Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#1261 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 12:50

posedla mě nostalgie spojená s neodolatelnou touhou si zatančit kozáčka :D!

Tak jo! Udělejte si fyzminutku: Sezvi sestry, připravte videokameru a ...

Raz...dva...tri....ka-za-čok!

http://www.youtube.c...e&v=GNMWiTQTG8c

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#1262 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 13:11

Dejte pokoj, začínám cítit mrazivý vítr z východu :-)

No, ono se nemá nic přehánět... Ať už to, jak jsme podlézali rusům, tak teď těm na západě. Měli bychom být prostě sví ;-). Krásný příklad jsou třeba vánoce.

Ale ty odpovědi by to chtělo, přece jen se mi nechce hledat, jestli jsem si to opravdu dobře pamatoval...

Když jsem třeba četl rovnou poslední otázky, počítal jsem, že uplynulo 95 let z hlavy... A teprve po přečtení dalších otázek jsem zjistil, že uplynulo už 96 let ;-)

• 0

#1263 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 14:23

Už to vidím, jak jednou skončíme všichni ve stejné léčebně a budeme mít depku, až nám zabaví GPSky a mobily. :D  Na GEOdepresivní koutek je tu nějak moc veselo, když má ctihodná sestra chuť tančit? Že jsem měla chuť já na nádraží, když kolega pustil začátek wiga s hudbou, to je celkem v normě, ale seriozní sestra? :blink:

• 0

#1264 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 14:35

Tak nejdřív ty správné odpovědi: 2, 2, 1, 3, 3, 96.

Ale nějak jsem (asi v rámci své sklerózy) zapomněl, že jsme pořád v geodepresívním koutku, až mě musela upozornit Zvědavka. Takže se zase pokorně vracím do depresívních koutů:

Právě před 393 lety (8. listopadu 1620) se odehrála bitva na Bílé Hoře. Střetnutí se zúčastnilo asi 48 tisíc vojáků na obou stranách, trvalo jen 3 hodiny, ale dopadli jsme "jak na Bílé hoře". Obecně se to pokládá za národní katastrofu, ale asi bychom si tehdy vítězstvím moc nepomohli: rozhádané nekatolické stavy, nezúčastněná města, lhostejní poddaní, král - cizák, jeho tchán - anglický král - se na "nějakou bezvýznamnou zemičku ve středu Evropy" taky vykašlal. Peníze na pořádnou mzdu žoldnéřům nebyly a nebyla ani potřebná osobnost formátu třeba Karla IV., Jiřího z Poděbrad, F. Palackého nebo T. G. Masaryka, takže bychom v té "Evropské habsburské unii" skončili tak jako tak...

• 0

#1265 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 15:30

Že jsem měla chuť já na nádraží, když kolega pustil začátek wiga s hudbou, to je celkem v normě, ale seriozní sestra? :blink:

Ehm... kde jí vidíš? :D Ale buď klidná, přece jenom aych při svejch 94 kilech mohla tančit kozáčka, to bych si napřed musela vzít na sebe celotělovej sedák a cvaknout si ho tu zezadu někam na garnýž neb almaru, jinak bych během tří sekund spadla na pr... ehm... zadní část těla :D! Ale možná bysme mohly zkusit zorganizovat takový ty chorovody těch marfušek v dlouhejch šatech s čelenkama, co říkáš? Něco v tomdle stylu, to by nám, usedlým dámám středního věku (sic!) slušelo lépe :D!

• 0

#1266 ELBUR

ELBUR

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 18:04

Myslím, že Caesar za rozdílné kalendáře nemůže. Kdyby bylo po jeho, tak máme všichni stejný juliánský kalendář. Nesrovnalost zavinil až papeř Řehoř XIII, jehož změnou kalendáře se v Rusku neřídili.

• 0

#1267 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 19:31

Tak nejdřív ty správné odpovědi: 2, 2, 1, 3, 3, 96.

....

Já mám náběh na depresi při luštění mysterek, kde se vyskytují takové otázky...na A a B se dají napasovat všecky 4 možnosti, a ne že ne...

A/určitě tam byl takovej bordel, že kulomety tahali všici, s největší pravděpodobností ale koně,,,ty Maximy byly ku....ky těžký...

B/hvězdy, slunce hoří furt, na to nebylo třeba VŘSR, no ale když paláce, tak i s voknama...

• 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#1268 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 19:33

Já mám náběh na depresi při luštění mysterek, kde se vyskytují takové otázky...na A a B se dají napasovat všecky 4 možnosti, a ne že ne...

A/určitě tam byl takovej bordel, že kulomety tahali všici, s největší pravděpodobností ale koně,,,ty Maximy byly ku....ky těžký...

B/hvězdy, slunce hoří furt, na to nebylo třeba VŘSR, no ale když paláce, tak i s voknama...

Hořely vokna a střechy, ale jen jakoby, a navíc tam mezi tim lezla jakási dechovka bo co :D. A pouštěly se balonky! Červený!!!

• 0

#1269 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 19:44

Hořely vokna a střechy, ale jen jakoby, a navíc tam mezi tim lezla jakási dechovka bo co :D. A pouštěly se balonky! Červený!!!

Za mejch mladejch let hořely na lampionovejch průvodech (který jsme měli jako děcka povinný) ty lampiony, který politicky neuvědomělí sígři (jako třeba já ) zapalovali benzinem do zapalovačů. Pozdějc už si tam dávali ti šikovnější žárovky místo svíček, a to už nemělo ten "šmrnc"... :D

Jo a červený balónky si pleteš s 1.Májem...a na ty byly nejlepší malý kapesný praky na skobičky ze zahnutejch hřebíčků... :D

A teď si jdu otevřít škopek proti depresi...je už to hrozně dávno...

Tento příspěvek byl upraven od ssva: 08 listopad 2013 - 19:53

• 0

#1270 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 22:40

Myslím, že Caesar za rozdílné kalendáře nemůže. Kdyby bylo po jeho, tak máme všichni stejný juliánský kalendář. Nesrovnalost zavinil až papež Řehoř XIII, jehož změnou kalendáře se v Rusku neřídili.

Řehoř XIII. jen napravil nepřesnost juliánského kalendáře. Sosigenes o té chybě samozřejmě věděl, ale Caesar to asi nechtěl komplikovat. Podobnosti o kalendářích uvádím třeba zde: http://coord.info/GC3BMMP

• 0

#1271 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 22:46

Jo a červený balónky si pleteš s 1.Májem...a na ty byly nejlepší malý kapesný praky na skobičky ze zahnutejch hřebíčků... :D

A teď si jdu otevřít škopek proti depresi...je už to hrozně dávno...

Ale kdepaaaaaaaaa

nic si nepletu, poslední štěpný verš té hlubokomyslné poézie zněl:

Celá země, i my, děti, velký svátek máme dnes.

Rudý balónek můj letí, přímo k obloze se vznes!

Věř mi, já to mám přímo od zdroje - ze soutěže "O zemi, kde zítra již znamená včera" :D

• 0

#1272 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2013 - 22:47

Ale možná bysme mohly zkusit zorganizovat takový ty chorovody těch marfušek v dlouhejch šatech s čelenkama, co říkáš? Něco v tomdle stylu, to by nám, usedlým dámám středního věku (sic!) slušelo lépe :D!

Něco podobného jsem viděl u keší na medlovském eventu. Jen oblečení bylo sportovní, místo čelenek  čelovky a celý houf se motal kolem keše, aby se vystřídali při logování, kdy šel logbook z ruky do ruky.  (Jako obvykle trochu přeháním, ale jen trochu!)

• 0

#1273 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2013 - 10:06

Věř mi, já to mám přímo od zdroje - ze soutěže "O zemi, kde zítra již znamená včera" :D

Ach tak...tak do týhle soutěže jsem se nikdy nenechal navézt...dělal jsem blbýho... :ph34r:

(Ale to už je OT...spíš na založení "Srandakoutku".)

Tento příspěvek byl upraven od ssva: 09 listopad 2013 - 10:09

• 0

#1274 ELBUR

ELBUR

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2013 - 10:21

Řehoř XIII. jen napravil nepřesnost juliánského kalendáře. Sosigenes o té chybě samozřejmě věděl, ale Caesar to asi nechtěl komplikovat. Podobnosti o kalendářích uvádím třeba zde: http://coord.info/GC3BMMP

Ano, samozřejmě máš pravdu. Nic to nemění ale na tom, že Caesar za rozdíl v kalendářích mezi Východem a Západem nemůže. Za diferenci může nechuť Východu řídit se Řehořovou úpravou. V té otázce je spíš logický než odborný problém.

• 0

#1275 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2013 - 22:02

Pro změnu negeodeprese: Odpoledne jsme nepotřebovali nic dělat na počítači a tak jsem konečně zas jednou projel disk Avastem. A ouha! Že prý je tam virus Win32:Dropper-gen[DRP] a ať restartuju počítač. Poslechl jsem a vyskočily na mě z modré obrazovky postupně 3 zavirované soubory DLACTRLW.EXE, z nichž 2 nešly vyléčit, smazat ani strčit do truhly. Doufám, že si s nimi potom Avast nějak poradil, protože další scan už byl OK; ty soubory jsou prý pozůstatky po pradávném vypalovacím programu Sonic Record Now!, který jsem odinstaloval už před lety.

• -1

#1276 St&nda

St&nda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2013 - 23:18

Kdyz to tak ctu, mam dojem, ze jsme na tom podobne jako pred 393 lety, akorat ze ted je to pomalu brano jako standard, namisto narodni katastrofy.... To staci na nemalou depresi.

Tento příspěvek byl upraven od St&nda: 09 listopad 2013 - 23:22

• 0

#1277 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 19:21

Tak dneska jsem tu s řádnou depkou: v tomhle stavu jsem našel keš http://coord.info/GC3K1KZ  (jak se sakra dávají odkazy na kešky ?)

Myslím, že stesky na krátké logy jsou úplně zbytečné.  A omluvte, že tady teď večer to tu nebudu sledovat, jdu to přepít, dost mě to sebralo a to nejsem owner...

• 0

#1278 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 23:56

Michal Kolesa, fenomén českého internetu, bude mít svoji keš..
Náhled koluje internety...

http://georako.eu/wp...oupyHonzaCZ.png

A proč je to v geodepresi? Protože nemůžu vyrazit do Rakovníka na své první pre-FTF :)

• 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1279 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2013 - 18:21

Píše se tam o něm v minulém čase, to už nežije? 

• 0

#1280 Frenkonix

Frenkonix

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 1:34

Za poslední dny mně jímá geodeprese z keší založených v Ostravě. Bez betatestu, hráči co nemají zkušenosti a ani 20 odlovů. Žijí si vlastním časoprostorovým životem, špatné atributy, mizerný listing. 

Je velká škoda, že povinné betatesty byly zrušeny, protože nováčci především, ale i zkušení kačeři s 50+ založenými kešemi je potřebují. Kontrola někým dalším před vypuštěním nové keše nemůže škodit ba právě naopak.

Tento příspěvek byl upraven od Frenkonix: 12 listopad 2013 - 1:37

• 1

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama