Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#2121 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 16:54

No dobře. Ať se krabičky nepřenášejí z místa na místo. To bylo primárním podnětem k mému výlevu. Vynechej to, že se mi nelíbí traily. Zbytek se týká žabičkování. S touto praktikou naprosto nesouhlasím a její tolerování mně vadí. 

• 12

#2122 Taddeo

Taddeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 16:59

Bohatě by stačil atribut, případně jiná ikona... jinak kdo chce, tak ať si to posbírá...

• 4

Taddeo.png

#2123 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:11

Bohatě by stačil atribut, případně jiná ikona... jinak kdo chce, tak ať si to posbírá...

Přesně tak. A vypnout to přímo na mapě. A ať se tam děje (skoro) co chce.

• 1

#2124 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:25

Je to cesta ke totálnímu zprznění a úpadku celé zábavy.

Nemyslím si, že je to úpadek celé zábavy. Je to maximálně prznění a úpadek jedné odnože hry, a to ještě jenom z pohledu těch, co tu odnož nehrají.

Jediné, co bych podpořil, je speciální atribut pro PWT (byť jako BM je mi to k ničemu), zbytek je jenom ničení bábovičky, kterou si postavil někdo jiný.

A jak už jsem napsal někde jinde, zaplať přírodo za současný systém udělování FP, kterýžto neumožňuje vysoko ohodnotit celý PWT.

• 2

#2125 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:50

A co by s tím RW mohl jako dělat? On to schválí, protože ani jedna krabička v PWT pravidla neporušuje. Co s tím pak dělají hledači, je jiná. On by s tím mohl jen nesouhlasit, případně chtít po ownerovi, aby nenaváděl k žabičkování v listingu. Je na ownerech, jak se k tomu postaví, ale nikdo asi nebude kontrolovat všechny logbooky. Jedině krabičky přivázat drátem, jak jsem to někde viděl, ale stejně to bylo jen za víčka, tak samotné petky by se přenášet daly. Osobně to nechápu, ušetří to pár vteřin.

• 3

#2126 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 453 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:50

Přenášení kešek v rámci PWT mě nezajímá a neměl bych k tomu jediný koment, ale musím říct že nejsem nadšen z verdiktu reviewra. Vždyť on postavil přání ownera nad pravidla! To že jsou to jeho keše, přece nestačí k tomu aby se na ní mohlo dít cokoliv na co kejvne. To bych taky mohl udělat třeba kešku o medicíně a nabádat lovce aby mi do ní dávali použité jehly a nespotřebované léky.

• 6
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#2127 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:52

Nějaký žabičkování vem čert, beztak je v odlovech trailů guláš a dost možná hromada těch co je mají zalogováno, ani nejsou v logbooku.

Mě na tom ale začíná vadit jedna věc a to je údržba trailů. Když už někdo vypustí trail, měl by se o něj i postarat. Ale to se neděje. Autorovi takového trailu v podstatě stačí nakoupit x stovek petek, nabouchat x stovek listingů a má hotovo. Při ztrátě krabičky ať se starají kačeři. Nejnovější PWT má i vypnutý atribut "NM". Takový PWT je v podstatě nezničitelný a může si ho založit i desetileté děcko. Aby jsme nakonec kvůli závislosti na počtu odlovených keší nedopadli tak, že budou všechny okresky posetý PETkama. V naší malé zemičce by to zase takový problém nebyl. A pak by se tedy jen čekalo, až to honibod kačery přestane bavit doplňovat PETky a z důvodu nezájmu skončí série v archivu. No, nějak mi uniká smysl téhle nové honibod zábavy.

• 10

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#2128 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 17:56

Nejnovější PWT má i vypnutý atribut "NM". Takový PWT je v podstatě nezničitelný a může si ho založit i desetileté děcko.

Každá cache má tento atribut na začátku vypnutý, "zapne" ho libovolný kačer logem Needs Maintenance. Nebo jsou tu nějaké novinky?

• 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#2129 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:10

... musím říct že nejsem nadšen z verdiktu reviewra. Vždyť on postavil přání ownera nad pravidla! To že jsou to jeho keše, přece nestačí k tomu aby se na ní mohlo dít cokoliv na co kejvne ...

Lidi, čtěte! A hlavně rozlišujte. Reviewer přece nepostavil žádné přání ownera nad pravidla. Owner v listingu nepíše: „Lovte žabičkováním.“ Píše: „Pokud budete lovit žabičkováním, tak...“ Jinými slovy - nenavádí k porušování pravidel, ale pragmaticky žádá, když už budou lovci pravidla takto porušovat, ať to aspoň udělají takovýmto způsobem. Podle mě je to poměrně zásadní rozdíl.

• 2

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#2130 Taddeo

Taddeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:22

Může sem, prosím, někdo hodit odkaz, případně nějak ve stručnosti popsat, co to je to "žabičkování"... ale už ten název sám o sobě zní tragicky :D Díky.

• 0

Taddeo.png

#2131 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:35

Pánové, takhle ne. Okrabičkování kdejaké okresky je ohavné a pro hru i destruktivní, ale tady kloužeme k pusté  demagogii.

A k tomu RN: lidé, čtěte. A když čtete, pokuste se číst to, co pisatel napsal, nikoli to, na co máte právě náladu.

• 6

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2132 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:37

Doma si připravím keš s logbookem, kam se podepíšu, když dorazím k první keši, tak ji seberu, místo ní dám tu z domova, a zatímco mě někdo poveze k té druhé, tak se zaloguji, u druhé keše provedu zase výměnu, atd. Poslední keš (včetně logbooku) si pak odvezu domů.

• 0

#2133 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:44

Doma si připravím keš s logbookem, kam se podepíšu, když dorazím k první keši, tak ji seberu, místo ní dám tu z domova, a zatímco mě někdo poveze k té druhé, tak se zaloguji, u druhé keše provedu zase výměnu, atd. Poslední keš (včetně logbooku) si pak odvezu domů.

Vyzvednu logbook a dám místo něj svůj... ale v tom, který jsem vzal, už byl někdo zalogovaný, ne? Kdežto v tom mým jsem jen já. A to ty logbooky a keše nemají očíslovaný?
  • 0

#2134 Taddeo

Taddeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 18:48

To jako fakt? Co to je za kravinu? :( To mi přijde úplně mimo, takhle jsem pak zalogován úplně někde jinde a u některých krabic vlastně ani zalogován nejsem, protože si to odveze někdo domů... měl jsem za to, že ten logbook je na té kešce to nejcennější. Sám kešku, leč adoptovanou, mám a nevidím důvod, proč by si měl někdo přivlastnit logbook, pominu-li např. krádež, vandalismus apod.

Jako pochopím PWT, lépe řečeno sérii, kde jde člověk 15 - 20 km pěšky, odloví cca 40 krabiček, ale co je hlavní, projde se pěknou krajinou... (pro děti to je bezva motivace)

Hmmm... no asi to mám jinak :blink:

• 11

Taddeo.png

#2135 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 973 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 19:32

APak se divíme, že se nejen tenhle, ale i nejrůznější další nešvary (a nemyslím používání slova prcat)

Co je špatného na slově prcat ?

• 4

*

#2136 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 19:40

Ach jo... To jsou zase debaty...  :(

• 4

#2137 kosmohill

kosmohill

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 20:35

To jako fakt? Co to je za kravinu? ...

To neres, to je jina hra, ale z nejakeho duvodu tomu rikaji taky geocaching...;)
  • 4

#2138 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 20:43

To jako fakt? Co to je za kravinu? :( To mi přijde úplně mimo, takhle jsem..........

Vítej v dnešním geocachingu...

edit: to mi to od kosmohillova postu trvalo osm minut? To to čtvrteční geopivo.

Tento příspěvek byl upraven od gygant: 30 říjen 2014 - 20:46

• -1

#2139 Taddeo

Taddeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 20:47

Vítej v dnešním geocachingu...

No hraju to cca tři roky :D, ale prostě stylem, že si vybírám, kam půjdu a hlavně podle chuti... ale tohle mě fakt překvapilo :unsure:

• 3

Taddeo.png

#2140 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 20:55

No hraju to cca tři roky :D, ale prostě stylem, že si vybírám, kam půjdu a hlavně podle chuti... ale tohle mě fakt překvapilo :unsure:

Někdo to holt hraje na body... stejně si za to nic nekoupí.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama