Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#1321 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 17:28

Zase když jim prvních pár kačerů v logu takové chyby otluče o hlavu, tak si příště dají větší pozor a třeba si i zjistí další informace jak je vhodné postupovat při zakládání keše. Navíc se nebudou moci vymlouvat na betatestera, který jim to"přece odsouhlasil".

Nebo je negativní logy na první keši tak otráví, že se na dlouhou dobu na zakládání nových krabiček vykašlou... A to by třeba byla škoda...

To Citecka (nebyl jsem celé odpoledne u PC, tak jsem nereagoval): Přirovnání betatestů k Bruselské zákazové epidemii mi přece jen přijde hodně nadsazené. Abychom si rozumněli - v žádném případě nepláču po plošném obnovení povinných betatestů, pouze mám pocit, že u kačerů, kteří zakládájí první krabku, či v případě některých multin a mysterek ten (navrhovaný a dobrovolný) betatest nebyl tak úplně od věci... Je přece škoda otrávit ostatní lovce jen kvůli tomu, že jsem něco (třeba i nevědomky) opomenul. Mluvím z vlastní zkušenosti...  ;)

• 2

#1322 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 17:53

Takže - všeho bylo míň - kačerů, zakladatelů i keší, tím pádem bylo i méně humuskeší v absolutní hodnotě. Ale docela zajímavé by bylo to porovnat procentuálně k celkovému počtu aktivních keší. Je to bohužel nereálný požadavek. Ale možná, že bychom se všichni podivili.

Taky se to těžko počítá, když dneska založíš jednu humus-keš, tak jsi osel, flákač a ignoratnt.

Když založíš desítky nebo stovky humus-keší, tak ti ještě zatleskají ....  :D

• 3
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1323 Alke04

Alke04

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 558 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 17:55

Taky se to těžko počítá, když dneska založíš jednu humus-keš, tak jsi osel, flákač a ignoratnt.

Jestli mluvíš o tom powertrailu, tak oni to kupodivu zatím tak hrozný keše nejsou... (postřeh z terénu). 

• 0

#1324 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 18:08

Jestli mluvíš o tom powertrailu, tak oni to kupodivu zatím tak hrozný keše nejsou... (postřeh z terénu). 

Nejen o tom, i ta nejhorší zaokapovka má listing a aspoň pokus o nějakou pointu.

Tohle nemá nic, ani ten pokus o něco.

• 0

#1325 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 18:41

Kdyby to nemělo vůbec nic, nejspíš bys to neomílal ve dvou vláknech najednou.

Nejsem lovec powertrailů.

• 0

P%C5%88ov.png

#1326 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 19:31

Kapso, proboha-kačera, netahej to i sem...

To Sambar: přirovnávám k bruselské epidemii, rsp. k té nádherné zkratce "zákazová vzteklina" nikoli betatesty jako takové, ale požadavky na zavedení povinných betatestů. To je podstatný rozdíl.

• 1

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1327 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 19:51

Vážně si pohrávám s myšlenkou založit sérii s názvem "Kapsův powertrail" :D !

Jinak, pokud vím, tak nováčkům revírníci pořád ještě betatest doporučují, i když ho nevyžadují povinně. Nedávno mi jeden kolega přeposílal RN u keše, kterou poslal do fronty, a s níž si nevěděl rady (s tou RN). Revírník keš z fronty "vrátil zpátky" a zkopíroval mu do ní předem připravený text, který tam zřejmě strká všem prvozakladatelům. Bylo to několik bodů, co má keš obsahovat, aby prošla, a jedno z toho bylo i doporučení betatestu. Další požadavky byly fotky keše z terénu, mudlokarta, řešení mysterky do RN apod. Potíž byla v tom, že hoch zakládal tradičku a tak nechápal, co revírník po něm chce, považoval to za osobní vyjádření ke své keši,nikoliv za univerzální text. Nevím samozřejmě, jak to dělají ostatní revírníci, ale myslím, že i nováček nechodící na GC.cz zprávu o doporučení betatestu dostane.

Já jsem na svých prvních dvou keších betatest považovala za samozřejmost, ale nevyžadovala bych nutně povinný test u každé jednoduché tradičky. Jsou lidi kteří našli stovky nebo i tisíce keší, ale nálezů mají na nicku 30, protože na netu prostě nelogují. Jsou lidi, kteří se autorsky podíleli na několika keších, než založili první vlastní. Jsou lidi, kteří po 20 nálezech vytvoří krásnou a nápaditou krabku, nápaditou možná právě proto, že keší neviděli moc a nejsou ještě ovlivnění stereotypem čistých, ale fádních lock - lock. A jsou lidi, kteří vytvoří humuskeš i po 5000 nálezech a bude to jejich desátá založená humusškatule.

Podle mě je spíš řešením snažit se nasadit laťku co nevýš. Exempla trahunt, jak praví prastará moudrost. Pokud začneme u sebe a budeme všichni dbát na to, abychom zakládali hezké, vtipné a nápadité krabičky na zajímavých místech, pokud se zejména v místech s vyšší hustotou keší bráníme pokušení zakládat další zbytečné zaokapovky o ničem, pak to nováčci začnou dělat taky tak. A rozhodně to bude přínosnější, než se dohadovat nebo kritizovat revírníky na téma povinných nebo nepovinných betatestů.

• 1

#1328 Canoppy1

Canoppy1

Canoppy

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 20:00

Vážně si pohrávám s myšlenkou založit sérii s názvem "Kapsův powertrail" :D !

Ale ten už přece tři čtvrtě roku existuje:

http://coord.info/GC448K7

• 1

#1329 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 20:07

Ale ten už přece tři čtvrtě roku existuje:

http://coord.info/GC448K7

:D :D :D tak to jsem netušila! A co, odlovil si ho už? :D

• 0

#1330 Canoppy1

Canoppy1

Canoppy

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 20:26

:D :D :D tak to jsem netušila! A co, odlovil si ho už? :D

Ne, pouze navštívil jeho první keš.  :)  

• 1

#1331 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2013 - 21:47

Jé, bude diskuse! :D Jako jediný člověk co byl schopný dát bod oblíbenosti tictacovce věnované filmu Slunce seno jahody uprostřed sídliště v lavičce s tebou rád tuto myšlenku rozeberu.
Začněme jednoduchou otázkou - co je to humus keš? Tedy, podle tebe?
Podle mě je humus keší keš krabice celá od hlíny s promočeným logbookem a plesnivým obsahem, případně dírou na boku. Víc mě nezajímá, listing beru jako příjemný bonus, ale nechápu, proč by měl být.
Pro tebe je humus keší bezlistingová PETka s klasickým logbookem u silnice. Tím se naskýtá další otázka, co je to "skvělá keš"? Proč je to ve většině případů něco na způsob falešnýho ježka s dírou v břiše obsahující filmovku? Bodů oblíbenosti dostává spoustu, avšak narozdíl od tictacovky v zábradlí obvykle nepřežije zimu (z toho důvodu tedy všemi neoblíbený zimní spánek), v případě ztráty končí v archivu (jelikož owner s výrobou strávil týden a další už s novou krabičkou strávit nechce) a logbook to má ve finále stejně jenom obyčejný moták (a pokud ne, tak na funkčnosti, tedy na zapsání, to stejně nic nemění).
Psalo se tu něco o stavu onoho trailu a že to prý není počtem kačerů. Dobrá věc k zasmání. Byl bych zvědav jak by to vypadalo, pokud by na powertraily jezdilo jen pár "bláznů" a všichni ostatní by raději lovili dvoudenní multiny po horách. Multiny by měly v průměru 100 nálezů za den, powertrail 0,1. Jak by v takovém případě asi vypadal trail a jak ta multina? Schválně, co by na to v takovém případě řekl kapsa?
A proč vlastně podvrhovat své názory jiným? Nejsou snad ostatní schopni přemýšlet a myslet sami za sebe a musí se jim neustále dokola opakovat, že powertrail je zlo?
Poznámka pod čarou:
A vůbec Kapso, víš že fotografové kradou duše? Jak si to vůbec představuješ, krást duše? Co takhle přestat s focením, jelikož focení je zlo, a čím víc lidí fotí a zvlášť amatéru tak je to horší, instagramy plný fotek, bez jakýkoliv kvality, jenom nějaký nezajímavý jídla, krajiny, starý budovy (jako by to někoho zajímalo) a podobně?

• 1

#1332 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2013 - 9:28

Ať radši není (diskouze). Na toto téma je další z mnoha kapitol o kousek vedle.

Já bych se vrátil k tý deprasi z vyvolávání pravidlovejch duchů, aneb kterak byrokratickým opatřením změnit život, lidi a vůbec. Našel jsem na netu nádhernou definici:

"Žádný zákon neplatí na blby, ty není možné nijak regulovat."

• 2

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1333 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2013 - 9:46

Jé, bude diskuse! :D Jako jediný člověk co byl schopný dát bod oblíbenosti tictacovce věnované filmu Slunce seno jahody uprostřed sídliště v lavičce s tebou rád tuto myšlenku rozeberu.
Začněme jednoduchou otázkou - co je to humus keš? Tedy, podle tebe?
Podle mě je humus keší keš krabice celá od hlíny s promočeným logbookem a plesnivým obsahem, případně dírou na boku. Víc mě nezajímá, listing beru jako příjemný bonus, ale nechápu, proč by měl být.
Pro tebe je humus keší bezlistingová PETka s klasickým logbookem u silnice. Tím se naskýtá další otázka, co je to "skvělá keš"? Proč je to ve většině případů něco na způsob falešnýho ježka s dírou v břiše obsahující filmovku? Bodů oblíbenosti dostává spoustu, avšak narozdíl od tictacovky v zábradlí obvykle nepřežije zimu (z toho důvodu tedy všemi neoblíbený zimní spánek), v případě ztráty končí v archivu (jelikož owner s výrobou strávil týden a další už s novou krabičkou strávit nechce) a logbook to má ve finále stejně jenom obyčejný moták (a pokud ne, tak na funkčnosti, tedy na zapsání, to stejně nic nemění).
Psalo se tu něco o stavu onoho trailu a že to prý není počtem kačerů. Dobrá věc k zasmání. Byl bych zvědav jak by to vypadalo, pokud by na powertraily jezdilo jen pár "bláznů" a všichni ostatní by raději lovili dvoudenní multiny po horách. Multiny by měly v průměru 100 nálezů za den, powertrail 0,1. Jak by v takovém případě asi vypadal trail a jak ta multina? Schválně, co by na to v takovém případě řekl kapsa?
A proč vlastně podvrhovat své názory jiným? Nejsou snad ostatní schopni přemýšlet a myslet sami za sebe a musí se jim neustále dokola opakovat, že powertrail je zlo?
Poznámka pod čarou:
A vůbec Kapso, víš že fotografové kradou duše? Jak si to vůbec představuješ, krást duše? Co takhle přestat s focením, jelikož focení je zlo, a čím víc lidí fotí a zvlášť amatéru tak je to horší, instagramy plný fotek, bez jakýkoliv kvality, jenom nějaký nezajímavý jídla, krajiny, starý budovy (jako by to někoho zajímalo) a podobně?

Nikomu své názory nepodvrhuju, jen vyjadřuji svůj názor na věc - na tady to fórum snad je, ne?

Samozřejmě se mnou nemusíš souhlasit (možná ani nemám pravdu) a tvůj názor ti neberu.

Jinak Citecka má pravdu, více ve vláknu vedle.

• 0

#1334 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2013 - 12:28

Kdyby to nemělo vůbec nic, nejspíš bys to neomílal ve dvou vláknech najednou.

Teď už minimálně ve čtyřech vláknech. :(

• -1

P%C5%88ov.png

#1335 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2013 - 21:58

To je zase den... Nejdšív blbě zaměřená stage mysterky s hintem ,,škvíra pod stromem" - ideální pro hledání pod tunou listí - a když jedu vlakem tak dostanu zprávu, že můj TB, který jsem před třemi týdny vypouštěl, už je zničenej (zbyl jenom tag bez přívěšku)... :( :( :(

• 0

#1336 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2013 - 22:36

Kulíšku, já tvůj TB měla ve watch listu ( vždyť jsem skoro kmotra ), takže mi zpráva přišla a jsem po nálezci a tobě třetí, kdo má z tak rychlého poničení depku. ALE, my se přece nedáme, když pár dní vydržíš, pošlu buď tobě nebo nálezci přívěsek nový - jen možná v jiné barvě kovu nebo jinou sovičku. Záleží na tobě, jak se s nálezcem domluvíš. Určitě se ozvi s adresou, kam mám náhradu poslat - ber to jako vánoční dárek - já už jeden krásný před pár dny dostala a jsem názoru, že jsem na řadě, abych udělala radost někomu dalšímu. :)  ;)

• 2

#1337 vkvkvk

vkvkvk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 16:05

Narazil jsem na zajímavost. Až vás bude navigace vodit v kruhu o průměru 100 m, tak budete vědět odkud vítr fouká:

Kapitáne, kam s tou lodí? Studenti University of Texas v Austinu dokázali „unést“ jachtu za 80 miliónů dolarů, a to jen podvržením signálu GPS! V rámci výzkumného programu k tomu měli souhlas majitele jachty, která se nacházela ve Středozemním moři. Výzkumné zařízení vysílalo silné signály, které „přehlušily“ regulérní navigační věty: automatický řídicí systém jachty pak změnil směr a nikdo z posádky si toho nevšiml. Při pokusu odklonili jachtu od požadovaného směru o plných devadesát stupňů! - V některých zemích je prodej programovatelných vysílačů GPS signálu legální. Používají jej třeba zaměstnanci, kteří nechtějí, aby jimi používané vozidlo měl možnost zaměstnavatel sledovat. Jižní Korea pak hlásí, že jen v roce 2012 hlásilo 1016 letadel a 254 lodí incident s podvrženým signálem GPS od severního souseda. A to jsou jen hlášené (tedy odhalené) případy. Evidentně nás v blízké budoucnosti čeká velký průšvih. Pokud si ho vůbec všimneme...

Převzal jsem to z http://blogs.technet...srpen-2013.aspx

• 0

#1338 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 18:05

Kulíšku, já tvůj TB měla ve watch listu ( vždyť jsem skoro kmotra ), takže mi zpráva přišla a jsem po nálezci a tobě třetí, kdo má z tak rychlého poničení depku. ALE, my se přece nedáme, když pár dní vydržíš, pošlu buď tobě nebo nálezci přívěsek nový - jen možná v jiné barvě kovu nebo jinou sovičku. Záleží na tobě, jak se s nálezcem domluvíš. Určitě se ozvi s adresou, kam mám náhradu poslat - ber to jako vánoční dárek - já už jeden krásný před pár dny dostala a jsem názoru, že jsem na řadě, abych udělala radost někomu dalšímu. :)  ;)

Kmotřičko, kmotro! Dobře že se ozýváš. :)  Už jsem ti chtěl napsat, ale nějak jsem se k tomu zatím nedostal....jdu se tedy znovu spojit s nálezcem ať napíše, kam máš poslat novou sovičku.

Možná se pak ozve "chmelový Ježíšek" i do Písku za pomoc... :rolleyes:

• 0

#1339 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 18:50

Psala jsem ti SZ - jen se nějak podivně odesílala, dej vědět jestli došla, ať nemám depku, že už nezvládnu ani SZ. :( 

Chmelového Ježíška si užij s kamarády, já už mám pro letošek bohatě vybráno na to, jak zlobím. ;)  :) Ty bláho, to bych už skoro mohla brát, že je po svátcích, nepéct, neblbnout a vyrazit na kešky. :wub:  To by zavládla kolem depka. B)

• 0

#1340 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 23:18

Psala jsem ti SZ - jen se nějak podivně odesílala, dej vědět jestli došla, ať nemám depku, že už nezvládnu ani SZ. :( 

Posílání SZ zvládáš, na jedničku, neboj. ;)

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama