Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#1701 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2014 - 5:37

Na geodepresi je takový problém až když Tě dotyčný pošle vulgárně do háje poté, co mu přátelsky vysvětlíš proč že takový trade není dobrý, potažmo že nechceš aby keš zvířátka vymudlila. Do té doby si není na co stěžovat; jestli jsi již učinil výše naznačený krok, gratuluji, zaděláváš si na skutečnou geodepresi, nikoliv jen virtuální bolínkovství B)

To jsem samozřejmě udělala, zatím se dotyčný neozval...

Mimochodem, moderátoři, fakt si už ani v tomhle vlákně nemůže člověk postěžovat, aniž by ho hned někdo obvinil z onoho 'virtuálního bolínkovství'???
  • 0

#1702 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2014 - 21:30

U Mostu publikovali sérii keší věnovaných bývalým budovám v bývalém městě... :( Hned to člověku zhorší náladu, když má rád historii a připomene se mu, že tady byla zbořena spousta krásných staveb úplně zbytečně...celé město úplně zbytečně... :(

• 1

#1703 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2014 - 22:28

Me dnes dost prekvapil jeden log na kesi. Nekdo, kdo si mou kesku vybral jako svou prvni (to je sice potesujici zprava) udelal to, ze si vyfotil komplet geoobjekt a pridal to do sveho logu. Tak vlastne lidi co si toho vsimli pripravil o prvni dojem a o trosku hledani. Nastesti jsem si toho logu pomerne brzy vsiml. Mimochodem ten log obsahoval jen smajlika ":)". Jestli tohle je "nova generace" tak to teda potes...

• 2

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#1704 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2014 - 22:48

Teď mám docela strach a přemýšlím, jestli jsem se někdy v začátcích také nezalogoval jen smajlíkem, ale snad ne...
Jinak sám nemám rád logy typu ,,:)" či TFTC a nic víc. Dneska už je po lidech problém chtít i jednu větu, nebo alespoň nějaké.slovní spojení. Na všechno jsou zkratky a smajlíci...
  • 6

#1705 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2014 - 8:03

Zblbni je do odznacku a zacnou psat sami. Ja se tak posunul z prumeru cca 50 slov na 75 na log. Samozrejme, musis pak resit i dalsi koniny jako za ti kamaradi zacnou rikat: "Dneska na pivo nejdu, potrebuji odlovit cache do streaku." apod.
  • 0

#1706 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2014 - 8:47

Zblbni je do odznacku a zacnou psat sami. Ja se tak posunul z prumeru cca 50 slov na 75 na log. Samozrejme, musis pak resit i dalsi koniny jako za ti kamaradi zacnou rikat: "Dneska na pivo nejdu, potrebuji odlovit cache do streaku." apod.

Odznáčky jsou někdy zajímavé a chytlavé,..... konečně jsem dokončil 81D/T a pokračuji dál...... v T5 už víc nemůžu získat :)

• 0

#1707 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 10:00

Na můj mail na gcm.cz, který používám jen na geocaching, mi dorazil podivný mail z adresy detb@isic.cvut.cz.

Píšou tam, že děkují za použití isic, ale že jsem nedodržel smlouvu 1234567891011121314 a mám tam dluh přes šest tisíc korun a vyhrožují soudem. :-) Jednak jsem na ČVUT nestudoval, jednak v době mých studií žádné isic karty nebyly a jednak pracuju jako vedoucí oddělení pohledávek, takže vím, jak má taková upomínka vypadat :-) Žádné platební symboly, žádné číslo účtu, jen kontaktní telefon. Takže nějaký studentský vtip ze Strahov Valley.

Do geodeprese je to proto, jak se k takovým lidem dostává adresa mailu, ze které se ani nedá nic posílat.

• 1

#1708 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 28 duben 2014 - 10:21

hele vono nemusí jít nutně jenom o srandu. Záleží jaky je to telefonní číslo - divil by ses, kolik lidí na takovej mail reaguje tím, že si chce zjistit o jakou pohledávku se jedná. Zavolaj na číslo, a "útočník" podle sazebníku kasíruje.

Pozor na to...

Tento příspěvek byl upraven od Paprikas(i): 28 duben 2014 - 10:21

• 1

#1709 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 420 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 11:11

Možná by to zajímalo policii, nedávno proběhlo na idnes že takhle nějací šmejdi inkasujou od důchodců, rozesílaj tisíce dopisů s domnělým dluhem a berou peníze za ty telefony, ty údaje tam nejsou schválně.

• 1

#1710 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 486 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 12:02

Na můj mail na gcm.cz, který používám jen na geocaching, mi dorazil podivný mail z adresy detb@isic.cvut.cz.

Píšou tam, že děkují za použití isic, ale že jsem nedodržel smlouvu 1234567891011121314 a mám tam dluh přes šest tisíc korun a vyhrožují soudem. :-) Jednak jsem na ČVUT nestudoval, jednak v době mých studií žádné isic karty nebyly a jednak pracuju jako vedoucí oddělení pohledávek, takže vím, jak má taková upomínka vypadat :-) Žádné platební symboly, žádné číslo účtu, jen kontaktní telefon. Takže nějaký studentský vtip ze Strahov Valley.

Do geodeprese je to proto, jak se k takovým lidem dostává adresa mailu, ze které se ani nedá nic posílat.

Teď jsem ten článek dočetl. 
http://www.zive.cz/b...61/default.aspx

• 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1711 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 12:58

Tak pár dní postrádám minci a teď mi přišlo z Německa její discovernutí s tím, že v obalu je jen číslo. Prostě někdo minci ukradl a do obalu vložil papírek s číslem a poslal dál. Mám podezření na jednoho němce, tak jsem mu hned psala email, ale asi je to zbytečné. Ale nejvíc mě fascinuje ta drzost poslat dál číslo mince.  

• 0

#1712 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 14:53

No, ja jsem si vozil s sebou geo-kachnu (TB) a na Skorapkach jsem ji poslal do sveta, pote co uz mela nacestovano pres 2500km, jenze hned treti clovek - kacerka - co ji dostala do ruky ji uz ma skoro 2 mesice u sebe a na maily kdy ji posune dal nereaguje. Ma sice jen 250 nalezu, ale je PM a na GC podle profilu chodi. Zacinam mit trochu depresi. :(

• 0

#1713 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 15:13

Teď jsem ten článek dočetl. 
http://www.zive.cz/b...61/default.aspx

Jo, to je přesně ono. Tak to nebude Strahov. Mail gcm.cz nezobrazuje přílohy :-D

• 0

#1714 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 8:52

mr3ska: Koukal jsem, dokonce i keš adoptovala, vůbec jeví se dle toho profilu celkem zapáleně, ale od od půle března nálezy ani ťuk. Spíš mi to přijde, jako by za tím bylo něco mimo GC, třeba nějaké starosti zdravotní, rodinné či pracovní, co ji poslední týdny drží od keší. Alespoň jsem taky poslal psaníčko s prosbou o brzké uvolnění - za pár slov nic nedáme.

• 3

#1715 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 13:58

mr3ska: Koukal jsem, dokonce i keš adoptovala, vůbec jeví se dle toho profilu celkem zapáleně, ale od od půle března nálezy ani ťuk. Spíš mi to přijde, jako by za tím bylo něco mimo GC, třeba nějaké starosti zdravotní, rodinné či pracovní, co ji poslední týdny drží od keší. Alespoň jsem taky poslal psaníčko s prosbou o brzké uvolnění - za pár slov nic nedáme.

Také si říkám copak to, také jsem to projel. Nejprv jsem to nechal měsíc jen tak, taky se mi někdy stane, že prostě nemam čas. Poté jsem zkusil už dvakrát napsat a zatím nic.

• 0

#1716 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2014 - 18:43

Tfuj, to jsem naštvanej. Nebudu Smogeovi prasit vlákno, (http://www.geocachin...u-uklidmecesko/ ) tak do dávám sem.
Že je to bez bodu a bez CWGček, to je OK. Ale pro řadového dobrovolného sběrače mi to připadá výrazně méně přívětivé, než když to dělají owneři CIT (za které je bod). Organizace CIT mi z hlediska účastníka připadá jednoduchá, takže se těším. Tady mi to dost vzalo chuť, když jsem si přečet některý věci (třeba mi to odmítlo registraci bez čísla telefonu). I když jsem jim psal, třeba mne ještě přesvědčí.
Zároveň začínám uvažovat o tom, čím to je, že kešeři mají organizaci pro účastníky (z mého pohledu) přívětivější, než mudlové. Jednoduše "přijít-vyfasovat pytel-sesbírat odpadky-hodit do kontejneru-jít domů" . Žádná předchozí organizační schůzka, číslo na mobil se po mně taky nechce ;).

Děkuji organizátorům CIT za jednoduché a přívětivé uživatelské (uklízečské) prostředí, konkrétně těm, pod jejichž organizací jsem se nějakého toho CITa účastnil (tedy Šamanovi, Kal_Kalovi, Ottíkům a Alici,GEOKLADNu, taxoftovi a Vymítačovi).

Opravdu mi jejich organizace (CIT) oproti mudlovskému Ukliďme Česko připadá jako nebe a dudy. Ale třeba mudlové mile překvapí a vytuní to brzy do podobně přívětivého prostředí.

Tento příspěvek byl upraven od Nekra: 01 květen 2014 - 7:04

• 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#1717 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2014 - 20:55

A copak tě kolem té akce tak vytočilo? Radnice se k odpadu nezná? Nebo snad nějaké čertovo kopýtko na pstrčedí? Povídej, jsme jedno ucho.. 

• 0

#1718 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 2:24

Tak v tom s tebou naprosto souhlas - ve stejném smyslu jsem to diskutoval na sobotním CITO u nás. Očividně v generálním štábu není žádný kačer, protože jinak by si tyhle zbytečnosti jako informační schůzky nevymýšleli. Problém celé té jejich koncepce je v organizační centralizaci. U nás jde na "ústředí" jen listing a vlastní komunikace se pak odehrává už na lokální úrovni přímo mezi organizátorem/y a účastníky. Nemluvě o tom datově těžkopádném mapovém rozhraní. Nechápu, nač si mám načítat mapu celé republiky a nemůžu si organizátory a účastníky z okolí vyhledat v nějakém textovém režimu zadáním sídla, obce, PSČ, souřadnic, okresu nebo něčeho takového.  To samé tp informativní předsvolávání si účastníků lokálními organizátory. K čemu propána to? Když se někdo mezi mudly hlásí jako dobrovolník na takovou akci, tak je to očividně samo o sobě znakem výrazného zájmu a při dané těžkopádnosti registrace i svědectvím o prokázané inteligenci. Proč tedy pro zajištění požadované Auftragtaktik místo fyzické schůzky nemají nějaký lokální listing a lokální virtuální diskusi jako my našimi WA, WN a Announcementy? Taky datum je nevhodně pozdní roční dobou, kdy drobné smetí ve vzrostlé trávě už těžko hledat a sezona klíšťat je na svém vrcholu. Zkrátka celková myšlenka celonárodního mudlovského "TO-dne" výborná, ale co se praktické realizace týče, autoři UČ vynalézají hranaté kolo tam, kde my dávno frčíme na kulatých. Doufám, že pro budoucí ročníky si vezmou víc příklad z našich zkušeností. 

Tento příspěvek byl upraven od Toniczech: 01 květen 2014 - 2:31

• 3

#1719 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 9:20

Možná je to spíš pro zasmání, ale přišlo mi několik logů, že je plný logbook. Tak jsem tam dal nový a chtěl jsem kontrolovat logy. A najednou koukám, že je polovina logbooku prázdná! Na tom místě jsou kešky dvě. Druhou jsem tam dal v momentě, kdy mi několik lidí logovalo DNF a ani já jsem keš nenašel. Ale ta druhá se občas odkudsi vynoří a pak mi zase přistávají logy o plném logbooku :-) Kdo by potřeboval nanovku, může si pro ni dojít v Praze na Karlák (pro zelenou). :-)

• 1

#1720 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 23:04

Tak už se mi slečna ozvala a omluvila se, že tak dlouho kachnu držela. Prý nemohla keškovat. Poděkoval jsem za zprávu a napsal jí, že je lepší pokud z nějakého důvodu nemůže či nestíhá, to prostě dotyčnému majiteli TB či GC napsat ať se zbytečně nebojí. ;)

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama