Pokud zneužiju něčí výtvor v rozporu s autorskými právy, je to krádež duševního vlastnictví.shaman3 napsal/a:
Jenze tohle neni zadna kradez, proto nema cenu nekoho titulovat zlodejem.martinracek26 napsal/a:
Jo to ta městská policie musí vypadat, když zaměstnávají někoho kdo podporuje zloděje.

autorská práva
Publikováno 20 únor 2013 - 8:29
Publikováno 20 únor 2013 - 9:07
Bohužel výhody demokracie končí v okamžiku, kdy zloději, hlupáci, příživníci, nemakačenkové, a další jim podobní začnou tvořit většinu.kapsa napsal/a:A pravidla jim budou určovat ti, co sami nic nedělají .... No, tady už se člověk fakt asi nemůže divit ničemu.
Publikováno 20 únor 2013 - 9:21

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 20 únor 2013 - 9:26
Máš pravdu pojem krádež duševního vlastnictví právo nezná, to nic nemění na tom že pokud někdo bez svolení někoho, použije jeho dílo pro svoje účely je to porušení autorského zákona a pokud to někdo schvaluje tak...Citecka napsal/a:
martinracek: najdi mi v AZ jedinou řádku, kde se vyskytuje slovo "krádež", jinak je to jen tvůj emotivně dobarvený dojem, jinými slovy, manipulace.
Publikováno 20 únor 2013 - 9:27
Ale no tak, to už je slovíčkaření - je jedno, jestli to nazveme krádeží, zneužití nebo nějak jinak. Důležitá je podstata a ta je jasná - pokud jsem něco nevytvořil, nebo aspoň nekoupil nebo nedostal, tak to prostě není moje a nemůžu si s tím dělat co chci. A ani k tomu nepotřebuju žádnej zákon, je to prostě otázka obyčejné lidské slušnosti ....Citecka napsal/a: martinracek: najdi mi v AZ jedinou řádku, kde se vyskytuje slovo "krádež", jinak je to jen tvůj emotivně dobarvený dojem, jinými slovy, manipulace.
Publikováno 20 únor 2013 - 9:40
martinracek26 napsal/a:
Máš pravdu pojem krádež duševního vlastnictví právo nezná, to nic nemění na tom že pokud někdo bez svolení někoho, použije jeho dílo pro svoje účely je to porušení autorského zákona a pokud to někdo schvaluje tak...Citecka napsal/a:
martinracek: najdi mi v AZ jedinou řádku, kde se vyskytuje slovo "krádež", jinak je to jen tvůj emotivně dobarvený dojem, jinými slovy, manipulace.
Ano, kdo to udělá, je lump a mizera a dehet na něj... ale nekaž si diskutační základnu nablblým slůvkem "zloděj". To je celý

Publikováno 20 únor 2013 - 9:43
No tak ono v tomto případě u Shamana nešlo jen o podporu této věci ale i spousty dalších které tu volně prezentuje. Ale nebudeme se v tom raději víc pitvat.Citecka napsal/a:
martinracek26 napsal/a:
Ano, kdo to udělá, je lump a mizera a dehet na něj... ale nekaž si diskutační základnu nablblým slůvkem "zloděj". To je celý
Publikováno 20 únor 2013 - 9:43
kapsa napsal/a:
Ale no tak, to už je slovíčkaření - je jedno, jestli to nazveme krádeží, zneužití nebo nějak jinak. Důležitá je podstata a ta je jasná - pokud jsem něco nevytvořil, nebo aspoň nekoupil nebo nedostal, tak to prostě není moje a nemůžu si s tím dělat co chci. A ani k tomu nepotřebuju žádnej zákon, je to prostě otázka obyčejné lidské slušnosti ....
Ano, je to slovíčkaření, a pokud nechceš, aby tvoje argumentace zabředla někam k nesmrtelnosti bludiček, měl by sis na to dát pozor a druhýmu zbytečně neládovat špuntovku

Stejně tak na "podstatu, co je jasná" - co já vím, tak je jasná každýmu jinak.

Publikováno 20 únor 2013 - 9:49

kapsa napsal/a:
Ale no tak, to už je slovíčkaření - je jedno, jestli to nazveme krádeží, zneužití nebo nějak jinak. Důležitá je podstata a ta je jasná - pokud jsem něco nevytvořil, nebo aspoň nekoupil nebo nedostal, tak to prostě není moje a nemůžu si s tím dělat co chci. A ani k tomu nepotřebuju žádnej zákon, je to prostě otázka obyčejné lidské slušnosti ....
Publikováno 20 únor 2013 - 10:51

Publikováno 20 únor 2013 - 11:02
hrabosata napsal/a:
...
Ale současná právní úprava je jiná a asi ještě dlouho bude, tak je třeba ji respektovat.
Současná úprava je jiná, ale podle mě kvůli internetu dlouhodobě neudržitelná. Lidi prostě vnímají obsah internetu veřejně.
Publikováno 20 únor 2013 - 11:38
Jo, bohužel vnímají, pořád v některých dříme takovej malej socializmus dle hesla "co je tvoje, je i moje".Smrk napsal/a: Současná úprava je jiná, ale podle mě kvůli internetu dlouhodobě neudržitelná. Lidi prostě vnímají obsah internetu veřejně.

Publikováno 20 únor 2013 - 12:08
Publikováno 20 únor 2013 - 12:23
Publikováno 20 únor 2013 - 12:29
Já jen pro pořádek (protože mám pocit, že tenhle příspěvek je i reakcí na můj poslední příspěvek) zdůrazňuji, že jsem nikdy nikde netvrdil, že by se autorská práva respektovat neměla. Důkazem budiž poslední věta mého předchozího příspěvku.o.filip napsal/a:
První skupina tvrdí (více či méně intenzivně), že autorská práva se respektovat nemusí, že dneska je všeho na světě dost, že kdo dá něco na web, tak v podstatě souhlasí s tím, že si s tím bude každý dělat co chce. A že i kdyby to nebylo v pořádku, tak se na to nepřijde a i kdyby se na to přišlo, tak postižený nebude dělat kvůli takové prkotině problémy a jestli problémy dělat bude, tak nedrží prst na tepu doby a vůbec je drzej hajzlík.
Jen si dokážu představit i jinou právní úpravu, kde ta ochrana autorských práv bude oslabená, pokud o ni autor nebude stát. Taková případná úprava jen reflektuje společenský vývoj, jako ostatně právní úprava v kterékoli jiné oblasti. Právo má za společenským vývojem vždycky zpoždění.
Publikováno 20 únor 2013 - 12:46
Publikováno 20 únor 2013 - 12:48
Ty už by si hlavně jednou měl pochopit, že práva tvojí osoby končí tam kde začínají práva někoho jiného.shaman3 napsal/a:
Problem autoru je ten, ze sva prava precenuji, ve skutecnosti ta jejich prava nejsou takova, jak si to maluji.
Publikováno 20 únor 2013 - 12:56
Problém autorů? Autoři ale žádný problém nemají, ten vzniká až v momentě, kdy někdo manipuluje s něčím, co není jeho. Logicky tedy problém nevytváří sami autoři ale ti neschopní, kteří nejsou schopní něco vytvořit, tak prostě použijí cizí dílo ....shaman3 napsal/a: Problem autoru je ten, ze sva prava precenuji, ve skutecnosti ta jejich prava nejsou takova, jak si to maluji.
Publikováno 20 únor 2013 - 13:01
Citecka napsal/a:
... téma bylo založeno ze znepokojení nad činností u nás především ISIFY ...
Uznávám, že toto je konkrétní téma. Takže, jelikož jsem to již jako advokát pracovně řešil, doporučuji následující postup. Dotyčným, kteří požadují například 10 tisíc Kč se napíše doporučený dopis ve smyslu - "Omlouváme se, že jsme použili, už jsme odstranili, obvyklý poplatek za takový obrázek z databank je cca sto korun, uznáváme, že máte právo na dvojnásobek jako sankci podle autorského zákona, posíláme Vám 200 korun. S úctou ..."
Své výše uvedené shrnutí o "pohrdání" autorskými právy jsem pojal s jistou nadsázkou, ale skutečně jsem si nevšiml, že by se tady (jakož i v celém GC) nějak výrazně projevoval přístup slušnosti k autorům.
Publikováno 20 únor 2013 - 13:10
Zajímavým tématem je taky OSA, kde i já uznávám, že OSA už opravdu přerostla rozumnou míru a na autorech v mnoha případech spíš parazituje a nejednou jde i proti jejich zájmům. Ale to už jsme opravdu někde jinde.o.filip napsal/a: Uznávám, že toto je konkrétní téma ....
Obecně bych to pak diskuzi shrnul - stačí dodržovat prostou slušnost a nesahat bez dovolení na něco, co není moje a je po problémech.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů