

Odpovídám veřejně, určitě se nad tímtéž podivovalo více hráčů, když jsem se divil i já :)

• 0

#7789 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2015 - 20:40

Milý hádající! Jsem na tom stejně  :) Narazil jsem na to místo náhodou cestou ke keši. Instalace zdá se trvalá a místo je to pěkné. Poblíž je tabule popisující CO, ovšem pouze obecně a bez bližší souvislosti přímo s tímto místem. Víc, než poví fotky v galerii nejbližší keše, říct neumím. Viděl bych to jako aktivitu tamního muzea, které se tímto tématem tradičně více zabývá.

K odhalení 3 hvězdiček nepomůžu, nejsou totiž mou volbou. Původně jsem počet hvězd ke vloženým fotkám doporučoval. Jelikož se ta doporučení ale prakticky nikdy neprojevila, vkládám už delší čas jen fotografie s názvem místa a ohvězdičkování nechávám na PM. Třem hvězdám se tu také divím, sám bych to viděl, vzhledem k internetovému tichu po pěšině, na pět rovných.

Odpovídám veřejně, určitě se nad tímtéž podivovalo více hráčů, když jsem se divil i já :)

Díky za odpověď, díky za tip - zkusím stránky muzea, třeba se dozvím víc. Místo vypadá zajímavě, ale doteď netuším, podle jaké indicie by se dalo obecně dohledat (dokonce ani poté, co znám text souvisejícího nápisu). Viděl bych to taky na 5*, překvapuje mě, žes rezignoval na návrhy obtížnosti. Z mých zkušeností PM původní návrh vždy respektovalo, myslím, že bys to měl zase zkusit - možná, že při absenci hodnocení automaticky přidělují průměrné 3 hvězdy bez zpětného ověření. Ale kdo ví, každopádně další námět k diskuzi. :-)

• 0

#7790 a_d_a_m_s

a_d_a_m_s

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 15:46

Když už jsme opět u těch hvězdiček, já se obtížnost při nahrávání vždy snažím navrhovat sám. Mám stejnou zkušenost jako Ronte, jen asi u dvou míst mně PM hvězdičku přidalo. Jinak u jedné z prvních fotek (než jsem začal s vlastním návrhem) mně PM přidalo 4*, takže ty 3* asi nejsou pravidlem. 

S dobou hraní PM obtížnost hledaných míst klesá, co bych dříve ohodnotil 3*, dnes je to tak max na 2*. Pro mě se obtížnost místa taky dost odvíjí od autora.  

2901 bych osobně viděl na max 4*, 2885 zase na 5* (2885 mě vůbec v poslední době potrápila nejvíc, i když jsem účel přesně odhadl).  

• 0

#7791 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 19:02

Koukám, že 2901 už těch 5* má...  :)

• 1

#7792 a_d_a_m_s

a_d_a_m_s

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 21:07

Koukám, že 2901 už těch 5* má...  :)

Fakt že jo, a 2885 taky.

• 1

#7793 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 8:18

No ještě bych viděl dalšího kandidáta na pět hvězdiček. 2889. Ale fakt je, že už 59 lidí to našlo. Tak to asi lze.

• 0

#7794 Ronte

Ronte

Ronte

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 9:20

No ještě bych viděl dalšího kandidáta na pět hvězdiček. 2889. Ale fakt je, že už 59 lidí to našlo. Tak to asi lze.

Fakt lze, čtyři stačí. Na správný dotaz vyskočí. A jak už to bývá, je to jednodušší, než se zdá... :)

• 0

#7795 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 9:35

to potvrzuji, dal bych i 3*, opravdu to vyskočí jako první obrázek na obyč. dotaz. Jen se musí gůgl přinutit hledat na jednom určitým servru..  :)

• 0

#7796 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 10:58

Vidím, že se to opravdu najít dá. Hledal jsem co by to mohlo být a po nálezu sice vím, co to je, ale ne k čemu to sloužilo. Mapu jsem ale proklikával zbytečně. Tohle se asi opravdu jen nakliknout nedá.

• 0

#7797 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 13:39

nojo ale mostek na liberecku nikomu v hlavě neleží a já se s ním docela trápím.. ale koukám, že ho taky zas tak moc hadačů nemá uloveno.. je to záhada.. a to jsem projela i slavnou otravnou encyklopedii mostů.. mrcha jedna kamenná! :-)

• 0

#7798 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 14:20

Už si nevzpomínám, to bylo po přestávce, kdy se hledání nahromadilo, ale myslím, že jsem se k němu prostě doklikal.

• 0

#7799 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2015 - 19:16

nojo ale mostek na liberecku nikomu v hlavě neleží a já se s ním docela trápím.. ale koukám, že ho taky zas tak moc hadačů nemá uloveno.. je to záhada.. a to jsem projela i slavnou otravnou encyklopedii mostů.. mrcha jedna kamenná! :-)

Joo, ten jsem našla, když se mi nechtělo vrtat v databázi a radši jsem zvolila googlení typu "most přes xxx" a na první dobrou! :)  Akorát to chtělo ještě všímat si detailů, foto vypadalo úplně jinak. Pomohla jsem ti?  ;)  

• 0

#7800 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2015 - 6:11

Mosty vedou přes něco, v tomto případě přes vodu. Bývají na mapě, takže většinou stačí uhádnout ten tok a pak klikat na křížení. Uznávám, že to často k cíli nevede.

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama