Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#1681 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2014 - 22:34

Kulíšku, že ty jsi panelákové dítě? Než se s něčím piplat, tak bych se na tvém místě domluvila s nějakým zahrádkářem, ten by ti určitě plevele věnoval na osázení okolí hned několika kešek. :D Škoda, že jsi tak daleko, hned bych ti nějakou pořádnou bednu nebo dvě  :wub: doručila a nemusela bych zakládat další kompost. ;)  Spokojení bychom byli oba, ty bys měl pro keš připraveno během chviličky. :)

Tak půl na půl a navíc, já nějakým kytičkám moc neholduji. :P Zřejmě jsem nevybral dostatečný plevel a navíc nám tu teď moc nepršelo, takže ten krám ani neměl z čeho růst (zajímavé, jinak to roste všude). No nic, za dva týdny se k tomu vrátím, jak jsem psal, já než se k něčemu dokopu... :D

• 0

#1682 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 1:49

pak se divte, že někteří owneři přechází na petky než by věčně v keších uklízeli -------. 

No, pokud jde o mě, tak radši jednou za dva roky poklidím regulárku, než abych jezdil kvartálně někam do Tramtárie měnit pidilogbook. :)

Kulíšku, jestli můžu poradit, spíš než travní semeno či přesazování celýcb drnů bys možná měl zkusit někde si najít pýr, pýrový porost trochu rozrýt, rozkopat, aby ti zbyla hlína s kousky těch "kořínků" či správněji oddenků, a tuhle hlínu s těmi oddenky pak na "záhonek" nasypat. Přinejmenším na opravdovém záhoně to dovede vykazovat vitalitu hroznou a růst jakbysmet i v místech, která od toho zdánlivě vyčistíš  :D Tak si představ, co by to mohlo dělat, když to v hlíně dokonce přímo úmyslně ponecháš. Každopádně výhoda pak je v tom, že ti jakoby od nuly ze země leze svěží zelená tráva, a nemáš tam uschlý či polozvadlý přesazený drn.

Evidlo, to je snad zákon schválnosti. Zrovínka mi dochází zapalovač, kdysi z keše zabavený (coby nekuřákovi mi na občasné rozdělání ohně či rozsvícení svíčky vydržel několik let), no tak koukám koukám, kde bych jakou keš "zachránil", a jako na potvoru zrovna nikde není před čím. :D

• 1

#1683 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 8:42

Byl jsem vyměnit logbook v keši GC33DJ3 Pražské legendy - O stříbrné rybě. Je tam 24 logů, z toho jsem další tři našel na internetu, ale v logbooku nejsou. To je 11% falešných logů, to je docela hodně. 

• 0

#1684 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 8:50

Byl jsem vyměnit logbook v keši GC33DJ3 Pražské legendy - O stříbrné rybě. Je tam 24 logů, z toho jsem další tři našel na internetu, ale v logbooku nejsou. To je 11% falešných logů, to je docela hodně. 

No vidíš, já to měla obráceně. V logbooku zalogováno a na netu ne. A už je to delší dobu.  

• 0

#1685 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 10:18

A podíval jsi se taky na okolní značky, stromy, svodidla, zdi .... ??

Třeba jsou zapsaní tam. :D

• 7
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1686 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 10:46

Jo, to my s Danou byli nedávno na odlovu kešky Velmi nebezpečný magnet. Místo nic moc, rychlá drive-in u silnice (rychlá zastávka cestou domů na zpravení nálady po nočním DNF-ku).

Ovšem provedení potěšilo...

Nápověda - tubou to nekončí... V tubě nalezena filmovka s nástrojem (nebudu prozrazovat), jakýmsi obrázkem a papírem jako logbookem. Podám papír Daně, aby nás zalogovala a jdu keš dokumentofat foťákem, přitom si všimnu i kresby na přiloženém obrázku a koukám - ona keš je to nad tím! Někteří kešku prostě nenašli, jen její část, do které se zalogovali... Nakonec jsme papírek strčili do opravdového logbooku v opravdové kešce, aby nemátl ty, co kešku hledali...

• 0

#1687 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 11:51

to se mi stalo u jedné multi s fyzickými stagemi, někde v půlce papírek s přezdívkami, ale dotyční se nikdy nezapsali na netu, tak asi jen poznačení pro příště, kam až se dostali :D
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#1688 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2014 - 11:54

Já tam taky našel log s nickem Geo-Grobi. Nelogoval nikdy žádnou keš, takže to bude jeden z těch kačerů fantomů, co nic nelogují, nikdo je nezná, hrají si sami pro sebe bez bodů, coinů, eventů, statistik a cwgček.

• 0

#1689 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 16 duben 2014 - 15:24

Já tam taky našel log s nickem Geo-Grobi. Nelogoval nikdy žádnou keš, takže to bude jeden z těch kačerů fantomů, co nic nelogují, nikdo je nezná, hrají si sami pro sebe bez bodů, coinů, eventů, statistik a cwgček.

Na fórum nechodí...

A není jim tak dobře? B)

• 0

#1690 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 15:06

Zjišťuji, že dnešním dnem jsem se stala kačerem teoretikem :( Tak buď přestanu plkat na fóru, nebo začnu lovit powertraily :D!
  • 5

#1691 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2014 - 19:57

Zdravim

Dnes jsem si přečetl zajímavý log na mé keši. Jsou to jen tři slova: Nijak zvlášť nezaujala. Nic víc. To, že keš někoho nezaujme to chápu. Kdyby to napsal někdo kdo s touto hrou, to bych také snad pochopil a omluvil. Ovšem podle profilu se jedná o někoho kdo se geocachingu věnuje mnoho let a proto bych čekal trochu jiný typ logu. Obávám se, že to nebylo ode mně vhodně zvolené hodnotící měřítko.

Když jsem před lety začal s geocachingem v článku který jsem o něm četl se psalo také o tom, že je vhodné ownerovi za keš poděkovat. Od své první kešky se toho držím ať se mi keš líbí nebo ne. Jsou to také jen tři slova a opravdu netrvá dlouho je napsat. Zkuste si to.

Myškin

• 4

#1692 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2014 - 19:50

V sobotu před odjezdem na event jsem mrkla ještě rychle do pošty, jestli není nějaké další info a ejhle, přečetla jsem si WN k jinému eventu. To jsem zírala víc než na Vizír :o , protože dotyčný napsal poznámku, že se zúčastní, pokud tam budou nějaké čubičky a výhled na šuk. Ano, tohle se opravdu objevilo v logu - mail z notifikace jsem nesmázla, mám schováno, ještě tam bylo myslím nějaké přídavné jméno. Nedalo mi to a chtěla jsem dotyčnému vysvětlit, že by měl už umět rozlišovat, co píše kamarádovi v soukromém mailu a co do veřejného logu, ale asi jsem to jako recesistka nenapsala dost jasně. Mno, pochopil to naprosto jinak - prý ať pošlu fotku. :D  :P  :D Zřejmě už má Sky tvrdou konkurenci. :) Takže jsem se snažila zapůsobit osvětově podruhé a nabídnout GEOrady, např.jak si toho, s kým si píšu, prohlédnout přes fotogalerii. V mém případě by chlapec lehce zjistil, že mu můžu dělat pedagogický dozor. :D Výsledek všeho bylo jen konstatování, že neřeší, co a komu kam píše.  :rolleyes: Tak nevím, jestli se mám nad situací dál smát nebo upadnout do deprese, co to přibývá za nováčky.

Na depku ale rozhodně je, že někteří mnohem zkušenější kačeři zneužívají opakovaně blokování míst na gurmánské eventy a VČAS se neodhlásí, přestože dopředu ví, že se akce nezúčastní, že si jinde domluvili jinou zábavu. :angry:  Ono zkuste hledat náhradníky 2-3 hodiny před začátkem - ti, co se nevešli už mají jiný program a rozhodně nečekají připravení u auta.  Owner tedy má problém v restauraci a příště buď bude muset zavést platby předem ( v lepším případě ) nebo se na pořádání vykašle. 

• 4

#1693 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2014 - 19:56

Já byl zase dneska na obhlídce svejch dvou keší a byl jsem taky drobet překvapenej. Po necelym tejdnu je z jedný pryč "ikea" tužka a druhou někdo asi jen tak z plezíru prostě vzal a umístil o pár metrů jinam. Nevidim důvod proč někdo přemisťuje celou schránku ve který vevnitř je teprv uložená vlastní keška, když schránku stačí otevřít a kešku s obsahem si z ní vyndat. Každopádně mě to docela nas.... protože samozřejmě byla schovaná "za něčim" a málem jsem jel domu s "didn't found" na vlastní keši s tim, že budu vyrábět novou. 

• 1

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#1694 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2014 - 20:10

Zdravim

Dnes jsem si přečetl zajímavý log na mé keši. Jsou to jen tři slova: Nijak zvlášť nezaujala. Nic víc. To, že keš někoho nezaujme to chápu. Kdyby to napsal někdo kdo s touto hrou, to bych také snad pochopil a omluvil. Ovšem podle profilu se jedná o někoho kdo se geocachingu věnuje mnoho let a proto bych čekal trochu jiný typ logu. Obávám se, že to nebylo ode mně vhodně zvolené hodnotící měřítko.

Když jsem před lety začal s geocachingem v článku který jsem o něm četl se psalo také o tom, že je vhodné ownerovi za keš poděkovat. Od své první kešky se toho držím ať se mi keš líbí nebo ne. Jsou to také jen tři slova a opravdu netrvá dlouho je napsat. Zkuste si to.

Myškin

Chápu, že takový log nepotěší, ale občas (spíš teda výjimečně) něco takového musím napsat. I když se zrovna na tu keš těším, přijdou okolnosti které ti nesednou nebo je špatná konstelace hvězd, šlápneš na bludný kořen...a nakonec se ti ta keš vůbec nelíbí. To pak člověk nemůže napsat, že to bylo super. Každopádně téměř vždy poděkuji (pokud to není sklenice nacpaná papírky strčená do autobusové zastávky).

• 0

#1695 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2014 - 20:57

...druhou někdo asi jen tak z plezíru prostě vzal a umístil o pár metrů jinam.

To se stává, když ti frajer s nejluxusnější nejdražší a nejdokonalejší navigací chce ukázat kde je doopravdy přesná nula.

• 2
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#1696 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2014 - 21:10

To se stává, když ti frajer s nejluxusnější nejdražší a nejdokonalejší navigací chce ukázat kde je doopravdy přesná nula.

... a ze se v logu nepriznal. Abych vedel na koho si davat pozor. :D

• 0

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#1697 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2014 - 11:23

To by se jeden po...

Out: odrazka In: bonbon

Zalogoval kačer s 167 nálezy... Ach jo...
  • 1

#1698 Velky Praktik

Velky Praktik

Velký Praktik

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2014 - 11:50

Zjišťuji, že dnešním dnem jsem se stala kačerem teoretikem :( Tak buď přestanu plkat na fóru, nebo začnu lovit powertraily :D!

Vazne TEPRVE dnes?? Tak to uz chybi jen jeden zazrak do svatoreceni.

Zdravim

Dnes jsem si přečetl zajímavý log na mé keši. Jsou to jen tři slova: Nijak zvlášť nezaujala. Nic víc. To, že keš někoho nezaujme to chápu. Kdyby to napsal někdo kdo s touto hrou, to bych také snad pochopil a omluvil. Ovšem podle profilu se jedná o někoho kdo se geocachingu věnuje mnoho let...

Mne tedy neprijde, ze by se VENOVAL geocachingu mnoho let. Vzhledem k tomu, ze za 7 let neodlovil skoro nic.

Tento příspěvek byl upraven od Velky Praktik: 22 duben 2014 - 12:20

• 0

Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem teoretikem.

#1699 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 22 duben 2014 - 20:55

To by se jeden po...

Out: odrazka In: bonbon

Zalogoval kačer s 167 nálezy... Ach jo...

Na geodepresi je takový problém až když Tě dotyčný pošle vulgárně do háje poté, co mu přátelsky vysvětlíš proč že takový trade není dobrý, potažmo že nechceš aby keš zvířátka vymudlila. Do té doby si není na co stěžovat; jestli jsi již učinil výše naznačený krok, gratuluji, zaděláváš si na skutečnou geodepresi, nikoliv jen virtuální bolínkovství B)

• -2

#1700 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2014 - 23:10

Dnes jsem si přečetl zajímavý log na mé keši. Jsou to jen tři slova: Nijak zvlášť nezaujala.

No, když nezaujala, tak nezaujala. Svět se nezboří. Pokud se v tomto smyslu vyjádří víc lidí, tak zpytuji svědomí a zkusím se polepšit. Ale když by to byl názor zcela ojedinělý, tak to asi něco říká o dotyčném... Napadá mne přitom biblický příměr "o perlách a vepřovém..." (Matouš 7, 6)

• 2
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama