Romane, nelíbí se mi, že druhé straně ("nám" - ani tohle dělení nemám rád) podsouváš, že "nedělá nic, aby bylo míň tmy". To prostě není pravda. Já osobně jsem například chodící propagace a vnucující se učitel "věcí kolem krabiček" kudy chodím - až jsem tím protivnej...
Neříkal jsem, že ostatní nic nedělají. Mínil jsem tím to, že pokud si mám vybrat dvě varianty nic nedělat nebo dělat něco, tak raději zkusím dělat něco (škrtnout sirkou). I když tady je zase to nebezpečí, že může něco chytnout, jak někdo správně namítne...
Nikomu jsem nepodsouval, že nic nedělá. Bohužel zjišťuji, že čím dál více vyznívají má slova jinak, než jak jsem je myslel, takže asi raději už se k této tématice nebudu vyjadřovat.
Nežijeme v černobílém světě, většinou je to nejlepší něco mezi... A proto si myslím, že je nejlepší to, jak to vyjádřil Kapsa (zhruba můj názor, bohužel nejsem takový diplomat, abych to dokázal tak pěkně napsat :-) ).
Nevím jak smrk ale já bych byl pro kompromis, že pokud se prostě keška revírníkovi z nějakého důvodu nezdá (málo zkušený autor, překombinovaný listing, nejasné zadání atd), tak by měl mít možnost vyžadovat betatest.
Což by ale neznamenalo, že by se muselo betatestovat vždy a fšecko ....
Ještě bych k tomu dodal, že nováčkům by měl doporučit betatest vždy a požadovat ho u těch keší, které se mu nezdají (i když tu někdo zmínil, že i nováček může mít pěknou keš, tak spousta věcí může svědčit o tom, že jen někde hodil mikrovku do lesa a zadal jen tak souřadnice do systému (špatný listing bez atributů s nápovědou "na stromě" evidentně uprostřed pole atp.).
Vím, že tu budou názory takové, že takový co udělá špatnou keš si natluče, v lozích mu vynadají atp. A že člověk je přece svobodný a nikdo mu nemá právo nic nařizovat... Ovšem já raději budu zakládat i lovit kešky, které stojí trochu za to a jejichž autoři JSOU OCHOTNÍ pro založení keše něco obětovat - a to i to, že počkají na názor betatestera, že jim někdo řekne svůj názor, co se mu líbí atp. a oni ho třeba zohlední při tom zakládání... Já si raději svou druhou až 6-tou keš taky nechal testovat, i když se tomu tehdá ještě neříkalo "betatest", jen proto, že to byla multina a nechtěl jsem tam mít chyby.